Archiv článků

Mistrovství světa 2013 ve sledge hokeji hostí jihokorejský Goyang od 13. - 20. dubna.

09.04.2013 11:25

 

V sobotu 13. dubna začíná v jihokorejském městě Goyang Mistrovství Světa ve sledge hokeji 2013 skupiny A. Celý šampionát se odehraje v SPART COMLEX & PARK. Na MS se představí 8 sledgehokejových národních týmů. Mezi nimi i reprezentace ČR. Na hráčské soupisce jsou i 3 hráči zlínského sledge hokejového týmu SHK Lapp Zlín (Zdeněk Hábl, David Palát a Zdeněk Šafránek, který se stal před MS kapitánem České reprezentace).

 

Vzhledem k časovému posunu +7 hodin se většina utkání MS bude odehrávat v nočních či dopoledních hodinách našeho času. Všechny utkání bude možno jednotlivě živě, či ze záznamu shlédnout na youtube.com. Odkazy na jednotlivé zápasy a výsledky i další informace o MS najdete zde na webu v sekci  MS Goyang/ J. Korea 2013.

 

Na tomto turnaji si šest nejlepších týmů zajistí automaticky postup na paralympiádu  do ruského Soči 2014. Pokud by však v této šestici nebyla ruská reprezentace, postupuje přímo pět nejlepších týmů. Rusko jako pořádající země paralympiády má účast automaticky jistou.

 

Kromě hráčů kteří oblékají v letošní sezóně dres Lapp Zlín má zlínský kraj ve výpravě další lidi kteří jsou úzce spjati se zlínským sledgehokejem. Jedná se o hráče Erika Fojtíka, fyzioterapeuta Radima Šojdra, manažera týmu Vladislava Hamrly a za hokejový svaz Karel Jankovi. Tuto čtveřici ještě doplňují dva rozhodčí Leon Wesley a Jan Vaněk.

 

Hráčská soupiska českého sledge hokejového týmu na MS 2013 v jihokorejském Goyangu

Brankáři: Libor Hulín, Michal Vápenka.

Obránci: Jiří Berger, Miroslav Hrbek, Pavel Kubeš, Tomáš Kvoch, Zdeněk Klíma.

Útočníci: Erik Fojtík, Michal Geier, Zdeněk Hábl, Zdeněk Krupička, David Palát, Jiří Raul, Zdeněk Šafránek.

Trenér: Jiří Bříza

 

Herní systém MS: týmy jsou rozděleny do dvou skupin A a B, podle toho, jak dopadli na posledním šampionátu v loňském roce. Český tým v skupině A čekají zápasy proti Norsku, Švédsku a USA. Ve skupině B poměří proti sobě síly týmy Ruska, Itálie, Kanady a domácí J. Koree. Po odehrání základních bojů se týmy podle umístění rozdělí do dvou skupin. První skupina o konečné 1 až 4 místo. Do této skupiny postoupí dva nejlepší ze skupiny A a B. Do druhé skupiny o 5 až 8 místo jdou týmy, které po odehrání základní části skončili na 3 a 4 místě. Všechny utkání MS se hrají 3x15 minut čistého času.

 

Cesta do dějiště MS v jihokorejském Goyangu očima Davida Paláta

08.04.2013 19:31

V odpoledních hodinách v neděli 7. dubna odletěla první skupina ze čtyř do dějiště Mistrovství světa v jihokorejském Goyangu. Toto město je předměstí Soulu. Z Prahy jsme letěli do německého Frankfurtu, odkud nás čekal deseti hodinový transfer do Soulu. Dlouhý let jsme si zpříjemňovali poslechem hudby, hraním her, sledováním filmů nebo sledováním aktuální pozice letadla na zabudovaném PC v protějším sedadle. Po příletu do Soulu jsme se autobusem přepravili do luxusního hotelu Lexington. Většina z nás po příjezdu ulehla do postelí po náročném cestování. Jen já s Erikem Fojtíkem jsme se po krátkém odpočinku vydali na krátkou procházku  po ulicích moderního města, které nám zpříjemňovali vůně místních restaurací. Ostatní členové výpravy české reprezentace přiletí v průběhu úterý.

Autor článku: David Palát

 

Nejúspěšnějším sportovcem Otrokovic v kategorii handicapovaných se stal David Palát

07.04.2013 18:08

V pátek 5. března se uskutečnil slavnostní večer ve velkém sále Otrokovické Besedy, vyhlášení nejúspěšnějších sportovců města Otrokovic za rok 2012. Nejúspěšnějším handicapovaným sportovcem se stal otrokovický rodák  a útočník zlínského sledge hokejového týmu SHK Lapp Zlín David Palát. Podílel se nejen na zisku titulu mistra České sledge hokejové ligy v roce 2012, ale také byl u nejlepšího úspěchu České sledge hokejové reprezentace na mezinárodním poli, kdy ČR na Mistrovství Světa v norském Hamaru vybojovala konečné čtvrté místo.

 

Sledge hokejisté Zlína byli oceněni

27.03.2013 12:33

V úterý 26. března se uskutečnilo v Kongresovém centru ve Zlíně slavnostní vyhlášení nejúspěšnějších sportovců  města Zlína za rok 2012.

Sledge hokejový tým SHK Lapp Zlín se svými sportovními úspěchy dostal do nominace v kategorii- Nejúspěšnější zdravotně postižený sportovec - kolektiv- cena generálního partnera a tuto kategorii vyhrál. Toto ocenění získal za mistrovský titul v České sledge hokejové lize v roce 2012. Z rukou zástupců města Zlína a partnerů sledge hokejisté přebrali šek a věcné ceny.

Celý tým si tohoto ocenění velice váží a děkuje městu Zlín a partnerům za podporu.

Seznam oceněných

Brankáři: Jan Matoušek, Stanislav Molek

Obránci: Pavel Julina, Peter Štít, Tomáš Mach, Jan Zapletal.

Útočníci: Zdeněk Hábl, David Palát, Petr Stodůlka, Kamil Šnajdar, Roman Herink, Erik Fojtík, Daniel Sigmund, Tomáš Flídr.

Trenér: Tomáš Sedláček

Kustod: Jaroslav Mikulka

Vedoucí týmu: Petr Julina

Medailon který byl vytvořen k vyhlášení zhlédnutí ZDE.

Autor fotografii Jaroslav Kvapil

 

 

 

 

 

Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců Města Zlín

21.03.2013 20:02

V úterý 26. března se uskuteční slavnostní vyhlášení Nejúspěšnějších sportovců Města Zlína za rok 2012.

Nominován v kategorii Nejúspěšnější kolektiv je i sledge hokejový tým SHK Lapp Zlín. Který v roce 2012 získal svůj první mistrovský titul v České sledge hokejové lize.

Slavnostní gala večer proběhne ve zlínském Kongresovém centru o 19 hodin.  

 

 

 

 

 

 

Finále ČSHL 2012/2013 na ČT Sport

11.03.2013 17:54

V úterý 12. března odvysílá ČT Sport od 17:30 patnácti minutový záznam z druhého finálového utkání ČSHL Sharks k. Vary vs. Sparta Praha.

Data dalších repríz naleznete ZDE.

Bronz vystřelil kapitán Hábl

09.03.2013 11:44

Zlín – Sledge hokejisté SHK Lapp Zlín vybojovali bronzové medaile. Sérii proti pardubickým Mustangům vyhráli 2:0. Po výhře 5:2 na ledě Východočechů zvládli i domácí utkání, nejtěsnější výhru 1:0 jim zajistil na počátku druhé třetiny kapitán Zdeněk Hábl.

SHK Lapp Zlín – SHK Pardubice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0). Domácí se potýkali nejen s kvalitami soupeře, ale také s nedostatkem hráčů. V sestavě jim chyběli hned čtyři, zápas tak odehráli prakticky bez střídání. Rozhodující moment přišel 30 vteřin po zahájení druhé třetiny, kdy SHK Lapp využil přesilovou hru. Do ideální palebné pozice si najel Hábl a nekompromisní ranou vymetl „šibenici“ pardubické branky. „Pořádně jsem tu střelu ani neviděl, růžek jsem se ale snažil trefit,“ přiznal úspěšný střelec. „Nešlo to chytit. Trefil to skvěle,“ přiznal pardubický gólman Hulín.

Zlín měl poté hru zcela pod kontrolou a mohl přidat i další góly, šance Šafránka a Paláta ale zlikvidoval skvělý brankář Pardubic. Výborně takticky zahranou koncovkou domácí nepustili Mustangy ani do závěrečného tlaku. „Parádní zápas, týmu jsem za něj v kabině poděkoval. Bronz si rozhodně zasloužíme,“ nepochybuje trenér SHK Lapp Tomáš Sedláček.

Zlín má za sebou další úspěšnou sezonu. Suverénně ovládl základní část ligy, v obhajobě titulu mu zabránily až těsné porážky v semifinále play off se Spartou Praha. Kapitán Zdeněk Hábl byl zvolen do all stars týmu ligy.

 

Hlavní partner play-off ČSHL 2012/2013

 

 

Rozhodující zápasy o bronz

04.03.2013 10:24

V pátek 8. března se odehraje druhé utkání série play- off ČSHL 2012/2013 o bronzové medaile. Tým SHK Lapp Zlín přivítá na svém ledě pardubické Mustangy. V sérii hrané na dvě vítězství domácí zlínský tým vede 1:0. Zlín se bude snažit vyhrát a tím ukončit celou sérii.

Utkání začíná v 18 hodin na PSG Aréně.

Domácí tým opět pro diváky připravil tzv. slosovatelné Lappenky, které získají při vstupu na zimní stadion v pátek, případně v sobotu, zdarma. Losování o věcné ceny, které přichystali partneři zlínského sledge hokeje, proběhne o přestávce mezi druhou a třetí třetinou.

Na Vaši podporu v utkání o konečné třetí místo ČSHL 2012/2013 se těší celý tým SHK Lapp Zlín.

Případné třetí rozhodující utkání se odehraje o den později v sobotu 9. března na tom samém místě od 12:45 hodin.

Zápasy bude možno sledovat i online.  na tv.com a onlajny.cz. Odkazy naleznete zde na webu.

 

Hlavní partner play-off ČSHL 2012/2013

SHK Lapp Zlín vs. Slovenská sledge hokejová reprezentace

03.03.2013 17:47

V neděli 3. března se odehrál poslední přípravný zápas slovenské reprezentace před odjezdem na MS skupiny B v japonském Naganu.

Od začátku utkání domácí Zlín získal nad Slovenskem herní převahu a dostávali je pod tlak. Ale hosté svou dobrou obranou hrou domácím znepříjemňovali život a celou první třetinu tlaku  Lapp Zlín odolali. Až na začátku druhé třetiny otevřel skóre  zlínsky Palát. Nadále domácí udávali tempo hry, ale jenom díky jejich nepřesné hře svůj náskok nenavyšovali. V 25 minutě se však konečně dočkali a na 2:0 zvýšil Hábl. Takovým stavem skončila i druhá třetina. V třetí minutě třetí třetiny se slovenští reprezentanti dostali do obraného pásma Zlína a Gergeli překonal zlínského Molka. Tím se změnil celý styl hry. Do té doby vcelku poklidný, až ležérní přístup Lappu, se změnil na aktivní hru a na tento gól domácí ihned zareagovali a dvoubrankové vedení jim navrátil Palát. Ten samý hráč vstřelil v závěru utkání ještě jednoho góla a zaznamenal tak hattrick v tomto utkání. Slovenským sledge hokejistům se  v poslední minutě podařilo ještě zkorigovat stav utkání. Na konečných 4:2 snižoval slovenský hráč Joppa.

Domácí tým SHK Lapp Zlín toto přátelské utkání vyhrál, ale  trenér Sedláček s výkonem svých svěřenců nebyl vůbec spokojen a doufá, že v pátek proti Pardubicím to bude daleko lepší.

 

.

Ve Zlíně se představí slovenská sledge hokejová reprezentace

25.02.2013 10:29

Zlínský sledge hokejový tým Lapp Zlín odehraje na svém ledě přátelské utkání proti slovenské sledge hokejové reprezentaci. Toto přátelské utkání se odehraje v neděli 3. března od 13:30 hodin na PSG Aréně ve Zlíně.

Přátelské utkání  proti Lappu Zlín bude posledním utkáním pro slovenskou reprezentaci před odletem do japonského Nagana, kde se od 11. března zúčastní Mistrovství Světa skupiny B.

Ve slovenské reprezentaci jsou i dva slovenští hráči ,kteří za Lapp Zlín hrají Českou sledge hokejovou ligu.

Přijďte se podívat, jak se zlínským hráčům bude dařit.

 

 

 

Sledge hokejisté Zlína konečně vstřelili více jak jeden gól a v sérii o bronz vedou 1:0

25.02.2013 10:21

V neděli 24. února sledge hokejisté Lapp Zlín odehráli úvodní zápas série ČSHL 2012/2013 o konečné třetí místo. Na první utkání odjeli na pardubický led, kde na ně čekali domácí Mustangové. První minuty zápasu se nesly v klidné hře na obou stranách a bylo vidět, že ani jeden tým nechce udělat chybu a hráli ze zabezpečené obrany. Na začátku šesté minuty byl vyloučen domácí hráč R. Buhr. Zlínští sledge hokejisté ihned po vhazování v obraném pásmu domácích vyhráli bully a od modré čáry obránce  Julina po asistenci Šafránka a Hábla otevřel skoré tohoto zápasu. Po tomto gólu se strhla doslovně gólová přestřelka. Ještě v té samé minutě domácí Mustangové srovnali Kubešem. Hned v následující minutě se Lapp Zlín opět ujal vedení po asistenci Stodůlky skóroval Palát. I na tento gól domácí rychle zareagovali a v deváté minutě opět srovnali, když zlínského Matouška prostřelil opět Kubeš. Ani tento vyrovnaný stav dlouho nevydržel. V desáté minutě zlínský kapitán Hábl po asistenci Paláta opět vrátil vedení na stranu Zlína. Do konce třetiny další gól nepadl a stav byl 3:2 pro Lapp Zlín. V druhé třetině se domácí snažili o vyrovnání a zlínské sledge hokejisty v některých chvílích přehrávali, ale všechny jejich šance zlikvidoval zlínský brankář Matoušek. Nepomohla jim k tomu ani přesilová hra, když na dvě minuty byl vyloučen zlínský obránce Mach. Ani Zlínu se nepodařilo vsítit domácím branku a druhá třetina tak skončila 0:0. Do třetí třetiny hráči SHK Lapp Zlín vstoupili velkým tlakem a usadili se v obraném pásmu Mustangů, kde svou kombinační hrou motali domácím hráčům hlavu a k ničemu je nepustili. Tento tlak v 36 minutě zúročili gólem Paláta po asistenci Šafránka a Hábla . Tímto gólem zlínští definitivně  převzali kontrolu nad utkáním a nedovolili domácím žádné zdramatizování duelu. Ba naopak, ještě ve 41 minutě po nádherné nahrávce Stodůlky uzavřel konečné skóre Hábl a tím stanovil konečný stav utkání na 5:2 pro Lapp Zlín.

Tímto vítězstvím se Zlín v sérii ujal vedení 1:0 a od bronzových medailí je dělí „pouze jedno vítězství“.

Rozhodující zápasy se odehrají příští víkend na ledě Zlína.

Také se o uplynulém víkendu odehrál první zápas finálové série mezi Sharks K. Vary a pražskou Spartou. V tomto zápase Sharks vyhrál 6:2 a ujal se vedení v sérii 1:0.

 

Hlavní partner play-off ČSHL 2012/2013

Začíná boj o bronz

18.02.2013 13:42

O nadcházejícím víkendu se odehrají první zápasy play-off ČSHL 2012/2013, které určí konečné pořadí v tomto ročníku sledge hokejové ligy. Zlínský tým SHK Lapp, který se tři roky po sobě dostal do finále ligy, si v letošním roce zahraje o konečné třetí místo s Pardubicemi. V neděli 24. února zlínští sledge hokejisté odjíždějí na první utkání o bronz  na led pardubických Mustangů. I tato série se hraje na dva vítězné zápasy.

SHK Lapp Zlín bude chtít prolomit gólovou absenci, která je provází od semifinálových zápasů proti pražské Spartě a pokračovala i na turnaji ve švédském Malmö. Ne, že by si zlínští hráči nedokázali vytvořit šance před soupeřovou bránou, ale nedaří se je dotáhnout do konce a dát gól.

Utkání začíná ve 14 hodin na zimním stadionu v Pardubicích.

 

Hlavní partner play-off ČSHL 2012/2013

 

 

 

 

 

 

 

Sledge hokejisté Zlína ve Švédsku narazili

11.02.2013 10:21

Zlín – Sledge hokejisté SHK Lapp Zlín se neprosadili na prestižním turnaji Malmö Open ve Švédsku. Přestože sehráli s elitními týmy z Norska, Německa a domácími výběry velmi vyrovnané zápasy, skončili na posledním, šestém místě.

„Turnaj nám nevyšel. Chyběli nám sice klíčoví obránci, což se na hře projevilo, vymlouvat se na to ale nemůžeme a ani nechceme. Formu ani sportovní štěstí jsme prostě neměli,“ přiznal trenér SHK Lapp Tomáš Sedláček.

Zlín se na tradičně výborně obsazený turnaj vrátil po pěti letech a do Malmö přijel v roli úřadujícího českého mistra. V úvodních utkáních s domácím FIFH a německými Brémami byl lepším týmem, kvůli střeleckému trápení ale uhrál vždy jen remízu 1:1. Souboj s norským Oslem, které turnaj vyhrává od roku 2007, přinesl divokou přestřelku, kterou čeští mistři prohráli 4:8. „Norům výborně zahrál útočník Pedersen, jeden z nejlepších hráčů světa. Zabral za stavu 3:3 a zvrátil zápas na stranu soupeře,“ přiznal Petr Julina, vedoucí týmu SHK Lapp.

V dalších duelech šel výkon Zlína postupně dolů a prohrál tak jak zápas s norským Jordalem, tak švédskou Nackou. Ve vyřazovací části narazil na Brémy a po prohře 0:1 v prodloužení byl odsouzen k zápasu o celkové páté místo. I v něm podlehl v prodloužení 1:2 domácímu FIFH. Vítězem turnaje se stalo opět Oslo.

Pro sledge hokejisty Zlína letošní sezona vrcholí v březnu, kdy se v dvojzápase proti Pardubicím utkají o třetí místo v lize. Tažení za obhajobou titulu jim překazila Sparta Praha, kterou ve finále vyzvou Karlovy Vary.

 

Výsledky SHK Lapp Zlín na Malmö Open 2013: Základní část: Zlín – FIFH 1:1, - Brémy 1:1, - Oslo 4:8, - Jordal 0:2, - Nacka 0:3. Play off: Zlín – Brémy 0:1 v prodloužení. O 5. místo: Zlín – FIFH 1:2 v prodloužení.

Malmö Open 2013 – Druhý a třetí hrací den (pátek a sobota 8.-9..2.2013)

11.02.2013 10:11

Ve druhém dni sledgehokejového turnaje Malmo Open 2013 zbývalo hráčům SHK LAPP Zlín odehrát poslední dva zápasy základní části turnaje s týmy Jordal a Nacka. Po prvním dnu a 3 odehraných zápasech měli hráči Zlína za sebou dvě remízy a jednu prohru a tak hlavním úkolem v dalších zápasech bylo vylepšit celkovou bilanci posunout se do horní poloviny tabulky. Prvním pátečním soupeřem Zlína byl od 8:00hod tým Jordal.. Malá produktivita Zlína a neproměnování šancí - tak by se dal tento zápas charakterizovat. Přes střední pásmo se zlínští dostávali jen velmi těžko a když už se ocitli ve střelecké pozici, bya střela zblokována protihráčem nebo minula branku. Tím, který neminul se stal v čase 9:14 Kjell Vidar Royne, který po nahrávce Riviery poprvé překonal brankáře Molka. Zlín si mnoho dalších šancí nevypracoval, a pokud ano, tak skončily na plexiskle na brankou nebo v náruči golmana Johansena. 3 minuty a 24 sekund po začátku druhé poloviny přidal druhou branku týmu Jorda hráč číslo 5 Jan Roger Klakegg, čímž potvrdil výsledek utkání, ve kterém tým SHK LAPP Zlín vyšel bodově naprázdno a prohrál 0:2.

Zápas s týmem Nacka byl poslední možností, jak si zlepšit své postavení v tabulce turnaje. Bohužel ani v tomto zápase se zlínským nepodařilo vstřelit branku, naopak soupeř se mohl radovat hned čtyřikrát. Zlín tedy podlehl týmu Nacka 0:4.

 

V sobotu měl Zlín na programu zápas s německým týmem Bremen. V případě výhry v tomto zápase mohl Zlín počítat s účastí v bojích o semifinále. Už od prvních minut zápasu bylo zřejmé, že hráči SHK LAPP Zlín si vzali slova trenéra Sedláčka k srdci a předvedli zcela jiný výkon než v předchozích zápasech. Díky promyšleným přihrávkám dokázali snadno překonávat střední pásmo a vypracovali si mnoho šancí. Zlínským střelcům kazil radost nejen brankář Uhleman ale také branková konstrukce, která dvakrát zastavila povedené střely Zlína. Dobře fungující obrana SHK LAPP Zlín povolila soupeři pouze 9 střel na branku, které však zastavil bezchybný Molek. Po 30 minutách skončil zápas nerozhodně 0:0 a následovalo 5-ti minutové prodloužení. Doposud bezchybná obrana Zlína si vybrala slabší chvilku a když už se zdálo, že zápas dospěje do prodloužení, zasadil Zlínu tvrdou ránu Bruno Hering, který 51 sekund před koncem v samostatném úniku překonal brankáře Molka střelou do horní poloviny branky a zajistil týmu Bremen účast v bojích o semifinále a tým Zlína odsoudil k boji o 5.-6.místo, který se uskuteční v neděli v 9:00 hod.

Výsledky a statistiky Malmö Open 2013 ZDE

Malmö Open 2013 – První hrací den (čtvrtek 7.2.2013)

08.02.2013 13:35

Sledgehokejisté SHK LAPP Zlín vstoupili do turnaje ve švédském Malmo již včera, kdy během jediného dne odehráli postupně 3 zápasy s týmy FIFH Sledgehammers, Bremen a Oslo KHK. V prvním zápase proti FIFH Sledgehammers inkasoval zlínský brankář Matoušek již ve 3.minutě, kdy jej překonal Niklas Ingvarsson. Hráči Zlína dokázali odpovědět až ve 13.minutě zápasu, kdy brankáře Nilssona prostřelil Palát. Rozhodčí byli nekompromisní a tak v průběhu druhé poloviny se musel Zlín hned třikrát bránit přesilové hře švédského týmu. Nabídnutou šanci ale švédové nevyužili a tak zápas skončil remízou 1:1.

V dalším utkání nastoupil do branky Zlína Stanislav Molek. Zlín si v první polovině zápasu zahrál přesilovku, kdy byl v čase 7:55 vyloučen Jakob Wolff. Tuto šanci ale Zlín nevyužil a tak první branku utkání vstřelil až 49 sekund po začátku druhé části Palát. V daším průběhu utkání si Zlínští hráči vypracovali několik šancí, které však trestuhodně neproměnili. Z branky se naopak radoval soupeř, který využil zaváhání zlínské obrany a v čase 12:54 srovnal na konečný stav 1:1 Jorg Wedde.

Ve svém posledním čtvrtečním utkání se tým SHK LAPP Zlín střetnul s favorizovaným týmem Oslo KHK. Norům se podařilo vstřelit branku již po 33 sekundách, kdy po nahrávce Bakkeho skóroval Pedersen. Za další 4 minuty přidal druhou branku Bakke. Zlín však nepřestal bojovat a v čase 5:47 snížil stav utkání na 2:1 Zapletal. Soupeř z Norska dokázal odpovědět za necelé dvě minuty, kdy na 3:1 zvyšoval opět Pedersen. Necelé 2 minuty před koncem první poloviny se po pěkné souhře s Ligdou prosadil Šafránek. Do druhé poloviny Zlín vlétl s velkým nasazením a již po 48 sekundách se z vyrovnávací branky na 3:3 mohl radovat Hábl. Svou roli favorita však norský tým potvrdil v zápětí, kdy se v rozmezí 11 minut radovali Norové hned čtyřikrát a 3 minuty před koncem svítil na světelné tabuli, pro Zlín nelichotivý výsledek, 7:3. V čase 13:01 se v tomto zápase již podruhé prosadil Hábl, který upravil skóre na 7:4. Poslední slovo však stejně měli hráči z Norska, kteří zásluhou Bakkeho vstřelili v čase 13:25 další branku a určili tak konečný výsledek utkání na 8:4.

SHK Lapp Zlín se zúčastní Malmö Open 2013

03.02.2013 16:26

Zlínští sledge hokejisté v úterý 5. února odjíždějí na mezinárodní klubový turnaj do švédského Malmö. Je to tradiční turnaj, který se koná každý rok na začátku února a zlínský tým již několikrát se tohoto turnaje zúčastnil. Naposledy to bylo v roce 2008. Samotný turnaj proběhne od čtvrtku 7.2. do neděle 10.2. a zúčastní se ho 6 klubových mužstev z Evropy. Hráče Lapp Zlín čeká ve čtvrtek a pátek 5 utkání v základní skupině. Poměří si síly z jedním německým a dvěma norskými a švédskými týmy. V sobotu se odehrají semifinálové a v neděli finálové zápasy.

Pro tým tento turnaj je vítanou změnou. Budou to úplně jiné zápasy, než v české lize, kde se týmy a hráči dobře znají. Zde narazí na soupeře ze kterými se dlouho na ledě nepotkali. Zejména zápasy proti norským týmům pro Lapp Zlín budou zajímavou konfrontaci. Norský sledge hokej je na velice vysoké úrovni.

Velký dík za to, že se opět po pěti letech náš tým může zúčastnit tohohle turnaje, patří našim partnerům Lapp Group, Městu Zlín a agentuře H production. Zvláštní dík patří rodině Karla Rachůnka. Od které, jsme obdrželi významný finanční dar z benefičního hokejového utkání na jeho počest.

Lapp Zlín- vítěz základní části ČSHL si nezahraje finále a bude bojovat o bronz.

03.02.2013 15:56

V sobotu 2. února zlínští sledge hokejisté nezvládli tíhu zápasu, který museli vyhrát, aby srovnali stav série. Od začátku utkání bylo vidět, že tento zápas bude úplně jiný, než před třemi týdny na Spartě. Hosté se dostávali vice do obraného pásma Zlína a hráli více útočný sledge hokej. Již ve 3 minutě se sparťanští hráči ujali vedení a po asistenci J. Zapletala otevřel skóre Z. Klíma. Tento gól Lapp Zlín nijak nepoznamenal a snažil se svou hrou útočit a vytvářet si šance na soupeřovu branku. Avšak do konce třetiny se jim nepodařilo vyrovnat. Na začátku druhé třetině se hrál vyrovnaný duel z šancemi na obou stranách. Na konci páté minuty po chybě zlínského obránce v obraném pásmu zvýšil Z. Krupička na 2:0. Tento gól pro zlínské hráče byl studenou sprchou. Přestalo se dařit, dostávat sparťanské pod tlak a ohrožovat brankáře M. Vápenku. Ba naopak. Sparta byla ta, která udávala tempo hry a do konce třetiny svůj náskok ještě navýšila. Ve 26 minutě zvyšoval Z. Klíma po asistenci Z. Krupičky. I když ve třetí třetině domácí se snažili svým tlakem ohrožovat sparťanskou bránu, soupeř svou dobrou obrannou  hrou zlínským jejich snahu odrážel a nedopustil žádné zdramatizování utkání. Utkání skončilo 3:0 pro pražskou Spartu a tak v sérii hrané na dvě vítězství hosté vyhráli 2:0 a zahrají si finále proti Sharks K. Vary. Ty v druhé semifinálové dvojici porazili Mustangy také na zápasy 2:0.

Hráči Lapp Zlín, po třech letech kdy hráli finále ČSHL, budou hrát s Pardubicemi o konečné třetí místo.

Pro zlínské hráče je to velké zklamání, že se do finále letos neprobojovali. Základní část ligy vyhráli a ztratili jenom 4 body.

Trenér Tomáš Sedláček po zápase řekl „ Vše začalo na Spartě, kdy jasný zápas pro nás, jsme po nájezdech prohráli 2:1. Všichni jsme věděli, že pokud chceme pomýšlet na postup do finále, musíme dnes vyhrát. Připadlo mi, že tento fakt hráčům natolik svazoval ruce, že utkání dopadlo jak dopadlo. Největší oporou Sparty v obou zápasech byl jejich brankář, který zlínským hráčům pochytal spoustu vyložených šancí“.

Série, které rozhodnou o konečném pořadí ČSHL 2012/2013 začínají prvními zápasy 23.2. SHK Lapp Zlín na svůj první zápas odjíždí na led pardubických Mustangů. Zlín se na vlastním ledě představí 9. případně 10. března.

Benefice pomohla i sledge hokejistům Zlína

01.02.2013 15:16

Benefice Karla Rachůnka pomohla částkou 920 tisíc korun

Benefice Karla Rachůnka vynesla na dobročinné účely částku 920 tisíc korun. Organizátoři akce, kterými byli Karel Rachůnek starší, město Zlín a hokejový klub PSG Zlín, tyto peníze rozdělili pěti organizacím, které pracují se zdravotně handicapovanými nebo seniory – Domovu pro zdravotně postižené z Velehradu, Sledge hokejovému klubu Lapp Zlín, Klubu Íčko Zlín, Nemocnici Milosrdných bratří ve Vizovicích a zlínskému integrovanému centru IZAP Slunečnice.
Slavnostní ukončení celé benefice se uskutečnilo ve středu 30. ledna v prostorách obřadní síně zlínské radnice. "Benefice splnila svůj účel, jak po stránce sportovní, tak společenské. Těšilo nás, že na zápas Zlína s Jaroslavlí dorazila řada hráčů zvučných jmen, kteří se během kariéry potkali s Kájou. A byli jsme moc rádi za zájem fanoušků, vždyť vyprodali stadion," prohlásil Karel Rachůnek. "Důstojně jsme zavzpomínali na skvělého hráče a člověka a zároveň pomohli dobré věci. Děkuji všem, kteří se do benefice jakýmkoliv způsobem zapojili," vzkázal primátor města a zároveň prezident PSG Zlín Miroslav Adámek. "Je dobře, že jsme si tímto způsobem Karla připomněli. A je výborné, že výtěžek akce pomůže potřebným," konstatoval trenér PSG Zlín Rostislav Vlach.
Příjem ze vstupného na listopadové utkání PSG Zlín – Lokomotiv Jaroslavl byl z pohledu získávání prostředků na dobročinné účely nejvýznamnější položkou v rámci této benefice. Další finance vzešly z dražby dresů, ve kterých bylo utkání odehráno, a klubové šály ruského týmu. Akci podpořili také sponzoři. "Vybrané peníze jsme dle platných zákonů zdanili. Výslednou částku jsme poté celou rozdělili mezi vybrané organizace," konstatoval náměstek primátora Ondřej Běták, který se na pořádání benefice podílel.
Do obřadní síně dorazili také někteří fanoušci, kteří v dražbě získali dresy. Ty jim zde byly slavnostně předány. Dres podepsaný všemi hokejovými hvězdami, jenž dorazily na utkání s Jaroslavlí, organizátoři věnovali hokejovému klubu. "Pověsili jsme ho vedle posledního reprezentačního dresu Karla Rachůnka," sdělil generální manažer PSG Zlín Karel Adamík. Dva podepsané dresy z utkání Zlín – Jaroslavl dostal od organizátorů i fanklub. "Přistoupil k celé akci skvěle. Jeho členové měli obrovský podíl na skvělé atmosféře, ve které se zápas odehrál. Moc jim  za to děkujeme," uvedl Ondřej Běták.
Obdarované organizace peníze využijí na další zkvalitňování svých služeb a vylepšení zázemí. "Použijeme je na vybavení Domova Karla Rachůnka, který vznikne v Uherském Hradišti a kam se přesuneme z Velehradu," prozradila například za tamní Domov pro zdravotně postižené Markéta Benešová. "Nejsme častými příjemci takovéto pomoci a jsme za ni opravdu rádi. Využijeme ji na vylepšení sociálního zázemí," řekla za integrované centrum IZAP Slunečnice Sylvie Osičková.


Přehled obdarovaných organizací:

Domov pro zdravotně postižené – Velehrad Valašská                 650 tisíc korun      
SHK Lapp Zlín                                                                        150 tisíc korun  
IZAP Slunečnice                                                                     40 tisíc korun
Klub Íčko Zlín                                                                        40 tisíc korun
Nemocnice Milosrdných bratří ve Vizovicích                              40 tisíc korun

Zdroj: www.zlin.eu

pozvánka na druhé kolo semifinále ČSHL

28.01.2013 18:25

 

O nadcházejícím víkendu se odehraje druhé semifinálové utkání play- off ČSHL. Tým SHK Lapp Zlín přivítá na svém ledě pražskou Spartu. V sérii hrané na dvě vítězství pražané vedou 1:0. Zlínský tým bude chtít zvítězit a vynutit si třetí rozhodující utkání, který by se odehrál o den později.

V sobotu utkání začíná v 15:45 hodin na PSG Aréně. Případný třetí rozhodující zápas se odehraje o den později v neděli 3.2. na tom samém místě od 10:30 hodin.

Domácí tým Lapp Zlín pro diváky připravil jak v loňském roce při play-off  tzv. slosovatelné Lappenky které získají při vstupu na zimní stadion zdarma. Losování o věcné ceny, které přichystali partneři zlínského sledge hokeje, proběhne o přestávce mezi druhou a třetí třetinou.

Přijďte v sobotu do ochozů zimního stadiónu podpořit tým SHK Lapp Zlín ve snaze o zvrat semifinálové série ve svůj prospěch a probojovat se do finále Česko sledge hokejové ligy 2012/2013.

Na vaši podporu se těší hráči SHK Lapp Zlín

Hráči SHK Lapp Zlín první zápas semifinále play-off prohrál

13.01.2013 17:52

V sobotu 12.1. hráči Lapp Zlín odehráli první semifinálové utkání play-off ČSHL 2012/2013  proti pražské Spartě na jejich ledě v Neratovicích . Sledge hokejisté Zlína v prvním semifinálovém utkání na Spartě prohráli po nájezdech 2:1.

Pikantní je, že oba góly jim střelil zlínský hráč Jan Zapletal, který hostuje ve Spartě.

 I když zlínskému týmu v sestavě chyběli dva klíčoví hráči Šafránek a Stodůlka, ihned po úvodním buly se začali dostávat do útočného pásma a ohrožovat sparťanskou bránu. V třetí a v sedmé minutě zlínští přesilovou hru však nevyužili. V desáté minutě se konečně podařilo zlínským hráčům překonat domácího brankáře Michala Vápenku a po nahrávce Pavla Juliny  první gól v české lize vstřelil nováček ve zlínském dresu Marian Ligda. I když tlak zlínských pokračoval nadále, další gól se nepodařil. Hned v první minutě druhé třetiny Sparta vstřelila vyrovnávací branku. Jan Zapletal od modré čáry překonal zlínského Matouška přesnou střelou do levého horního rohu jeho branky. V sedmé minutě byl vyloučen zlínský hráč Zdeněk Hábl  na dvě minuty. Hráči Lapp Zlín toto oslabení zahráli skvěle. Dařilo se jim vyhazovat puky ze své obrané třetiny a domácím nedovolili ani jednou vystřelit na bránu. Zlín i po tomto oslabení pokračoval ve své hře a sparťanské hráče přehrávali. Bylo vidět spoustu tvrdých, ale čistých soubojů o puk. V posledních pěti minutách druhé třetiny zlínští trochu polevili a domácí toho hned využili a několika dobrými střelami ohrozili zlínského Matouška, který si se všemi střelami poradil. Na začátku třetí třetiny opět Lapp Zlín hrál ve čtyřech. Na trestnou lavici usedl Peter Štít. I toto oslabení zlínští odehráli s přehledem. Za celé oslabení zlínský brankář čelil jen jedné střele z dálky. Po tomto oslabení již zlínští zamkli Spartu v jejich obraném pásmu a snažili se svou hrou překonat Vápenku. Bohužel se jim to do konce hrací doby nepodařilo.

O vítězi zápasu a vedení v sérii musely rozhodnout tři samostatné nájezdy. Hned v první sérii nájezdů se rozhodlo. Nejprve jel zlínský David Palát, který nepřekonal Vápenku. První nájezd Sparty proměnil Zapletal. V další sérii nájezdů branka nepadla. Tím byl první semifinálový zápas rozhodnut v prospěch domácích a Sparta se ujala vedení v sérii hrané na dva vítězné zápasy 1:0.

Obránce Pavel Julina po zápase řekl:

 „V poslední minutě jsem se ocitl sám před ležícím Vápenkou a střelou jsem zvedl puk nad něj, ale on nevím jak tam ještě stihl natáhnout hlavu a puk jej do ní trefil. Moc mě tato šance mrzí, že neskončila gólem.“

Trenér Tomáš Sedláček v kabině všechny hráče pochválil za výkon, který odvedli. „Bohužel jsme dnes neměli štěstí v koncovce. Jinak jsme Spartu jednoznačně herně přehráli.“

Na vyrovnání a případné otočení série ve svůj prospěch mají hráči Lapp Zlín výhodu domácího prostředí. Odveta se odehraje v sobotu 2.2. od 15:45 hodin na PSG Aréně ve Zlíně. Případný třetí rozhodující zápas se odehraje o den později a to v neděli 3.2. od 11:30 hodin opět na PSG Aréně Zlín.

O tomto víkendu již začíná 1. kolo play-off ČSHL 2012/2013.

07.01.2013 17:23

Zlínský tým SHK Lapp Zlín v semifinále narazí na pražskou Spartu. Která po základní části se umístnila na čtvrtém místě. 1. semifinálové utkání se odehraje v sobotu 12.1. na ledě pražské Sparty v Neratovicích od 11:15 hodin.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří SKV Sharks K. Vary a SHK Mutangové Pardubice.

Další informace o play-off naleznete na  tomto webu v sekci ČSHL 2012/2013

SHK Lapp Zlín porazil Kohouty a vyhrál základní část ČSHL 2012/2013

06.01.2013 21:38

V neděli na poslední zápas základní části ligy přijeli do Zlína Kohouti z Olomouce. Pro Kohouty to byl také poslední zápas letošní sezóny, protože skončili na posledním místě tabulky. „V předchozím zápase, který jsme odehráli v Olomouci, se Kohouti skoro vůbec nedostali před naši branku a celý zápas se jen bránili tlaku Zlína a nesnažili se tvořit žádnou hru“ řekl zlínský trenér T. Sedláček . Ale styl hry tomu vůbec nenasvědčoval, že je to zápas nejlepšího a nejhoršího týmu z tabulky. Od začátku utkání se hrál pohledný a kombinační hokej na obou stranách. Svou hrou Olomouc překvapil. Kohouti zakládali protiútoky, vytvářeli si šance před zlínskou brankou. Olomouc nezaskočila ani první branka, kterou po nahrávce Z. Hábla ve čtvrté minutě vstřelil P. Stodůlka. Zlínu ke vstřelení dalšího gólu nepomohla ani přesilová hra v 18. minutě, když za držení byl vyloučen hostující hráč M. Novák. Tato přesilová hra se zlínským vůbec nepodařila a ani jednou neohrozili branku soupeře. Nadále se hrál aktivní hokej na obou stranách. Až v posledních čtyřech minutách druhé třetiny se zlínským sledge hokejistům podařilo překonat výborně chytajícího L. Hulína. Nejprve ve 26. minutě zvyšoval Z. Hábl a v 29. minutě na 3:0 zvýšil Z. Šafránek po asistenci D. Paláta. Hned v první minutě třetí třetiny zvýšil na čtyřbrankový rozdíl P. Štít po asistenci P. Juliny a Z. Hábla. Tím Lapp Zlín získal nad Kohouty převahu a třetí třetina byla plně v jejich režii. Olomouc přestal utočit a domácí se snadněji dostávali  do obranného pásma Kohoutů, kde kombinační hrou ohrožovali branku soupeře. Zlín v tlaku nezastavilo ani vlastní oslabení, ve 34. minutě byl vyloučen D. Palát. Ve 42 minutě završil skóre na konečných 5:0 Z. Šafránek po asistenci D. Paláta. Tato výhra zajistila hráčům SHK Lapp Zlín první místo po základní části ČSHL 2012/2013.

Zlín zvítězil nad Mustangy

06.01.2013 19:30

V sobotu na zlínský led zavítal třetí tým ČSHL pardubičtí Mustangové. Od úvodního buly se začalo hrát ve vysokém tempu. Mustangové  prvních sedm minut zlínské hráče skoro k ničemu nepustli a udávali tempo. Po těchto minutách se hráči Lapp Zlín konečně vzpamatovali a začali hrát i svou hru. Vytvářeli si šance a tlačili na soupeřovu branku. Do konce třetiny však gól nepadl ani na jedné straně. I druhá třetina byla zajímavá. Pokračovalo se ve střídání akce jak na straně Zlína tak i na straně Pardubic. V 21. minutě utkání skóre otevřel pardubický kapitán P. Kubeš po asistenci D. Motyčky, když od modré čáry překonal zlínského Matouška. Zlín však na tento gól rychle odpověděl a ve 24. minutě, v přesilové hře po vyloučení pardubického hráče D. Motyčky, po asistenci D. Paláta a P. Juliny kapitán Z. Hábl vyrovnal. Další gól do konce třetiny nepadl. Ve třetí třetině hráči Lapp Zlín začali získávat převahu nad Mustangy a v 37. minutě vstřelil vedoucí branku po nahrávce D. Paláta Z. Hábl.  Ten samý hráč ještě ve 43 minutě upravil na konečné skóre utkání 3:1 pro Zlín.

Pozvánka na odložené poslední kolo základní části ČSHL

01.01.2013 20:22

O prvním víkendu nového roku se odehraje odložené poslední kolo ČSHL. Známy jsou čtyři týmy, které postoupí do play-off, ale neznámou je ještě, jaké bude jejich pořadí po základní části.  To určí, jak budou vypadat dvě čtvrtfinálové dvojice.

Náš tým Lapp Zlín v tomto kole bude chtít obhájit první místo po základní časti ČSHL z loňské sezóny. K tomu, aby se to podařilo, stačí získat ze dvou posledních zápasů čtyři body ze šesti možných.

V sobotu 5.1. do Zlína přijedou Mustangové z Pardubic. Tento  duel začíná v 16 hodin. V neděli 6.1. sledge hokejisté Zlína budou hostit na svém ledě Kohouty Olomouc, začátek ve 14 hodin. Oba zápasy se odehrají na PSG Aréně ve Zlíně.

Přijděte do ochozů zimního stadiónu povzbudit náš tým.

Na Vaši podporu se těší celý tým SHK Lapp Zlín.

Upozornění: v neděli 6.1. na zápas z Olomoucí pro návštěvníky nebude umožněn vjezd vlastním vozem do areálu zimního stadionu. Je nutné na tento zápas svůj automobil zaparkovat pod zimním stadiónem a dojít pěšky. Důvodem je Extraligové utkání, které se odehraje na stadiónu Luďka Čajky. Děkujeme za pochopení.

Změna termínu odehrání posledního kola základní části ČSHL

03.12.2012 09:13

V tomto roce se měla odehrát kompletní základní část ČSHL. Vzhledem k tomu, že česká sledge hokejová reprezentace v pátek 7.12. odlétá do Ruska, se poslední kolo ligy nestihne odehrát v původním termínu 15.-16.12. ČR se účastní v Rusku dvou turnajů. První turnaj se uskuteční od 8. do 10.12 v Podolsku a  druhý od 13. do 17.12 v Chanty Mansijsk.

Na těchto turnajích Lapp Zlín bude mít zastoupení  pěti hráčů. Tři v českém drese (Zdeněk Hábl, David Palát a Zdeněk Šafránek) a 2 ve slovenském drese (Petera Štít a Mariana Ligdu).  

Poslední kolo základní části ČSHL se odehraje první týden v novém roce.

V sobotu 5.1.2013 od 16 hodin na svém ledě SHK Lapp Zlín přivítá pardubické Mustangy. V neděli 6.1.2013 od 14 hodin na poslední zápas základní části dojedou do Zlína Kohouti Olomouc. Oba zápasy se odehrají na PSG Aréně ve Zlíně.

SHK Lapp Zlín si přivezl 3 body z Jižních Čech

03.12.2012 09:11

V neděli 2.12. se odehrálo poslední kolo ČSHL v tomto roce. Sledge hokejisté Lapp Zlín zavítali na led jihočeského týmu z Č. Budějovic.

Hned v první minutě utkání oba týmy prvními střelami na soupeřovu bránu vstřelili gól. Nejprve ve 26 vteřině otevřel skoré zlínský Z. Šafránek a v 54 vteřině  českobudějovický J. David

I když Lapp Zlín byli papírovými favority utkání. První třetina tak vůbec nevypadala. Zlínští hráči se nemohli dostat do svého herního tempa jak jsou zvyklí. Nedařila se zejména kombinace. Bylo vidět, že ve zlínské obraně chybí jeden z obránců Peter Štít na kterého je zvyklý jeho parťák Pavel Julina. V druhé třetině se však zlinští sledge hokejisté konečně dostali do herního tempa a od začátku přebrali kontrolu nad utkáním. V 18 minutě Z. Šafránek vstřelil druhý gól Zlína v 24 a 28 minutě zvyšoval D. Palát. Druhá třetina tak skončila 4:1 pro Lapp Zlín. Na začátku třetí třetiny Zlín zásluhou P. Stodůlky a Z. Hábla ještě navýšili stav zápasu na 5:1. Od té doby zlínští měli zápas pevně ve svých rukou a budějovické sledge hokejisty k ničemu nepustili. Zlínu vycházely kombinace nahrávky, přechody do útočného pásma. Touto hrou Lapp Zlín ještě do konce zápasu vstřelil dva góly. V 37 minutě Z. Šafránek a ve 40 minutě D. Palát. Oba hráči těmito trefami si do svých statistik zapsali hattrick.

Výsledek utkání Kings Č. Budějovice vs. SHK Lapp Zlín 1:8. Premiéru v ČSHL a ve Zlínském dresu si odehrál slovenský reprezentant Marian Ligda. Trenér si jeho výkon velice pochvaloval.

Touto výhrou si Zlín připsal další 3 body do tabulky a pokud v posledních dvou zápasech základní části získá alespoň 4 body vyhraje základní část ČSHL 2012/2013.

Kompletní tabulku a statistiky najdete na našem webu v sekci ČSHL 2012/2013

Poslední kolo ČSHL v tomto roce

28.11.2012 08:16

Zlínské sledge hokejisty v neděli 2.12. čeká poslední zápas ČSHL v tomto roce před reprezentační přestávkou. SHK Lapp Zlín v neděli odjíždí do Soběslavi, kde odehraje utkání proti jihočeskému týmu Kings České Budějovice. Tento zápas začíná v pravé poledne a bude možné jej sledovat na onlajny.cz  ZDE.

SHK Lapp Zlín vs. SKV Sharks K. Vary

20.11.2012 15:55

Video sestřih ze zápasu ČSHL 2012/2013 hrané 18.11. na zimním stadiónu ve Zlíně

 

 

 

 

 

Výhra nad Spartou debakl se Žraloky

19.11.2012 09:35

O uplynulém víkendu se na zlínském zimním stadiónu odehrály další zápasy České sledge hokejové ligy. Úřadující mistr SHK Lapp Zlín na svém ledě hostil před tímto víkendem v pořadí tabulky druhý a třetí tým ČSHL 2012/2013.

V sobotu do Zlína přijela pražská Sparta. Od úvodního buly se domácí tým pustil do soupeře a udával tempo hry. V končící osmé minutě hráči Lapp Zlín zúročili svůj tlak a otevřeli skóre utkání. Gól po asistenci Paláta a Juliny vstřelil Šafránek. Přestože zlínští sledge hokejisté nadále nepolevili ve hře, nepodařilo se jim překonat výborně chytajícího sparťanského Vápenku. Až v posledních pěti minutách zápasu začaly padat góly. Ve čtyřicáté minutě se domácí prosadili hned dvakrát. Napřed skóroval Šafránek a chvíli na to Palát. V poslední minutě se do tabulky střelců zapsal kapitán Hábl a tím stanovil konečný výsledek SHK Lapp Zlín vs. Sparta Praha 4:0.

 

V neděli Lapp Zlín na svém ledě přivítal před tímto kolem aktuálně druhý tým ČSHL Sharks K. Vary.  Hned od začátku utkání se hrálo v rychlém tempu. Po dvou neúspěšných střelách domácích na bránu soupeře  se do protiakce dostali Žraloci a otevřeli skóre zápasu v končící první minutě. I když tento gól domácí zaskočil, nepolevili ve vysokém tempu a nadále se zápas přeléval z jedné strany na druhou. Zlínu se podařilo vyrovnat v poslední minutě první třetiny, ale ještě v té samé minutě Žraloci vstřelili Molkovi branku. V druhé třetině domácí Lapp Zlín vyrovnal při vlastní přesilovce. Žraloci ještě do konce třetiny stihli vstřelit gól a závěrečná část utkání začínala se skórem 2:3. Tento stav sliboval velice zajímavou poslední třetinu. Místo velkého tlaku od domácích hráčů přišla studená  sprcha. V průběhu minuty a půl zlínští sledge hokejisté dostali tři góly a bylo po nadějích. Po této gólové nadílce domácí hráči úplně přestali hrát do té doby  kombinační a kvalitní hokej. Ve čtyřicáté minutě se podařilo ještě snížit Zdeňku Šafránkovi na 3:6, ale Žraloci ještě do konce zápasu stihli nastřílet další tři branky. Konečný výsledek SHK Lapp Zlín vs. SKV Sharks K. Vary 3:9.

Trenér Tomáš Sedláček po zápase řekl: „Všechno zlé je pro něco dobré. Zlín do tohoto zápasu v letošní sezóně nepoznal hořkost porážky a jednou to muselo přijít. Lepší v základní části, jak v play-off . Doufám, že hráči se z tohoto zápasu poučí. Mrzí mě takový debakl“ konstatoval trenér.

Srbské finále

17.11.2012 20:03

S otázkou přicházeli diváci na finálový zápas. Jak se bude dařit švédskému minitýmu proti ruskému kolosu? První třetina je plná vzájemných oťukávání, Švédi si vyzkoušeli oslabení. Po první třetině bez gólu.Ani úvod druhé třetiny na intenzitě hry neubral, v 11 minutě první velká šance Ruska, ale minula poodkrytou bránu. Švédové účinně blokují rozvinutí ruské mašinérie.Nyní tyčky cinkají na obou stranách. A vyloučení Rusa za držení. Vzápětí si jde odpočinout i Švéd.I druhá třetina bez branek.

Na začátku poslední třetiny oslabení Švédů. Žlutí se ubránili. Padá první branka utkání, do švédské brány Time out Švédů, poslední minuta. Síréna. Rusi 1:0 poráž Švédy. 

Souboj o bronz pod německou taktovkou

17.11.2012 18:18

Do poloviny zápasu Poláci drželi krok, dokonce na první Kesslerovu branku vzápětí úspěšně odpověděl Flis. Pak přišla slabá chvilka polského  brankáře, série německých úspěchů a střídání v polské brance. to však průběh hry nezměnilo, Němci to dotáhli na 8:1 a Poláci nevyužili v závěru zápasu ani dvojnásobnou početní převahu. Němci vyhráli zaslouženě.

Holandská vítězná premiéra

17.11.2012 17:07

Málo oblíbený zápas těch, kteř po několika dnech tvrdých bojů zůstali na konci turnajové tabulky.Nyní se to týkalo nováčků v rodině IPC, Rakušanů, a proti nim nastoupili Holanďané.V tomto zápase poprvé v dosavadní historii holandského učinkování v systému IPC zvítězili. Rakušané si svůj úděl a kalich hořkosti vypili do dna. Velice draze zaplacená zkušenost...

Šampionát v Srbsku jde do play off

17.11.2012 10:36

Roli favoritů splnila čtveřice Rusko, Německo, Švédsko a Polsko. Dva z těchto států budou moci vyslat své reprezentanty do elitní skupiny A na příští rok do Korei.

První utkání proti sobě poslalo slovanské borce. Ani na okamžik nebylo pochyb o pánovi na ledě, Rusové měli velmi výraznou převahu a s Poláky se vůbec nemazlili. Jen sporadicky tlačil Flis své spoluhráče do útoku. Po výsledku 7:0 upadli Poláci do hlubokého smutku a Rusové se radovali z jistého finále a postupu do A skupiny , zároveň i dostatečného splnění podmínek pro účast v roli hostitele na paralympiádě v Soči.

Večerní duel se odehrával s bigbítovým koncertem v pozadí a celé dvě třetiny v této kulise nepadlaly branky. Přesto to byl jeden z těch divácky atraktivnějších zápasů. Švédi i Němci bojovali o návrat do elity, ale do přestávky před třetí třetinou planě. Teprve třetí třetina přinesla 3 góly - a všechny do německé sítě. Úspěšnější Švédové postupují do finále. Tack.

Několik postřehů z Noveho Sadu, B skupiny MS ve sledge hokeji

16.11.2012 19:51

Spolu se zástupci Japonska, Slovenska, Srbska, které neměli na šampionu své týmy, jsme mohli trochu nezaujatě sledovat probíhající boje.

Hned úvodní zápas přinesl překvapivý průběh. Holandsko po dvě třetiny drželo Německo v bezbrankové remize a německé nervy pracovaly pod těžkým tlakem. V poslední třetině rozlouskl napětí Disveld a potvrdil Kessler, Německo po zvítězilo pouze 2:0.

Ve druhém zápase Polsko těsně prohrálo s obnoveným týmem Švédska poměrem 3:2 pro seveřany.

Ani dalšínden bojů nepřínesl výrazné gólové výsledky, v přečasném vrcholu šampionátu na sebe poprvé narazili Rusové a Němci a v základní hrací době se

nerozhodlo. Konečný výsledek posunul na lepší pozici vítězné Rusko (3:2). 

Teprve večerní utkání dosáhlo na vyšší skore, Švédové ukázali, že míří zpět do eliní skupiny A,a Rakušané jim nebyli důstojnou překážkou.6:1

poslední den zápasů v základních skupinách přinesl favoritům gólové hody rozdílu třídy. Rakouská nováčkovská dań pokračuje, bránit nestačí, díky Flisovi a jeho spoluhráčům, které už známe lépe i z hostování v naší lize, Poláci probudili své šance na playoff - 8:0.

Večerní trénink Ruska s výsledkem 9:0 postavil Holandsko jen do role sparingpartnera a ukázal, jak vážně to Rusové se Soči myslí

 

 

 

Sparta a Žraloci přijedou do Zlína

15.11.2012 11:58

V sobotu a v neděli 17. a  18.11. zlínské sledge hokejisty čekají dva těžké a důležité zápasy ČSHL 2012/2013.

V sobotu 17.11. do Zlína přijede Sparta Praha. Utkání začíná ve 12:30 hodin na PSG Aréně. V aktuálním pořadí Sparta je na třetím místě.

V neděli 18.11. na zlínský led zavítá Sharks Karlovy Vary. Utkání začíná v 11:15 hodin na PSG Aréně. Žraloci v tabulce jsou na druhém místě a na Zlín ztrácejí 4 body.

Dají se očekávat tradičně kvalitní a vyrovnané zápasy. Oba zápasy prověří kvalitu našeho týmu.  

Přijďte se na nás podívat a povzbudit.

Na Vaši podporu v hledišti se těší tým SHK Lapp Zlín.

Zápasy ve dvou skupinách začnou v Novem Sadu už v utery, zítra jsou na programu treninky

11.11.2012 21:08

a v pruhovanem dresu se bude prohánět oficiální znalec sledge hokejové hry, pan Leon Wesley. Že do Srbska dorazil vcelku bez problema svědčí následující nedělní foto...

Začíná B skupina Mistrovství světa ve sledge hokeji IPC 2012

11.11.2012 11:07

www.paralympic.org/Events/NoviSad2012/ResultsSnad se aktuality a výsledky zájemci dovědí z následujících oficiálních stránek: https://www.paralympic.org/Events/NoviSad2012

 

 

 

 

Mini rychlo turnaj ve sledge hokeji ala Studénka

10.11.2012 10:06

Polsko - ČR      0:5                 
penalty 1:2

Polsko -Studénka  8:0             
penalty 2:1

Polsko - SR    6:0                    
penalty 2:1

ČR - Studénka    4:0                 
penalty 3:2

ČR - SR             9:0  
penalty 2:1
 
Studénka - SR    0:1
penalty 2:3
 
 
Výsledné pořadí
1. ČR                       15 bodů
2. Polsko                  10 bodů
3. SR                         4 body
4. Studénka                1 body
 
 
 
Roman

SHK Lapp Zlín vs. HC Studénka

07.11.2012 13:39

Utkání ČSHL SHK Lapp Zlín vs. HC Studénka který se odehrál v sobotu 3.11. a byl odeslán na tvcom.cz  ve špatné kvalitě. Nahradili jsme jej a je možno shlédnout ze záznamu v běžné kvalitě.

Zlínští sledge hokejisté nasázeli Studénce 20 gólů

06.11.2012 09:28

Zlínští sledge hokejisté o uplynulém víkendu  odehráli další dva ligové zápasy ČSHL se Studénkou. Nejprve v sobotu na svém ledě přivítali sledge hokejisty ze Studénky. V tomto zápase domácí tým SHK Lapp Zlín zvítězil vysokým skóre  12:1. Ihned po začátku zápasu se zlínský tým ujal vedení v 28 vteřině a do konce třetiny ještě přidali další 3 góly a tím  si zajistili pohodový zbytek zápasu.

O den později se oba soupeři potkali ještě jednou a to na ledě Studénky. I v toto zápase od začátku zlínští sledge hokejisté nic neponechali náhodě a  během prvních dvou minut zápasu Studénce vstřelili dva góly a získali klid na svých hokejkách. HC Studénka vs. SHK Lapp Zlín 0:8.

V obou zápasech bylo vidět, že hráčům Studénky scházejí 3 klíčové posily z Polska které u nich v letošní sezoně hostují.

 

O uplynulém víkendu si tým SHK LAPP Zlín zapsal další sérii zaznamenánihodných  událostí.

  1. Ciferný součet vstřelených branek za tyto dva zápasy překonal ciferný součet vstřelených branek za předchozích pět zápasů. V posledních pěti zápasech zlínští sledge hokejisté vstřelili 19 branek a o uplynulém víkendu jich do brány soupeře nastříleli 20.
  2. Hned tři hráči v prvním dvojzápase se Studénkou dosáhli hattrick (Kamil Šnajdar, David Palát a Zdeněk Šafránek).
  3. Neuvěřitelně jsme třikrát využili přesilovou hru (což u zlínských hráčů neobvyklý jev).
  4. Brankář Molek opět udržel čisté konto.
  5. K jistotě postupu do play off již chybí pouhý bod do aktuální tabulky.

Samotný průběh komentují zápasové statistiky, co však statistiky neuvádějí  je, v jaké pohodě hráči hráli, jak jim vycházela kombinace i vlastní přechod do útočného pásma. Trenér Tomáš Sedláček byl spokojený, že jeho svěřenci potvrzovali  roli favorita v obou zápasech hned od začátku. (Kluci podali velice dobrý výkon a jsem rád, že se gólově  prosadili hráči kteří  se v průběhu sezóny tak moc neprosazují).

Slabší stránkou víkendu byla nízká divácká čtyřicetihlavá účast, věrní fanoušci však získali posilu v podobě mohutně a vytrvale povzbuzující vuvuzely a kymácejícího se vlajkonoše.

Americký sportovní server USAGOALS.COM zve na zápas SHK LAPP ZLÍN se Studénkou

03.11.2012 09:39

Watch Live Sledge hockey: SHK Lapp Zlin - Studenka Stream ...
Sledge hockey: SHK Lapp Zlin - Studenka live video stream watch online free tv with high end quality streams 244220. Watch it here Sledge hockey: SHK Lapp ...
www.usagoals.com/live/244220-sledge...shk.../gratis/

Zlínské sledge hokejisty čeká dvojzápas se Studénkou

29.10.2012 19:36

Zlínští sledge hokejisté Lapp Zlín Vás zvou na další kolo ČSHL které se odehraje v sobotu 3.11. Na svém ledě přivítají  severomoravský tým ze Studénky. Utkání začíná v 17 hodin na PSG Aréně ve Zlíně.

Oba týmy se spolu utkají ještě jednou o den později na ledě Studénky. Utkání začíná v neděli 4.11. na zimním stadiónu ve Studénce od 10:30 hodin.

Na vaši podporu v hledišti se těší hráči SHK Lapp Zlín.

Je konec října a SHK LAPP ZLÍN vede ligovou tabulku

27.10.2012 10:52

Výjezd do Pardubic a Olomouce znamenal vyrovnání počtu odehraných zápasů a díky dvěma vítězstvím také připsání šesti bodů do tabulky, zlínští sledge hokejisté plní trenérovo zadání v plném rozsahu - OBHÁJIT TITUL - doposud si drží vedoucí pozici.

Další výjezd mimo domácí půdu úspěšný i pro nováčka v týmu

27.10.2012 10:33

Do klubových tabulek se po onlajnové hlášce v závěru olomouckého zápasu zapsal tento zlínský nováček:

42:21
Zlín právě vstřelil branku!
Z prostoru mezi kruhy napálil kotouč pod víko TOMÁŠ FLÍDR. Asistence: Petr Stodůlka.

a to se nássledně projevilo v klubové statisticeKanadské bodování

 

pořadí

jméno

góly

asistence

body

1.

Palát David

5

8

13

2.

Hábl Zdeněk

8

2

10

3.

Šafránek Zdeněk 3 5 8
4. Šnajdar Kamil 2 0 2
5. Stodůlka Petr 0 2 2
6. Flídr Tomáš 1 0 1

7.

Julina Pavel

0

1

1

 

Tome, přijmi gratulace a chutě pokračuj.

 

 

Jaroslavl sehraje se Zlínem přátelské utkání na památku Karla Rachůnka

18.10.2012 18:06

 

Hodně emotivní zápas proběhne 9. listopadu ve Zlíně. Na místní extraligový stadion přijede ruská Jaroslavl a sehraje zde s domácím výběrem přátelský zápas na památku obránce Karla Rachůnka.

Nastoupí proti sobě dva osudové kluby bývalého elitního obránce. Zlín byl jeho mateřským týmem, v Jaroslavli před více než rokem jeho životní pouť tragicky skončila pádem letadla...

"Moc si přeju, aby se tento zápas uskutečnil. Neštěstí má lidi spojovat a ne rozdělovat. Budu opravdu rád, když fanoušci přijdou a utkání si užijí," řekl Rachůnkův otec Karel.

Jaroslavl kvůli tomuto utkání změnila plány, protože původně chtěla během první reprezentační přestávky odjet na soustředění do Švýcarska. Místo toho zamíří na východ Moravy, kam dorazí už 4. listopadu.

 

"Zápas proti Zlínu bude vyvrcholením jejich přípravy, rozhodně tedy nepůjde o žádnou exhibici, ale o špičkový sport," upozornil primátor Zlína a zároveň prezident místního klubu Miroslav Adámek.

Před jeho začátkem bude slavnostně vyvěšený ke stropu haly Rachůnkův zlínský dres s číslem 4. Úvodní buly vhodí Rachůnkův syn a v domácím týmu nastoupí jeho oba mladší bratři Ivan a Tomáš.

V rámci oslav oslovili organizátoři s nabídkou účasti i hokejové hvězdy, které Karla Rachůnka osobně znaly. A zájem je velký. "Přijet chtějí i ti nejslavnější. Jména zatím ale prozrazovat nebudeme, seznam se ještě tvoří," poznamenal Adámek.

Vstupné na duel s Jaroslavlí bude stejné jako na extraligu, veškerý výtěžek půjde na charitu. "Karel dělal hodně pro potřebné. My na jeho aktivity tímto způsobem navážeme. O tom, komu konkrétně výtěžek z této akce pomůže, rozhodne jeho rodina," řekl náměstek primátora Ondřej Běták.

"Největší díl peněz půjde nejspíš do Ústavu sociální péče pro tělesně a mentálně postižené ve Velehradě, část by měli dostat zlínští sledge hokejisté," upřesnil Rachůnek starší.

Lístky půjdou do prodeje týden před zápasem, permanentky na extraligu na něj nebudou platit. Utkání budou moct sledovat také televizní diváci, přímým přenosem ho totiž bude vysílat Fanda.

Zápas s Jaroslavlí má nastartovat tradici, kterou ve jménu Karla Rachůnka bude Zlín pravidelně pořádat. Jedním z návrhů je například organizace mládežnického turnaje a bývalý obránce se stane in memoriam držitelem ceny primátora.

Autor: Jaroslav Tomas

 

Těšíme se na vás ve skupině A

15.10.2012 20:24

vzkazuje německý národní tým po tréninkovém soustředění s českým reprezentačním výběrem v Litoměřicích.
Řeč je o dvou vyhraných zápasech - v prvním utkání si Němci zaznamenali stav 2:0 po úspěšných zakončeních Disvelda a Segreffa. V sobotním utkání se naopak prosadili naši, když Němce porazili 2:1.
V závěrečném utkání před odjezdem z Kalich areny si před blížícím se mistrovstvím světa skupiny B v Novém Sadu ještě zvýšili své již tak pověstné sebevědomí, při skore 6:2 se jedenkráte prosadil proti našemu brankáři Wedde, dvakrát Disveld a hattrickem Segreff. Zapamatujme si ta jména....

Jen několik desítek domácích fanoušků překonalo dešťovou zábranu

07.10.2012 17:35

při nedělním odpoledním premiérovém ligovém (2012/2013) domácím utkání SHK LAPP Zlín proti českobudějovickým Králům. Vítězství 5:0 se jistě počítá, takřka povinné 3 body ale trenér Sedláček kriticky komentoval slovy "Co už ještě chceš?!?", a zlínští hráči mu důvodů k tomuto zvolání dali poměrně hodně. Však se naa ten zápas podívejte v archivu TVCOM.CZ  

Sledge hokejová sobotní hustota ve Studénce

06.10.2012 12:14

Jsme právě mezi dvěma zápasy tohoto kola České sledge hokejové ligy na místě, které zcela jistě dnes zaznamenává několik výjimečných okamžiků. Předcházela tomu poměrně bouřlivá diskuse ohledně hustoty zápasů a minimální časové rezervy k případným změnám (viz. např. web olomouckého sledge hokeje či komunikace STK před tímto víkendem). Proto si Studénka může připsat tento víkend jako jeden z termínů, kdy do Studénky zamířily více jak dva týmy. Do historických zápisů zcela jistě může být zaznamenán dnešní rekordní výsledek 7:1 v zápase s našimi zítřejšími soupeři z Českých Budějovic.

První letošní domácí utkání se blíží, přijďte do ochozů povzbudit.

03.10.2012 10:20

Sledgehokejisté SHK LAPP Zlín se zodpovědně připravují na první letošní utkání České sledge hokejové ligy 2012/2013 na domácí PSG Aréně. Soupeřem budou českobudějovičtí Králové a zápas začínající v neděli 7. října ve 14:45 bude prezentován obvyklými (ve Zlíně) mediálními cestami. Díky zkušenému (a často velmi kritickému) kameramanskému oku Ladi Podmely a podpoře TVCOM.CZ jej budete moci sledovat ze vzdálených míst i na svých monitorech, nejen v textových ONLAJNECH.
 

SKV Sharks K. Vary vs. SHK Lapp Zlín 23.9.2012

03.10.2012 09:18

Video sestřih ze zápasu ČSHL 2012/2013 hraného 23.9. na zimním stadiónu v Ostrově nad Ohří.

 

 

 

 

SKV Sharks K. Vary vs. SHK Lapp Zlín 23.9.2012

01.10.2012 12:35

Bitka v zápase ČSHL  Sharks K. Vary vs. SHK Lapp Zlín 23.9.2012

První výjezd, pět bodů za dvě výhry na kontě sledge hokejového klubu LAPP Zlín

24.09.2012 18:51

Trenér Sedláček prý byl se hrou svých hráčů v tomto kole celkem spokojen, až na ... koncovku. Svůj titul spalovač šancí si pro toto kolo vysloužil hostující Zdeněk Šafránek, dlužno říci, že takovým stavem si však prošli všichni hráči. Je snad proto dobře, že hned na začátku aktuální ligové soutěžě a v dalších zápasech se to jen doladí a zpřesní. Dobrý pocit z předváděné hry a tedy i z atraktivity zápasu měl i zbytek vedení týmu a nezvykle dobrá nálada a pohodovost čišela až na pár vyjímečných okamžiků i z dalšího klíčového hráče SHK LAPP Zlín , otrokovického útočníka Davida Paláta. Chtělo by se doporučit - pohodu třeba zachvat a šířit, liga teprve začíná, ročník bude náročný i kvůli zvýšené aktivitě ostatních týmů při nabírání zahraničních posil. 

Sezóna začíná výjezdem

20.09.2012 16:02

Další sledge hokejová sezóna začíná o tomto víkendu výjezdem na dvojzápas se Spartou a Žraloky. V sestavě SHK LAPP Zlín na začátku sezóny dochází k následujícím změnám - z důvodu dlouhodobých zdravotních problémů  v nejbližší době nenastoupí R. Herink, naopak prostor dostane mladík Tomáš Flídr. Řady posílí i hostující Zdněk Šafránek, který si odbude ligovou premiéru ve zlínském týmu.

Ambice týmu jsou jednoznačné - obhájit cenné loňské ligové vítězství. Svěřenci trenéra Sedláčka si začátkem záři ověřili svou aktuální výkonnost na kvalitním domácím turnaji LAPP CUP Zlín 2012, na němž nad jejich síly byli pouze ruští reprezentanti.

Sledujte průběh obou zápasů tradičně na www.onlajny.cz

Fotky z mezinárodního turnaje ve sledge hokeji Lapp Cup Zlín 6.-8.9.2012

17.09.2012 11:47

Fotky ze zápasů domácího týmu na Lapp Cupu 2012

Nafotil a upravil Jan Grossmann

 

Čtvrtek 6.9.2012 ze zápasů.

Pátek 7.9.2012 ze zápasů.

Sobota  8.9.2012 ze zápasů.

Sobota 8.9.2012 ze slavnostního ukončení a vyhlášení individuálních ocenění.

 

Nafotila Barbora Stáblová.

Ve Zlíně se uskutečnil mezinárodní turnaj ve sledge hokeji Lapp Cup Zlín 2012

11.09.2012 22:02

Mezinárodní sledge hokejový turnaj LAPP CUP Zlín 2012 byl zakončen o víkendu slavnostním předáním pohárů, medailí a desítek individuálních cen. Důstojně tak završil desetileté působení zlínského sledge hokeje na tuzemské i mezinárodní scéně.

LAPP CUP 2012 se letos s novým názvem generálního partnera zlínského týmu prezentoval již po druhé a při účasti předních evropských klubových týmů  se řadí mezi nejvýznamnější akce svého druhu v této sezóně. Nejen, že zde byli hráči úřadujícího mistrovského klubu South Tyrols Eagles z Itálie, švédského FIFH Malmö a holandského národního výběru, svou vzrůstající kvalitu a konkurenceschopnost přijel otestovat i celek ruského paralympijského týmu, který pro potřeby turnaje vystupoval ve dvou samostatných týmech.

Rusové tak navázali na svou předchozí návštěvu Zlína před dvěma lety, kdy byli na sledge hokejové scéně úplnými nováčky. Jejich aktuální výkonnost již výrazně předčila nejen předchozí roky ruské sborné, ale i výkonnost řady jejich současných konkurentů ve skupině B mistrovství světa, tedy švédů, rakušanů, holanďanů. Ruské umístění na prvních dvou místech nejen, že dává tušit, jak budou rusové vystupovat na nadcházejícím mistrovství světa 2012 ve skupině B, ale řadě zainteresovaných činovníků i ze skupiny A nabízí možnou taktickou přípravu týmů na očekávatelný souboj s novým fenoménem sledge hokeje v ruském podání i na paralympiádě v Soči 2014. Tým vedený hlavním trenérem Sergejem Samoylovem svým aktuálním výkonem posílá světu svou solidní vizitku.

Díky dlouhodobé podpoře Statutárního města Zlína se ve zdejší PSG aréně naplňuje označení Zlína jako inkubátoru tuzemského i mezinárodního sledge hokeje. Příznivé podmínky podporuje i existence ubytovacích kapacit hotelu Baltaci, marketingová aktivita partnera Zlínských aplikovaných sportů , H production, s.r.o. a povzbudivé zapojení zdejších vysokoškolských studentů. Příjemný dojem orámovala podpora Spid Handicap o.p.s., která dodala poháry a medaile a zapůjčila speciálně upravený bezbariérový mikrobus.

Zlín si tak upevnil pozici stabilního organizátora sledge hokejových akcí. Většina zahraničních účastníků vyslovila zájem se do Zlína opět za rok vrátit.

Important information

07.09.2012 17:51

You can see all games reports on our website in section LAPP CUP Zlin 2012 on right site in row with result of each game.

Můžete si prohlédnout všechny herní zápisy v odkazech na pravé straně výsledkové tabulky v sekci věnované LAPP CUP Zlín 2012. 

Italům se u nás pravděpodobně líbí

04.09.2012 18:08

Na turnaji LAPP CUP Zlín 2012 proti sobě nastoupí, mimo jiné, úřadující mistrovské kluby dvou evropských států, kteřé dominují ve sledge hokeji v evropském měřítku. Pořádající SHK LAPP Zlín je současně českým mistrem, italský tým South Tyrol Eagles jsou již po dva roky mistrem italské sledge hokejové ligy. V obou týmech bude v sestavách celá řada národních reprezentantů, účastníků letošního mistrovství světa elitní skupiny A v norském Hamaru.
Vzájemné vztahy mezi italskými a českými sledge hokejisty byly v ryze přátelském duchu odstartovány právě ve Zlínské PSG aréně v roce 2005 u příležitosti konání prvního mistrovství Evropy ve sledge hokeji a trvají dodnes. Italové vystřídali Zlín i co se pořadatelství týče (2007 – 2. ME proběhlo v Itálii), ale na národní reprezentační úrovni Italové porazili českou reprezentaci při třetím mistrovství Evropy ve švédském Solleftea v roce 2011 a odsunuli českou reprezentaci na druhé místo. Přesto je spolupráce na přátelské bázi dlouhodobá a vzájemná.
Navzdory avizovanému přátelství však patří sportovní boje k těm divácky nejatraktivnějším.
Sledujte proto naše webové stránky v sekci LAPP CUP Zlín 2012 a nezapomeňte si datum a čas utkání South Tyrol Eagles a SHK LAPP Zlín zaznamenat k ostatním kláním do svého kalendáře.

Přípravné utkání nejen pro hráče SHK Lapp Zlín

03.09.2012 20:33

Ve středu 5.9. si sledge hokejisté SHK Lapp Zlín zahrají přípravný zápas proti Ruské sledge hokejové reprezentaci od 18 hodin na PSG Aréně ve Zlíně. Tento přípravný zápas je brán jako prověrka nejen domácího týmu před turnajem, který začíná o den později, ale i organizátorů, kteří se budou starat o celý průběh turnaje.

Tento i celý turnaj bude možno sledovat v přímém přenosu na internetové TV tvcom.cz. Rozpis celého turnaje i odkazy na přímé přenosy jednotlivých zápasů naleznete v sekci Lapp Cup 2012..

 

 

 

Odkaz na sledování přípravného utkání ZDE

Lapp Cup Zlín 6. - 8.9.2012

10.08.2012 11:24

Na začátku září zlínská PSG Aréna přivítá 8 evropských týmů na mezinárodním klubovém turnaji LAPP CUP ZLÍN 2012. Zlínští sledgehokejisté se tak poprvé v nové sezoně představí jako úřadující tuzemský mistrovský tým. V roli soupeřů se představí dva rakouské a dva ruské týmy, ze západu do Zlína míří po delší odmlce holandská reprezentace, z jihu tradiční italští jihotyrolští sledgehokejisté, ze severu tým našich švédských učitelů z Malmö.

Mnozí ze zahraničních účastníků již prostředí PSG Arény znají z historicky prvního Mistrovství Evropy v roce 2005, řada z nich zde pobývala v minulých letech a někteří přijedou poprvé. Pro všechny to však bude možnost kvalitního startu do sezóny, v nichž na té nejvyšší – reprezentační – úrovni půjde o kvalifikační souboje před Paralympiádou v Sochi 2014.

Osvědčení partneři a  producenti se spojili, aby sledgehokejistům připravili úroveň hodnou jejich obdivuhodných výkonů. Přijďte se na zápasy podívat i vy, hokejoví a sportovní fanoušci…

Herní systém: týmy jsou rozděleny do dvou skupin A a B po čtyřech. Kde si zahraje každý z každým.

Po odehrání těchto skupin se odehrají semifinálové boje a určí dvojice které si v sobotu zahrají o celkové umístění v turnaji. Všechny utkání se budou hrát 2x15 minut, o medaile 3x15 minut.

Časový harmonogram rozlosování turnaje ZDE

Kalendář akcí a rozlosování ČSHL 2012/2013

02.08.2012 09:16

Kalendář SHK LAPP Zlín na sezónu 2012/2013 ZDE

Celkový kalendář Českého Sledge hokeje  na sezónu 2012/2013 ZDE

 

 

 

 

Kalendář akcí a rozlosování ČSHL 2012/2013

02.08.2012 08:57

Kalendář SHK LAPP Zlín na sezónu 2012/2013 ZDE

Celkový kalendář Českého Sledge hokeje  na sezónu 2012/2013 ZDE

 

 

 

 

Rozpis tréninků na srpen 2012

02.08.2012 08:33

Mistrovský tým SHK Lapp Zlín ve středu 8.8. poprvé v nové sezóně vyjedou na led zlínské PSG Arény.

Rozpis tréninků na srpen.

Středa 8.8. 18:00 až 19:30 hodin.
Středa 15.8. 18:00 až 19:30 hodin.
 Soustředění od čtvrtku 23.8. do neděle 26.8.
Středa 29.8. 18:00 až 19:30 hodin.
Od září  budou tréninky opět v tradičním termínu a čase čtvrtek 18 hodin.

Valná hromada ČSHA

27.06.2012 18:26

K shlédnutí zápis z jednání valné hromady ČSHA ze dne 23.6.2012 konané v Praze na Parapleti.

Program VH  ZDE

Prezentace účastníků VH  ZDE

Zápis z VH   ZDE

IPC zveřejnil klíč pro Soči 2014 - sledge hockey

31.05.2012 21:55
Paralympijský turnaj bude mít opět osmici týmů. Kdo skončí na MS v Goyangu v Korei 2013 na prvním až pátém místě postupuje přímo. Šestý až osmý tým se utká na kvalifikačním turnaji s medailisty B skupiny 2013. Zvláštní pozici má tým Ruska. Pokud se zúčastní letos nebo příští rok A nebo B skupiny, kvalifikuje se na Paralympiádu z titulu pořadatelské země.
Viz oficiální citace - děkujeme Davidu Goldovi:

"In ice sledge hockey there will be eight teams vying for medals.

The top five sides from next year's IPC Ice Sledge Hockey World Championships A Pool in South Korea will book places in Sochi, as will hosts Russia providing they compete in the 2012 and 2013 IPC Ice Sledge Hockey A or B Pool Tournaments.

A qualification tournament for teams ranked sixth to eighth from the A Pool event, along with the top three teams from the B Pool, will compete in a further qualification event for the final three spots."

 

Již víme, kdy a kde se bude konat příští Mistrovství světa elitní skupiny A ve sledge hokeji

16.05.2012 19:26

To korejský Goyang bude hostit 2013 IPC Ice Sledge Hockey World Championships
Goyang SPART Complex and Park v Jižní Koreji je oficiálním hostitelem 2013 IPC Ice Sledge Hockey World Championships. Je to poprvé, kdy asijská země se ucházela o možnost  uspořádat akci obdobné té, která se v letošním roce konala v norském Hamaru.

Zde si tým Jižní Korei užil velmi úspěšné mistrovství světa, neboť si poprvé ve své historii odváží medaili a to stříbrnou -  nakonec světového turnaje v Hamaru prohrál s úřadujícími mistry a paralympijskými vítězi ze Spojených států, zatímco na Kanadu zbyll bronz.

2013 IPC Ice Sledge Hockey World Championships tak  nabídne osm špičkových světových  týmů, které budou bojovat od 12. do 20. dubna 2013 v zemi, která v loňském roce získala právo hostit zimní olympijské a paralympijské hry ve městě Pyeongchang 2018 .

Sung-ho Hwang, generální tajemník jihokorejské sledge hokejové asociace,  k tomu řekl: "Mistrovství světa pomůže zvýšit povědomí o rozvoji a stavu paralympijského hnutí v Koreji a posílit výkony korejských hráčů před Soči v roce 2014. Korejský sledge hokej dosáhl pozoruhodného úspěchu na posledním mistrovství světa v Hamaru v Norsku. Teď bude hostit událost, která  také hodně pomůže v dlouhodobém rozvoji  korejského sledge hokejového programového cyklu do Pyeongchang 2018"

Soutěž bude mít také rozhodující roli pro zúčastněné týmy budují o přímou kvalifikaci na  zimní paralympiádu v Soči 2014 , která se uskuteční za necelý rok po turnaji v Goyang.

IPC generální ředitel Xavier Gonzalez řekl: "Jsme potěšeni oficiálně jmenovat Jižní Koreu jako hostitelskou zemi pro rok 2013 IPC Ice Sledge Hockey World Championships.Očekáváme vysokou úroveň posledního šampionátu před Zimními paralympijskými hrami Soči 2014. To bude také ochutnávka pro  veřejnost toho, co má přijít v roce 2018, kdy se Pyeongchang stane dějištěm paralympijských her."

Keith Blase, předseda IPC sledge hokejové sportovní technické komise, dodal: "Jsme potěšeni a nadšeni, že můžeme spolupracovat s korejským paralympijským výborem a jihokorejskou sledge hokejovou asociací na naší vrcholné akci v roce 2013. Tato akce nám pomůže rozšířit náš sport v asijské části světa, a také pomáhá v naší přípravě na zimní paralympijské hry 2018."

Čerpáno z článku Davida Golda z 16. května 2012

Mistrovství světa 2012 skupiny A ve sledge hokeji je historií, zisk medaile z minulých let není automatickou zárukou trvalého umístění na výsluní

01.04.2012 20:27

Letos to postihlo tým Japonska a Norska, v minulosti například Německo zazářilo a padlo. Sledge hokejový svět nespí a úroveň týmů je mnohem více vyrovnaná. Přímý postup do kvalifikace na ZPH v Soči (tedy účast ve skupině A MS 2013) si letos vybojovaly týmy USA, Korei, Kanady, České republiky, Norska a Itálie, o dvě další místa se zřejmě letos v září v Holandsku utkají prý ti, co nemají elitní výkon (narážka na rozdělení na skupiny A a B, tedy Béčkaři) - Německo, Švédsko, Rusko, Polsko, Holandsko, Britové a začátečníci s minimem zkušeností - Slovensko, Rakousko.
A příští rok to bude opět zajímavé, pokud Rusové splnili účastí na ME Soleftea 2011 (spekulace RH) podmínku IPC pro účast hostitelské země, kvalifikační boj o Soči bude pouze pro jeden tým...Japonsko, Estonsko, Německo, Švédsko nebo ten, kdo padne příští rok z letošní šťastné šestice?
V každém případě český národní tým nejenže potvrdil příslušnost k elitní šestici, navíc oproti předchozímu MS aZPH se posunul v rankingu na 4. místo, což by nemělo být přehlédnuto a realizačnímu týmu a hráčům patří gratulace a poděkování. Díky zmíněnému rankingu už dnes víme, jak bude vypadat 75% naší skupiny A v příštím mistrovství světa 2013: Češi se utkají v základní části s týmy USA a Norska a týmem, který z letošního Béčka postoupí z druhé pozice.

Přímé přenosy z MS ve sledge hokeji z norského Hamaru 2012

21.03.2012 21:19

Dnes večer nám přišlo oficiální potvrzení od organizátorů MS ve sledge hokeji v norském Hamaru. Všechny zápasy MS budou vysílány v přímém přenosu na internetové televizi www.youtube.com.

Taky byly schváleny české online textové přenosy, které budou jako vždy na www.onlajny.cz. Zápasy české reprezentace a všechny semifinálové i finálové utkání nám přiblíží svými jedinečnými komentáři Jan Chlubna. Jednotlivé odkazy na utkání naleznete v sekci MS Hamar/Norsko 2012.

Informace k MS konané v Norském Hamaru

19.03.2012 12:18

Rozlosování a časový harmonogram MS ve sledge hokeji v norském Hamaru 25.3. – 1.4.2012 i další informace k MS naleznete na našem webu v sekci MS Hamar/Norsko 2012 ZDE.

Informace k online TV přenosům jsme od pořadatelů MS do dnešního dne bohužel neobdrželi.  Jenom informace, že zápasy  norské reprezentace budou vysílány na norské televizi NRK1 a NRK2.

25.3. – NRK1 – 15:40 NOR-KOR;

26.3. – NRK2 – 17:55 ITA-NOR;

28.3. – NRK2 – 17:55 NOR-CAN.

Textové onlajny ze zápasů české reprezentace by měl zajišťovat Jan Chlubna, ale vše záleží na tom, zda je na zimním stadiónu v Hamaru dostupné připojení k internetu.

Pokud se nám podaří získat upřesňující informace o médiích, kde bude možno sledovat MS živě nebo  ze záznamu, ihned se tyto informace objeví  na našich stránkách.

Setkání s vedením města Zlína

13.03.2012 13:23

Dnes před polednem proběhlo za přítomnosti televizních kamer, rozhlasových mikrofonů a novinářských notesů společensko - neformální setkání na úrovni primátor a náměstek primátora se zástupci SHK LAPP Zlín z důvodu slavnostního zápisu do kroniky Města Zlína při příležitosti získání mistrovského titulu v České sledge hokejové lize 2011/2012.

videoreportáž ZDE

Hamar 2012 se blíží, již jen několik dní do zahájení...

11.03.2012 19:25

a už známe i časy zápasů  České reprezentace v základní skupině A:

25/03/2012    neděle     12:30    JAPONSKO

26/03/2012    pondělí    11:15    USA

28/03/2012    středa       8:00    ESTONSKO  

Ocenění hráčů a klubů po základní části ČSHL 2011/2012

06.03.2012 12:15

Po třetím finálovém utkání hraném ve Zlíně v sobotu 3.3. Byly při slavnostním předávání medailí a poháru vyhlášeny i individuální ocenění hráčů a klubů po základní části České sledge hokejové ligy 2011/2012.

ALL STAR ČSHL 2011/2012

Vápenka Michal

Sparta Praha  (v playoff hostoval u SKV Sharks K. Vary)

Hábl Zdeněk

SHK Lapp Zlín

Fojtík Erik

HC Studénka (na play off se vrátil do mateřského klubu SHK Lapp Zlín)

Berger Jiří

SKV Sharks K. Vary

Kubeš Pavel

SHK Mustangové Pardubice

Geier Michal

SHK Pardubice (na play off se vrátil do mateřského klubu SKV Sharks K. Vary)

NEJUŽITEČNĚJŠÍ HRÁČ ČSHL 2011/2012  (neklasifikovatelný)

Nejedlý Luboš

SKV Sharks K. Vary

Julina Pavel

SHK Lapp Zlín

Zapletal Jan

Sparta Praha (na play off se vrátil do mateřského klubu SHK Lapp Zlín)

Kudrna Petr

HC Studénka

Buhr Richard

SHK Mustangové Pardubice

Hornich Martin

SK Draci Kolín

David Jakub

Králové Č. Budějovice

 

NEJLEPČÍ STŘELEC základní části ČSHL 2011/2012

Berger Jiří

SKV Sharks K. Vary

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ základní části ČSHL 2011/2012

Hábl Zdeněk

SHK Lapp Zlín

OBJEV SEZÓNY 2011/2012

Motyčka David

SHK Mustangové Pardubice

 

vítěz základní části ČSHL 2011/2012

SHK Lapp Zlín

Cena Fair Play

SKV Sharks K. Vary

 

 

Ligový titul pro sledge hokejisty Zlína !!! Hoši děkujem !!!

03.03.2012 14:22

Zlínští sledge hokejisté přepisují tuzemské mistrovské dějiny. Poprvé je Zlín nositelem ligového titulu. Jen okrajově připomínáme, že úplně první titul byl udělen zlínským sledge hokejistům již v roce 2003, ale to byla zcela jiná soutěž - Český pohár ve sledge hokeji, jehož se účastnily 3 historicky nejstarší tuzemské týmy, kromě Zlína ještě Kohouti Olomouc a Draci Kolín. Poté přišly roky s bednou, ba i bez bedny či dokonce bez play off. Toto vše je však minulostí. JSME MISTŘI !!!

Děkujeme svému současnému generálnímu partnerovi  LAPP KABEL s.r.o. za nezastupitelnou podporu, Bez ní bychom se nemohli této mistrovské soutěže zúčastnit. Děkujeme Statutárnímu městu Zlín za vylepšování podmínek pro tréninkovou činnost a za jedinečnou mediální podporu při domácích utkáních. Děkujeme agentuře H-production za úspěšná jednání s dalšími partnery, kteří zlínský sledge hokej v letošní sezóně podpořili. Děkujeme i všem fanouškům za podporu v hledišti či na sociálních sítích a zcela významné poděkování náleží všem, kteří drží náš tým zezadu. I je najdete  je na našich webových stránkách. Nezapomeńte si je přidat do oblíbených.

Druhý zápas finálové série vyhráli Žraloci - série musí pokračovat

03.03.2012 08:35

Před slušně zaplněným hledištěm PSG Arény se odehrál zápas finálové série mezi SHK LAPP Zlín a SKV SHARKS Karlovy Vary. Řada zlínských vítězství, která od října loňského roku nebyla přerušena jediným zakolísáním právě skončila v nejméně příhodný čas. Po třetinách 0:2, 0:2, 1:1 si zaslouženě karlovarští vynutili prodloužení série - 3. rozhodující zápas 3.3. v 11:15 hodin - buďte s námi ...

Zpráva z Itálie IV - "Karlovarský pozdrav"

26.02.2012 18:42

foto: Verinika ColucciaFinálové utkání mezi domácími Italy a naší reprezentací skončilo 1:4, přičemž české góly nasázeli dva karlovarští bardi - 3x Michal Geier a 1x Mira Hrbek. Chlapci děkujem!

Zprávy z Itálie III

25.02.2012 22:03

foto: Veronika ColluciaTak dosavadní průběh turnaje byl potvrzen i třetím dnem - doposud neporažené celky svedly velmi vyrovnaný souboj s minimem chyb na obou stranách, v základní hrací době padlo po jedné brance na každé straně a to až ve třetí třetině. Jednu dal David Palát, za Itálii skóroval Florian Planker. Rozhodnutí přinesly až samostatné nájezdy, v nichž David Motyčka a Jiří Berger přetavili své střely v české vítězství. V neděli po poledni budou tyto dva týmy vědět, který z nich pojede domů se zlatou a který se stříbrnou medailí na krku.

Zprávy z Itálie II

24.02.2012 19:13

Tak se nám to vyjasňuje, v druhém dni opět dva zápasy a ani tentokrát nám los nepřinesl duel ITA - CZE jako repete loňského finále  na ME v Solleftea. Pořadatelé jej naplánovali na sobotu. Dnes Estonci vstřelili první gól na turnaji, ale vzhledem k tomu, že jim Italové nadělili SEDMIČKU, bylo jim to málo platné. V dalším vystoupení České repre se překvapení také nekonalo, výsledek utkání se Švédy - naši vyhráli 6:2, bohužel video záznam lze sledovat pouze v Itálii, takže v sobotu čekejme duel neporažených... 

Zprávy z Itálie I

23.02.2012 19:26

Dnes oficiálně začal 3. ročník mezinárodního sledge hokejového turnaje "O POHÁR MĚSTA TURÍNA", kterého se mimo domácí SQUADRY AZZURRI zúčastní i reprezentace Švédska, Estonska a tradičně České republiky. V ní mají díky svým stabilním výkonům své místo i borci SHK LAPP Zlín - jmenovitě Jan Matoušek, Erik Fojtík,   Zdeněk Hábl a David Palát.

A dali o sobě vědět hned při prvním turnajovém vystoupení proti reprezentaci Estonska, kterou jim navíc do skupiny na blížícím se MS v norském Hamaru přidělilo i rankingové umístění.

Takže dnes o půl druhé malá generálka a ejhle - první branku utkání zaznamenává DAVID PALÁT a otevírá skóre, které následně vylepšují na 2:0 - Michal Geier, na 3:0 - Pavel Kubeš, a na konečných 4:0 - uzavírá statistiku zápasu ZDENĚK HÁBL. Jen tak dál!

Nádherný zápas finálové série v Ostrově nad Ohří, a vyhráli jsme jej.

19.02.2012 23:14

Pravda, jen s minimálním skóre potřebným k vítězství, a to 1:0 z našeho pohledu. Divácká kulisa, kterou lze zažít jen v Ostrově (jak to ti varští dělají?) hnala své borce do neuvěřitelně vyrovnaného zápasu, jehož takřka minutový průběh si můžete připomenout díky bezchybné zasvěcené práci Honzy Chlubny, přítomny byly kamery hned dvou televizních kanálů - regionálního i veřejnoprávného sportovního. Byť se oba reprezentační brankáři - na každé straně po jednom - postarali o 40 minut hry bez branky, i přesto záběry z tohoto duelu budou patřit k tomu nejlepšímu z letošní mistrovské soutěže. Honza Matoušek dnes svůj protějšek v osobě Michala Vápenky překonal - Michal byl vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu, na druhé straně převzal ocenění střelec jediného gólu v utkání, kapitán SHK LAPP Zlín, Zdeněk Hábl, kterému asistoval David Palát. On, se Zdeňkem, Erikem Fojtíkem a Honzou Matouškem však zpět na Moravu nedorazili - reprezentační povinnosti ve formě přípravného turnaje v Itálii je nasměrovaly do Litoměřic. Mistrovství světa skupiny A, kam od roku 2009 patří i ČR, se totiž kvapem blíží - ale to už je jiná story. Finálová série však bude pokračovat již 2.3. ve Zlíně. Máme mečbol.

Závěrečná fáze letošní mistrovské soutěže, posledních 1000 km v tomto ročníku

18.02.2012 11:55

To jsou jistoty, které dnes máme. Zítra touto dobou se budou již psát řádky zaznamenávající průběh prvního finálového zápasu České sledge hokejové ligy 2011/2012 na ONLAJNY.CZ. Aktéři: SKV SHARKS Karlovy Vary jako domácí a SHK LAPP Zlín jako hosté. Místo: Zimní stadion Ostrov nad Ohří.

SHARKS však nebudou týmiž SHARKS, se kterými jsme se podvakráte utkali v základní části a podvakráte jsme je porazili. Proti nám nastoupí výrazně reprezentačně posílené mužstvo, jehož sestava obsahuje to nejlepší na tuzemské scéně, pochopitelně bez zlínských borců. A to dává šanci na na excelentní sérii. Na první dějství právě vyrážíme. Držte nám palce.

Finálová dvojice je známa

04.02.2012 21:09

Pár minut před 21. hodinou je to oficiální. Díky jednoznačnému výsledku Karlovy Vary povrdily svůj cíl jít opět do finále, opravdu si v Pardubicích na SHK Mustangové v druhém zápase semifinálové série smlsly a finálový rébus vyřešili při skóre  0:8 hned druhým zápasem definitivně. Dosaženým výsledkem posílají svému soupeři na jihovýchodě Moravy jasný vzkaz - Žraloci také jedou do finále a SHK LAPP Zlín by rádi zanechali opět na stříbrném podnose, neboť si brousí zuby na ZLATO (a rekordní záznam do historických análů českého sledge hokeje, neboť doposud platilo pravidlo 2x a DOST!). Ale my ve Zlíně víme své a jen tak se nedáme... ,že?

Divácký zájem o sledge hokej podpořily volné vstupenky

04.02.2012 20:12

Lucka a Lenča se dnes staraly o vstupenky a hlásí, že odevzdáno ke slosování o věcné ceny bylo 144 kontrolních ústřižků. 4 držitelé vylosovaných vstupenek si odnesli věcné ceny, které pro dnešní zlínské semifinále mezi SHK LAPP Zlín a SK DRACI Kolín připravili generální partner klubu LAPP KABEL Otrokovice a Statutární město Zlín. Zástupci obou partnerů předali ceny divákům i nejlepším hráčům obou týmů - kolínskému brankáři Petru Bočkovi a  domácímu křídelnímu útočníkovi Davidu Palátovi. Partnerům děkujeme a oceněným gratulujeme.

TVCOM.CZ nabídl SHK LAPP Zlín další technologickou premiéru

04.02.2012 13:33

A tak - pokud to vše dobře dopadne, bude dnešní utkání také k vidění na chytrých telefonech, pokud si jejich majitelé v 15:30 přes adresu m.tvcom.cz vyhledají náš zápas.

Tento víkend rozhodne o finalistech

03.02.2012 22:55

Sledge hokejový národ, zejména však aktivní aktéři play off České sledge hokejové ligy ročníku 2011/2012, bude po prvním únorovém víkendu znát dvojici bojující o bronz a samozřejmě též finalisty.

Zatímco Pardubice v prvním zápase semifinálové série podlehli Karlovým Varům, Zlín byl při výpravě ke Kmochovi úspěšnější a přivezl si domů výhru. 
Bookmakeři důkladně analyzovali stavy a sestavy týmů v play off, neboť po základní části došlo k přesunům hráčů, kteří se z hostování vrátili případně na hostování vyrazili, což trošičku mění situaci proti základní části soutěže. Po tomto přesunu se stali vážnými uchazeči o finále karlovarští žraloci. Musí však potvrdit svou dominanci nad Pardubicemi a stejně tak jako SHK LAPP Zlín mají o tomto víkendu maximálně dav pokusy. V obou případech Varům i Zlínu stačí jedno vítězství a postupují do finále.

Mistrovství Světa ve sledge hokeji 2012

17.01.2012 09:16

Mistrovství Světa ve sledge hokeji se uskuteční od 21.3.2012 do 2.4.2012
V norském městě Hamar na zimním stadiónu Hamar Olympic Amphitheatre


 

Sledge hokejový klub LAPP Zlín vítězem základní části mistrovské soutěže

08.01.2012 22:17

SHK LAPP Zlín půjde do nadstavbové části aktuálního ročníku ČESKÉ SLEDGE HOKEJOVÉ LIGY z první příčky tabulky, platné po právě ukončené základní části, v níž se utkalo 7 tuzemských týmů. Do play off postupují ze čtvrtého místa Draci Kolín, kteří tak budou naším semifinálovým soupeřem již za dva týdny. Další semifinálovou dvojici tvoří týmy SKV Žraloci Karlovy Vary z třetí příčky a ze druhé pozice "nováček ligy" - SHK Mustangové Pardubice.
Rozhodly o tom výsledky uplynulého víkendu. Zlín měl naplánovánou cestu přes Budějovice (kde Králové inkasovali po úporné hře 6 gólů a žádný nevstřelili) do Kolína. Jak řekl vedoucí týmu Petr  Julina, to už byl mnohem lepší zápas, hráči SHK LAPP Zlín hráli co měli a dosáhli nad Draky dvoubrankového vítězství. Čisté konto tak vylepší statistiku oběma našim brankářům a do tabulek přibyde též další hattrick. To naleznete brzy v sekci ČSHL 2011/2012 těchto webových stránek v oddílu věnovaném průběžným hráčským statistikám.

Za dva týdny se do Kolína opět vypravíme. Zde se odehraje nedělní utkání ze série, která se hraje na dvě vítězství. Začátek února je vyhrazen pro případné dva zápasy ve Zlíně.

PF 2012

26.12.2011 08:50

DĚKUJEME ZA POMOC I PŘÍZEŇ V ROCE 2011
A TĚŠÍME SE S VÁMI NA ROK 20:12

Pardubická neporazitelnost je minulostí - SHK LAPP Zlín oplatil východočeským sledge hokejistům porážku

12.12.2011 10:18

Do tuzemské sledge hokejové historie připisují zlínští sledge hokejisté po uplynulém víkendu další významný záznam. Hráči sledge hokejového klubu LAPP Zlín přerušili šňůru neporazitelnosti, která se s nováčkem letošního ročníku mistrovské soutěže vinula celou dosavadní základní částí České sledge hokejové ligy 2011/2012. SHK Mustangové Pardubice totiž ve Zlíně zažili něco, s čím se nikde jinde nesetkali - jejich dvoubrankový náskok byl během šesti vteřin na samém konci druhé třetiny vymazán a v závěrečné třetině SHK LAPP Zlín dotáhl zápas do vítězného konce.

Poslední letošní boj o body v základní části mistrovské soutěže

09.12.2011 08:42

Letos naposledy vyjedou k ligovému utkání hráči SHK LAPP Zlín na ledovou plochu "domácí" PSG Arény ve Zlíně, a to v sobotu 10.12. 2011. V zápase začínajícím ve 12:45 hodin hostí svého jediného letošního přemožitele - SHK Mustangové Pardubice. Utkají se tedy dva aktuálně nejúspěšnější celky probíhajícího ročníku České sledge hokejové ligy. Zlínští sledge hokejisté budou chtít vyrovnat vzájemnou bilanci. Přijďte je tedy povzbudit!

Elitní světová čtyřka před MS 2012 nyní měří síly za oceánem

29.11.2011 08:36

Máte-li zájem vidět naše lepší soupeře, nahlédněte občas SEM. Česká republika díky rankingu z MS 2009 v Ostravě bude mít v norském Hamaru ve své skupině určitě USA, Japonsko a pravděpodobně někdo z dvojice EST, SWE.

Víkend se šesti bodovým ziskem, dva zlínští hráči si připsali hattrick

28.11.2011 11:44

Dunivý sobotní zápas SHK LAPP Zlín proti SPARTĚ připsal do naší klubové tabulky kanadského bodování 10 bodů, o které se podělili 4 hráči: 3 góly vstřelil David Palát a jeden Zdeněk Hábl, který u všech ostatních gólů asistoval, dvě asistence zvládl Kamil Šnajdar a jednu Petr Stodůlka. 
Nedělní komorní odpolední představení SHK LAPP Zlín versus SKV Sharks Karlovy Vary opět dirigovali zlínští borci: Zdeněk Hábl  3 góly a 1 asistence, David Palát jednou skóroval a třikrát asistoval, Kamil Šnajdar jedenkrát skóroval, Pavel Julina a Peter Štít si připsali po asistenci. 
Oba zápasy můžete dodatečně shlédnout na TVCOM.CZ, ale vřele doporučujeme rozplánovat si předvánoční aktivity tak, abyste mohli osobně přijít shlédnout 10.12. 2011  od 12:45 boj o první místo v základní části ligy se soupeřem, který doposud jako jediný dokázal v letošním ročníku mistrovské soutěže zlínské sledge hokejisty porazit. K odvetnému utkání přijede totiž tým SHK Mustangové Pardubice.

Sledge hokej ve Zlíně 26.-27.11.

21.11.2011 10:48

Milí fanoušci zlínského sledge hokeje,

je Nám moc líto, ale na utkání ČSHL SHK Lapp Zlín vs. Sparta Praha hrané v sobotu 26.11.2011 na PSG Aréně ve Zlíně Vám nebude umožněn přístup. Areál zimního stadiónu bude z důvodu konání festivalu Masters Of Rock na zimním stadiónu Luďka Čajky uzavřen. V prostorách areálu zimního stadionu se budou pohybovat vystupující kapely a agentura se obává, že by nemohla zajistit jejich soukromí a bezpečnost. Proto agentura nikoho do areálu nepustí. Fandit nám bude možno jen na dálku, prostřednictvím přenosu na tvcom.cz ZDE a onlajny.cz. ZDE

V neděli 27.11. při utkání SHL Lapp Zlín vs. Sharks K. Vary, žádné omezení přístupu na PSG Arénu nebudou. Začátek je v 15:30 hodin.

 

Těšíme se na Vaši účast a podporu.

Hráči SHK Lapp Zlín.

Studénka cup 2011 - 2. den

18.11.2011 15:15

Také dnes hráče SHK LAPP Zlín čekala dvě utkání. Nejprve jsme hned po ránu porazili pětigólovým přídělem Čechy a Molino dokázal uhájit další nulu. Své trenérské prvotiny může sepisovat také kustod Jarda, jenž se stal také hlavní postavou úvodního týmového ceremoniálu v brankovišti. 

Následoval zápas s domácí Studénkou, po kratičké přestávce určené na úpravu ledu. Řada promarněných šancí, výborné výkony brankářů a minimální úspěšnost v koncovkách  - to byl převažující obraz hry. Minimální brankový náskok SHK LAPP Zlín vydržel až do závěru třetí třetiny, kdy Studénka vyrovnala na 1:1. 

Rozhodl až poslední samostatný nájezd Studénky, jediný úspěšný v celé sérii. Tak nás porazili.

V celkovém hodnocení SHK LAPP Zlín rozhodně nechyběl - Nejlepší střelec turnaje Zdeněk Hábl, pohár pro vítězný tým a náš brankář Jan Matoušek byl v dresu Studénky vyhlášen nejlepším brankářem.

Závěrečný raut byl zároveň pozvánkou na příští ročník, plánovaný na první polovinu září 2012.

Studénka cup 2011 1. hrací den

17.11.2011 21:49

Sledge hokejově nabitý měsíc listopad je teprve v polovině.  Odehráli jsme již zdvojený duel Zlín – Studénka a hned na to naši reprezentanti absolvovali pravidelné soustředění završené třemi zápasy v Itálii. Dnes máme za sebou první turnajový den ve Studénce. Tradiční turnaj je zcela netradičně a neplánovaně redukován na miniturnaj 3 týmů. Polský tým původně očekávaný na severu Moravy zamířil na jinou akci v Německu, naopak  Němci se v úterý „omluvili“.

Týmy Výběru Čech, SHK LAPP Zlín a domácí HC Studénky spolu sehrály zápasy ve formátu 3x15 minut, což pro každý tým znamenalo absolvovat 2 „plnotučné“ zápasy.

Výběr Čech – HC Studénka                                        0:1
Výběr Čech – SHK LAPP Zlín                                       0:3
HC Studénka  - SHK LAPP Zlín                                    1:2

Na zítřejší den jsou naplánována odvetná utkání. Do nich SHK LAPP Zlín nastupuje bez porážky.

 

 

 

Studénka Cup 2011

15.11.2011 13:58

Tým SHK Lapp Zlín se od čtvrtku 17.11 do soboty 19.11.2011 zúčastní klubového turnaje ve Studénce.

Po půlce mistrovské soutěže na čele tabulky

08.11.2011 21:00

Tým SHK LAPP Zlín čtyřmi vítěznými zápasy v řadě upevnil svou pozici v horní části tabulky. Cílem trenéra je, aby to bylo stabilní až do závěrečných bojů určujících soupeře v play off. Budeme bojovat o posty nejvyšší s naším doposud jediným přemožitelem, pardubickými Mustangy? 

Tah rychlejších koní...

01.10.2011 15:24

Pardubičtí Mustangové pokračují v jízdě bez porážky. Ani snaha SHK LAPP Zlín jim nezabránila v důraznější, přesnější hře a efektivnější střelbě. Skóre 4:1 mohlo být i jiné, neb jeden gól nám nebyl uznán již v první části hry a v těch dalších už jen východočeští sledge hokejisté dokončili námětové cvičení pro další zamyšlení se zlínského týmu nad další strategií účasti v lize. Body z Chrudimi mohou v konečných součtech chybět... 

Souboj doposud neporažených týmů - SHK LAPP Zlín jede na první utkání s Mustangy

30.09.2011 13:45

Ač Mustangové mají své sídlo v Pardubicích, zápas se odehraje na Zimním stadionu v Chrudimi.
Ač jde o nový tým na mapě českého sledge hokeje, řada hráčů východočeské soupisky už ve sledge hokeji má své jméno nejen na klubové, ale též na nejprestižnější světové sledge hokejové scéně.

Očekáváme kvalitní souboj a své příznivce odkazujeme na onlajny.cz, kde budou mít možnost průběh této premiéry alespoň z povzdálí sledovat. Držte nám palce...

Z velmi velké dálky jsem sledoval začátek ligy...

21.09.2011 09:01

... a také s významným časovým posunem, často v nočních hodinách. Tak ani není divu, že jsem radostí nemohl usnout, což bylo sice částečně dáno postupnou adaptací na jiné časové pásmo, ale znáte to - adrenalin dělá svoje. Jak jste mohli sami zjistit osobně nebo z onlajnů, stalo se něco neuvěřitelného - ani největší pamětníci nepamatují, že by zlínský sledge hokej získal během výjezdu plný počet bodů! Hoši, děkuji ... 

Liga se rozjíždí - zatím bez generálního partnera

14.09.2011 22:11

Sledge hokejový klub LAPP Zlín se na úvod dalšího ročníku tuzemské mistrovské soutěže utká s pražskou Spartou a karlovarskými Sharks. V prvním případě v Neratovicích, v druhém v Ostrově nad Ohří. Soupeři se navzájem dobře znají a patří v tuzemsku dlouhodobě k nejlepším. Tak držme zlínským chLAPPákům palce, ať se jim start do sezóny vydaří ...

 

Karel Rachůnek tragicky zahynul při leteckém neštěstí

07.09.2011 17:10

 

   
Pomalu jsme uklízeli pracoviště, když se z rádia ozvala hrozná zpráva o leteckém neštěstí v Rusku. Mezi mrtvými byl jmenován též  Karel Rachůnek , jeden z našich dvou "kmotrů", kteří zlínskému sledge hokeji pomohli v dobách nejtěžších...

 

Záznamy: 501 - 600 ze 829
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>