Archiv článků

Demolice značka Hábl. Zlín před COVID pauzou zničil Pardubice

10.10.2020 22:35

Bravo! Sledge hokejisté Zlína ve 3. kole České para hokejové na domácím ledě zničili pardubické Mustangy, když vyhráli poměrem 8:3. Zlínským vyšel perfektně vstup do zápasu, kdy už v 10. minutě vedli 4:0 a po zbytek duelu už soupeře nepustili na bližší kontakt. Demolici řídil obránce Zdeněk Hábl, ten se o čtyři branky postaral sám, další dvě pak připravil. Nedělní utkání s Olomoucí je kvůli podezření na nákazu COVID-19 v týmu odložen, další program je poté vzhledem k situaci dosti nejistý.


3. kolo / sobota 10.10.2020 / PSG aréna, Zlín
   Zlín  8:3 Pardubice  
                          (4:1, 2:0, 2:2)

 

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Z. Hábl (D. Hábl), 8. Z. Hábl, 9. Z. Hábl, 10. Joppa (Ligda), 21. Z. Hábl (Palát), 27. Palát (Z. Hábl), 35. Mach (Z. Hábl, Joppa), 40. Joppa (Ligda, Mach) – 14. Hering, 37. Kubeš, 42. Kubeš (Motyčka). Rozhodčí: Blažek, Henčl. Vyloučení: 1:1. Využití: Bez. V oslabení: Bez. Diváci: Hráno bez diváků (nařízení vlády). Střely na branku: 22:21 (9:11, 7:4, 6:6). Vhazování: 13:25. Průběh utkání:4:0, 4:1, 7:1, 7:2, 8:2, 8:3.

Sestavy

Zlín

Matoušek – Julina, Hábl Z. – Zdražil, Joppa, Turic, Ligda, D. Hábl, Panák, Palát, Mach

Pardubice

Kudela – Kvoch, Kubeš, Buhr – Neuman, Motyčka, Šurc, Raška, Michalec, Horníček, Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, Chudomský, Vlasák

Reportáž, ohlasy a fotogalerii připravujeme...

 

Zlínští se museli ve šlágru kola obejít bez obránce Slavomíra Ferenčíka a forvarda Dávida Kormana, to Mustangové přijeli na Moravu v plné síle v čele s reprezentanty Kubešem, Doležalem, Motyčkou či německým snajprem Heringem.

 

Pravdou je, že v první třetině hosté určitě nebyli nějak horším mužstvem, ba naopak, úvodní dvě minuty patřily jejich náporu, poté se však utrhl ze řetězu Zdeněk Hábl. Nejprve ve 4. minutě pumelicí z kruhu otevřel skóre, načež za další tři minuty sám před gólmanem Kudelou uspěl kličkou na forhend. A hattrick zkompletoval v čase 8:54, to tentokrát v úniku uspěl uspěl střelou do protipohybu pardubického brankáře. Na zkompletování hattricku stačilo zlínského obránci v součtu pět minut a patnáct sekund.

 

No a když se v 10. minutě zapsal do střelecké listiny i Martin Joppa a zvýšil už na 4:0, byli Pardubičtí zralí na ručník. Ti se sice ještě do pauzy zásluhou Bernharda Heringa alespoň gólově prosadili, v prostředním dějství ale zase pálili domácí. Nejdříve z úhlu poslal kotouč přesně k tyči opět Zdeněk Hábl, načež na 6:1 skóroval v úniku David Palát.

 

Je potřeba zmínit, že hosté měli své možnosti a snažili se hrát pohledný hokej, jenže v tomto utkání nejen, že Zlín trestal vše, co mohl, ale skvělý výkon podal i brankář Matoušek.

 

Ve třetí části se už utkání jen dohrávalo, oba celky skórovaly dvakrát: za Zlín uspěl šikovnou tečí Tomáš Mach, na něhož navázal při přečíslení dva na nikoho Martin Joppa, jenž uklidil puk do prázdné branky po pobídce Ligdy. Za hosty už pouze korigoval dvěma trefami kapitán Pavel Kubeš.

Nedělní duel s Olomoucí je z důvodu ohrožení bezpečnosti odložen

09.10.2020 14:49

Nedělní duel 4. kola České para hokejové ligy mezi Zlínem a Olomoucí se z důvodu ohrožení bezpečnosti neodehraje v původním termínu. Hanáci ve čtvrtek večer nahlásili ve svém týmu podezření na nákazu nemocí covid-19, na základě čehož Sportovně-technická komise soutěže duel odložila. Zlín tak odehraje o víkendu jen jediné utkání, v sobotu od 16:30 doma vyzve Pardubice.

 

Autor: Jakub Kudláč

Fanoušci, pozor! U Levieru si můžete objednávat nové dresy

30.09.2020 19:40

Sledge hokejisté Zlína vstoupili do nové sezony v nových dresech, úvodní dva duely už dokonce odehráli ve zbrusu nové šedé kombinaci. Na první domácí zápasy mohou přijít v těchto dresech i fanoušci SHK LAPP ZLÍN – objednávat fanouškovské dresy je totiž od této chvíle u dlouhodobého partnera našeho klubu, firmy Levier.

 

Máte možnost vybrat si barevnou verzi (černá/šedá), své vlastní číslo, jméno a velikost (hráčská velikost je XL, proto doporučujeme M).

 

Dresy objednávejte u paní Hanzlíkové, tel. číslo 577 922 116. Cena jednoho dresu je 500 korun.

 

V budoucnu se náš klub pokusí o zprostředkování i dalších věcí pro fanoušky.

Nové dresy byly představeny na tiskové konferenci před startem ligy. Obsahují mimo jiné refrén klubové hymny či logo úspěchu, které má v sobě získané poháry...

 

To byla muka... Zlín ve Varech pálil šance, soupeř jednoduše trestal

21.09.2020 11:39

Na své úvodní vítězství nenavázali... Sledge hokejisté Zlína ve 2. kole České para hokejové ligy na ledě Karlových Varů předvedli velmi ofenzivní výkon, který by jindy stačil na poklidné vítězství, tentokrát se ale tak nestalo. Žraloci svou bojovnou hrou, čekání na příležitost a i trochou štěstí na domácí půdě zvítězili 2:0 a vyhoupli se tak do čela tabulky.

 

KARLOVY VARY – ZLÍN 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

 

Branky a nahrávky: 13. a 26. Geier. Vyloučení: 1:0, využití, v oslabení: bez. Střely na branku: 8:16. Vyhraná vhazování: 25:20.

 

Sestava K. Varů: Mach – Nejedlý, Haas, Wágner – Michalčín, Zelinka, Forgo, Veselý, Rennhack, Geier, Karafiát.

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Ferenčík, Z. Hábl – Joppa, Ligda, Zdražil – Korman, D. Hábl, Palát.

(Foto: Veronika Janštová)

Start do zápasu měli hosté skvělý, hned v první minutě už to vypadalo, že Joppa zblízka po objetí branky snadno skóruje do odkryté branky, poprvé ale trefil jen hokejku natahujícího se Macha, dorážce zabránil hvizd kvůli spadlé masce domácího brankáře.

 

I tak ale vše nasvědčovalo tomu, že Zlínští si v první části vypracují vyšší náskok. Šance střídala šanci, jednu z nich měl i Dávid Korman, který ale ve 13. minutě v samostatném úniku místo střely volil nahrávku, z čehož vyplynul ojedinělý brejk Varů, jenž úspěšně zakončil Michal Geier – 1:0.

 

I v prostředním dějství měli Moravané dostatek možností ke skórování, sebevědomí po neúspěšné první třetina ale jakoby chybělo. Byl to opět Korman, který po náhodném odrazu měl puk metr před prázdnou brankou, zakončit ale nedokázal.

 

A tak došlo ke stejnému scénáři, jako v periodě první. Michal Geier ve 26. minutě pláchl všem soupeřům a v samostatném úniku se ani tentokrát nemýlil – 2:0.

 

Ve třetí části měli hosté další možnosti, dvě přečíslení tři na jednoho či únik Zdeňka Hábla, i po Joppově kličce za beton Macha už se zdálo, že padne gól, nakonec se jej ale Zlín nedočkal. Svou možnost měl i Miroslav Zdražil, nováček, jenž si užíval svůj druhý zápas v základní sestavě, ani on se ale premierové trefy nedočkal.

 

„Neproměnili jsme nespočet šancí, oproti čemuž soupeři stačily dva brejky. Smůla na hokejkách, kluci se pořád snažili, tlačili jsme, ale nebyli jsme schopni promenit nějakou šanci,“ řekl trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Kdybychom dali na začátku jeden gól, uklidnili bychom se a bylo to jiné, ale nepovedlo se. Někdy je den, že netrefíte prázdnou branku ani lopatou, tak to je. Soupeř hrál to, co potřeboval, no a stačilo mu to. Z tripu vezeme tři body, ale dle výkonu s tím asi spokojeni být nemůžeme, tady ve Varech jsme jednoznačně měli bodovat. Kluci bojovali do poslední vteřiny, ale nestačilo to, někdy se to stane,“ dodal Sedláček.

 

Liga pokračuje 10. října, Zlín doma vyzve Pardubice. O den později pak Olomouc.

 

REPORTÁŽ ZE SOBOTNÍHO UTKÁNÍ NA SPARTĚ ZDE!

 

Sledge hokejisté Zlína na úvod ligy zvítězili na Spartě, obrat obstaral Palát

19.09.2020 19:06

Sledge hokejisté Zlína zvítězili v 1. kole nového ročníku soutěže na ledě pražské Sparty 3:2 a do nebe tak poslali tři body ve čtvrtek tragicky zesnulému třiadvacetiletému bubeníkovi klubu Michalovi Hanačíkovi. Pražané sice vedli již od 3. minuty, Moravané však duel v nových šedých dresech i díky dvěma gólům staronové posily Davida Paláta otočili a dovedli do zdárného konce. V neděli je čeká druhé střetnutí na ledě Karlových Varů, hraje se od 10 hodin.

 

SPARTA – ZLÍN 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

 

Branky a nahrávky: 3. Z. Krupička, 25. Raul – 23. Ligda (Ferenčík, Hábl. Z), 24. Palát (Julina), 34. Palát (Korman). Vyloučení: 3:2, využití: 0:1, v oslabení: bez. Střely na branku: 12:19 (3:3, 7:7, 2:8).

 

Sestava Sparty: Vápenka – Zepletal, Raul, Ohar, J. Krupička, Z. Krupička, Frolík, Zikmund.

Sestava Zlína: Molek – Julina, Ferenčík, Z. Hábl – Joppa, Ligda, Zdražil – Palát, D. Hábl, Korman.

(Foto: Veronika Janštová)

Zlínští v červeném covid regionu nezačali nejlépe, David Hábl poslal rozehrávku v obranném pásmu přímo na hokejku Zdeňka Krupičky, který hned z první střely otevřel stav. Hosté se pokusili o vyrovnání paradoxně v oslabení, kdy zamkli soupeře v útočném pásmu, radovat se ale nemohli.

 

To až v prostředním dějství. Nejprve ve 23. minuty Vápenkovi vypadla přízemní střela Ferenčíka, kterou pohotově dorazil do sítě Ligda. A za minutu už Moravané vedli, to Julinovu nahrávku z rohu usměrnil přesně David Palát. Sparta však do minuty reagovala, po třiceti minutách se tak hrálo nerozhodně 2:2.

 

Rozuzlení nakonec přinesla akce ze čtvrté minuty třetí periody. Vyhozený puk Kormanem dojel David Palát, před Vápenkou zachoval klidnou hlavu a poslal Zlín svou druhou trefou v utkání do vedení. Poté už hráči LAPPu hráli spolehlivě do obrany a první tři body sezony uhájili.

 

Byl to těžký zápas, ze začátku jsme se hodně hledali, šlo vidět, že nemáme za sebou přípravu jako každý rok na domácím mezinárodním turnaji. Chybělo to, ale naštěstí jsme ten duel zvládli, i když ne nějakým jednoznačným výkonem,“ pověděl navrátilec do zlínského dresu David Palát, jenž se v zápase postaral o dva góly.

 

Soupeř hrál na sedm lidí, my na dvě lajny, věřil jsem, že se to projeví, což se stalo. Ve třetí třetině jsme soupeře přehráli. Poté, co jsme se dostali do vedení, už jsme si pohlídali vedení,“ pověděl šestařticetiletý útočník.

 

Se svým výkonem ale úplně spokojen nebyl. „Dal jsem dva góly, ale spokojen se sebou moc nejsem. První gól jsem měl velké štěstí, že jsem zvládl prudkou nahrávku zpracovat, u druhého gólu jsem byl sám před brankářem, vymýšlel jsem tam až moc, přehození na hokejku, klička, ale dopadlo to,“ usmál se Palát, jenž hrál v útoku samých Davidů – Palát, Korman, Hábl.

 

Ve třiadvaceti letech zemřel věrný fanoušek a bubeník Michal Hanačík

19.09.2020 11:55

V pouhých třiadvaceti letech nás ve čtvrtek nečekaně opustil náš věrný fanoušek, bubeník a kamarád Michal Hanačík. I díky němu bývala poslední dobou na domácích zápasech skvělá atmosféra, který dopomáhala k velkým i malým výhrám. Děkujeme za vždy skvělé fandění, budeš nám chybět, Michale!

Hrdí na tradici! Zlín zůstává sledge hokejový, do sezony vyjede v nových dresech a s Palátem

18.09.2020 14:58

Již v sobotu začíná 18. ročník České para hokejové ligy. Zlín do něj vstoupí v novém – krom nového loga a nových dresů ve zbrusu nové šedé kombinaci ale přeci jen zůstává jedno při starém; Baťovo město zůstává sledge hokejovým.

 

Ve Zlíně se hraje sledge hokej od roku 1999, a i když se tento sport poslední dobou globálně předělává na para hokej, rozhodli jsme se být hrdí na tradici a zůstat sledge hokejovým klubem (SHK),“ řekl na čtvrteční předsezónní tiskové konferenci manažer SHK LAPP Zlín Jakub Kudláč.

 

Změnou prošlo i logo, kde je nově text sledge hokejový klub LAPP Zlín. Stylizované je do vzhledu puku.

 

Tou nejzásadnější proměnou ale prošly dresy. Krom klasické tmavé černé verze budou Moravané oblékat světlou sadu zbarvenou do šeda! „Jsou velmi pěkné, myslím si, že i kluci je přijali pozitivně, byli mile překvapeni. Ta barevná kombinace potěší i tu hokejovou duši, navíc je dobře viditelná. Těšíme se na ně a věřme, že budou vítězné,“ pověděl za hráčskou kabinu kapitán Marian Ligda.

 

Dres má mimo jiné dvě nové části – jedno je logo zlatý Zlín, které vyobrazuje získané trofeje, druhým bodem je pak refrén hymny za zadní spodní části dresu.

 

Na tiskové konferenci také generální manažer klubu Petr Julina poděkoval partnerům, kteří zajistili naplnění rozpočtu i v této nelehké době. „Nyní je finanční situace v rámci možností dobrá, díky patří všem partnerům. Jinak také věřím, že letošní sezonu budeme bojovat o ty nejvyšší příčky, zároveň ale chceme dát i prostor nováčkům. Celkem se s námi už delší dobu připravují čtyři kluci, věřme, že časem se probojují do sestavy. Nejde je jen tak hodit do zápasu, bylo by to i pro ně těžké, musí se dostat na určitou úroveň,“ sdělil Julina.

 

Poprvé v šedé už na Spartě

 

Poprvé by se v nové barvě měli představit Zlínští už  v sobotu na ledě pražské Sparty, ve Škoda Ice rinku se hraje od 15 hodin. V neděli pak s úvodním buly v 10 hodin se rozehraje partie s Karlovými Vary v malé hale KV arény.

 

Sparta má plný tým reprezentantů, mají navíc přípravu celé léto, budou zcela jistě dobře připraveni. Oba duely budou dle mého velmi dobré,“ myslím si kapitán Ligda, jenž ale trochu pociťuje absenci každoročního předsezónního mezinárodního turnaje LAPP Cup Zlín, kde se on a jeho spoluhráči vždy na sezonu dobře připravili. O tom svědčí i statistika, neboť v posledních pěti sezonach hráči LAPP Zlín vždy první kolo nové soutěže vyhráli za tři body, a co víc, i s čistým kontem.

 

Turnaj byla vždy velmi dobrá příprava, bohužel aktuální situace jej neumožnila zorganizovat. Měli jsme ale od 6. Srpna skvělý tréninkový proces, takže věřím, že se zvládneme dostat do tempa i tak,“ řekl elitní centr.

 

Zlín měl loni na úvod ligy stejný los, jen začínal doma. A úspěšně – nad Spartou vyhrál 5:0, nad Žraloky 6:1.

 

S Davidem Palátem

 

Zlínští navíc o víkendu vyrukují i se staronovou posilou, do černého či šedého dresu se po ročním hostování v Olomouci vrací David Palát. Reprezentační útočník je zlínským odchovanec, tamní dres obléká od roku 2005 a podepsán je pod všemi mistrovskými tituly.

 

Jsem rád, že jsem zpět a mohu hrát nejlepší klubový hokej, který jde zde ve Zlíně. Tady jsem doma, takže i rodiče a známí budou moct chodit na mé zápasy,“ pověděl Palát.

 

Utkání 1. kola České para hokejové ligy mezi HC Sparta Praha a SHK LAPP Zlín se hraje v sobotu 19. září od 15 hodin ve Škoda Ice rink aréně. Onlajn přenos z utkání sledujte ZDE.

 

Utkání 2. kola České para hokejové ligy mezi SKV Sharks Karlovy Vary a SHK LAPP Zlín se hraje v neděli 20. září od 10 hodin v KV aréně. Onlajn přenos z utkání sledujte ZDE.

 

POZOR! OBA ZÁPASY JSOU HRÁNY BEZ DIVÁKŮ.

 

FOTO: PETRKOVAL.CZ

 

Zlínští se potili na pětidenním soustředění

22.08.2020 20:40

Sledge hokejisté Zlína se chystali na svou 22. sezonu v historii tento týden na pětidenním soustředění. Tvrdý tril pod vedením trenéra Tomáše Sedláčka začal jeho svěřencům ve středu, nedělním ranním tréninkem pak zamířil do cíle.

 

Na ledě trénujeme celkem dvakrát denně, do toho máme přes den fitko. Je to náročná, ale dobrá příprava,“ pověděl obránce Miroslav Zdražil, který se snaží probojovat do elitní sestavy Moravanů.

 

Ti poprvé vyjeli na led 6. srpna (psali jsme ZDE), první ligové kolo je čeká 19. září na ledě pražské Sparty. „Soustředění máme jako každý rok naplánováno zhruba dva týdny po prvním tréninku, aby si hráči zvykli na led a na soustředění už ze sebe mohli vydávat maximum. Letos nám sice bohužel vinou koronaviru odpadl každoroční domácí turnaj, ale tak aspoň se klukům prodlouží v uvozovkách volno, kdy je ještě netíží zápasy a tlak na výsledky,“ řekl Petr Julina, generální manažer SHK LAPP ZLÍN.

 

Liga (snad) začne 19. září klasickým systémem na Spartě. Na led jde Zlín mezi posledními

05.08.2020 11:26

I když se v kuloárech hovořilo o možné změně herního systému, i nadcházející sezona 2020/2021 bude složena klasicky ze základní části 2x každý s každým a následného play off. Sledge hokejisté Zlína do ní vstoupí (snad) 19. září zápasem na Spartě. Tým SHK LAPP ZLÍN v ní bude mít nevídanou možnost: díky nedohrání minulého ročníku se bude jednat o pokus číslo dvě na obhajobu titulů.

 

Trénovat na to začnou svěřenci Tomáše Sedláčka 6. srpna. Jako už klasicky budou společně s Havířovem patřit mezi poslední celky, které vyjedou mezi mantinely. Ostatní týmy už budou mít tou dobou za sebou klidně i měsíční přípravu na ledě. Někteří hráči však už absolvovali minulý týden kemp zlínského brankáře Matouška ve Znojmě.

 

Nikdy jsme neřešili, že začínáme skoro poslední. Začátek srpna je pro nás tradiční termén, který nám vyhovuje. Nějaký handicap nám to nepůsobilo. Příprava sice bude kratší než mají ostatní, ale za to intenzivnější,“ říká trenér Sedláček.

 

Stejně tak je spokojen i s tím, že soutěž nakonec nedoznala změn co se týče jejího systému. Některé kluby navrhovaly rozdělení na divize či zrušení play off a určení mistra pouze na základě dlouhodobé soutěže (psali jsme ZDE).

 

Formát byl dobrý, je dobře, že se nemění. Rozdělení na divize by bylo zvláštní, zápasy mezi týmy by zevšedněly, stejně tak superfinále není ono,“ řekl zlínský kouč.

 

Otazníky však nadále visí nad tím, jestli vůbec se sezona rozběhne, případně jak bude probíhat. Poslední dny totiž opět rostou čísla nakažených koronavirem a dle epidemiologů jsou zimní stadiony jedním z nejnebezpečnějších míst na přenos nákazy.

 

Nejsem věštec, ale doufám, že vše proběhne v co nejnormálnějším režimu tak, aby byl klid a čas na ten sport. Hlavní je, aby se soutěž dohrála, to pak jinak ztrácí veškerý smysl,“ má jasno Tomáš Sedláček o nadcházející sezoně.

 

Téměř jistotou však je omezení počtu diváků na stadionech…

 

ROZLOSOVÁNÍ ZÁKLADNÍ ČÁSTI PRO ZLÍN:

1. kolo, 19. 9. 2020 – Sparta - ZLÍN
2. kolo, 20. 9. 2020 – Karlovy Vary - ZLÍN
3. kolo, 10. 10. 2020 – ZLÍN - Pardubice
4. kolo, 11. 10. 2020 – ZLÍN - Olomouc
5. kolo, 31. 10. 2020 – ZLÍN - Havířov
7. kolo, 21. 11. 2020 – Pardubice - ZLÍN
8. kolo, 22. 11. 2020 – Olomouc - ZLÍN
9. kolo, 19. 12. 2020 – ZLÍN - Sparta
10. kolo, 20. 12. 2020 – ZLÍN – Karlovy Vary
11. kolo, 9. 1. 2021 – Havířov – ZLÍN

 

Do play off postupují první čtyři celky, následují semifinálové série a série o medaile na dvě vítězná utkání.

 

Celkový kalendář na sezónu 2020/2021 naleznete ZDE.

Foto: petrkoval.cz

Kalendář akcí a rozlosování ČPHL 2020/2021

11.07.2020 09:57

Kalendář SHK LAPP Zlín na sezónu 2020/2021   ZDE   (pdf).

Celkové rozlosování  základní části  ČPHL 2020/2021  ZDE  (pdf).

Celkové rozlosování Play-off  ČPH 2020/2021 ZDE (pdf).

Celkový kalendář Českého para hokeje 2020/2021  ZDE (pdf).

 

 

 

 

Aktiv klubů: Další omezení zahraničních hráčů, hybridní icing či pohár Romana Herinka. Podoba ligy nejasná

30.06.2020 18:23

Pondělní více než pětihodinový aktiv klubů přinesl před sezonou 2020/2021 další změny. Došlo k dalšímu omezení startu zahraničních hráčů, mluvilo se i o hybridním zakázaném uvolnění či o podobě soutěže v následujícím ročníku. Toho se zúčastní stejná sestava jako loni, tudíž Zlín, Olomouc, Havířov (dříve Studénka), Sparta, Karlovy Vary a Pardubice. Ani letos nebudou hrát České Budějovice, které se sice chystaly na sezonu, ale dle vyjádření klubu „by se nebyly schopny s omezeným rozpočtem plnohodnotně účastnit soutěže.“

 

Omezení zahraničích hráčů: Loňská pravidla dovolovala každému klubu využít na jeden zápas maximálně pět zahraničních hráčů. Příští sezónu bude počet ještě nižší, a to čtyři. Přičemž však pouze tři zahraniční hráči budou moci být na ledě současně. Třetí číslo je šest, tolik hráčů bez českého občanství bude moct mít každý klub zaregistrovaných.

 

Zlín byl proti, stejně tak jako Olomouc a České Budějovice. Návrh prošel těsně poměrem 4:3. „Je to pro nás moc čerstvá informace, musíme ji strávit. Nevím, jestli je to dobře. Může se stát, že nám dva čeští hráči onemocní a už budeme mít problém se šířkou kádru. Může se stát, že buď nováčci, nebo starší hráči, kteří nejsou zvyklí na velkou zátěž, budou muset být vinou tohoto pravidla přetěžování a fyzicky je zlikvidujeme,“ řekl Petr Julina, generální manažer SHK LAPP Zlín.

 

Další věci je složitost kontrolování, kolik zahraničních hráčů máte zrovna na ledě,“ dodal.

 

Zlín měl protinávrh dovolující šest registrovaných hráčů na sezonu a tři cizince na zápas (cizinec = hráč, který v Česku neodehrál tři a více sezon).

 

Další změnou je aplikování hybridního zakázaného uvolnění. „Sami jsme ho navrhovali, s tím jsme spokojeni,“ pokývl Julina.

 

Další podstatný bod však zůstává i nadále nejasný, a to herní systém následující sezony. Návrhy jsou vesměs tři: buď klasický, tj. základní část dvakrát každý s každým a následující play off.

 

A pak případné nové systémy: Buď rozdělení klubů do divizí (Morava a Čechy), 4x každý s každým v rámci divize a 2x každý s každým z divize z Čech či dlouhá základní část, kde by se každý tým utkal 4x s každým. V tom případě by však nenásledovalo play off, pouze Superfinále.

 

Jsme pro klasický systém. Veškeré další vezmou další čas a případě nahuštěného kalendáře není prostor pro nějaké vynucené změny, které se většinou každou sezonu objeví. Systém divizí je navíc nespravedlivý, dlouhou základní části zase přijdeme o play off,“ pověděl Petr Julina.

 

Poslední podstatnou informací je změna názvu trofeje pro vítěze základní části, ta nově ponese název pohár Romana Herinka, tudíž spoluzakladatele českého sledge hokeje, dlouholetého vedoucího zlínského klubu a člena síně slávy zlínského sledge hokeje.

Sledge hokejisté Zlína jsou nejlepším sportovním kolektivem města za rok 2019

14.06.2020 11:36

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín se při online vyhlášení nejlepších sportovců města Zlína za rok 2019 stali vítězem v kategorii nejlepší kolektiv. To jest nechali za sebou i hlavní zlínské kolektivy jakožto jsou hokejisté Berani Zlín, fotbalisté Fastavu či házenkářky a další. Tým SHK LAPP ZLÍN v minulém roce zvedl nad hlavu pohár pro mistry České para hokejové ligy a získal bronz z mezinárodního turnaje LAPP Cup.

 

Vyhlášení nejlepších zlínských sportovců se uskuteční online

09.06.2020 20:16

Vyhlášení nejlepších sportovců města Zlína za rok 2019 se mělo původně konat 17. března formou slavnostního večera v Kongresovém centru Zlín, z důvodu pandemie koronaviru a následně vyhlášeného nouzového stavu však byli organizátoři nuceni ocenění nejlepších sportovců odložit. Vyhlášení se tak uskuteční ve čtvrtek 11. června v 17.00 hodin prostřednictvím online videa na Zlín TV – oficiálním YouTube kanálu města Zlína.

 

Sledge hokejisté Zlína kandidují v kategorii nejúspěšnějšího zdravotně postiženého sportovce/kolektivu. V daném roce 2019 hráči SHK LAPP Zlín získali bronz z domácího mezinárodního turnaje LAPP Cup Zlín a stali se mistry České para hokejové ligy, popáté v řadě.

 

Ceny budou vítězům předány 5. listopadu 2020 na Večeru sportovců v Kongresovém centru Zlín.

Dlouholetý klubový lékař Marek Bis: První titul byla pro Zlín velká událost. Co řekl o Háblovi?

17.05.2020 10:06

Při dotazu, kdy poprvé stál na střídačce zlínských sledge hokejistů v roli klubového lékaře, musí začít lovit ve svém fotoalbu. „To už je doba… Tady vidím nějaké fotky z roku 2003, to byl Hamé cup, tak nějak jsem mohl začínat,“ vzpomíná už na sedmnáct let starý příchod mezi tehdy „Sedíci Medvědy.“ Název klubu se už mezitím několikrát změnil, doktor však nikoli.

 

To totiž končila u týmu paní doktora Coufalová, která se mnou pracovala tou dobou na úrazovce. Nabídla mi tuto pozici a od té doby už si ji držím. Vždycky jsem tu partu obdivoval, mám s ní perfektní vzpomínky. Je to fajn kolektiv, ti lidé jsou díky tomu úrazu někde jinde, je to zajímavější s nimi,“ říká Marek Bis.

 

Za sedmnáct sezon u klubu zažil mnohé. Nejprve mimo jiné čtyři neúspěšné finále. Až přišel rok 2012. „Pro Zlín to byla velká událost. V Česku sledge hokej založili, ale na titul čekali nesmírně dlouho. Bylo to tenkrát obrovské zadosti učinění, dlouho se na to makalo. Všechno bylo navíc umocněné tím, že chvíli před tím zemřela Hanka Herinková, která fungovala u týmu. Tím titulem se to celé zlomilo a od té doby zažíváme zlaté časy,“ usmívá se doktor, který naštěstí nikdy nějaké vážné zranění při sledge hokeji řešil nemusel.

 

Párkrát byla zranění, kdy jel někdo do nemocnice, ale spíš to bývá takové klidnější. I když to tak na první pohled nemusí úplně vypadat,“ přiznává.

 

Za to klidné určitě neměl poslední týdny, kdy celý svět zužuje pandemie koronaviru. „Je to pro nás trochu těžší, ale jde to. Musím zaklepat, že osobně jsem se s tímto virem nesetkal,“ říká lékař zlínské traumatologie.

 

Právě tam pomáhá pacientům zpět do života. A někdy i do reprezentace

 

Původně chtěl být chirurgem, už dvacet let ale pracuje na traumatologii. Nelituje. Přestože se potkává s vážnými zdravotními úrazy a zásadními zlomy v osudech lidí, říká, že jej jeho povolání naplňuje. „A dává mi možnost pacientům pomoci ve chvíli, kdy to opravdu potřebují. Ve chvílích, kdy často bojují nejen o život, ale i o svou další existenci,“ říká lékař Marek Bis z Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

 

O tom, že se z čerstvě vystudovaného doktora nestane chirurg, ale traumatolog, rozhodla vlastně náhoda. Ve zlínské nemocnici, když se do řad jejich zaměstnanců hlásil, právě nebylo na chirurgii volné místo. Dalšími možnostmi byla buď traumatologie, nebo odchod do jiného města. Marek Bis zvolil tu první. „Patřím do Zlína, tady jsem doma. A práce na traumatologii mě začala rychle bavit, navzdory úskalím, které tento obor má.“

 

A těch je přitom dost. Traumatologie je obor lékařství, který se zabývá prevencí, diagnostikou, léčením a rehabilitací poranění, zejména pohybového ústrojí. Jejími pacienty jsou lidé po vážných pracovních úrazech, po autonehodách, častá jsou i zranění způsobená vlakem. Služby jsou tak pro lékaře, sestry a další zdravotnický personál někdy až dramatické, bojuje se mnohdy o každou minutu.

 

 „Stres je velký. Naše zákroky jsou náročné, vidíme často devastující poranění. Musíme se umět vyrovnat s nepříznivými osudy lidí, které léčíme. Náročné jsou přesčasy, jak pro mě, tak pro mou rodinu. Od ní potřebuji hodně podpory a tolerance,“ nezastírá zkušený lékař.

 

Zdeněk Hábl? Jen potřeboval nový smysl života

 

Není výjimkou, že lidé při úrazech přicházejí o ruce či nohy nebo o jejich části. Pro jejich osudy to vždy znamená zásadní změnu, se kterou se mnohdy oni i jejich okolí obtížně vyrovnávají. Nejde jen o to zvládnout péči o sebe,  naučit se pohybovat s omezenými možnostmi, tito pacienti musí náhle řešit svou další perspektivu, profesní, lidskou, častokrát se vyrovnávají se ztrátami svých snů a mění své životní plány. Tohle všechno si Marek Bis uvědomuje a pokud to situace dovoluje, snaží se pomoci nejen na sále či v ordinaci.

 

Třeba tím, že pacienty směřuje ke sportu, k disciplínám speciálně upraveným či vymyšleným pro tělesně postižené. Třeba právě ke sledge hokeji. „U některých pacientů je sport možností, jak pokračovat v plnohodnotném životě plným výzev a cílů. Může jim dát novou životní náplň a druhou šanci,“ ví zlínský traumatolog.

 

Marek Bis pro zlínský sledge hokej objevil Zdeňka Hábla. Ten v mladém věku přišel nezaviněně o nohu, když jej k nárazníku jeho dodávky přimáčkl zezadu jiný automobil. Už na lůžku v „Baťovce“ projevoval velké odhodlání se s novou situací poprat. „Nerezignoval. Jen potřeboval nový smysl života. Řekl jsem mu o sledge hokeji, ve Zlíně je vůbec nejstarší a nejúspěšnější klub v České republice. Jak Zdeňa skončil rehabilitace, objevil se na tréninku. Byla to vzpruha nejen pro něj, ale i pro jeho spoluhráče,“ vzpomíná Marek Bis.

 

Jestliže se sledge hokej stal pro Zdeňka Hábla do jisté míry požehnáním, stal se i on v určitém smyslu požehnáním pro zlínský klub. Ten v něm brzy získal špičkového hráče a reprezentanta, který navíc přístupem a silou osobnosti strhává k lepším výkonům a nasazení i své spoluhráče. Má tak velkou zásluhu na tom, že Zlín v posledních letech dominuje domácí scéně a úspěšný je i v konfrontaci s evropskými týmy. Jeho hráči pomohli českému i slovenskému národnímu týmu mezi světovou špičku. „Marek Bis měl na můj život bezprostředně po nehodě obrovský vliv. A má ho i nyní, jsme přátelé. Také on mi pomohl k poznání, ztrátou nohy můj život neskončil,“ prohlásil Zdeněk Hábl, jenž se Zlínem získal všech šest mistrovských titulů.

Marek Bis a Zdeněk Hábl (vlevo)

Bisova práce je i o víře a naději ve šťastné osudy

 

Příběh Zdeňka Hábla je pro Marka Bise nejsilnějším, který během dvou desítek let na traumatologii zažil. Přiznává však, že je do značné míry výjimkou. Častější jsou totiž případy, kdy pacient brzy sportovní sny opouští – a často i rezignuje na životní plány. „Ty situace, do kterých se po zranění dostávají, jsou nesmírně obtížné, to je potřeba si uvědomovat. Obtížné pro ně i pro jejich okolí. A právě okolí mnohdy nepomáhá. Rodiče, partneři, známí, mnozí z nich vidí ve svém blízkém pacienta, který je odkázaný jen na jejich pomoc. Myslí si, že sám se o sebe nepostará. Což často není pravda a přílišná péče a zbytečné ohledy tak dotyčnému škodí. Pokud je to možné, je potřeba k vyléčeným pacientům přistupovat jako k plnohodnotným lidem, kteří se musí snažit a sami bojovat. Nechat je, ať se vlastní vůlí a pílí prosadí. To je to nejlepší, co pro ně mohou udělat. A mnozí to dokáží,“ upozornil Marek Bis, který neztrácí víru ve šťastné osudy svých pacientů. „Rád bych, aby se pro co nejvíce z nich nestalo jejich zranění životním postižením, ale výzvou k tomu být co nejvíce úspěšní. A to je jeden z hlavních motivů mé práce na traumatologii,“ zakončuje.

Marek Bis ošetřuje Martina Joppu

 

Výstava fotek klubového fotografa Jaroslava Kvapila již od pondělí!

15.05.2020 14:16

Již v pondělí 18. května od 18 hodin je na programu slavnostní zahájení výstavy fotografií klubového fotografa Jaroslava Kvapila při příležitosti oslav jeho životního jubilea osmdesáti let. Vernisáž pořádá Městská galerie Otrokovice, přístupná je vždy od úterý do neděle od 14 do 18 hodin až do 13. června. Vstup je zdarma.

 

Návštěvníci budou moct vidět fotografie ze sledge hokeje, ale i krajinu z jižní Moravy či další věci,“ pověděl Jaroslav Kvapil. Pro fanoušky sledge hokeje bude lákavé především toto odvětví.

 

Je tam norská slavná hráčka Lena Schroederová, samozřejmě nesmí chybět ani zlínský brankář Molino nebo nejstarší hráč České ligy Petr Stodůlka,“ láká návštěvníky dlouholetý fotograf.

 

Fotím už 63 let, od svých sedmnácti, to jsem si koupil první foťák. Od 70. let jsem poté začal fotit hodně. Rád mám fotky krajiny, zvířat, ale i nějakých akcí. Mezi ně patří také sledge hokej, tam už se pohybuju nějakých dvanáct let,“ vzpomíná Kvapil.
 

Za tu dobu tak nafotil cestu ke všem šesti titulům zlínských sledge hokejistů. „Ano, byl jsem u všech titulů. Ale popravdě, moc nemám čas to utkání přožívat, já musím fotit a fotit. Pak to dám na internet, vezmou si to noviny a je to. Nejen naše česká, ale při turnajích posílám fotky také do Itálie nebo Švédska. Nejhorší jsou pro mě ale právě asi ty turnaje, tam vždycky ráno přijdu s ruksakem plným hader, navleču se na celý den a až večer to ze sebe sundám,“ usmívá se nedávný oslavenec.

 

Nechybělo přitom mnoho a vernisáž vůbec nemusela být. „Měla začínát už dříve, jenže kvůli nařízení vlády to nebylo možné. Už jsem ani nedoufal v to, že to vyjde, ale povedlo se. Bude to pro mne už třetí výstava, dvě předchozí už se pořádaly ve Zlíně v dřívějších dobách,“ popsal Kvapil.

 

Ten se také může chlubit nejedou cenou za své fotografie, nejčerstvější je ta ze zlínského muzea. „S fotkama ze sledge hokeje jsem vyhrál „seriál“ s názvem Co jsme viděli na svých cestách a ostatní přešli,“ připomíná vášnivý fotograf.

 

Na závěr tedy všechny zvu na výstavu, vstup je zdarma. Jakmile budete mít cestu okolo, zastavte se,“ zakončuje Jaroslav Kvapil.

 

 

Norské (ne)posile Magnusi Bøglemu končí ve Zlíně kontrakt, přerušil kariéru

14.04.2020 23:22

Je to více než čtyři měsíce zpět, kdy Zlín přivedl při absenci několika hráčů věhlasnou (ne)posilu v podobě norského špičkového reprezentanta Magnuse Bøgleho. Ten měl svou premiéru v novém dresu zažít na ledě pražské Sparty 14. prosince, v den odletu do Česka však přišly závažné zdravotní komplikace v podobě vnitřního krvácení, které nejen, že zhatily jeho angažmá v novém působišti, zároveň však pouze čtyřiadvacetiletému sledge hokejistovi možná ukončily hráčskou karieru.

 

Magnus Bøgle patří Zlínu do 30. dubna letošního roku, poté se stane volným hráčem.

 

Šikovný univerzál i přes svůj mladý věk stihl v dresu norské reprezentace nastoupit pětkrát na mistrovství světa, dvakrát na mistrovství Evropy a dvakrát na paralympijských hrách (například v Pchjongčchangu 2018 odehrál 5 zápasů s bilancí 3+5). Za národní tým odehrál doposud 44 utkání.

 

Je mi líto, jak to celé dopadlo, ale děkuji Zlínu za nabídku a korektní jednání po celou dobu příprav mého angažmá a i poté, co se to nepovedlo. Zažívám teď nejtěžší období života, přes léto mě čeká série operací. Věřím, že vyjdou a budu se moct někdy vrátit na led, třeba i v dresu Zlína, abych se ukázal i z té světlejší stránky,“ řekl Bøgle.

 

Ten si přerušení kariéry ihned vyplnil jinou činností – trénováním. Premiéru si zažil v únoru na mezinárodním turnaji Malmö open. A byla dokonalá, s norským klubem Moss vybojoval z pozice hlavního kouče rovnou zlato. U norské reprezentace se pak angažuje jako video kouč.

 

Více o hráči a jeho tehdejším příchodu čtěte ZDE.

CZ: Covid-19 má další sportovní oběť, LAPP Cup se letos neuskuteční

02.04.2020 23:40

Pandemie koronaviru Covid-19 posbírala po světě už hodně mistrovských titulů napříč všemi ligami, ta sledge hokejová není výjimkou, teď si ale vybírá další sportovní oběť. Jubilejní 10. ročník prestižního mezinárodního sledge hokejového turnaje LAPP Cup Zlín, který se každoročně hrává první zářijový týden, se v roce 2020 neuskuteční.

 

Na zlínský led by se nejspíše sjely krom domácího celku také týmy z Norska, Švédska, Německa, Rakouska, Ruska, v posledních týdnech těžce zkoušené Itálie a také jeden či dva mimoevropské celky.

 

Není to lehké rozhodnutí, ale okolnosti nás k tomu donutily. Nikdo teď neví, co bude, týmy nemají šanci vědět, zda-li budou moct dojet, my nevíme, jestli budou vůbec otevřené tou dobou hranice. Nebyla jiná možnost, lepší akci zrušit teď, než čekat a rušit ji v momentě, kdy už bude všechno rozjeté a bude v tom hromada peněz,“ řekl Petr Julina, ředitel LAPP Cupu. Zrušení mrzí o to víc, že turnaj měl opět posunout svou laťku o něco výš.

 

"Hlavně jsme věřili v atraktivitu skrze týmy z mimo evropské části," dodal.

 

LAPP Cup se hraje ve Zlíně pravidelně každé září od roku 2011, postupem času nabírá na věhlasu a těší se velkému zájmu fanoušků i médií. Při loňském ročníku se povedlo dvakrát zcela naplnit arénu o kapacitě 600 diváků a hrálo na něm 22 hráčů, kteří se v téže roce účastnili mistrovství světa. Při utkání mezi Zlínem a Malmö v roce 2017 byl sledge hokej na klubové úrovni vůbec poprvé (a zatím naposledy) v české historii živě vysílán Českou televizí.

 

EN: Another Covid-19 Victim In Sport: LAPP Cup 2020 Cancelled

02.04.2020 00:09

The Coronavirus epidemy wins over sport everywhere, the czech sledge hockey leagues included. The next victim has fallen recently. the prestigious LAPP Cup international sledge hockey tournament in Zlín, Czech Republic. This tournament, that usually takes place every first week in September, is not going to happen in 2020.

One or two teams outside Europe leagues were likely to join the home team and their usual team opponents from Norway, Sweden, Germany, Austria, Russia and from recently heavily challenged Italy in this annual 10th year of the LAPP cup tournament.

"It is not an easy decision but the circumstances forced us to do it that way. Nobody knows what comes next, individual teams have no idea whether they would be able to arrive at all, we do not know whether our borders will be open at that time. There was no other option. Better to cancel the entire event now than to wait and cancel it in the moment when everything has started and a lot of money was already involved," says Petr Julina, the LAPP Cup's CEO. The cancellation feels a loss the more that the tournament was likely to acquire more reputation this year again.

"We believed that the teams outside Europe would increase the tournament's attractivity," he added. 

LAPP Cup takes place in Zlín every September since 2011, it is becoming more and more prestigious every year and is always followed by an increased number of fans. The appropriate hockey stadium's full capacity of 600 viewers has been sold out twice during the last year's tournament. Also, 22 players from the 2019's World Para Hockey Championship took place in the last year's LAPP Cup tournament.

The game in 2017 between the teams Zlin and Malmö was broadcast live in the countrywide TV station for the first time in czech clubs history.

Joppa vítězem kanadského bodování ligy, s Háblem je v all stars. Zlín má taky dělené fair play

18.03.2020 00:36

Česká para hokejová liga sice svého mistra nakonec nepoznala (psali jsme ZDE), výsledky dlouhodobé části však jsou platné, stejně tak individuální trofeje za tuto část sezony. A některé míří i do Zlína! Vítězem ligového kanadského bodování se stal útočník SHK LAPP ZLÍN Martin Joppa, jenž je společně se Zdeňkem Háblem také v all stars sestavě soutěže. Do Zlína také putuje cena za fair play, za pouhých 32 trestných minut se o toto ocenění dělí s Olomoucí.

 

Martin Joppa ovládl bodování ligy s 27 kanadskými body za 13 gólů a 14 asistencí, to vše stihl za osm duelů, dva v základná části vynechal. Mladý dvaadvacetiletý forvard měl k tomuto ocenění našlápnuto už loni, kde ale vynechalal ke konci sezony zápasy a o první pozici tak nakonec těsně přišel.

 

On a zlínský obránce Zdeněk Hábl se nakonec usadili i v all stars sestavě soutěže. Sedmatřicetiletý bek odehrál celkem sedm duelů (tři vynechal) a nasbíral v něm 15 bodů (7+8). Jeho přínos je však především v poctivé defenzivní činnosti.

 

Tým SHK LAPP ZLÍN se zapsal také do kolonky fair play – společně s Olomoucí získali Zlínští nejméně trestných minut, a to sice 32.

 

KOMPLETNÍ STATISTIKY ZLÍNSKÉHO TÝMU V ZÁKLADNÍ ČÁSTI NALEZNETE ZDE.

 

VEŠKERÉ UDĚLOVANÉ INDIVIDUÁLNÍ CENY LIGY VČETNĚ ALL STARS K NAHLÉDNUTÍ ZDE.

Martin Joppa vítězem ligového kanadského bodování základní části soutěže

Zdeněk Hábl se stejně jako Martin Joppa dostal do all stars výběru ligy

 

Liga je poprvé v historii bez mistra! Výsledky play off anulovány

17.03.2020 01:04

Sportovně-technická komise České para hokejové ligy se musela vypořádat s unikátní situací, která sledge hokej zasáhla poprvé v jeho historii. Vzhledem k současné pandemii koronaviru a vládním opatřením nebylo možné dohrát poslední zápasy play off. Vinou toho nebylo možné určit nového mistra, stejně tak jako další medailové pozice. Výsledky celého play off tak byly včetně individuálních statistik anulovány a liga bude bez mistra! Nadále tak platí, že posledním, kdo zvedl nad hlavu pohár pro vítěze České para hokejové ligy, je tým SHK LAPP ZLÍN. Letošní výsledek sledge hokejistů Zlína se zapíše do historie jakožto postup do semifinále play off, to je poslední uznaný výsledek.

 

Konečné pořadí soutěže tak zůstává neurčeno. Jediné, co setrvává v platnost, je základní část. Studénka jakožto její vítěz získala pohár pro vítěze základní části a byly uděleny individuální trofeje.

Vyhlášení nouzového stavu předčasně ukončilo letošní sezonu

12.03.2020 23:06

Vláda České republiky ve čtvrtek 12. března 2020 s ohledem na šířící se pandemii nemoci koronaviru přijala přísnější opatření a vyhlásila na území celého státu nouzový stav. Pořádat se nemohou veřejné akce s účastí nad třicet osob, kromě jiného je zakázán přístup na sportoviště. Play off sledge hokejové soutěže je s okamžitou platností zrušeno včetně série mezi Karlovými Vary a Zlínem. Celá sezona 2019/2020 je předčasně ukončena.

 

Ještě ve středu přitom bylo všechno připraveno k tomu, aby se sobotní a popřípadě nedělní duely série odehrály v KV aréně bez diváků, jak vyžadovala dřívější opatření. Zlínští ve středu večer trénovali a chystali se na důležité boje o cenný kov, kam měli zamířit s denním přestihem, tudíž již v pátek.

 

Ve čtvrtek odpoledne však vyhlášení nouzového stavu celou soutěž ukončilo. "Mrzí nás to, těšili jsme se na skvělé zápasy v Karlových Varech, kde jsme chtěli zabojovat o dobrý výsledek už i s kapitánem Ligdou v sestavě a užít si tak konec sezony. Co naděláme, je jasné, že bezpečnost je na prvním místě," řekl generální manažer Zlína Petr Julina.

 

O konečném pořadí jedná sportovně-technická komise, vzhledem k nedokončenému play off se však jako nejpravděpodobnější varianta jeví ta, že mistrovský titul ani jiné další ocenění spojená s vyřazovací části nebudou udělována stejně tak, jako je tomu v jiných zrušených soutěžích vedené Českým hokejem.

 

Tým SHK LAPP ZLÍN tímto děkuje všem hráčům, partnerům, členům realizačního týmu, fanouškům a všem dalším, kteří jsou spojeni s klubem, za uplynulou sezonu a pevně věří, že se všichni společně sejdeme v té další.

Zápas(y) v Karlových Varech se odehrají, ale bez diváků

11.03.2020 12:10

Druhý a případný třetí rozhodující duel série o bronz mezi Karlovými Vary a Zlínem by se měly odehrát, ovšem před prázdným hledištěm. Vzhledem k mimořádnému opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 10. března a vyjádření premiéra České republiky se utkání může odehrát maximálně za účasti 100 osob, do které se počítají všichni hráči, rozhodčí, členové realizačního týmu, trestoměřiči, ledaři, zdravotníci a další pomocný personál.

 

V karlovarské KV aréně o kapacitě téměř 6000 diváků se hraje v sobotu 14. března od 14 hodin, v případě výhry Zlína a srovnání stavu série na 1:1 se odehraje rozhodující třetí duel v neděli 15. března od 10:45 opět v multifunkční aréně.

 

Tým SHK LAPP ZLÍN z utkání plánoval i při přítomnosti diváků video přenos, nyní na jeho vytvoření spolupracuje s týmem SKV Sharks Karlovy Vary.

Smíšené zlínské pocity… Show obrat nepřinesla, ale bavila

08.03.2020 14:34

Smíšené pocity mají za sebou zlínští sledge hokejisté po úvodním duelu o bronz. Byla to na domácím zimáku skvělá show, která bavila, i bez kanonýrů Joppy a Ligdy měli na to, aby vyhráli, ale nestalo se tak. LAPP nestačil na Karlovy Vary 3:6, mocnému finiši a plným ochozům navzdory.

 

ZLÍN – KARLOVY VARY 3:6 (0:0, 0:2, 3:4), stav série: 0:1

 

Branky a nahrávky: 36. Z. Hábl (D. Hábl, Korman), 40. Korman (Z. Hábl), 42. Korman – 20. Geier (Wágner, Rennhack), 21. Rennhack (Wágner, Geier), 34. Geier (Wágner), 37. Rennhack (Berger, Geier), 44. Geier, 44. Rennhack (Berger, Geier). Vyloučení: 1:2, využití, v oslabení: bez. Střely na branku: 18:21 (4:2, 5:8, 9:11). Vyhraná vhazování: 20:16. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4, 3:6. Diváci: 210 (40% kapacity).

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z. Hábl, Ferenčík – D. Hábl, Korman, Mach, Stodůlka, Rauš, Turic.

 

Sestava Karlových Varů: Korec – Berger, Nejedlý, Wágner, Hrbek, Rennhack, Geier, Kovářík, Karafiát.


 

Po bouřlivém přivítání zlínských hráčů při jejich domácí derniéře v letošní sezóně a státní hymně se čekalo na gól. Lappáci bez dvou nejproduktivnějších kanonýrů Martina Joppy a Mariana Ligdy nebyli horší, úvodní třetina sice přinesla jejich herní převahu, vedení však ne.

 

A tak se pět minut po pauze prosadili hosté. Nejprve střelou o tyč kapitán Geier, na něhož ani ne za minutu navázal z předbrankového prostoru Rennhack. Dva direkty zcela změnily ráz zápasu.

 

Ne snad že by domácí odpadli, sportovní štěstí ale stálo při soupeři. Ostrá střela Zdeňka Hábla sice propadla za Korce, ale cinkla o tyčku. Jeho bratr David byl na tom o pár chvil později totožně.

 

Jedinečná možnost přišla pro domácí na přelomu druhého a třetího dějství, celé dvě minuty dvojnásobné početní hry ale skončily bez úspěchu. Ani přečíslení tři na nikoho gól nepřineslo. „Ty dvě minuty byly strašné,“ uznal Zdeněk Hábl.

 

Nadupaný zimák pak ve 34. minutě dostal, zdálo se, definitivní ránu. Střelu Wágnera Molek vyrazil, na dorážku reprezentačního kapitána Geiera už byl ale krátký.

 

Zlín se ale nadechl k závěrečnému náporu, který přišel jako blesk z čistého nebe. Gól na 1:3 Zdeňka Hábla střelou na zadní tyč se nejprve zdál jako čestný úspěch, zvláště pak, když za minutu opět na rozdíl tří tref upravil za hosty Rennhack.

 

V čase 39:23 však mezi kruhy skvěle protečoval do sítě puk Dávid Korman a zase bylo o co hrát. Hábl pak sice trefil jen tyč, ve 42. minutě už ale na rozdíl jediné branky dokázal snížit dalším gólem Dávid Korman.

Dávid Korman dává gól na 3:4 - foto petrkoval.cz

 

185 vteřin se zdálo na vyrovnání jako dostatek času, zvláště v momentě, kdy soupeř naprosto nestíhal. „Kluci z Varů mě na buly prosili, ať se zklidníme a necháme to tak,“ usmíval se Zdeněk Hábl.

 

Právě on měl na dosah tolik kýžené srovnání, dvě a půl minuty před koncem ale jeho střele chyběly do brány centimetry. Fenomenální obrat nepřišel. Vary při závěrečném útočném risku Zlína ještě odskočily na konečných 3:6, hattrick dokonal kapitán Geier a německý snajpr Frank Rennhack.

 

Zápas skončil, sobotní večer však nikoli. Ještě patnáct minut po utkání v potemělé PSG aréně osvícené pouze reflektory se domácí kotel loučil se sezónou.

 

Zlín už čekají jen venkovní duely, odveta série hrané na dvě vítězná utkání pokračuje v sobotu v Karlových Varech, v případě zlínského vítězství rozhodne o držiteli bronzu nedělní rozhodující duel v KV aréně.

 

„Tentokrát chyběl kousek toho sportovního štěstí, šancí tam bylo dost, zvláště v závěru. Ale tak to je, soupeř dal o tři góly víc a zaslouženě vyhrál. Nic není rozhodnuté, věřím, že do Varů už budeme moci jet alespoň o jednoho uzdraveného hráče posílení a zabojujeme o obrat. Martin Joppa s Marianem Ligdou značně chyběli, o tom žádná,“ řekl obránce Zlína Zdeněk Hábl, který v duelu zapsal gól a nahrávku.

 

Právě jeho posunutí z obrany do útoku za stavu 0:3 ještě dalo naději na zvrat. „Dali jsme všechno do útoku, šancí jsem měl mraky, ale bohužel mám asi obě branky levé. Jednou jsem dával Dávidu Kormanovi puk před prázdnou branku, to by byl gól, ale nějak mi to sjelo,“ litoval Hábl.

210 fanoušků hnalo Zlín za obratem - foto Petr Koval

 

Textový přenos z utkání včetně videí z gólových situací naleznete ZDE.

Poslední zápas sezóny na domácím ledě. Zlín začíná sérii o bronz a chystá show

05.03.2020 00:11

Derniéra před domácími fanoušky čeká sledge hokejisty Zlína. V sobotu 7. března rozehrají partii s Karlovými Vary, úvodní duel série o bronz hraná na dvě vítězná utkání startuje v 16:06 hodin. Vstupné je dobrovolné, každý příchozí fanoušek dostane Lappenku, na kterou může vyhrát hodnotné ceny. Přijďte fandit a užít si na dlouhou dobu poslední sledge hokej ve Zlíně! Tým SHK LAPP ZLÍN navíc chystá na zápas velkou show.

 

Fotbalový trenér Josef Csaplár by to nazval „big divadlem.“ „Ve spolupráci s organizačním partnerem utkání Cupri-Sun-CUP nejdříve nastoupí hráči za doprovodu malých hokejistů, poté zazní zpívána hymna, přestávku mimořádně prodlouženou na osmnáct minut vyplní exhibiční souboj malých hokejových nadějí a s trochou štěstí bude i nějaká ta světelná show. Uvidíme, jak to vyjde, bohužel v době utkání ještě nebude venku tma. Věříme, že všemu tomu napomůžou i skvělí diváci a užijeme si to podobně, jako minulý domácí zápas, kde bylo navíc všechno umoceněné výhrou,“ řekl manažer Zlína Jakub Kudláč a připomněl semifinálové domácí vítězství nad Studénkou 4:3, kde fandilo 226 skvělých fanoušků a vytvořili rekord v návštěvností letošní České para hokejové ligy.

 

Na první vítězství však Lappáci nedokázali navázat, když pro odvety přišli o svého kapitána Mariana Ligdu a dvakrát padli 2:5 a 0:4. „Ve druhém utkání jsme měli šance na to, abychom vyhráli, ve třetí třetině za stavu 2:3 jsme ale neproměnili dvě tutové šance. To byly ty maličkosti, které chyběly k tomu, abychom to zvládli. Rozhodující třetí zápas už pak byl jasně v režii soupeře, odešli jsme fyzicky i morálně,“ mrzí prohraná semifinálová série trenéra SHK LAPP ZLÍN Tomáše Sedláčka.

 

Jeho svěřenci už se však dívají jen a jen kupředu, na boj o bronz. Ani před sobotním duelem ale nemůže kouč Zlína oplývat radostí. Na marodce je nadále kapitán a první centr Marian Ligda, společně s ním je vyloučen také start Nora Magnuse Bogleho (dlouhodobé zranění). Velký otazník visí také nad účastí forvarda Martina Joppy, jenž se mimo jiné stal nejproduktivnějším hráčem ligy v celé základní části (27 bodů za 13 gólů a 14 asistencí) a společně s Ligdou vytváří nejnebezpečnější duo ligy. „Joppa je na tom špatně, Ligda ještě hůř,“ pověděl Sedláček.

 

Toto se nám tak nějak prolíná celou sezónu, že na podstatné zápasy nás potkávají samé problémy. Někdy menší, ale většinou větší. Musíme to ale vzít jako fakt a bojovat. Uvidíme, s jakou sestavou dojede soupeř, ale je jasné, že to bude mimořádně těžké. Ale na to jsme si už zvyklí, pokusíme se prostě vyhrát a urvat první bod. Když si pohlídáme ofenzivní hvězdy soupeře, tudíž Geiera a Rennhacka, a vepředu dostaneme soupeře pod tlak, šance tady je,“ věří ve vítězství trenér šestinásobných mistrů domácí soutěže.

 

Souboj spolubydlících

 

Podstatné bude na ledě také setkání dvou hvězd svých týmů – zlínský obránce Zdeněk Hábl bude hlídat kapitána Žraloků a české reprezentace Michala Geiera. Paradoxem je, že oba se každý týden tři dny v týdnu potkávají na reprezentačním soustředění a sdílejí jeden pokoj.

 

Samozřejmě jsme se o tom ve středu bavili, takové ty klasiky, znáte to. Že stejně budeme tvoři dvojčku my dva, takže vlastně můžeme sedět doma a dívat se na přenos,“ smál se Zdeněk Hábl. „Ale když to vezmu vážně. Vary jsou hratelný soupeř, sedí nám, poslední dobou máme s nimi skvělou bilanci, ale to se teď maže. Uvidíme, jak moc se promítnou absence v naší sestavě, stejně tak jak moc nebezpečný bude také německý útočník ve službách soupeře Frank Rennhack,“ dodal Hábl.

 

Co se dobré bilance se Západočechy týče, to má zlínský bek pravdu, Žraloci vyhráli ve Zlíně naposledy v roce 2012. Letošní dvě vzájemná měření sil pak ovládl vždy domácí tým. Nejprve LAPP zvítězil 6:1, načež v souboji dvou oslabených mužstev pak padl ve Varech 1:3. Zlínu tenkrát chyběl Zdeněk Hábl, Dávid Korman a Martin Joppa, soupeř se zase musel obejít bez kapitána Geiera. Celková bilance mezi Zlínem a Karlovými Vary činí 46 utkání, z nichž 29 výher zapsal Zlín, 15 Vary a dvakrát duel skončil remízou.

 

Úvodní zápas série o bronz mezi SHK LAPP ZLÍN a SKV Sharks Karlovy Vary se hraje v sobotu 7. března na PSG aréně ve Zlíně, úvodní buly je v 16:06 hodin a vstupné je dobrovolné. Duel případně sledujte ve video přenosu ZDE či v textovém přenosu ZDE.

 

Ceny do tomboly věnovali partneři: DC4, Top natur, Golden Apple Cinema, hotel Baltaci a pivovar Zlínský Švec.

 

Koronavirus na Zlínsku NEpotvrzen: Fanoušci se nemusí bát na utkání přijít ani při aktuální panice okolo koronaviru. Dle tiskového mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Bc. Egona Havrlanta není ve Zlínském kraji evidován žádný případ nakažení koronavirem. Stejně tak Bezpečnostní rada státu NEzakázala ani nedoporučila zákaz sportovních utkání či jejich odehrání bez diváků.

 

STATISTIKY ZLÍN – KARLOVY VARY
Základní část doma: 17 zápasů, 12 výher, 5 proher, skóre 72:35
Základní část venku: 17 zápasů, 10 výher, 6 proher, 1 remíza, skóre 55:38
Základní část celkově: 34 zápasů, 22 výher, 11 proher, 1 remíza, skóre 127:73
Play off doma: 7 zápasů, 4 výhry, 3 prohry, skóre 14:17
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 1 prohra, 1 remíza, skóre 14:5
Play off celkově: 12 zápasů, 7 výhry, 4 prohry, 1 remíza, skóre 28:22
Celková bilance doma: 24 zápasů, 16 výher, 8 proher, skóre 86:52
Celková bilance venku: 22 zápasů, 13 výher, 7 proher, 2 remízy, skóre 69:43
CELKOVÁ BILANCE:  46 zápasů, 29 výher, 15 proher, 2 remízy, skóre 155:95
NEJVYŠŠÍ VÝHRA: 15:1 na ledě Karlových Varů v sezóně 2003/2004
NEJVYŠŠÍ PROHRA: 0:8 na domácím ledě v sezóně 2009/2010.

 

Další termíny série o bronz: Druhé utkání v sobotu 14. března od 14 hodin (KV aréna, Karlovy Vary), případný třetí rozhodující duel v neděli 15. března od 8:45 (Zimní stadion Nejdek – u Karlových Varů).

Zavíráme zlatou bránu, sledge hokejisty Zlína čeká série o bronz

16.02.2020 15:17

Zlín se v neděli probudil do špatného rána... Je konec, zlatá brána se zavírá. Sledge hokejisté Zlína prohráli rozhodující třetí utkání semifinálové série play off a je jasné, že šestý titul v řadě nepřidají. V nedělním ránu se soupeři ze Studénky vyrovnali jen zkraje utkání a prohráli jasně 1:4. V sérii o bronz se Lappáci utkají s Karlovými Vary, které padly s Pardubicemi 0:2 na zápasy.

 

STUDÉNKA – ZLÍN 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)

 

Branky a nahrávky: 8. Kalegaris (Lisov, Panfilov), 15. Julina (Kalegaris, Panfilov), 17. Panfilov (Lisov), 21. Panfilov (Lisov, Severin) – 44. Julina (Joppa, Z. Hábl). Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1, v oslabení: bez. Střely na branku: 20:9. Vyhraná vhazování: 11:25. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

 

Sestava Studénky: M. Kudela – V. Kudela, Fojtík, Panfilov, Lisov, Kalegaris, Kudrna, Prostředník, Loska, Severin.

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z. Hábl, Ferenčík – Joppa, D. Hábl, Korman, Mach.

Foto: petrkoval.cz

Za což to sobotní utkání mělo spád, nedělní začalo opatrně z obou stran. Možnost otevřít skóre měl v 6. minutě David Hábl, sám před Kudelou ale neuspěl. A když svou šanci nedal ani Joppa, duel od té doby vzal do svých rukou soupeř.

 

Nejprve v 8. minutě přečíslení dva na nikoho zakončil Kalegaris, přičemž krátce před pauzou zvýšil na 2:0 přízemní prudkou ránou Lisov.

 

V prostředním dějství už Zlín Studénku zastavit nedokázal, v čase 16:40 z mezikruží uspěl Panfilov, přičemž za čtyři minuty tento ruský forvard zvyšoval už na 4:0.

 

Od té doby se duel jen dohrával, Zlín už neměl sílu na zvrat. Každopádně snaha potěšit věrné fanoušky, kteří vstali a přicestovali na utkání, přeci jen vyšla. Pohlednou kombinaci po ose Zdeněk Hábl, Joppa zakončil do prázdné branky kapitán Pavel Julina.

 

Je to škoda, ale nemáme se jako tým za co stydět. Dnes už to nebylo úplně v naší režii, dost sil jsme dali do včerejšího utkání. Ruští hráči v týmu soupeře prokázali velkou kvalitu,“ pověděl útočník Dávid Korman.

 

Včera jsme nevyužili šance, dnes jsme hráli špatně,“ byl zase stručný, ale výstižný forvard Martin Joppa.

 

Série o bronz s Karlovými Vary začíná v sobotu 7. března v 16:06 hodin na ledě Zlína, druhý a případný třetí duel je na programu 14. a 15. března na ledě soupeře.

 

Textový přenos z utkání včetně videí z gólů naleznete ZDE.

 

Semifinálovou sérii rozhodne až třetí bitva. V neděli hlavně nezaspat!

15.02.2020 15:14

Semifinálová série play off mezi Zlínem a Studénkou se rozhodne až ve třetím utkání. Lappáci sice jeli na led soupeře za vedení v sérii 1:0, ovšem druhý duel nezvládli poměrem 2:5. Zlín hrající bez kapitána Ligdy se bojovností sice dokázal soupeři vyrovnat, ovšem ve třetí třetině za stavu 2:3 neproměnil dvě tutové šance a připravil se tak o možnost zvítězit. O postup do finále budou muset Zlínští bojovat v neděli, to se hraje opět na ledě soupeře v Havířově, ovšem úvodní buly je naplánováno už na 7:30 hodin. A tak prvotním cílem pro zítřek je jediné – nezaspat. A pak, nejlépe, vyhrát.

 

STUDÉNKA – ZLÍN 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 12. Lisov (Panfilov), 20. Panfilov (Kalegaris), 24. Kalegaris (Panfilov), 43. Panfilov (Lisov), 45. Kalegaris  - 7. Korman (Z. Hábl), 28. Joppa (Ferenčík). Vyloučení: 3:2, využití: 0:1, v oslabení: bez. Střely na branku: 20:18, vyhraná vhazování: 13:14. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

 

Sestava Studénky: Lepáček – Hečko, V. Kudela, Fojtík, Panfilov, Lisov, Kalegaris, Kudrna, Severin.

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z. Hábl, Ferenčík – Joppa, D. Hábl, Korman, Mach.

 

V úvodu utkání sice domácí byli aktivnější, když například střelu Kalegarise zastavila tyč, Zlín se ale dokázal dostat do vedení. Přihrávku od Zdeňka Hábla dokázal propasovat pod tělem Lepáčka Dávid Korman. Ještě do přestávky však Studénka srovnala, ránou pod břevno se o to postaral Lisov.

 

Podobně se pak i domácí dostali do vedení, Panfilov si vyjel do předbrakového prostoru a nedal Matouškovi šanci. Gól na 3:1 z hole Kalegarise pak byl velmi krutý – Zlín měl několik minut předtím soupeře v hrsti, jenže své šance nevyužil.

 

Do kabin se ale přeci jen šlo za nadějného stavu, početní výhodu využil ve 28. minutě ránou z mezikruží přímo pod horní tyč Joppa.

 

Ve třetí části se pak hrálo dlouho bez branek, zlínský gólman Matoušek, nejspíše nejlepší hráč hostujícího mužstva, držel ruské snajpry soupeře na uzdě, ovšem jeho spoluhráči se vepředu trápili. Korman netrefil z metru zcela odkrytou branku, přečíslení tři na nikoho LAPP ani nezakončil, stejně tak poté zlínští hráči nedotlačili do sítě kotouč ležící na brankové čáře.

 

Studénka pak v samotném závěr při power-play Zlína zasadila další dva údery a zvítězila 5:2.

 

Bylo to podobné jako první zápas série. Nedá se říct, že by byl někdo lepší, bylo to opravdu vyrovnané. Střídaly se dost pasáže, někdy jsme tlačili my, někdy soupeř. Studénka ale dost těžila z brejků rychlých hráčů,“ pověděl brakář Jan Matoušek, který se svými patnácti zákroky patřil mezi hlavní opory Zlína.

 

„Ve třetí třetině jsme soupeře dokázali hodně zatlačit, ale chybělo i to štěstí, nedali jsme dvě vyložené šance, kde jsme mohli srovnat. Pak jsme otevřeli hru a soupeř už to vítězství potvrdil,“ dodal Matoušek.

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete ZDE.

 

ROZHODUJÍCÍ TŘETÍ UTKÁNÍ SE HRAJE V NEDĚLI 16. ÚNORA NA ZIMNÍM STADIONU V HAVÍŘOVĚ OD 7:30 HODIN, VSTUP JE ZDARMA, ZÁPAS BUDEME ŽIVĚ VYSÍLAT NA YOUTUBE ZDE.

Zlín jede bojovat o postup do finále, na ledě Studénky musí jednou vyhrát

13.02.2020 00:31

Sledge hokejisté Zlína jedou o víkendu bojovat na led Studénky o postup do šestého finále v řadě. Proti zahraničními hvězdy nabitému kádru sice vedou v semifinálové sérii hrané na dvě vítězná utkání 1:0 po úvodní domácí výhře 4:3, venku je však nečeká nic lehkého. V sobotu se hraje na Zimním stadionu v Havířově od 11 hodin, případně pak v neděli od 7:45.

 

V prvním utkání na ledě Zlína domácí předvedli pohledný, kvalitní výkon a po zásluze zvítězili. „Zápas měl grády, byl skvělý a navíc pro nás s vítězným koncem. Ukázali jsme, že v plné síle jsme všeho schopni,“ pověděl obránce SHK LAPP ZLÍN Pavel Julina, jenž se zapsal i do střelecké listiny vyrovnáním na 3:3.

 

Byl jsem v úhlu, ale díky tomu, že jsem levák, jsem měl možnost to zkusit. No a vyšlo to,“ dodal ke své trefě.

 

Ukončit sérii mohou Lappáci už v sobotu, kdy se hraje od 11 hodin. „Máme na to dva pokusy, ale určitě to není tak, že je jasné, že jeden vyhrajeme. Je to sport, proti nám těžký soupeř a my musíme bojovat. Těžko odhadovat, jak to bude vypadat,“ netroufá si říct bek, který hraje svou jednadvacátou sezónu.

 

Jedno je však jasné, o víkendu se moc dlouho spát nebude. „V sobotu máme sraz před sedmou ve Zlíně, no a kdyby náhodou se hrál nedělní zápas, tak to budu vstávat ještě dřív než do práce,“ smál se Julina, neboť případný rozhodující třetí duel je na programu od neuvěřitelných 7:45 hodin.

 

 „Takže motivací k sobotní výhře je hned několik. Volná neděle atd.“ řekl Pavel Julina.

 

Druhý semifinálový zápas mezi HC Sledge Studénka a SHK LAPP ZLÍN se hraje v sobotu 15. února od 11:00 hodin na stadionu v Havířově, vstupné je zdarma. Pokud nebudete fandit přímo na místě, utkání sledujte v textovém přenosu ZDE nebo ve video přenosu ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – STUDÉNKA

Základní část doma: 10 zápasů, 9 výher, 1 prohra, skóre 62:19
Základní část venku: 10 zápasů, 8 výher, 2 prohry, skóre 54:17
Celková bilance základní části: 20 zápasů, 17 výher, 3 prohry, skóre 116:36
Play off doma: 3 zápasy, 3 výhry, skóre 14:3
Play off venku: 1 zápas, 1 prohra, skóre 1:2
Celková bilance play off: 4 zápasy, 3 výhry, 1 prohra, skóre 15:5
CELKOVÁ BILANCE: 24 zápasů, 20 výher, 4 prohry, skóre 131:41
Nejvyšší výhra: 13:0 venku v sezóně 2013/2014
Nejvyšší prohra: 3:8 doma 5. ledna 2020

„Zlý“ muž Ferenčík: Tvrdá hra? Když je hráč s pukem, už tím si nabíhá

01.02.2020 11:21

Je to na den přesně téměř rok, co obránce Slavomír Ferenčík přišel z Olomouce do Zlína. Nejprve na jakousi zkoušku v podobě hostování, v létě pak definitivně na přestup. Jak on se zalíbil Zlínu, tak Zlín se zalíbil mu. Ukázal se především tvrdou hrou, což je přesně to, kde úřadující pětinásobný mistr potřeboval zacelit mezeru.
 

Ne že by třeba Zdeněk Hábl neuměl rozdat nějaký ten hit, ale přeci jen, pořád je to více technický a rychlostní hráč. Pavel Julina? Poctivý bek, jistota v zadu, když právě Hábl ukazuje své ofenzivní schopnosti. A hlavně, jediný levák v týmu. A že ta střela někdy vyjde skvěle!

 

A pak je zde Slavomír Ferenčík. Jak sám říká, technicky není úplně na nejvyšší úrovni, zlínskou defenzivu však stuží tvrdou hrou – urostlý obránce je hrozbou pro soupeře s pukem číslo jedna.

 

Jsem více na tu tvrdší hru, neboť jsem si vědom, že technicky jsou v týmu vyspělejší hráči. Snažím se odevzdat na plno to, co mi jde. Myslím, že je to věc, kterou každý tým potřebuje,“ říká úvodem Ferenčík.

 

Každým dalším hitem si u soupeře buduje větší a větší respekt, jak sám ale říká, to mu je jedno. „Nad tím nepřemýšlím, jestli někdo má ze mě respekt nebo je, pro mě je hlavní zabránit hrozbě útoku. Potkávám se spíše s hráči na vysoké úrovni, protože mají puk častěji a jdou do nějaké kličky, kde prostě může přijít ráda. Většinou si hráč nabehně sám, klidně už jen tím, že jde s pukem,“ usmívá se zlínský obránce.

 

Právě jako pro něj stvořený byl zápas prvního semifinále proti Studénce. „Hodně jsem se potkával třeba s Kalegarisem, párkrát jsem sestřelil já jeho, jednou zase celkem slušně on mě. Věděli jsme o sobě a vraceli jsme si to navzájem. To samé Lisov, taky schytal pár nečekaných ran,“ popisoval svou práci při první semifinálovém vítězství 4:3 Ferenčík.

 

Krom několika hitů se však do statistik zapsal i jinak – vstřelil vyrovnávací branku na 2:2. V ten moment to byla pro Zlín spása. Jeho padáček od modré čáry roztrhl drtivý nástup soupeře do druhé třetiny.

 

Padlo to tam úplně ideálně, viděl jsem, že je brankář trochu vyjetý, tak jsem to hodil obloučkem. Cítil jsem, že je to psychologický gól, protože soupeř na nás opravdu na startu druhé části vletěl a šest minut nás nepusitl z pásma. Kdyby uskočil do dvoubrankového vedení, mohlo by nás to zlomit. Byl to velmi důležitý moment jak pro tým, tak pro mě. Gól mě potěšil mnohem víc než nějaký hit. Nabudilo nás to, a i když jsme pak sice zase prohrávali, dokázali jsme zvítězit,“ připomněl Ferenčík obrat ze 2:3 na konečných 4:3 na začátku závěrečného dějství.

 

„Překvapilo mě, že jsme byli lepší. Hlavně v první třetině jsme mělí více ze hry a víc šancí, poté zase ve třetí části se ukázala zkušenost týmu. Hráli jsme za našeho vedení rozumně, pohlídali jsme si náskok,“ těšilo mimo jiné slovenského reprezentanta.

 

Výhru si pak mohl užít nejen se svými spoluhráči, ale se všemi 226 fanoušky na zlínském zimáku. Mimochodem, toto číslo bylo nejvyšší v celé letošní lize.

 

Atmosféra byla super, opravdu. Lidi nám pořád fandili, věřili, tlačili nás. I když se prohrávalo, skandovali vyrovnat, vyrovnat, šli do toho naplno s námi. Bylo to fajn. Když jsem byl na střídačce, měl jsem čas to vnímat o to víc a nabíjelo mě to energií do dalšího střídání. A pak, když jsem dal gól, tak to bylo něco neskutečného. Šlo znát velké napětí, protože jsme předtím byli dlouho pod tlakem, ten můj gól přišel tak jako rána z čistého nebe. Tam jsem hodně vnímal, jak celý stadion vykřikl radostí, tolik nadšení v jednom… Pěkný moment,“ uzavřel Slavomír Ferenčík.

Slavomír Ferenčík posílá k mezi Sandra Kalegarise. Foto: petrkoval.cz

Zlín ovládl první semifinálovou bitvu, reklamu na sledge hokej rozhodl Joppa

26.01.2020 00:24

Slabé povahy odpadávaly, ty silnější si vychutnávaly skvělý zápas, který byl reklamou na sledge hokej. První semifinálový duel plný zvratů a hraný za parádní atmosféry, kterou tvořilo 226 fanoušků, nakonec vyzněl pro Zlín, který uhájil domácí protředí poměrem 4:3 a ujal se v sérii hrané na dvě vítězná utkání vedení 1:0. Lappáci sice do play off vstupovali z poslední postupové pozice proti vítězi základní části s respektem, ovšem ukázali, že v plném složení stále dokáží potrápit kohokoli. Tým okolo kapitána ruské reprezenta Lisova přehráli, přestříleli a po zásluze vyhráli. Odveta je na programu 15. února na ledě Studénky, případný rozhodující třetí duel také ve Slezsku o den později.

 

ZLÍN – STUDÉNKA 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 10. Ligda (Joppa, Korman), 22. Ferenčík (Ligda), 33. Julina, 36. Joppa (Korman, Julina) – 11. Kalegaris (Lisov), 15. Lisov (Panfilov, Kalegaris), 28. Lisov (Panfilov). Vyloučení: 1:0 Využití, v oslabení: bez Střely na branku: 23:11 (10:4, 5:4, 8:3) Vyhraná vhazování: 25:15 Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3 Diváci: 226 (43% kapacity).

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z. Hábl, Ferenčík – Joppa, Ligda, Korman – Mach, D. Hábl.

Sestava Studénky: M. Kudela – V. Kudela, Fojtík, Panfilov, Lisov, Kalegaris, Kudrna, Prostředník, Severin.

 

Zlínští vstoupili do utkání aktivně a hned zasypali gólmana Kudelu množstvím střel, vedení se ale dočkali až v 10. minutě. Mezi kruhy se dostal puk ke kapitánovi Marianu Ligdovi, jenž kotouč poslal pod horní tyč – 1:0.

 

Vyrováno jest bylo za minutu a půl, ze druhé střely svého týmu v utkání se prosadil přízemní střelou Sandro Kalegaris. A aby toho nebylo málo, i přes dobrý herní projev šli do přestávky domácí s mankem; na 2:1 dal před brankou zcela volný Lisov.

 

To začátek prostředního dějství už patřil Studénce jednoznačně. Prvních šest minut se domácí vůbec nedostali z obranné třetiny, nápor soupeře však přečkali a pak z ničeho nic udeřili – od modré čáry zapadl za Kudelu oblouček Slavomíra Ferenčíka – 2:2!

 

Poté byl na koni zase Zlín, ovšem jak už v tomto utkání bylo zvykem, prosadil se vždy ten méně aktivní, náskok hostům vrátil Dmitrij Lisov.

 

Až třetí třetina byla plně v režii SHK LAPP ZLÍN. V čase 32:31 velký tlak zakončil brankou Pavel Julina, jenž střelu z úhlu nasměroval do sítě o brankáře soupeře, aby za tři minuty dostal domácí do vedení ránou z bezprostřední blízkosti Martin Joppa – 4:3!

 

Hosté reagovali oddechovým časem, ani ten jim ale moc nepomohl. Domácí byli v defenzivě pozorní a komplikace jim nepřineslo ani oslabení, které odehráli skvěle většinou daleko od branky Matouška. Na konci ještě Studénka sáhla k power-play, větší šanci už si ale nevytvořila.

 

Zápas se hrál ve výborném tempu, od prvních minut to byl duel, jaký se na play off patří. Všichni na obou stranách ze sebe vydali maximum, byla to skvělá pozvánka na další zápasy. Hrálo se nahoru dolů, chvilku jsme tahali pilku my, pak zase oni,“ uznal atraktivitu duelu útočník Zlína Martin Joppa, jenž vsítil ve 36. minutě vítěznou branku.

 

Ten přitom připomněl, že v základní části před třemi týdny Zlín doma padl se svým semifinálovým soupeřem vysoce 3:8. „Podívali jsme se na video, vzali si z toho dobré věci a řekli jsme si, co zlepšit. Hlavně jak bránit, v obraně to bylo od nás velmi dobré, drželi jsme prostor před brankou, nepouštěli jsme Studénku do šancí. Dokázali jsme, že se umíme otřepat z né úplně povedené zákládní části. Hráli jsme jako jeden muž a věřím, že půjdeme ještě daleko,“ řekl Martin Joppa.

 

Záznam videopřenosu z utkání naleznete ZDE, textový přenos včetně videí z gólových situací pak ZDE.

 

Výsledek druhé semifinálové série: Karlovy Vary - Pardubice 2:3 po samostatných nájezdech, stav série 0:1.

Foto: petrkoval.cz

Začíná semifinále play off. První utkání ve Zlíně!

22.01.2020 20:10

V sobotu startuje ve Zlíně semifinálová série play off mezi SHK LAPP ZLÍN a Studénkou. Domácí vyzvou vítěze základní části od 16:06 hodin na PSG aréně, vstupné je dobrovolné, na slovatelné vstupenky navíc můžete vyhrát hodnotné ceny. Přijďte fandit!

 

Moravská série, která je reprízou loňského finále, se hraje na dva vítězné duely. Ten první se hraje na zlínském ledě, druhý a případně třetí rozhodující duel 15. a 16. února na ledě soupeře.

 

Lappáci, kteří proklouli do play off na poslední chvíli, věří, že proti silnému soupeři budou bojovat o postup do finále.

 

Snad budeme mít kompletní kádr, v jehož silách je, věřím, uspět,“ pověděl trenér úřadujících pětinásobných mistrů Tomáš Sedláček. Scházet by měla jen norská (ne)posila Magnus Bogle.

 

Soupeř disponuje velice širokou soupiskou, tudíž není snadné odhadnout, kteří hráči do kterých duelů nastoupí. Ve hře jsou hráči z ruské pětice Lisov, Volkov, Panfilov, Severin, Popov, Ital Kalegaris, Němec Disveld či několik hráčů z Rakouska.

 

Čeká nás velmi silný soupeř s ruskými hráči, kteří mají mnohonásobně více natrénováno. Ale my se jich nebojíme. Letos nás sice dvakrát porazili, ale my jsme je ve stejné sestavě přetlačili loni ve finále. Čekám vyrovnanou sérii, kde budou rozhodovat maličkosti. Těším se,“ řekl Sedláček pro Zlínský deník.

 

Lappáci letos dvakrát se svým semifinálovým sokem prohráli, venku i přes dobrý herní projev 3:4, doma pak vysoce 3:8. Byla to nejvyšší porážka od roku 2012.

 

Co kdo řekl o soupeři:

 

Pavel Julina, obránce: „Bude to hodně těžké, Studénka je velký kalibr, ruští hráči mají velmi dobré dovednosti, je těžké je udolat. Vezmou puk a jedou, podle mě to bude předčasné finále, hodně vypjaté zápasy.“

 

Marian Ligda, kapitán: „Jsme si strůjcem vlastního úspěchu či neúspěchu, musíme makat, proti soupeři s ruskými legionáři se musíme vydat ze všeho a pokusit se zvítězit.“

 

Dávid Korman, útočník: „Bude to velmi náročné, na druhou stranu jsme to spíše my, kdo může překvapit, to nám možná může vyhovovat. Rusy jsou tam velmi dobří, ale nebalíme to.“

 

První semifinálový zápas mezi SHK LAPP ZLÍN a HC Sledge Studénka se hraje v sobotu 25. ledna od 16:06 hodin na PSG aréně, vstupné je dobrovolné, přijďte nás povzbudit! Utkání případně sledujte v textovém přenosu ZDE nebo ve video přenosu ZDE.

 

Příchozí fanoušci dostanou zdarma slosovatelné Lappenky, na které mohou vyhrát hodnotné ceny.

 

STATISTIKY ZLÍN – STUDÉNKA

Základní část doma: 10 zápasů, 9 výher, 1 prohra, skóre 62:19
Základní část venku: 10 zápasů, 8 výher, 2 prohry, skóre 54:17
Celková bilance základní části: 20 zápasů, 17 výher, 3 prohry, skóre 116:36
Play off doma: 2 zápasy, 2 výhry, skóre 10:0
Play off venku: 1 zápas, 1 prohra, skóre 1:2
Celková bilance play off: 3 zápasy, 2 výhry, 1 prohra, skóre 11:2
CELKOVÁ BILANCE: 23 zápasů, 19 výher, 4 prohry, skóre 127:38
Nejvyšší výhra: 13:0 venku v sezóně 2013/2014
Nejvyšší prohra: 3:8 doma 5. ledna 2020

 

Obě semifinálové série sledujte ZDE!

 

Do play off s novou hymnou!

20.01.2020 10:53

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín vstoupí v sobotu 25. ledna do semifinále play off, kdy doma přivítají od 16:06 hodin Studénku. Do vyřazovacích bojů je však povede už oficiálně představená hymna!

 

Tu mohli fanoušci slyšet zatím při všech domácích zápasech v letošní sezóně, až nyní je ovšem oficiálně představena s videoklipem a publikovaná pro veřejnost.

 

Za jejím vznikem stojí kapela Jateční Váha z Ludslavic nedaleko Zlína. „Znám se s brankářem Molkem, který mě vyhecoval k tomu, abychom udělali hymnu. Slovo dalo slovo a šli jsme do toho,“ popisuje na úvod zpěvák Libor Hulenka, jenž zároveň složil i text.

 

Šel jsem jednou na sledge hokej a nasbíral inspiraci. Pak už to šlo tak nějak samo, skládám texty, takže v pohodě,“ pověděl Hulenka, jehož kapela funguje tři roky. „Zprvu jsme měli zahrát jenom členovi naší nyní už kapely na svatbě, no a vidíte, jak to pokračuje,“ usmál se.

 

Videoklip k hymně pak obstaraly záběry z největších úspěchů zlínského sledge hokeje za více než dvacetiletou historii. K šesti mistrovským titulům patří ještě zlata z mezinárodních turnajů Malmö open 2017 a LAPP Cup Zlín 2018.

 

Pozornému divákovi neunikne zajímavost klipu ve dvou rozdílných letech. Za což to v roce 2017 rozhodující nájezd pardubický kapitán Pavel Kubeš nepromění, v roce 2018 při zlatě z LAPP Cupu už v dresu Zlína z totožné pozice uspěje a vstřelí tak zlatý gól.

 

Klub SHK LAPP ZLÍN tímto děkuje kapele Jateční Váha za to, že hymna spatřila světlo světa!

 

ZDE naleznete odkaz ke stažení hymny v mp3 formátu, pod videem pak její text.

 

Text hymny:

Hokej to je tvrdá hra

to všichni vědí

a nejtvrdší chlapi

ti při něm sedí

 

Mají brusle pod zadkem

a v rukou dvě hole

tohle je sledge hokej

jen koukej ty vole

 

Kdo je v celé naší lize 

nejlepší tým 

odpověď je jasná 

SHK LAPP ZLÍN

 

Za tatíčka Baťu

za naše město krásný

my se rveme o vítězství

snad je to všem jasný

 

Z buly přihrávka jeď

na branku přímým směrem

dej to na druhou stranu 

Zlíňáci jedem!!!

 

Nikoho se neleknem

my sme chlapi tvrdý 

jdem do toho plnou silou

ať je na nás Zlín hrdý

 

Kdo je v celé naší lize 

nejlepší tým 

odpověď je jasná 

SHK LAPP ZLÍN

 

Za tatíčka Baťu

za naše město krásný

my se rveme o vítězství

snad je to všem jasný

Bravo! Obrat s Olomoucí posunul Zlín do play off, v semifinále vyzve Studénku

12.01.2020 22:03

Dokázali to. Sledge hokejisté SHK LAPP ZLÍN v poslední kole základní části zvítězili v přímém souboji o čtvrtou, tedy poslední postupovou příčku do play off, nad Olomoucí 5:1 a slaví účast v semifinále. Hanáci sice zprvu v Baťově městě vedli, domácí však byli po celé utkání lepším týmem a duel otočili zásluhou svátečních střelců: dvakrát se prosadili Dávid Korman a Pavel Julina. Třetím úspěšným střelcem LAPPu byl Zdeněk Hábl. V semifinálových bojích se úřadující pětinásobný mistr utká v repríze loňského finále se Studénkou, série hraná na dva vítězné zápasy startuje v sobotu 25. ledna v 16:06 hodin na ledě Zlína, následující dva duely se odehrají na ledě soupeře.

 

ZLÍN – OLOMOUC 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)

 

Branky a nahrávky: 22. Korman (Joppa, D. Hábl), 25. Julina (Z. Hábl, Joppa), 32. Korman (Joppa, Z. Hábl), 33. Z. Hábl (Korman), 45. Julina (Ligda) – 4. Palát (Kardoš). Vyloučení: 1:0. Využití: Bez. V oslabení: Bez. Střely na branku: 25:11 (6:4, 11:4, 8:4). Vyhraná vhazování: 25:14. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

 

Sestava Zlína: Matoušek - Julina, Z. Hábl, Ferenčík - Joppa, Ligda, Turic - Korman, D. Hábl, Mach.

Sestava Olomouce: Černoch – Flis, Jedlička, Kardoš – Rumplík, Stašák, Novák, Klíma, Večerek, Radim Mikuš, Palát.

 

Domácí mohli jít do vedení po chybné rozehrávce soupeře, Joppa ale v rychlosti Černocha neprostřelil. Ve 4. minutě poprvé zahrozili Kohouti, z čehož hned vytěžili vedení, v samostatném úniku se skvelě trefil David Palát – 0:1. Zlín byl aktivnější, do přestávky už ale srovnat nedokázal. Ba naopak, při přečíslení dva na nikoho měl druhý gól Olomouce na holi Kardoš, Matoušek se ale stihl přesunout.

 

V prostředním dějství už však dokázali Zlínští překlopit vývoj duelu na svou stranu. Nejprve po sedmi minutách hry pověsil z předbrankového prostoru puk pod horní tyč Dávid Korman, načež za dvě minuty už domácí vedli po trefě z kruhu z hole Pavla Juliny.

 

Třetí perioda pouze potvrdila účast Lappáků v play off. Nejprve se podruhé v utkání prosadil Korman, jenž zakončoval po parádním pasu Joppy do prázdné branky. Už na 4:1 zvyšoval v čase 32:30 Zdeněk Hábl, skóre pak v samotném závěru uzavřel svou druhou trefou v utkání Pavel Julina.

 

Zlín tak zakončil základní část se ziskem 15 bodů ze 30 možných, což stačilo na čtvrté místo. V semifinále play off vyzve vítěze základní části ze Studénky.

 

„Pocity jsou naprosto skvělé, věděli jsme, že to bude bitva. Mysleli jsme si tedy, že to bude do poslední minuty, nakonec se nám to ale podařilo zlomit dřív. Sice jsme nezačali dobře co se skóre týče, ale nějak jsme se z toho zbrchali, zlepšili hru, nahrávky, byla lepší kombinace. Vyrovnali jsme, přidali jsme další gól a zklidnili jsme se. Náskok o jeden gól sice moc není, ale stačil nám bod, to nám pomáhalo. Asi jsme po dnešku spokojeni, i herně to vypadalo dobře, kluci makali, pochvala. Máme za sebou fantastický víkend,“ pověděl obránce Pavel Julina, který v utkání dvakrát skóroval a se těší na začátek play off.

 

To je úplně něco jiného, snad budeme všichni zdraví a nastoupíme v plné síle. Bude to hodně těžké, Studénka je velký kalibr, ruští hráči mají velmi dobré propozice, je těžké je udolat. Vezmou puk a jedou, podle mě to bude předčasné finále, hodně vypjaté zápasy. Ale tak hrajeme o medaile, to je hlavní,“ pověděl Julina,  který letos absolvuje svou jednadvacátou sezónu.

 

Zlín doma převálcoval první Pardubice, do play off potřebuje bod

11.01.2020 18:46

Bravo! Sledge hokejisté velmi suverénně přerušili sérii čtyř porážek v řadě, když na domácím ledě přehráli lídra tabulky z Pardubic jednoznačně 6:3. Pohodovou výhru Lappáci obstarali už v první třetině, kterou vyhráli 4:0.  Hattrick zaznamenal Martin Joppa, jenž své zásahy vměstnal do rozmezí sedmi minut. O dva góly se postaral kapitán Ligda, jednu vstřelil Zdeněk Hábl. Zlín čeká v neděli od 11:30 hodin domácí rozhodující duel o účast v play off, v přímém souboji vyzve v závěrečném kole základní části Olomouc. Ta dnes vyhrála ve Studénce 2:1 po samostatných nájezdech, Lappáci tak ze zítřejšího duelu potřebují uhrát minimálně bod. Vstup je zdarma, přijďte fandit!

 

ZLÍN – PARDUBICE 6:3 (4:0, 2:2, 0:1)

 

Branky a nahrávky: 5. Z. Hábl (D. Hábl), 8. Joppa (Ligda, Z. Hábl), 9. Joppa (Ligda), 15. Joppa (Ligda), 20. Ligda (Turic), 23. Ligda (Joppa, Turic) – 21. Kubeš (Doležal), 26. Kubeš (Michalec, Doležal), 43. Kubeš (Michalec). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: Bez. Střely na branku: 23:14 (9:3, 9:6, 5:5). Vyhraná vhazování: 28:6. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:3.

 

Sestava Zlína: Molek - Julina, Z. Hábl, Ferenčík - Joppa, Ligda, Turic - Korman, D. Hábl, Mach – Panák, Zdražil.

Sestava Pardubic: Boček – Kubeš, R. Buhr, Neuman, Raška, Michalec, Horníček, V. Buhr, Doležal, Chudomský, Votruba.

 

Zlínští měli utkání od úvodního buly pod naprostou kontrolou, což v 5. minutě zužitkoval otevřením skóre Zdeněk Hábl, jenž prostřelil Bočka z mezikruží. V čase 7:17 domácí dostali možnost početní výhody, kterou hned za 17 vteřin ukončil Martin Joppa. Jeho kombinace s Ligdou až do brány potěšila nejedno oko.

 

Uběhla minuta a fanoušci Zlína se radovali potřetí, nepřehlednou situaci v brankovišti zvládl opět nejlépe Joppa. No a aby to bylo kompletní, hattrick završil krátce před sirénou v samostatném úniku. To bylo skóre už 4:0!

 

Duel se zdál být rozhodnut, Zlín tak do utkání od druhé třetiny pustil premierově i dva nováčky v sestavě – Miroslava Zdražila a Josefa Panáka.

 

Tempo následně mírně opadlo, domácí šetřili síly na zítřejší klíčový duel s Olomoucí. I tak ale na 5:0 zvyšoval kapitán Marian Ligda, jenž se zapsal i jako autor šesté zlínské trefy, když mu branku skvěle připravil jeho parťák Martin Joppa.

 

Hosté nakonec zásluhou hattricku Pavla Kubeše ještě zmírnili porážku na 3:6, body ale zůstaly ve Zlíně.

 

Utkání bylo v naší režii, v první třetině jsme si vytvořili komfortní náskok a pak už jsme ho jen hlídali a šetřili se na zápas s Olomoucí. Bude to těžký duel, ale asi pěkná podívaná, bude to boj o všechno, z obou stran,“ je si vědom kapitán SHK LAPP ZLÍN Marian Ligda, jenž tímto zve všechny fanoušky zítra na stadion, hraje se od 11:30 hodin. Zlín je v tabulce čtvrtý, o bod před Hanáky, se kterými má lepší vzájemný zápas, k udržení pozice pro play off tak potřebuje zítra minimálně bod.

 

Trenéra LAPPu Tomáše Sedláčka zase krom výhry těšil i fakt, že si ostrý duel vyzkoušela dvojice nováčků ve zlínském dresu. „Rychle bylo rozhodnuto, díky tomu se do hry dostali hráči, kteří čekají na příležitost, a to jak u nás, tak u soupeře. I po této stránce to byl přínosný duel,“ pochvaloval si zlínský kouč.

Víkend pravdy, Zlín čekají řežby o play off. Přijďte fandit!

09.01.2020 11:18

Proklouznou do play off a budou moci nadále bojovat o šestý titul v řadě, nebo po jedenácti letech je vyřazovací boje minou? To je oč tu u zlínských sledge hokejistů běží. Nepatrně blíže mají k té první variantě, o všem ale rozhodne až závěrečný hrací víkend základní části, který tvoří dohrávky 7. a 8. kola s původním termínem v listopadu. Lappáci hrají doma, v sobotu 11. ledna od 15:06 hodin přivítají lídra tabulky z Pardubic, v neděli pak od 11:30 hodin Olomouc! Právě v tomto duelu se rozhodne o tom, zda-li Zlín uhájí právě před Hanáky čtvrtou, tedy poslední postupovou pozici do play off, či nikoli. Přijďte fandit domácím borcům ve vypjatých bojích na zlínskou PSG arénu, vstupné dobrovolné!

 

Jindy měli touto dobou už jisté první místo po základní části, letos však pět proher z posledních šesti duelů usadilo Zlín do bojů o samotný postup do play off. „Schází se nám všechno špatné, prostě to nejde, nejde a nejde. Je to deset let, kdy jsme se nemuseli bát o to, jestli budeme hrát play off, takže někdy to přijít muselo. Mohu vyloučit nějaké spory v šatně atd., tam je klid. Ale několikrát jsme hráli s nekompletní sestavou, jednou dokonce ve Varech a na Spartě se sestavou, že jsme byli rádi, že jsme rádi. Každopádně v zápase se Studénkou nás zlomily školácké chyby a problémy se založením útoku. Další věcí je také první třetina, kterou jsme prohráli 0:4. Hráči sice nechali brankáře Molka v tom vykoupat, ale i tak, ze šesti střel nemůže dostat čtyři góly,“ řekl Petr Julina, generální manažer SHK LAPP ZLÍN.

 

V sobotu Zlín přivítá lídra tabulky z Pardubic, úvodní střetnutí na jejich ledě prohrál 1:3. Tenkrát značně chyběl pilíř obrany Zdeněk Hábl. V neděli se pak Lappáci utkají s Olomoucí, tu na její ledě porazili vysoko 6:1. Krom tří bodů i rozdíl ve skóre může být v konečném zúčtování podstatný…

 

Postupová matematika je totiž jasná: Pokud Zlín uhraje v posledních dvou kolech minimálně stejně bodů jakožto Olomouc (krom Zlína hraje ve Studénce), a přitom, v případě výhry ve Zlíně, zvítězí maximálně o čtyři branky, i tak jde dál Zlín. Lépe se ale bude počítat po sobotních duelech. Jisté je však jedno už teď: rozhodovat o postupu či nepostupu se bude v neděli v přímém souboji s Kohouty, kteří mají nyní stejně bodů jako Zlín a brousí si zuby na čtvrté místo taktéž. Zároveň však, ať už ostatní víkendové zápasy dopadnou jakkoli a Zlín porazí Olomouc za tři body, postoupí jistě úřadující pětinásobný mistr.

 

"Vypadá to líp než v neděli po našem zápase, neboť asi nikdo nečekal, že Sparta porazí Olomouc. Ale postup máme ve svých rukou, takže pokud to nevyjde, nemáme se na co vymlouvat. Máme kádr na to, abychom to zvládli, klidně můžeme získat dvě výhry,“ věří Julina, jehož Zlín by měl snad nastoupit v plné sestavě s výjimkou dlouhodobě zraněné norské (ne)posily Magnuse Bogla. „Máme nějaké šrámy, ale do víkendu budou vyléčeny,“ potvrdil Petr Julina.

 

Dojděte proto fandit, potřebujeme vaši podporu! Zároveň klub SHK LAPP ZLÍN vyhlašuje akci pro fanoušky: zašlete nám fotky z víkendových duelů, jak fandíte, přičemž nejlepší fotografie následně zveřejníme na našem facebooku.

 

Utkání mezi SHK LAPP ZLÍN a SHK Mustangové AUTO IN (Pardubice) se hraje v sobotu 11. ledna na PSG Aréně ve Zlíně od 15:06 hodin, zápas případně sledujte v textovém přenosu ZDE a videopřenosu ZDE.

 

Utkání mezi SHK LAPP ZLÍN a SOHO Olomoučtí Kohouti se hraje v neděli 12. ledna na PSG Aréně ve Zlíně od 11:30 hodin, zápas případně sledujte v textovém přenosu ZDE a videopřenosu ZDE.

 

Kompletní hrací víkend sledujte ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – PARDUBICE

Základní část doma: 8 zápasů, 8 výher, 0 proher, skóre 41:11
Základní část venku: 9 zápasů, 7 výher, 2 prohry, skóre 29:23
Základní část celkově: 17 zápasů, 15 výher, 2 prohry, skóre 70:34
Play off doma: 4 zápasy, 4 výhry, 0 proher, skóre 16:9
Play off venku: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 12:5
Play off celkově: 7 zápasů, 6 výher, 0 proher, skóre 28:14
Celková bilance doma: 12 zápasů, 12 výher, 0 proher, skóre 57:20
Celková bilance venku: 12 zápasů, 10 výher, 2 prohry, skóre 41:27
CELKOVÁ BILANCE:  24 zápasů, 22 výher, 2 prohry, skóre 98:48

Nejvyšší výhra: 9:2 v základní části na domácím ledě v sezóně 2016/2017
Nejvyšší prohra: 1:4 v základní části na ledě Pardubic 1. října 2011.

AKTUÁLNÍ POSTAVENÍ SOUPEŘE V TABULCE: 1. místo, 18 bodů.

 

STATISTIKY ZLÍN – OLOMOUC
Základní část doma: 13 zápasů, 12 výher, 1 prohra, skóre 54:11
Základní část venku: 14 zápasů, 9 výher, 3 prohry, 2 remízy, skóre 61:14
Základní část celkově: 27 zápasů, 21 výher, 4 prohry, 2 remízy, skóre 115:25
Play off doma: 4 zápasy, 1 výhra, 3 prohry, skóre 6:6
Play off venku: 2 zápasy, 2 výhry, 0 proher, skóre 6:1
Play off celkově: 6 zápasů, 3 výhry, 3 prohry, skóre 12:7
Celková bilance doma: 17 zápasů, 13 výher, 4 prohry, skóre 60:17
Celková bilance venku: 16 zápasů, 11 výher, 3 prohry, 2 remízy, skóre 67:15
CELKOVÁ BILANCE:  33 zápasů, 24 výher, 7 proher, 2 remízy, skóre 127:32
Nejvyšší vítězství: 10:1 venku 10.12.2017
Nejvyšší porážka: 3:6 doma v sezóně 2008/2009.

AKTUÁLNÍ POSTAVENÍ V TABULCE: 5. místo, 9 bodů.

 

Zlín v krizi. Doma dostal od Rusů osm gólů a nebodoval počtvrté v řadě

05.01.2020 17:46
Sledge hokejisté Zlína upadli do krize. Těžké krize. Na domácím ledě prohráli 3:8 se Studénkou a zapsali celkově pátou prohrou z posledních šesti zápasů, bez bodu pak vyšli Lappáci naprázdno počtvrté v řadě. Tentokrát ale není moc prostoru na výmluvy, trenér Tomáš Sedláček totiž po dlouhé době vítal kompletní kádr... Derby rozhodl hned jeho úvod, kdy se Studénka v rozmezí necelých pěti minut dostala do trháku 4:0. Zlín si sice ve zbytku duelu vytvořil množství šancí, osmi zásahům od ruského útoku ve složení Lisov, Panfilov, Severin, ale čelit nedokázali. Nedělní porážka je nejvyšší od 18. listopadu 2012, tenkrát Zlín prohrál, taktéž doma, s Karlovými Vary 3:9. 
 
Dvě kola před koncem LAPP drží čtvrtou příčku, poslední postupovou do play off. Výše už se vyhoupnout nemůže, bojovat tak o její udržení bude s Olomoucí, která má stejný počet zápasů a bodů jako Zlín. Ten tak potřebuje k postupu v nadcházejícím víkendu 11. a 12. ledna získat minimálně stejně bodů jako Hanáci, to v případě, že si udrží lepší vzájemný zápas (první Zlín vyhrál 6:1.) Zlínští budou hrát doma, v sobotu od 15:06 hodin vyzvou Pardubice, v neděli pak od 11:30 hodin možná v přímém souboji o play off Olomouc. Klub SHK LAPP ZLÍN věří ve vaši hlasitou podporu, budeme ji potřebovat!
 

ZLÍN - STUDÉNKA 3:8 (0:4, 0:1, 3:3)

 
Branky a nahrávky: 33. Ligda (Ferenčík), 35. Z. Hábl (Joppa), 42. Julina (Joppa) - 7. Panfilov (Lisov), 7. Severin (Lisov), 9. Panfilov (Lisov), 11. Panfilov (Lisov), 29. Lisov (Severin), 33. Lisov, 42. Panfilov (Lisov), 42. Lisov (Fojtík). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. V oslabení: Bez. Střely na branku: 25:21 (5:6, 14:9, 6:6). Vyhraná vhazování: 27:16. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6, 2:8, 3:8.
 
Sestava Zlína: Molek (16. Matoušek) - Julina, Z. Hábl, Ferenčík - Joppa, Ligda, Turic - Korman, D. Hábl, Mach.
 
Sestava Studénky: Lepáček - V. Kudela, Fojtík, Staněk - Panfilov, Lisov, Kudrna, Prostředník, Severin.
 
Úvodní minuty duelu patřily domácím, kteří byli více v držení puku, vše ale změnilo v 7. minutě. Nejprve se z hranice brankoviště prosadil Panfilov, načež za 51 vteřin zvyšoval už na 2:0 Severin. Hororová první třetina tím však nekončila, ještě do pauzy Studénka zvýšila na 4:0 po dalších dvou trefách Panfilova, jenž již v čase 10:51 zkompletoval hattrick. Zlínští nezvládli úvodní třetinu především v defenzivě, kde ze šesti střel čtyři skončili v síti. Vepředu si LAPP své možnosti vytvořil, gól však vstřelit nedokázal.
 
Do prostředního dějství Zlín nastoupil už s Matoušek v brance a také s odhodláním ještě duel zdramatizovat. Je fakt, že šancí si domácí vytvořili nespočet, dvakrát byl sám před Lepáčkem Zdeněk Hábl, zvonila však tyč. Hrozila i elitní dvojice Joppa - Ligda, kýženého snížení se ale do druhé přestávky Zlínští ze čtrnácti střel na branku nedočkali. Ba naopak, krátce před sirénou využil početní výhodu Lisov. Trefa kapitána ruské reprezentace stanovila skóre 0:5.
 
Sympaticky bojovný výkon domácích nesl ovoce, i když s hořkou příchutí, ve třetí periodě. Ta nakonec skončila nerozhodně 3:3, za LAPP se prosadil kapitán Marian Ligda a obránci Zdeněk Hábl Pavel Julina. Na druhé straně odpovídal dvakrát Lisov a jednou Panfilov. Po porážce 3:8 tak měli fanoušci, kteří i přes hrozivý stav vytrvale povzbuzovali, nějakou radost.
 
"Soupeř využil svoje silné stránky, nasadil nejvyšší hráčskou kvalitu co má a dopadlo to takto. Bohužel, hra v obraně byla špatná, děláme strašné chyby, kterým soupeřům nabízíme góly. Stejně tak máme velmi nízkou efektivitu, plno šancí, ale nic z toho. Jde nám teď už o holé bytí či nebytí v play off," je si vědom kapitán úřadujících pětinásobných mistrů Marian Ligda.
 
Video záznam utkání naleznete ZDE.
 

Po více jak třech měsících konečně doma, do Zlína přijede Studénka

03.01.2020 13:05

Poprvé od 29. září se představí sledge hokejisté Zlína konečně na domácím ledě. V rámci 11. kola je přichystán třaskavý souboj – při repríze loňského finále se odehraje derby se Studénkou. Úvodní buly je naplánováno na neděli 5. ledna na 11:30 hodin, vstupné dobrovolné, přijďte povzbudit domácí borce v boji o play off!

 

Tým ze Slezska zavítá sice do Zlína jakožto aktuální lídr tabulky, toho se však domácí nesmí zaleknout. Po sedmi odehraných duelech totiž mají na svém kontě pouze devět bodů a v boji o play off musejí bezpodmínečně bodovat, respektive vyhrát!

 

Je však fakt, že na svém ledě je Zlín silný. Letos oba úvodní domácí zápasy zvládl s přehledem, manko pak nabral na neuvěřitelné dlouhé venkovní pouti, na které během tří měsíců z pěti duelů vydoloval jen jednu výhru. Ostatní týmy, které neměly tak krutý los, úřadujícího pětinásobného mistra usadily na čtvrtou pozici, poslední postupovou do play off.

 

Jednu z proher Zlín zapsal také ve Studénce, kde padl 3:4. Ve vyrovnaném duelu jej tenkrát položily vlastní přesilovky, když při nich inkasoval dvakrát z hole ruského útočníka Popova. Na něj a na další hvězdy mezinárodního sledge hokeje si budou muset dát Zlínští pozor především.

 

Závěrem už snad jen trenér Tomáš Sedláček doufá, že bude mít k dispozici široký kádr. V plném složení Zlín letos odehrál jen zlomek duelů, i to je jeden z hlavních důvodu aktuálního postavení v tabulkce. Vždyť při posledních dvou duelech mu chyběla kompletní první pětka – Zdeněk Hábl, Martin Joppa, Marian Ligda, Dávid Korman či Nor Magnus Bogle.

 

Právě start této norské nedávné (ne)posily Magnuse Bogleho (psali jsme ZDE) je po zdravotních komplikacích vyloučen, otazník pak visí také nad tím, zda-li do utkání zasáhne bek Pavel Julina, jenž si při minulém utkání v Karlových Varech přivodil zranění v horní části těla.

 

Zápas mezi SHK LAPP ZLÍN a HC Sledge Studénka se hraje v neděli 5. ledna od 11:30 hodin na PSG aréně, vstupné je dobrovolné, přijďte nás povzbudit! Utkání případně sledujte v textovém přenosu ZDE nebo ve video přenosu ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – STUDÉNKA

Základní část doma: 9 zápasů, 9 výher, skóre 59:11
Základní část venku: 10 zápasů, 8 výher, 2 prohry, skóre 54:17
Celková bilance základní části: 19 zápasů, 17 výher, 2 prohry, skóre 113:28
Play off doma: 2 zápasy, 2 výhry, skóre 10:0
Play off venku: 1 zápas, 1 prohra, skóre 1:2
Celková bilance play off: 3 zápasy, 2 výhry, 1 prohra, skóre 11:2
CELKOVÁ BILANCE: 22 zápasů, 19 výher, 3 prohry, skóre 124:30
Nejvyšší výhra: 13:0 venku v sezóně 2013/2014
Nejvyšší prohra: 1:3 venku v sezóně 2016/2017

 

Celé 11. a 12. kolo sledujte ZDE!

Rok 2019 zlínským pohledem: další titul, bronz z LAPP Cupu

31.12.2019 00:07

Sledge hokejisté Zlína i v roce 2019 získali do své sbírky další medaile. Že k nim ale nevedla úplně jednoduchá cesta, to je jasné…

 

LEDEN:

Na startu nového roku si Zlín dvěma vysokými domácími výhrami nad Litvínovem a Karlovými Vary zajistil počtvrté v řadě vítězství v základní části, a pro nadcházející boje do play off získal dvě posily z Olomouce. Obránce Slavomíra Ferenčíka a útočníka Dávida Kormana. Oba po sezóně nakonec do Zlína přestoupili definitivně.

 

Konec ledna přinesl také další jméno na soupisku, po roce se z marodky vrátil na nejdůležitější část sezóny forvard Zdeněk Šafránek.

 

ÚNOR:

V semifinále se Zlínu postavila Sparta. Neuspěla. LAPP po dvou výhrách 4:2 a 2:0 postoupil do finále.

 

BŘEZEN:

V tom se utkal v moravském derby se Studénkou. První duel na jejím ledě sice prohrál těsně 1:2, v odvetách doma však dominoval a po dvou výhrách 5:0 získal sérii 2:1 na zápasy. Stejně jako v předchozích čtyřech letech tak slavil mistrovský titul.

 

ZÁŘÍ:

V září, jak už je zvykem, se do Zlína na 9. ročník mezinárodního turnaje LAPP Cup sjela mezinárodní elita sledge hokejové scény. Zlín sice turnaj načal dobře, když v úvodním dni porazil norskou Mjosu a švédské Malmö v nájezdech, obhajoba zlata z toho ale nebyla. Nejprve totiž ve druhém hracím dni nestačil Zlín na italský tým z Tyrolska, načež po výhře nad Vídní neuspěl v semifinále s Malmö. Z domácího turnaje si ale nakonec přeci jen odnesl medaili, v boji o bronz srazil Nory jasně 5:1.

 

Na konci září také začala soutěž – pro Zlín úspěšně. Doma na úvod vyhrál jednoznačně nad Spartou a Karlovými Vary.

 

Tak veselý už ale nebyl zbytek roku. Z následujících šňůry pěti venkovních zápasů urvali zlínští hráči jen jednu výhru a v tabulce se propadli na nezvyklé pozice.

 

Nezbývá tak než doufat, že rok 2020 vše překlopí a Zlín zažije minimálně stejně úspěšný rok, jako ten předchozí.

 

Zlín měl posílit norský reprezentant Magnus Bøgle, místo toho skončil v nemocnici

16.12.2019 12:56

Sledge hokejisté Zlína se vydali k venkovním duelům na Spartě a v Karlových Varech ve velmi chudé sestavě. Bez útočníků Martina Joppy a Dávida Kormana, navíc s horečkou ulehl i pilíř obrany Zdeněk Hábl. I proto Zlínští sáhli k výpomoci zahraničního hráče, nastoupit měl norský špičkový reprezentant Magnus Bøgle. V sobotu ráno se však všechno dramaticky a velmi smutně změnilo…

 

Účastník pěti mistrovství světa a dvou paralympiád se měl hlásit v sobotu odpoledne před zápasem na Spartě. Bøgle ještě stihl v Oslu nastoupit v sobotu ráno do letadla, těsně před startem se však náhle razantně zhoršil jeho zdravotní stav a byl převezen do nemocnice.

 

Norskému čtyřiadvactiletému reprezentantovi bylo diagnostikováno vnitřní krvácení. Z nejhoršího je snad nyní venku, každopádně jeho stav zůstává vážný. Ještě v pátek hrál v Norsku zápas, ve kterém nejspíše došlo k nějaké situaci, která vyvolala tento problém.

 

Místo přestupní bomby se nakonec Zlín vydal do zápasů s tím málem, co zbylo. Ač srdnatě bojoval, bodovat nedokázal. Na Spartě prohrál 0:2, ve Varech 1:3. Lappákům chyběl k lepším výsledkům jeden rozdílový hráč, kterým měl být právě Bøgle. Výsledky však nejsou to hlavní.

 

Otazník nyní visí nad tím, zda-li jeho kariéra vůbec bude pokračovat.

 

Tým SHK LAPP ZLÍN tímto vyjadřuje podporu hráči a jeho rodině v těchto těžkých chvílích a děkuje za jeho obrovský zájem oblékat náš zlínský dres. Pevně veříme, že k tomu ještě v budoucnu bude moct dojít. Magnus je našim hráčem, členem naší rodiny, má u nás svůj dres... Drž se!

 

VIZITKA HRÁČE, KTERÁ BYLA NACHYSTANÁ NA JEHO PŘEDSTAVENÍ:

 

Ač věkěm mladý, teprve čtyřiadvacetiletý MAGNUS BøGLE, historicky má toho za sebou už plno. Se sledge hokejem začínal už jako malý, kdy s otcem chodil trénovat na zamrzlý rybík, než v jeho bydlišti ve městě Moss postavili zimní stadion.

 

Debut v norském národním dresu zaznamenal již jako třináctiletý 16. října 2009 v Turíně, kde odehrál tři duely. Následně se dokonce v únoru 2010 představil ve Zlíně, kde odehrál zápasy proti Česku a Švédsku.

 

Značně na sebe upozonil následující rok v březnu na mistrovství Evropy, kde v patnácti letech jedním gólem dopomohl svému výběru k bronzovým medailím.

A když v roce 2012 skóroval v šestnácti letech i na mistrovství světa, psalo se o něm už jako o velké naději norského sledge hokeje. Web paralympic.org o něm tenkrát napsal: „Mladík září mezi mazáky.“

 

Od té doby se zúčastnil již všech velkých turnajů.

 

Celkem tedy startoval na: mistrovství světa 5x, mistrovství Evropy 2x, paralympijských hrách 2x (například v Pchjongčchangu 2018 odehrál 5 zápasů s bilancí 3+5). Za národní tým odehrál doposud 44 utkání.

 

Své mimořádné zkušenosti i přes svůj mladý věk dokazuje i v jeho městečku Moss, kde je hrajícím trenérem tamního mužstva.

 

Krom zmíněných startů za národní tým ve Zlíně má z Baťova města nová zlínská akvizice také jiné zážitky. Dvakrát zde startoval na LAPP Cupu, v roce 2018 s norským týmem Valerenga vybojoval bronz, když v 6 zápasech zaznamenal bilanci 6+2, v letošním ročníku pak v dresu švédského FIFH Malmö nasázel v 6 duelech 5 branek, na 6 nahrál a odvezl si zlatou medaili.

 

Velký podíl měl Bøgle i na tom, že domácí Zlín nepřešel v semifinále přes jeho Malmö. Debakl 0:6 totiž režíroval čtyřmi body za dva góly a stejný počet asistencí. Kdyby tak v září tušil, kam povedou jeho další kroky.

 

Patřit mu bude číslo 12.

Magnus Bøgle při LAPP Cupu 2019 v dresu Malmö

Torzo zlínské sestavy se vrací z tripu bez bodu, padlo i v Karlových Varech

15.12.2019 15:38

Pátým utkáním venku zakončili sledge hokejisté Zlína dlouhou pouť po venkovních stadionech. Leč, v ořezané sestavě bez útočníků Joppy, Kormana, obránce Zdeňka Hábla a další očekávání akvizice Zlínští prohráli také v nedělním utkání na ledě Karlových Varů, kde sice bojovali a dokázali se soupeři herně vyrovnat, oproti duelu na Spartě se prosadili i gólově, ovšem na body to ani tentokrát nestačilo. Lappáci prohráli se Žraloky 1:3, zapsali čtvrtou prohru z poslední pěti zápasů a propadli se na čtvrté místo v tabulce. Liga pokračuje domácím zápasem 5. ledna se Studénkou.

 

KARLOVY VARY – ZLÍN 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

 

Branky a nahrávky: 11. Berger (Michalčín), 22. Forgo (Berger, Wágner), 41. Forgo (Wágner, Kovářík) – 30. Julina (Ligda). Vyloučení: 3:1, využití: 1:0, v oslabení: Bez. Střely na branku: 19:12. Vyhraná vhazování: 18:23.

 

Sestava Karlových Varů: Korec – Berger, Wágner, Michalčín, Forgo, Haas, Rennhack, Kovářík, Karafiát.

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Ferenčík – Rauš, Ligda, Turic – Mach, D. Hábl, Stodůlka.

 

Pro Zlín nezačalo utkání vůbec dobře. Hned v úvodní minutě totiž po nešťastné srážce utrpěl zranění ramene Pavel Julina a do konce první třetiny už do hry nezasáhl. Už tak úzký kádr tedy přišel o jednoho ze dvou obránců, hůře bylo navíc v 10. minutě, kdy na trestnou lavici putoval i druhý, a tedy poslední bek Lappáků, Ferenčík.

 

Je fakt, že úvod duelu zachytili lépe domácí, a tak se i trochu po zásluze při této početní výhodě dostali do vedení. Matouška prostřelil přízemní střelou Jiří Berger. Navýšit vedení mohli domácí ještě do pauzy, Němec Rennhack ale pálil jen do břevna.

 

Do prostředního dějství naskočil i přes ne úplně přiznivý zdravotní stav zpět Julina, což značně posílilo herní projev mužstva. Zlín se ale nemohl prosadit gólově, nevyužil přesilovku, stejně tak jako své možnosti David Hábl a Ligda.

 

V čase 21:42 hosté inkasovali podruhé. Mezi kruhy dostal nabito Forgo a poslal kotouč pod horní tyč. Zlín se však nadále útočně snažil, což přineslo svůj efekt v poslední minutě druhé periody. Napoprvé sice Pavel Julina po buly pálil jen do lapačky Korce, za čtyři sekundy už ale umístil svou střelu do sítě – 2:1. "Chvíli před tím jsem to zkoušel moc vysoko, napodruhé to šlo tedy níž a byl to gól. Obecně to ale bylo peklo ty dvě třetiny pro mě, celkem těžko se mi odráželo, soubojům jsem se snažil vyhýbat. Naštěstí jsem levák a zraněnou mám pravou, takže gól jsem dát mohl," vyprávěl Pavel Julina. "Tamní lékařka mi říkala, že už nemám hrát, ale musel jsem. Uvidíme, co ukáže rentgen," dodal.

 

Ve třetí třetině Zlínští sahali po vyrovnání, ale nejprve sám před Korcem neuspěl Ligda, hosté posléze neproměnili ani početní výhodu. A tak v momentě, kdy byli v tlaku, inkasovali z ojedinělého protiútoku. Přečíslení dva na jednoho zakončil druhou brankou v utkání Forgo. Na drama už se pak Zlín nezmohl…

 

"Už se dlouho nestalo, abychom ze dvojzápasu neměli ani bod. Jako tým jsme byli oslabení, hráli kluci, kteří se do toho pole tak moc nedostanou, aspoň si to zkusili. Bohužel v útoku to od nás bylo slabé, Marian Ligda si to neměl s kým dát. I tak jsme to ale herně celkem zvládli, ovšem hraje se na góly. Kluci makali, Vary nebyly určitě nějak o dost lepší, ale dvakrát se nám stalo, že jsme tlačili a z brejku jsme dostali gól. Celý víkend jsme dotahovali, ani jednou jsme nevedli, bylo to strašně těžké," mrzelo Pavla Julinu.

 

Oslabený Zlín se proti reprezentanty nabité Spartě gólově neprosadil

14.12.2019 20:09

I přes četné absence ve své sestavě sledge hokejisté Zlína v 7. kole České para hokejové ligy hráli na ledě Sparty vyrovnaný zápas. Zacožto herně se Lappáci Pražanům, jejichž kádr je nabitý českými reprezentanty, vyrovnali, gólově už nikoli. V hlavním městě sice bojovali téměř do posledních minut o bodový zisk, nakonec ale podlehli soupeři fotbalovým výsledkem 0:2.

 

SPARTA – ZLÍN 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

 

Branky a nahrávky: 10. Raul (Zikmund, J. Krupička), 42. Novotný (Nachtigalová, J. Krupička). Vyloučení: 1:2, navíc Zapletal (SPA) 10. min. Využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 10:18 (1:6, 2:4, 5:10). Vyhraná vhazování: 15:25.

 

Sestava Sparty: Vápenka – J. Krupička, Zapletal, Raul – Ohar, Novotný, Frolík, Šafránek, Nachtigalová, Zikmund, Pšenčík, Z. Krupička.

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina, Ferenčík – Rauš, Ligda, Turic – Mach, D. Hábl, Stodůlka.

 

Zlínští do duelu vstoupili dobře, hned v první minutě svými pokusy prověřili gólmana Vápenku Ferenčík či Rauš, gólový úspěch to však neznamenalo. Moravanům se dařilo držet soupeře zkrátka, v první třetině mu dovolili pouze jedinou střelu na branku, ta však bohužel skončila v síti, kam propadla střela Jiřího Raula ihned po vhazování.

 

Ne nijak pohledný zápas, spíše bojovný, nabízel šance sporadicky. Sám před Vápenkou byl třeba Rauš, vyrovnat ale nedokázal. Na druhé straně zase do přečíslení dva na nikoho pláchl domácí Zdeněk Krupička s Raulem, gólman Molek si ale svým zákrokem vysloužil potlesk.

 

Ve třetí části Zlín, hrající celé utkání pouze na dva obránce, využil osobního trestu obránce Sparty Zapletala a získal výraznější herní převahu. Sám před brankou byl třeba Turic, zakončit ale nedokázal. Dobré palebné pozice měl taktéž kapitán Ligda, kýženého srovnání se ale Zlínští nedočkali.

 

Ba naopak, tři minuty před koncem domácí triumf pečetil gólem Novotný. „Nebyli jsme horším týmem, chybělo nám trochu více dravosti do nějakého lepšího zakončení. Ve třetí třetině jsme soupeře místy zatlačili, bohužel jsme se ale nedokázali gólově prosadit,“ mrzelo trenéra Tomáše Sedláčka, který však upozornil, že týmu se podařilo zahrát vyrovnaný duel s týmem, který má ve svém týmu několik českých reprezentantů, kteří jsou v tréninkové jednotce až pětkrát týdně.

 

Podařilo se nám tento rozdíl smazat, mohl ten zápas být víc dramatický, ale zlomil to jeden gól, taková blbá střela po buly. Celý zápas jsme pak dotahovali, marně. Kluci nic nevypustili, ale chyběl nám tam v určitých šancích klid,“ dodal Sedláček, jehož výběr postrádal v Čechách útočníky Martina Joppu s Dávidem Kormanem a pilíř obrany Zdeňka Hábla.

 

Bojovat o další body budou Moravané v neděli od 11:45 hodin na ledě Karlových Varů.

Po pěti týdnech pokračuje LIGA! Zlín míří na led poslední Sparty a rozjetých Varů

10.12.2019 23:52

Po předlouhé pětitýdenní reprezentační pauze se vrací na program sledge hokejová soutěž. Tým SHK LAPP ZLÍN zavítá opět na venkovní kluziště, v sobotu se představí na ledě ambiciózní, ale poslední Sparty, v neděli naopak zamíří na led polovičního lídra tabulky z Karlových Varů.

 

Tabulka je po pěti odehraných zápasech, tj. v polovině soutěže, nesmírně vyrovnaná, Zlín v ní má devět bodů za tři vítězství a dvě porážky. I to však stačí na čelo tabulky, budeme-li brát bodové zisky týmů po pěti odehraných duelech. Zároveň však pátý tým, první nepostupující do play off, má na LAPP pouze bodovou ztrátu. Moravané tak musejí v Čechách bezpodmínečně vyválčit nějaké body.

 

Vy vyrovnané tabulce je potřeba každý bod, v Čechách se popereme o to, abychom si jich připsali co nejvíce. Ale jako vždy, bude to těžké,“ ví trenér Zlína Tomáš Sedláček. „Zatím jsme v tabulce navrchu, ale i tak nás mrzí ztráty, které jsme měli. V Pardubicích na nás šlo výrazně poznat, že nám chyběl Zdeněk Hábl, ve Studénce jsme zase prohráli zápas po dvou individuálních chybách. Stály nás zápas, ve kterém jsme byli lepší, tak to ale ve sportu chodí,“ okomentoval prohru ve 3. kole na ledě Pardubic 1:3 a v 5. kole na ledě Studénky 3:4.

 

Sparta: Ambiciózní, ale poslední

 

V sobotu se Zlínští představí na ledě pražské Sparty (od 17 hodin), která zatím udivuje svými výsledkově špatnými výkony. Našlapaný kádr postavený na českých reprezentačních základech uzavírá tabulku s pouhými třemi body za šest duelů. Postupně: první kolo Pražané prohráli ve Zlíně 0:5, načež ve druhém získali své první, a zatím jediné tři body ve Studénce po výhře 2:1. Následovaly totiž porážky 1:2 s Karlovými Vary, 0:2 s Olomoucí, 0:5 s Pardubicemi a opět 1:2 s Vary.

 

Před sezónou všichni čekali, jak budou kousat, hrát nahoře, ale stal se přesný opak. Panuje u mě z jejich výsledků určité rozčarování, je to tým plný reprezentantů, ale nějakým záhadným způsobem nefunguje,“ diví se, stejně jako mnoho ostatních, Sedláček.

 

Spartu trápí hlavně ofenziva, vždyť v šesti duelech vstřelila pouho pouhé čtyři góly. Ve svém kádru má přitom pět českých reprezentantů, nejvíce ze všech v lize, na lavičce navíc asistenta reprezentačního trenéra. A tak celkem logicky měl tým před sezónou jen ty nejvyšší ambice. Ovšem heslo Pražanů „Spartu nezastavíš,“ vzali soupeři za své a vystavili Spartě tvrdou stopku.

 

„Ambiciózní Sparta jde do sezóny s jasným cílem: získat zlato,“ psal před startem soutěže například Pražský deník. Hráčka Pražanů Jana Nachtigalová zase pro weby sparta.cz, hokej.cz a paralympic.cz o cílech do sezóny sdělila: „Jedině zlato.“ Po poslední prohře ve Varech ale vedení Pražanů sdělilo, že se jednalo pouze o osobní výrok hráčky.

 

Je však otázka jednoho zápasu, který nějak umlátí a může se všechno zlomit,“ upozornil zlínský kouč. Otázka však, zda-li už není pro Pražany pozdě.

 

VZÁJEMNÉ DUELY: První letošní vzájemný zápas Zlín vyhrál doma 5:0. Celkově vyhrál poslední čtyři vzájemné měření sil. Loni na Spartě vysoko 8:0 (nejvyšší porážka Sparty v historii), v semifinále ji pak vyřadil 2:0 na zápasy po triumfech 4:2 venku a 2:0 doma.

 

Karlovy Vary: Žraloci se vrací do vysokých vod

 

To sledge hokejisté Karlových Varů si zažili provarovou sezónu loni, kdy skončili předposlední se ziskem pouhých devět bodů za 12 duelů. Do nové sezóny ovšem vstoupili plně připraveni, posíleni o Němce Franka Rennhacka a vše podpořili výsledky.

 

Na úvod sice Žraloci padli ve Studénce 1:2 v nájezdech a 1:6 ve Zlíně, ovšem poté bodovali ve čtyřech zápasech v řadě! Na Spartě vyhráli 2:1, doma přehráli 5:2 Pardubice, bod si odnesli za prohru 3:4 v nájezdech ze střetnutí s Olomoucí. A naposledy v předehrávce doma zařízli Spartu 2:1. Posledním vítězstvím se tak stali polovičním lídrem tabulky, kde jsou na prvním místě s jedenácti body, ovšem mají o duel víc než týmy v těsném závěsu.

 

Po loňském propadáku se dostaly zpátky nahoru, asi tam, kam patří. Vždy je to s nimi přetahovná, hlavně u nich,“ řekl Sedláček. A má pravdu: Loni tam Zlín zvítězil 2:1, o rok dříve 5:4.

 

VZÁJEMNÉ ZÁPASY: První letošní vzájemný duel vyhrál Zlín doma 6:1. Celkově vyhrál posledních šest zápasů se Žraloky, poslední porážka se píše do září 2016.

 

Zlínští v pauze reprezentovali

 

Naposledy 9. listopadu hráli sledge hokejisté Zlína soutěžní utkání, důvody byly dva: jednak mistrovství světa B skupiny. Tam se představilo v barvách Slovenska šest zlínských hráčů a pomohli svému národnímu týmu k historickému postupu mezi elitu! Více jsme psali ZDE.

 

Následně měla svůj program i česká reprezentace, kvůli němuž mimo jiné byly odloženy zápasy 7. a 8. kola na leden (psali jsme ZDE). Na turnaji v Kanadě reprezentoval zlínské barvy Zdeněk Hábl, ovšem ani on, ani jeho spoluhráči se bodově ani gólově neprosadili. V pěti zápasech si připsali vysoké porážky s USA (dvakrát 0:8), s Kanadou 0:6 a s Ruskem (0:10 a 0:5).

 

„Úspěch Slovenska mě nesmírně těší, strůjci úspěchu byli i naši hráči. Záleží teď na nich, jak se zvládnou adaptovat mezi ty velké týmy, protože ten rozdíl je tam značný,“ řekl Tomáš Sedláček k postupu Slovenska do elitní skupiny.

 

Zápasy na Spartě a ve Varech sledujte onlajn!

Zápas 9. kola mezi Spartou Praha a SHK LAPP Zlín se hraje v sobotu 14. prosince ve Škoda Ice rinku v Praze, úvodní buly je v 17 hodin a vstup je zdarma.

Zápas 10. kola mezi Karlovými Vary a SHK LAPP Zlín se hraje v neděli 15. prosince na Zimním stadionu v Ostrově, úvodní buly je v 11:45 hodin a vstup je zdarma.

 

Fanděte nám buď přímo na místě, nebo u onlajn přenosů! Odkazy na ně a na další zápasy kola naleznete ZDE.

 

STATISIKY VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ SE SOUPEŘI:

STATISTIKY ZLÍN – SPARTA

Základní část doma: 15 zápasů, 9 výher, 6 proher, skóre 37:18
Základní část venku: 14 zápasů, 6 výher, 8 proher, skóre 32:25
Základní část celkově: 29 zápasů, 15 výher, 14 proher, skóre 69:43
Play off doma: 6 zápasů, 4 výhry, 2 prohry, skóre 11:6
Play off venku: 6 zápasů, 4 výhry, 2 prohry, skóre 11:10
Play off celkově: 12 zápasů, 8 výher, 4 prohry, skóre 22:16
Celková bilance doma: 21 zápasů, 13 výher, 8 proher, skóre 48:24
Celková bilance venku: 20 zápasů, 10 výher, 10 proher, skóre 43:35
CELKOVÁ BILANCE: 41 zápasů, 23 výher, 18 proher, skóre 91:59
Nejvyšší výhra: 8:0 venku 8. prosince 2018.
Nejvyšší prohra: 1:5 venku v základní části v sezóně 2009/2010 a 1:5 v semifinále play off 2008.

 

STATISTIKY ZLÍN – KARLOVY VARY
Základní část doma: 17 zápasů, 12 výher, 5 proher, skóre 72:35
Základní část venku: 16 zápasů, 10 výher, 5 proher, 1 remíza, skóre 54:35
Základní část celkově: 33 zápasů, 22 výher, 10 proher, 1 remíza, skóre 126:70
Play off doma: 7 zápasů, 4 výhry, 3 prohry, skóre 14:17
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 1 prohra, 1 remíza, skóre 14:5
Play off celkově: 12 zápasů, 7 výhry, 4 prohry, 1 remíza, skóre 28:22
Celková bilance doma: 24 zápasů, 16 výher, 8 proher, skóre 86:52
Celková bilance venku: 21 zápasů, 13 výher, 6 proher, 2 remízy, skóre 68:40
CELKOVÁ BILANCE:  45 zápasů, 29 výher, 14 proher, 2 remízy, skóre 154:92
NEJVYŠŠÍ VÝHRA: 15:1 na ledě Karlových Varů v sezóně 2003/2004
NEJVYŠŠÍ PROHRA: 0:8 na domácím ledě v sezóně 2009/2010.

 

Šest hráčů Zlína pomohlo slovenským "rybníkářům" mezi ELITU!

22.11.2019 18:12

Šest zlínských hráčů může slavit se Slovenskem historický úspěch v podobě postupu do elitní kategorie mistrovství světa. Hráči z pod Tater z pěti duelů prohráli pouze s Ruskem, jinak porazili Velkou Británii, Polsko, Čínu a domácí Německo.

 

Krom jasných výher s Britama (14:1), Polákama (11:0) a prohra s Ruskem (0:9) byly pro Slováky podstatné dva duely: nejprve výhra 2:1 nad Čínou. U druhé vítězné branky zapsal podstatnou asistenci zlínský Dávid Korman.

 

A následně vítězství 2:1 nad Německem v prodloužení. Obě branky Slovenska vstřelil Martin Joppa. Poprvé to bylo vteřinu před koncem druhé třetiny. Podruhé v prodloužení, přičemž Slovákům remízový stav stačil.

 

Zlín reprezentovali v Berlíně Martin Joppa (v 5 zápasech 9+6), Marian Ligda (2+9), Dávid Korman (4+6), Slávo Ferenčík (0+2), Róbert Turic (1+4) a Aleš Rauš (bez bodu). Je potřeba však přiznat, že čísla jsou jen orientační, přenost místních zapisovatelů byla totiž dosti mizivá.

 

Chlapci z rybníka jsou v áčku. Některé jsme teprve týden před mistrovstvím učili, co je to offsajd,“ radoval se v nadsázce kapitán jak Zlína, tak slovenské repre Marian Ligda. „Jdeme to patřičně oslavit, protože teď jsme týden abstinovali,“ dodal.

 

Jeho tým tak na šampionátu v roce 2021 vymění duely s Britama či Polákama za USA nebo Kanadu.

Zleva: Aleš Rauš, Dávid Korman, Martin Joppa, Róbert Turic, Marian Ligda, Slávo Ferenčík

Šest zlínských hráčů se chystá na béčkové mistrovství zabojovat o postup do elitní skupiny

15.11.2019 11:53

Šestice zlínských sledge hokejistů Martin Joppa, Marian Ligda, Dávid Korman, Slavomír Ferenčík, Róbert Turic a Aleš Rauš se chystá se slovenským národním týmem na světový šampionát skupiny B do Berlína, který se hraje od neděle 17. do pátku 22. listopadu. Hráči z pod Tater se pokusí v šestičlenném turnaji dostat na první dvě pozice, které zajišťují účast na elitním mistrovství světa v roce 2021. Pro Slovensko by to v případě postupu byla premiérová účast mezi smetánkou světového sledge hokeje.

 

V cestě však budou stát silní soupeři, například Čína a hlavně Rusko, které se na mezinárodní scénu vrací po aféře s dopingem, po němž bylo z elitní skupiny vyřazeno administrativně. Dále se Slováci utkají s domácími Němci, Polskem a Velkou Británií.

 

Rozpis zápasů a odkazy na sledování jejich průběhu sledujte ZDE.

 

Zleva: Ligda, Turic, Korman, Ferenčík, Joppa

Projekt Šimona Hrubce Saves Help daroval Zlínu nové sáně

13.11.2019 21:09

Dobročinný projekt hokejového brankáře Šimona Hrubce Saves Help, kde mezi sebou profesionální hokejoví brankáři vybírají za zákroky finanční prostředky, se ve svém nultém ročníku zaměřil na sledge hokej. Za takřka čtvrt milionu korun bylo v Kanadě vyrobeno sedm sledge hokejových sání, které budou rozdány mezi české kluby. Za Zlín dostal novou sledge nováček v týmu Josef Panák, jenž je 13 měsíců po amputaci nohy.

 

Zatímco v Saves Help najdete spoustu hvězdých brankářů, aktuálně je jejich počet 39, včetně zlínského Kašíka s Čiliakem, příjemci pomoci tohoto projektu jsou lidé, jejichž jména jsou veřejnosti neznámá.

 

„Darování nových sání je pro mě velká motivace do budoucna, je jasné, že teď už nemůžu couvnout, musím makat a jednou si zahrát za Zlín. A třeba i za reprezentaci,“ řekl obdarovaný Panák, jenž novou sledge přebral od extraligových gólmanů Jana Lukáše (Olomouc) a Daniela Dolejše (Vítkovice).

 

„I my máme občas problémy, ať už zranění nebo v osobním životě, Šimonova myšlenka mě uchvátila. Kolikrát se přistihnu, že udělám zákrok a bleskne mi hlavou – jo, dalších deset korun,“ sdělil Lukáš na úterní tiskové konferenci v Ostravě.

 

Autorem projektu je gólman Šimon Hrubec, aktuálně hájící dres čínského Kunlunu Red Star hrajícího KHL. „Bylo by jednoduché podporovat zkušené hráče nebo reprezentanty, my chceme ale dávat šanci lidem, kteří skrze sport mají šanci návratu do života, ve kterém budou mít i nějakou radost. Byl bych strašně rád, kdybych viděl za nějaký čas Zlín znovu ve finále a v sestavě by byl Pepa. Dalo by to našemu snažení mnohem širší rozměr a dodalo by nám to ještě větší pocit smysluplnosti,“ pověděl Hrubec.

Prohra se Studénkou. Zlín zlomily ruské góly a vlastní přesilovky

09.11.2019 20:37

Zlínští sledge hokejisté prohráli v 5. kole České para hokejové ligy na ledě Studénky 3:4. Dlouho vyrovnaný duel rozhodly ruské góly, když se dvakrát za soupeře prosadil Popov a stejně tak dvakrát uspěl Panfilov. Zlín měl sice v zápase herní i střeleckou převahu, ovšem dvakrát inkasoval ve vlastní přesilové hře. SHK LAPP i přes prohru však zůstává minimálně do neděle na čele tabulky. Nyní následuje dlouhá reprezentační přestávka, po které se Lappáci představí 14. prosince na Spartě a o den později v Karlových Varech.

 

STUDÉNKA – ZLÍN 4:3 (2:0, 0:2, 2:1)

 

Branky a nahrávky: 7. Panfilov (TS), 10. Popov (Kalegaris), 39. Panfilov (Kalegaris), 40. Popov – 17. Joppa (Ligda), 20. Z. Hábl (Julina, Joppa), 43. Ligda (Joppa). Vyloučení: 6:2, navíc TS pro STU. Využití: 0:1, v oslabení: 2:0. Střely na branku: 10:21 (2:8, 2:10, 6:3). Vyhraná vhazování: 14:25. Nejlepší hráči: Sergej Panfilov – Zdeněk Hábl.

 

Sestava Studénky: Lepáček – V. Kudela, Fojtík, Staněk, Schilcher, Panfilov, Popov, Kalegaris, Kudrna, Prostředník.

Sestava Zlína: Matoušek – Z. Hábl, Julina, Ferenčík – Turic, Ligda, Joppa – Rauš. D. Hábl, Mach.

 

Zlínští začali reprízu loňského finále aktivně, do zakončení se dostal Joppa či Ligda, ovšem Lepáček byl připraven. Následně se sice museli Zlínští bránit při vyloučení Ferenčíka, to ale zvládli skvěle. V 7. minutě navíc sami dostali možnost početní výhody.

 

Jenomže… V té Julinovu nahrávku na útočné modré čáře vystihl Popov a unikal sám na Matouška, při rychlostní souboji se Zdeňkem Háblem ovšem Rus upadl a sudí, trochu překvapivě, nařídili trestné střílení. Toho se zhostil druhý ruský útočník Studénky Panfilov a poslal domácí do vedení.

 

„Jsem si stoprocentně jistý, že jsem se ho před tím jeho pádem ani nedoktnul. Špatně se odrazil a jak se mu hroty zapíchly do ledu, tak přepadl dopředu,“ řekl k situaci Zdeněk Hábl.

 

Právě on mohl následně srovnat krok, ovšem tváří v tvář Lepáčka v brance soupeře nepřekonal. A tak se radoval zase soupeř – sám mezi kruhy zamířil přesně Ilja Popov. A jelikož na druhé straně Julina mířil vysoko, stav byl o první pauze 2:0 pro Studénku, ovšem střely 8:2 pro Zlín!

 

Z prostředního dějství však uteklo jen pět minut a bylo vyrováno. Převahu Zlína nejprve zužitkoval Martin Joppa, který z blízka prostřelil Lepáčka na zadní tyč. No a v čase 19:14 už vyrovnával přesnou střelou pod horní tyč Zdeněk Hábl, i když při jeho pokusu sudí rozpažili a uznali až dorážku Joppy. Nakonec byl ale za gólový označen už Háblův pokus.

 

Viděl jsem hned, že to bylo gól, ale ještě štěstí, že to Martin Joppa dorazil, jinak by to bylo asi divoké, protože rozhodčí u té mé střely rozpažil,“ pověděl Hábl.

 

Až potom se dočkal Matoušek prvního zásahu, ovšem zlínská převaha byla nadále znát. Bohužel však bez gólového efektu, neboť třeba David Hábl trefil jen tyčku.

 

Na startu třetí periody měl možnost strhnout vedení na stranu Studénky Popov, ovšem Matoušek byl připraven. Poté hrál Zlín přesilovku, jenže v ní se naopak dostal do šance Kalegaris, zlínského maskovaného muže ale nepřekonal. Stejně tak o minutu později.

 

V čase 38:14 už ale Studénka šla do vedení, kdy přečíslení dva na jednoho zakončil střelou Sergej Panfilov. Zlín mohl srovnat hned vzápětí, kdy hrál další přesilovku, ovšem tu opět hrubě nezvládl. Vyhozený puk sice brankář Matoušek zastavil, ovšem dále už s ním nedokázal naložit a jeho kiks potrestal brankou na 4:2 Popov.

 

Na poslední chvíli jsem si rozmyslel, co udělám, chtěl jsem, aby hráč přejel a já jsem to mohl rozehrát, ale nějak se mi to zamotalo pod sledge a neštěstí bylo na světě,“ řekl gólman Matoušek.

 

Zlín sice ještě tři minuty před koncem dokázal snížit po gólu Mariana Ligdy, když využil první ze šesti přesilovek v zápase, ovšem dále už se do větší šance nedostal, a to ani při závěrečné power-play v poměru šesti proti čtyřem.

 

Přesilovky nám nevycházely vůbec. Nevytvořili jsme si v nich ani šance, navíc jsme v nich dvakrát inkasovali. Být lepší nic neznamená, body nemáme. Mrzí mě ten úplný konec, kde jsme za stavu 3:4 nezvládli na soupeře zatlačit, a to ani při power-play,“ mrzelo Zdeňka Hábla, obránce SHK LAPP Zlín.

 

To forvard Studénky Sandro Kalegaris mluvil pochopitelně o něco radostněji. „Zlín působil kompaktněji, jako tým se prezentovali lepší hrou, věděli o sobě, byli lepší. Nám ale paradoxně vyšla oslabení, to je asi klíčový rozdíl. Sice jsme nezvládli úvod druhé třetiny, kde jsme dvakrát inkasovali, tam jsme hráli fakt špatně, ale časem se to otočilo. Při našem vedení 3:2 nám to navíc velmi usnadnil zlínský brankář, udělal obrovskou chybu, díky které jsme měli konec zápasu klidnější,“ pověděl kapitán italské reprezentace.

 

Repríza finále je tady! Zlín zajíždí k rivalovi ze Studénky

08.11.2019 13:58

Úvodní polovinu základní části České ligy zakončí sledge hokejisté Zlína na ledě rivala ze Studénky. Repríza loňského finále, které vyznělo pro zlínské barvy, startuje v sobotu na zimním stadionu v Havířově ve 14 hodin. Lappáci budou ve 22. derby těchto soupeřů hájit první místo v tabulce!

 

To Studénka je před šlágrem hracího víkendu třetí, když má po čtyřech duelech na svém kontě pět bodů. Na úvod doma porazila 2:1 v nájezdech Karlovy Vary, následně ale padla 1:2 se Spartou. Naplno poprvé bodovala ve 3. kole v Olomouci po výsledku 7:0, naposledy ale tratila v Pardubicích, kde divoký duel vyzněl pro domácí 7:6.

 

Zlín vyhrál ze čtyř duelů tři, nejprve 5:0 se Spartou a 6:1 s Karlovými Vary, a i když ve třetím kole klopýtl těsnou prohrou v Pardubicích, naposledy přejel Olomouc poměrem 6:1 a s devíti body je na čele ligové tabulky.

 

Jsme první, to je super. Myslím, že ta jedna prohra nám neuškodí, spíše naopak, může nám pomoct, máme možnost se z ní poučit. Na druhou stranu jsme doma přejeli nabušenou Spartu, kde se čekalo, že bude soupeř hrát skvěle. No a bylo to lehké,“ hodnotí úvodní čtyři kola obránce SHK LAPP Pavel Julina.

 

A co očekává od sobotního dvaadvacátého derby hráč, který letos absolvuje svou jednadvacátou sezónu? „Záleží, jaká bude sestava u soupeře, dosti se mění,“ sdělil Julina. Na soupisce Studénky pro letošní sezónu je totiž dvanáct cizinců (pět Rusů, včetně kapitána sborné, tři Rakušané, dva Slováci a po jednom hráči z Německa a Itálie, taktéž kapitán svého národního týmu).

 

„Ale asi se dá očekávat atraktivní duel, rychlá a silová hra plná gólů. Asi každý cítí, že tento zápas, derby, je o něco vyhecovanější, že cítíte, že toho druhého můžete výhrou ponížit,“ řekl Julina.

 

Jeho slova o množství gólů a atraktivitě dokládají i loňské výsledky. Zlín v základní části oba duely vyhrál, doma poměrem 4:3, venku 6:5 po nájezdech. Kapitána Ruska Lisova tenkrát zastínil zlínský Martin Joppa, který byl v těchto dvou duelech se podepsal na všech brankář LAPPu!

 

Další tři souboje pak přineslo finálové klání. První zápas sice venku Zlín prohrál 1:2, doma však soupeře dvakrát seřezal 5:0 a slavil pátý titul v řadě.

 

Ono to totiž není jen o jednom hráči, byly to zápasy na velké úrovni, kde jsme ale zvládli například eliminovat kapitána ruské repre Lisova a naopak být produktivní my. Uvidíme, co se stane,“ zakončil bek Pavel Julina.

 

Krátký pohled do statistik ukazuje dlouhodobě dominanci Zlína, ze 21 zápasů prohrál jen dva, a to při celkovém skóre 121 vstřelených branek a 26 inkasovaných.

 

Tak Zlíňáci, do boje!

 

Utkání 5. kola mezi Studénkou a SHK LAPP Zlín se hraje v sobotu 9. listopadu 2019 v Gascontrol aréně v Havířově od 14 hodin. Vstup je zdarma, věříme v hlasitou podporu fanoušků i na venkovním duelu! Ten případně sledujte v textovém onlajn přenosu ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – STUDÉNKA

Základní část doma: 9 zápasů, 9 výher, skóre 59:11
Základní část venku: 9 zápasů, 8 výher, 1 prohra, skóre 51:13

Celková bilance základní části: 18 zápasů, 17 výher, 1 prohra, skóre

Play off doma: 2 zápasy, 2 výhry, skóre 10:0

Play off venku: 1 zápas, 1 prohra, skóre 1:2

Celková bilance play off: 3 zápasy, 2 výhry, 1 prohra, skóre 11:2

CELKOVÁ BILANCE: 21 zápasů, 19 výher, 2 prohry, skóre 121:26
Nejvyšší výhra: 13:0 venku v sezóně 2013/2014
Nejvyšší prohra: 1:3 venku v sezóně 2016/2017

 

SHK LAPP Zlín se prezentovali na brněnském Výstavišti

31.10.2019 16:19

Sledge hokejový klub LAPP Zlín se ve středu 30. října prezentoval na brněnském Výstavišti v rámci výstavy Rehaprotex. Ta je zameřena na lidi s potižením, kde se prezentují kompenzační pomůcky atd., včetně sportů pro handicapované.

 

„Prezentovali jsme se na výstavě, která je zaměřená na naši cílovou skupinu. Pokračujeme tímto ve velké snaze získávat nové hráče,“ řekl Petr Julina, generální manažer Zlína. Zájemci si mohli zkusit zastřílet ze sání na branku, povykládat s brankářem Janem Matouškem a mnoho dalšího.

Foto ZDE

Vyhrocené moravské derby přineslo jasnou výhru Zlína, Zdeněk Hábl má hattrick Gordieho Howa!

20.10.2019 19:07

Sledge hokejisté Zlína vyhráli ve 4. kole České ligy v Olomouci jasně 6:1 a upevnili si pozici na čele tabulky, kde mají náskok na druhé Pardubice tři body. Ve vyhroceném moravském derby sice Kohouti zprvu vedli, ovšem pouhých dvacet vteřin. Zlín postupně navyšoval své vedení a zvítězil po dvou gólech Joppy a Kormana, jednou se prosadil Ligda a Zdeněk Hábl. Ten krom branky stihl i nahrávku (několik) a bitku, zapsal tak hattrick Gordieho Howa! Další duel čeká Zlín 9. listopadu na ledě Studénky.

 

OLOMOUC – ZLÍN 1:6 (1:3, 0:1, 0:2)

 

Branky a nahrávky: 5. Palát (Flis) – 5. Joppa (Z. Hábl, Ligda), 6. Ligda (Mach, Joppa), 10. Joppa (Julina, Mach), 30. Korman (Z. Hábl), 32. Z. Hábl (Ferenčík), 37. Korman (D. Hábl, Ligda). Vyloučení: 2:5. Využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 14:29 (8:11, 2:10, 4:8). Vyhraná vhazování: 19:18. Tři nejlepší hráči Zlína: 1. Dávid Korman, 2. Martin Joppa, 3. Marian Ligda.

 

Sestava Olomouce: Černoch – Flis, Kartosz, Jedlička, Stašák, Mikuš, Klíma, Večerek, Palát, Buriánek.

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z. Hábl, Ferenčík – Joppa, Ligda, Turic – Korman, D. Hábl, Mach.

 

Hanáci zahrozili hned v první minutě, Klíma vletěl do otevřené zlínské obrany, proti Molkovi ale neuspěl. V čase 4:31 ovšem Zlínští opět nabídli soupěři samostatný únik a tentokrát už Olomouc vedla, kdy David Palát pověsil puk pod horní tyč.

 

Pak si ale vzal slovo Zlín. Již za 20 vteřin srovnal střelou z kruhu Martin Joppa,  načež za další minutu už Lappáci vedli po trefě kapitána Mariana Ligdy, jenž skvostně zakončil přesně pod břevno. Ze své herní převahy hosté vytěžili do pauzy vedení již 3:1, chladnou hlavu zachoval před Černochem Martin Joppa, jenž si položil brankáře soupeře a zasunul za jeho ruku.  Svůj druhý gól mohl přidat také Ligda, jeho pokus se ale zastavil přesně na brankové čáře.

 

Začátek protředního dějství jednoznačně patřil Zlínu, který svého soupeře několik minut svíral v jeho obranné třetině. Obrovskou šanci neproměnil Turic, Zdeněk Hábl trefil jen břevno a vedení nenavýšil ani jeho bratr David. V situaci tři na nikoho nedal gól ani Ferenčík.

 

Následně se ozvali i Hanáci, ale Stašák samostatný únik neproměnil. A tak v poslední minutě druhé části se znovu prosadil Zlín, jmenovitě Dávid Korman, kdy střelou z mezikruží trefil nohy soupeře, od nichž puk padáčkem přeletěl přes Černocha až do sítě.

 

Na startu třetí patnáctiminutovky při pátém gólu Zlína stálo obrovské štěstí. Ferenčík vyhazoval velmi prudce puk přes celé hřiště, ten se však zastavil na útočné modré čáře o ležící hokejku, kotouč si vzal Zdeněk Hábl a v úniku překonal brankáře soupeře. „Prostě haluz,“ usmál se Hábl.

 

V čase 33:42 přišlo koření už rozhodnutého duelu. Vyhrocené utkání vyvrcholilo poblíž střídačky Zlína bitkou, za kterou vyfasovali tresty domácí Mikuš s Jedličkou, za hosty Julina se Zdenkěm Háblem, jenž tak dokonal onen hattrick Gordieho Howa.

 

„Ono vůbec něco takového existuje? Ale bouchl jsem si jen párkrát, pak mě odtáhli rozhodčí a celé si to vzal na sebe Pavel Julina. Začalo to zbytečně, do Pavla šli dva hráči při hře, přitom ten jeden zezadu, bylo to nefér,“ popsal konflikt Hábl, který byl jinak s výkonem v utkání spokojen. „Olomouc je tým, který pokud prohrává a musí makat, aby vyrovnal, tak odejde fyzicky. My jsme pak průběh kontrolovali a navyšovali vedení,“ dodal Zdeněk Hábl.

 

Na konečných 6:1 upravil druhým gólem v utkání Dávid Korman. „Moc gólů nedávám, takže mám obrovskou radost. Na hattrick jsem vůbec nepomýšlel, vždyť já jsem dal i dva góly v jednom zápase poprvé,“ řekl mladý útočník, jehož radost navíc umocnil fakt, že ještě loni nastupoval za Olomouce. „Myslel jsem na to, že hrajeme s nimi, měli jsme i nějaké dobírání. Těšil jsem se na to dost, chtěl jsem dát i gól, nakonec byly dva,“ řekl Korman.

 

To Olomoučtí byli zklamanější. „Věřili jsme ve vyrovnanější zápas, nepovedlo se nám to. Celý víkend. Musíme si sednout na zadek a popřemýšlet nad tím. Vedli jsme, ale pak jsem udělal chybu a rychle srovnali. My to tak máme, dáme gól a chceme všichni útočit, nezvládáme to takticky. Dva góly nám dal Dávid Korman, to mu nezapomenu (smích). Jeden ale šel vlastně ode mě. Ta šarvátka… Tak to prostě bývá,“ řekl za Hanáky kapitán Radek Jedlička.

FOTO: PETRKOVAL.CZ

Bez Hábla a bez bodů. Bojovná partie po osmi letech pro Pardubice

19.10.2019 20:16

Bez pilíře obrany Zdeňka Hábla nastoupili zlínští sledge hokejisté ke 3. kolu České ligy na ledě Pardubic. Zlín ve velmi bojovné partii vedl od 10. minuty zásluhou trefy kapitána Ligdy, ovšem Mustangové v závěru první třetiny dvěma slepenými góly otočili stav ve svůj prospěch a vedení udrželi až do závěrečné sirény, po dlouhých osmi letech se tak mohli radovat z výhry nad Zlínem. Ten i tak zůstává va čele ligové tabulky, v neděli navíc může prohru rychle hodit za hlavu v Olomouci, v Plech aréně se hraje od 14 hodin.

 

PARDUBICE – ZLÍN 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

 

Branky a nahrávky: 14. Hering (Kubeš), 15. Hering (Kubeš), 28. Kubeš (Hering) – 10. Ligda (Joppa). Vyloučení: 2:2, využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 19:22 (8:8, 7:5, 4:9). Vyhraná vhazování: 26:22.

Sestava Pardubic: Boček – Kubeš, R. Buhr, Kolek, Štěpják, V. Buhr, Michalec, Horníček, Hering, Doležal, Kořínek.

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Ferenčík – Joppa, Ligda, Turic – Korman, D. Hábl, Mach.

 

Zlín svého soupeře zatlačit hned v úvodní minutě díky přesilové hře, větší šanci si však vypracovat nedokázal. To domácí sice čekali na svůj první střelecký pokus až do 5. minuty, stál ale za to. Hering našel před brankou zcela osamoceného Pavla Kubeše, jehož gólovou šanci však zneškodnil Matoušek.

 

Od té doby měly pár minut navrch zase Pardubice, ovšem Matouška nepřekonal ve své možnosti ani Doležal. A tak se v 10. minutě radoval jako první z branky Zlín: Marian Ligda dostal puk do ideální střelecké pozice na kruh, odkud se střelou pod horní tyč nemýlil – 0:1.

 

Následně nastal nejspíše zlomový okamžik zápasu. Martin Joppa nejprve neuspěl v samostatném nájezdu, kdy však tísněn bekem soupeře měl těžkou pozici pro zakončení, slovenský forvard neproměnil ani z následnou dobrou střeleckou pozici, kdy jeho pokus brankář soupeře vyrazil maskou!

 

A tak udeřili Mustangové, a to krátce před koncem první třetiny hned dvakrát z hranice brankoviště. Německý snajpr Bernhard Hering otočil skóre ve prospěch domácích na 2:1.

 

„Typické nedáš – dostaneš, které naprosto otočilo ten zápas. Padaly nám tam góly z brankoviště, to jsou situace, které bychom měli nějak vyřešit. Ale obecně to nebylo ideální, selhávaly nám rozehrávky, celkově byla naše hra upracovaná,“ mrzelo zlínského kouče Tomáše Sedláčka.

 

Zlínu se v prostředním dějství těžko dostávalo do nějakých větších šancí, a když už se něco povedlo, akce skončila u gólmana Bočka. Mustangové navíc opět dokázali udeřit s koncem periody – Pavel Kubeš taktéž skóroval z bezprostřední blízkosti, 3:1.

 

Třetí patnáctiminutovka už na skóre nic nezměnila. Pardubice do ní vstoupily s perfektně propracovanou hrou, jejich úporná defenziva a časté kouskování hry nedovolilo Moravanům dostat se do nijakého souvislějšího tlaku, led tak v Enteria aréně mohli fanoušci zasypat perníky. Proti Zlínu si Mustangové vítězství užili po dlouhých osmi letech.

 

Myslím si, že zápasy mezi Zlínem a Pardubicemi bývají jindy pohlednější, byl to takový bojovnější hokej. Soupeři značně chyběl Zdeněk Hábl, je to hráč, který tvoří hru, ale i my jsme byli trošku rozbití. To se ukázalo v té třetí třetině, kde jsme museli přistoupit k věcem, kdy jde hokej stranou a nastupuje taktika. Tudíž všechno ven z pásma, oddechnout, kouskovat hru atd.,“ řekl trenér Pardubic Michal Tereska.

 

NEDĚLNÍ UTKÁNÍ MEZI OLOMOUCÍ A ZLÍNEM SLEDUJTE OD 14 HODIN V ONLAJN PŘENOSU ZDE!

Foto: Jaroslav Kvapil.

 

Zlín čeká exkurze do ZOO. V sobotu oblíbení Mustangové, v neděli Kohouti

16.10.2019 00:23

Sledge hokejisty SHK LAPP Zlín čeká o nadcházejícím víkendu v rámci 3. a 4. kola České ligy malá exkurze do ZOO, respektive soupeři se zvířetem ve znaku. V sobotu se nejprve představí na ledě Mustangů z Pardubic s úvodním buly od 12:45 hodin, v neděli poté zamíří za Kohouty z Olomouce, kde se hraje od 14 hodin. Úřadující pětinásobní mistři se pokusí navázat na úspěšné úvodní dvě kola, ve kterých vybojovali po výhrách nad Spartou a Karlovými Vary plný počet bodů a usadili se na čele tabulky.

 

Podařený start nám pomohl hodně psychicky, máme se od čeho odrazit. Navíc v krátké základní části je každý bod důležitý a šest hned na úvod je skvělých,“ vrací se k úspěšným duelům na domácím ledě Martin Joppa, který v nich nasázel celkem sedm gólů a na dvě nahrál, díky čemuž se stal hráčem víkendu celé soutěže. Další body se bude snažit přidat v Pardubicích a Olomouci.

 

Oba tyto týmy mají za sebou zatím pouze jeden duel, a to vzájemný, ve kterém možná trochu překvapivě Hanáci zdolali Východočechy 3:2.

 

Mustangy už dlouhodobě táhne dvojice Pavel Kubeš a Němec Bernhard Hering, Olomouc zase pro změnu přes léto výrazně posílila. Její kádr doplnil například paralympijský vítěz ze Salt Lake City Sylwester Flis či reprezentant David Palát právě ze Zlína.

 

Pardubice každý rok hrají play off a velmi často jsou i ve finále, to hovoří samo za sebe, jak těžký soupeř to je,“ řekl Joppa k sobotnímu duelu, ve kterém se budou chtít Mustangové vyhrabat ze dna tabulky. Statistika však hovoří proti nim, Zlín totiž s Pardubice naposledy prohrál 1. října 2011.

 

Olomouc zase dost posílila, kdy to ukázali v první kole. Oba zápasy budou dle mě rychlé, útočné, budou možnost se mít ukázat brankáři. Myslím si ale, že stále jsme na papíře favoriti my a musíme to ukázat v obou duelech. Musíme hrát svoji hru, vletět do zápasu, být dominantní,“ hecuje dvaadvacetiletý útočník.

 

Atraktivní duel to bude v neděli jistě také pro zlínského Slavomíra Ferenčíka a Dávida Kormana, kteří ještě loni oblékali dres Olomouce. „Zatím nad tím ale nepřemýšlím, mám teď dost věcí do školy,“ usmál se Korman. „Ale myslím, že mě to bude dost bolet,“ dodal mladý slovenský forvard.

 

Utkání 3. kola mezi SHK MUSTANGOVÉ AUTO IN versus SHK LAPP Zlín se hraje v sobotu 19. října od 12:45 hodin na malé hale Enteria arény, vstup je zdarma. Zápas sledujte v onlajn přenosu ZDE.

 

Utkání 4. kola mezi SOHO Olomoučtí Kohouti versus SHK LAPP Zlín se hraje v neděli 20. října od 14:00 hodin v Plech aréně v Olomouci, vstupné je dobrovolné. Zápas sledujte v onlajn přenosu ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – PARDUBICE

Základní část doma: 8 zápasů, 8 výher, 0 proher, skóre 41:11
Základní část venku: 8 zápasů, 7 výher, 1 prohra, skóre 28:20
Základní část celkově: 16 zápasů, 15 výher, 1 prohra, skóre 69:31
Play off doma: 4 zápasy, 4 výhry, 0 proher, skóre 16:9
Play off venku: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 12:5
Play off celkově: 7 zápasů, 6 výher, 0 proher, skóre 28:14
Celková bilance doma: 12 zápasů, 12 výher, 0 proher, skóre 57:20
Celková bilance venku: 11 zápasů, 10 výher, 1 prohra, skóre 40:24
CELKOVÁ BILANCE:  23 zápasů, 22 výher, 1 prohra, skóre 97:45

Nejvyšší výhra: 9:2 v základní části na domácím ledě v sezóně 2016/2017
Nejvyšší prohra: 1:4 v základní části na ledě Pardubic 1. října 2011.

AKTUÁLNÍ POSTAVENÍ SOUPEŘE V TABULCE: 6. místo, 0 bodů.

 

STATISTIKY ZLÍN – OLOMOUC
Základní část doma: 13 zápasů, 12 výher, 1 prohra, skóre 54:11
Základní část venku: 13 zápasů, 8 výher, 3 prohry, 2 remízy, skóre 55:13
Základní část celkově: 26 zápasů, 20 výher, 4 prohry, 2 remízy, skóre 109:24
Play off doma: 4 zápasy, 1 výhra, 3 prohry, skóre 6:6
Play off venku: 2 zápasy, 2 výhry, 0 proher, skóre 6:1
Play off celkově: 6 zápasů, 3 výhry, 3 prohry, skóre 12:7
Celková bilance doma: 17 zápasů, 13 výher, 4 prohry, skóre 60:17
Celková bilance venku: 15 zápasů, 10 výher, 3 prohry, 2 remízy, skóre 61:14
CELKOVÁ BILANCE:  32 zápasů, 23 výher, 7 proher, 2 remízy, skóre 121:31
Nejvyšší vítězství: 10:1 venku 10. 12. 2017
Nejvyšší porážka: 3:6 doma v sezóně 2008/2009.

AKTUÁLNÍ POSTAVENÍ V TABULCE: 2. místo, 3 body

 

Všechny zápasy 3. a 4. kola ČPHL sledujte ZDE.

Tabulka ČPHL 2019/2020

p.

tým

p. z.

sk.

bo.

1

2

11:1

6

SHK LAPP Zlín

2

1

3:2

3

SOHO Kohouti Olomouc

3

2

2:6

3

HC Sparta Praha

4

2

5:5

2

HC Sledge Studénka

5

2

4:10

1

SKV Sharks K. Vary

6

1

2:3

0

SHK Mustang AUTO IN

 

Ve Zlíně na sledge hokej až v lednu, zápasy 7. a 8. kola přeloženy

14.10.2019 03:08

Zlínští sledge hokejisté se představí při dalších duelech České ligy na domácím ledě až v lednu v posledních třech kolech základní části. Nejprve v prvním víkendu nového roku vyzvou Studénku, načež dlouhodobou část zakončí 11. a 12. ledna domácími duely s Pardubicemi a Olomoucí. Ty byly původně na programu v listopadu, vzhledem k reprezentační akci ale byly zápasy čtvrtého hracího víkendu přesunuty.

 

„Není to úplně šťastná situace, ale co naděláme. V září jsme měli ve Zlíně turnaj a úvodní dva domácí zápasy ligy, teď zase dlouho nic nebude a v lednu zase několik zápasů za sebou. Je to nešťastné hlavně pro fanoušky,“  řekl generální manažer SHK LAPP Zlín Petr Julina.

 

Zlín tak po prvních dvou kolech, které odehrál doma, čeká neskutečná šňůra venkovních zápasů, kdy se doma představí až právě v závěrečných třech duelech základní části v lednu. Nejbližší zápasy na venkovních kluzištích čekají úřadující mistry tuto sobotu v Pardubicích a v neděli v Olomouci.

Skvělý start do sezóny podpořen výhrou nad Karlovými Vary! Joppa má další hattrick

29.09.2019 13:46

Sledge hokejisté Zlína mají za sebou skvělý vstup do sezóny, když po úvodní výhře nad Spartou 5:0 dokázali ve 2. kole na domácím ledě přehrát pětigólovým rozdílem také Karlovy Vary. Ty sice polovinu zápasu držely s Lappáky krok, ovšem domácí následně zlomili odpor soupeře a zvítězili 6:1. Čtyřmi body za hattrick a nahrávku se pod výhru podepsal Martin Joppa, bilanci 2+2 zaznamenal Zdeněk Hábl. Gólman Molek kryl čtrnáct pokusů soupeře. Zlín je tak po úvodním hracím víkendu na prvním místě ligové tabulky, v následujících duelech zajíždí na led Pardubic a Olomouce.

 

ZLÍN – KARLOVY VARY 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

 

Branky a nahrávky: 4. Joppa (Ligda, Turic), 24. Z. Hábl (Julina), 29. Joppa (Ligda, Turic), 34. Z. Hábl (Joppa), 34. Julina (Z. Hábl), 43. Joppa (Z. Hábl). Vyloučení, využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 23:15 (5:4, 10:6, 8:5).

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina. Z. Hábl, Ferenčík – Joppa, Ligda, Turic, Korman, D. Hábl, Mach.

Sestava Karlových Varů: Mach – Nejedlý, Wágner, Forgo, Veselý, Kovářík, Geier, Karafiát.

 

Domácí vstoupili do utkání lépe a hned zkraje čtvrté minuty se ujali vedení. Ligda z úhlu našel přihrávkou do brankoviště Martina Joppu, který se v podobných šancích nemýlí.

 

Žraloci to následně zkoušeli nenápadnými akcemi. Rychlý protiútok zakončoval Forgo, ovšem Molka nepřekonal. Následně ten samý hráč pálil ostře od modré čáře, i tentokrát byl ale zlínský gólman připraven. Za Lappáky měl do pauzy možnost třeba Zdeněk Hábl nebo Ligda, skóre už se ale neměnilo.

 

Hosté i v prostředním dějství drželi těsný stav a jejich občasné výpady zaznamenaly úspěch ve 20. minutě. Michal Geier nabral rychlost ve svém obranném pásmu a svou krasojízdu zakončil až střelou do horního růžku – 1:1.

 

V závěru druhé třetiny ale dokázal Zlín zlomit duel ve svůj prospěch. Nejdříve se o to postaral Zdeněk Hábl, jenž si ve střední třetině srovnal mířidla a svou dělovkou přes půlku hřiště odrazil kotouč od horní tyče do sítě!

 

Mimo gólu bylo hlavní Háblovou úlohou hlídat snajpra soupeře Geiera, který se sice občas dostal do nějaké té šance, brankář Stanislav Molek však předvedl v utkání velmi jistý výkon. Na 3:1 následně ve 29. minutě zvýšilo opět slovenské duo Ligda a zakončující Joppa.

 

Třetí třetina už byla v režii Zlína. Molek nejprve vychytal v úniku Geiera, načež už domácí zvyšovali jen náskok. Ve 34. minutě uspěli krátce po sobě Zdeněk Hábl a Pavel Julina, ke konci ještě hattrick dokonal Martin Joppa, který elegantně ze vzduchu skepl střelu Hábla. Slovenský útočník tak zaznamenal za úvodní víkend sedm gólů!

 

"Start je důležitý, když takto zvládnete úvodní dva zápasy, dostanete se do psychické pohody. Ale je to pořád začátek. Podařilo se nám v obou zápasech po dvou třetinách vést o více gólů tak, že už jsme se nemuseli nikam hnát," řekl Zdeněk Hábl, autor vítězné trefy v duelu se Žraloky. Ta byla ukázková, ze střední třetiny jeho rána zapadla přímo pod horní tyč.

 

"Ani jsem moc nemířil, nějak jsem do toho plácl a zaplachtilo to tam, to už se mi letos nepovede," usmál se. Krom bilance 2+2 však uhlídal snajpra soupeře Michala Geiera. "My se máme hlídat navzájem, dnes se mi to povedlo líp. Známe se moc dobře, dnes to vyšlo lépe nám," řekl Hábl.

 

"Ve Zlíně to není nikdy lehké, chtěli jsme soupeře překvapit, dvě třetiny se nám celkem dařilo držet krok, ovšem pak nás srazily naše vlastní chyby. Myslím, že první tři góly jsme jim darovali, pak už se s tím moc dělat nedalo. Snažil jsem se občas před Zdeňka Hábla dostat do brejků, ale zadařilo se jen jednou. Není v lize snadný tým, na kterém bychom se nasosali, takže musíme to někde zlomit. Start nám utekl a ta ztráta se pak těžko dohání," řekl kapitán Varů Michal Geier.

 

Onlajn přenos z utkání včetně videí z gólových situací naleznete ZDE.

Martin Joppa čtyřmi góly režíroval demolici Sparty

28.09.2019 21:53

Sledge hokejisté Zlína na úvod nové ligové sezóny získali tři body, když na domácím ledě přehráli pražskou Spartu jasně 5:0. Režisérem večerní veselohry byl útočník Martin Joppa, který čtyři branky dal a na pátou nahrál. Lappáci tak úvodní kolo nové sezóny vyhráli popáté v řadě, přičemž stejně tak popáté v něm neinkasovali ani gól. V neděli čeká Zlín duel s Karlovými Vary, které na úvod sezóny získaly bod za prohru 3:4 v nájezdech ve Studénce. Hraje se na PSG Aréně od 10:06 hodin.

 

ZLÍN – SPARTA 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

 

Branky a nahrávky: 6. Joppa (Turic, Z. Hábl), 16. Joppa (Ligda), 24. Joppa (Turic), 29. Joppa, 43. Z. Hábl (Joppa, Ligda). Vyloučení: 1:1 Využití: Bez. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 26:13 (10:5, 10:5, 6:3).

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Ferenčík, Z. Hábl – Joppa, Turic, D. Hábl, Ligda, Korman, Mach.

Sestava Sparty: Vápenka – J. Krupička, Zapletal, Raul – Ohar, Novotný, Frolík, Šafránek, Nachtigalová, Zikmund, Pšenčík.

 

Domácí svého soupeře, až ke svému vlastnímu překvapení, celkem jednoznačně přehrávali. V 6. minutě herní převahu zužitkoval Martin Joppa, jenž se dostal za obranu Pražanů a překonal Vápenku i přes to, že byl v úniku faulován. Do konce třetiny se dostal do vyložené šance ještě například David Hábl, ovšem neuspěl.

 

To za Spartu zahrozil Zdeněk Šafránek, který po sedmiletém působení ve Zlíně zažil hořkou premiéru v novém dresu. Sám unikal na Matouška, ten jej však vychytal. Domácí gólman se tak nastartoval k jistému výkonu, který byl nakonec podpořen čistým kontem.

 

Definitivně Zlín zlomil duel v prostředním děství. Už deset vteřin po jeho začátku se opět dostal do úniku Joppa, který se ani tentokrát nemýlil. Hattrick po stále zvyšujícím se tlaku Lappáků dokonal Joppa ve 24. minutě, kdy jej parádní nahrávkou, respektive přehozením branky od zadního mantinelu, našel zpoza brány našel Turic. Hosté reagovali oddechovým časem, ovšem marně.

 

A čtvrtý zásah přidal dvaadvacetiletý útočník krátce před přestávkou. Zrovna Zlín hrál oslabení, když Sparťan Šafránek, zřejmě ze staré známosti, ideálně přihrál na gól Martinu Joppovi.

 

Ve třetím dějství domácí už jen kontrolovali hru, přičemž na konečných 5:0 upravil po Joppově nahrávce Zdeněk Hábl.

 

Čekali jsme od Sparty víc, to je pravda, ale nějaký odpor kladli. Dobře jsme napadali, měli problém s rozehrávkou, nedařilo se jim chodit moc do brejků,“ řekl Joppa, který v utkání zapsal 4+1. „Myslím, že čtyři góly jsem Spartě ještě nedal, asi jen hattrick. Při těch gólech mě kluci pěkně našli, ať už Robo Turic, Marian Ligda nebo Zdeněk Šafránek,“ smál se nad událostmi čtvrté branky zlínský forvard.

 

To Zdeňku Šafránkovi premiéra v novém dresu proti svému bývalému klubu dosti zhořkla. „Nešla by jiná otázka? Ne, byl jsem svázaný trochu, ale i tým jsme čekali od toho zápasu úplně něco jiného, ovšem výsledek je jednoznačný. Moc nevím, co k tomu říct,“ hovořil zklamaně Šafránek.

 

S trochou nadsázky, těšit jej mohla alespoň asistence u čtvrtého zlínského gólu, odpověď dlouhým smíchem však byla více než vypovídající. „Ale děkuji fanouškům, kteří po zápase skandovali mé jméno. Mám v srdci Zlín stále,“ vzkázal muž, který byl u pěti zlínských titulů.

 

Foto: petrkoval.cz

O víkendu startuje LIGA! Zlín začíná po deseti letech doma, přijede Sparta a Karlovy Vary

24.09.2019 21:45

Po dlouhých deseti letech, naposledy se tak stalo v roce 2009, začínájí sledge hokejisté SHK LAPP Zlín ligu na domácím ledě. Do sedmnácté sezóny České para hokejové ligy vstoupí v sobotu 28. září proti pražské Spartě s úvodním buly v 17:06 hodin, v neděli pak vyzvou Karlovy Vary od 10 hodin a 6 minut.

 

Před desíti lety Zlín doma na úvod uhrál šest bodů, když porazil Kolín a České Budějovice. Od té doby pětkrát začínal na ledě Sparty, se kterou sehraje první kolo i letos. V letech 2011 a 2015 prohrál, v letech 2012, 2013 a 2014 vyhrál. Od roku 2016 pak poslední čtyři úvodní duely sezóny Lappáci vždy zvládli za tři body.

 

V sobotu Sparta se Šafránkem a cílem na zlato

 

Úvodní buly ročníku 2019/2020 bude na PSG aréně vhozeno v 17:06 hodin. Začátek šest minut po celé hodině ukazuje šest mistrovských titulů Zlína. Do Zlína přijede silná a ambiciózní Sparta, která má ve svém kádru pět účastníků mistrovství světa. Mimo jiné se v dresu Pražanů představí Zdeněk Šafránek, který odešel na hostování do Sparty ze Zlína po dlouhých sedmi sezónách.

 

Cíle Sparty do sezóny? „Jedině zlato,“ hlásila pro web Pražanů před sezónou hráčka Jana Nachtigalová. Co se vzájemných duelů týče, loňská sezóna byla jako na houpačce. Sparta nejprve ve 3. kole vyhrála ve Zlíně 3:1, aby následně Zlín v zimě vyhrál v hlavním městě vysoko 8:0.

 

Se Spartou se Lappáci utkali také v semifinále play off – po výhrách 4:2 a 2:0 šel dál Zlín.

 

Karlovy Vary chtějí zapomenout na loňský propadák

 

Pouhopouhých sedm bodů a nejhorší sezóna v dlouhé historii, to byl loňský ročník Západočechů. Těžko se však dá očekávat, že by se Zřaloci plácali i letos na suchu. Jejich tým v čele s reprezentačními beky Hrbkem a Wágnerem vepředu táhne hvězda Michal Geier, ke kterému letos nově přibude také německá posila Frank Rennhack.

 

Dá se očekávat stejně tvrdá bitva jako loni na západě Čech. Tehdy Zlín vyhrál ve 2. kole 2:1, doma pak v zimě duel zvládl vysoko 9:0.

 

Utkání 1. kola mezi SHK LAPP Zlín a HC Sparta Praha se hraje v sobotu 28. září od 17:06 hodin na PSG aréně ve Zlíně, vstup je zdarma. Zápas sledujte ve video přenosu ZDE.

 

Utkání 2. kola mezi SHK LAPP Zlín a SKV Sharks Karlovy Vaty se hraje v neděli 29. září od 10:06 hodin na PSG aréně ve Zlíně, vstup je zdarma. Zápas sledujte ve video přenosu ZDE.

 

UPOZORNĚNÍ PRO FANOUŠKY! PŘI NEDĚLNÍM UTKÁNÍ S KARLOVÝMI VARY BUDE UZAVŘENA PŘÍJEZDOVÁ CESTA K PSG ARÉNĚ, K PARKOVÁNÍ VYUŽIJTE, PROSÍM, PARKOVIŠTĚ U OBCHODNÍHO DOMU PRIOR. POUZE AUTA S OZNAČENÍM ZTP MOHOU ZAPARKOVAT PŘED ZIMNÍM STADIONEM LUĎKA ČAJKY.

 

STATISTIKY ZLÍN – SPARTA
 

Základní část doma: 14 zápasů, 8 výher, 6 proher, skóre 32:18
Základní část venku: 14 zápasů, 6 výher, 8 proher, skóre 32:25
Základní část celkově: 28 zápasů, 14 výher, 14 proher, skóre 64:43
Play off doma: 6 zápasů, 4 výhry, 2 prohry, skóre 11:6
Play off venku: 6 zápasů, 4 výhry, 2 prohry, skóre 11:10
Play off celkově: 12 zápasů, 8 výher, 4 prohry, skóre 22:16
Celková bilance doma: 20 zápasů, 12 výher, 8 proher, skóre 43:24
Celková bilance venku: 20 zápasů, 10 výher, 10 proher, skóre 43:35
CELKOVÁ BILANCE: 40 zápasů, 22 výher, 18 proher, skóre 86:59
Nejvyšší výhra: 8:0 venku 8. prosince 2018.
Nejvyšší prohra: 1:5 venku v základní části v sezóně 2009/2010 a 1:5 v semifinále play off 2008.
 

 

STATISTIKY ZLÍN – KARLOVY VARY

Základní část doma: 16 zápasů, 11 výher, 5 proher, skóre 66:34
Základní část venku: 16 zápasů, 10 výher, 5 proher, 1 remíza, skóre 54:35
Základní část celkově: 32 zápasů, 21 výher, 10 proher, 1 remíza, skóre 120:69
Play off doma: 7 zápasů, 4 výhry, 3 prohry, skóre 14:17
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 1 prohra, 1 remíza, skóre 14:5
Play off celkově: 12 zápasů, 7 výhry, 4 prohry, 1 remíza, skóre 28:22
Celková bilance doma: 23 zápasů, 15 výher, 8 proher, skóre 80:51
Celková bilance venku: 21 zápasů, 13 výher, 6 proher, 2 remízy, skóre 68:40
CELKOVÁ BILANCE:  44 zápasů, 28 výher, 14 proher, 2 remízy, skóre 148:91
NEJVYŠŠÍ VÝHRA: 15:1 na ledě Karlových Varů v sezóně 2003/2004
NEJVYŠŠÍ PROHRA: 0:8 na domácím ledě v sezóně 2009/2010.

Změny ve zlínském kádru: Rušno na trase Zlín – Olomouc, Šafránek přijede v sobotu jako soupeř

23.09.2019 18:51

Sledge hokejový klub LAPP Zlín zaznamenal před startem nové ligové soutěže nemálo změn v kádru. Nejvíce rušno bylo na trase mezi Zlínem a Olomoucí, kde proběhla výměna celkem čtyř hráčů.

 

Zlín získal na stálo dvě slovenské posily z Olomouce, obránce Slavomíra Ferenčíka a Dávida Kormana, kteří z Hané přišli na přestup. Ve Zlíně byli od ledna na hostování. Opačným směrem pak zamířil David Palát na roční hostování a Miroslav Kardoš na přestup.

 

Dále zlínský tým definitivně přepustil svá prává Studénce na Erika Fojtíka, hostovat pak zamířil do Sparty Zdeněk Šafránek. Ten přijede do Zlína jako soupeř již tuto sobotu k prvnímu kolu v dresu Pražanů.

 

Mrzí mě odchod Šafiho (Zdeněk Šafránek), byl to super kluk do party, ale chápu jeho důvody jak dojezdové, tak rodinné,“ řekl generální manažer Zlína Petr Julina na adresu toho, že Šafránek má doma dvě malé děti a do Zlína celé roky dojížděl z Pátku u Poděbrad.

 

Co se Sláva a Dávida týče, jsem rád, že tady zůstali. Jeví se dobře jak do hry, tak do party,“ pověděl Julina. „Věřím, že si tým po nějakých změnách sedne a na všech frotnách budeme jeden tým. Navíc mě těší, že máme tři, čtyři nováčky, kteří se sledge hokejem u nás teď začínají a snad do pár let by mohli být platnými členy týmu,“ dodal Petr Julina. Mrzí jej však nové pravidlo soutěže, které omezilo počet hráčů do utkání se zahraničním pasem na pět.

 

Myslím, že je to škoda, ale co naděláme,“ dodal.

 

PŘÍCHODY:

 

SLAVOMÍR FERENČÍK – Rázný bek přišel do Zlína z Olomouce na hostování v lednu, v dresu Zlína odehrál celé play off zakončené mistrovským titulem. Během léta pak přišel do Zlína na přestup a na turnaji LAPP Cup se radoval i ze svého premiérového gólu ve Zlíně.

DÁVID KORMAN – Jednadvacetiletý útočník měl naprosto podobný příběh jako Ferenčík, stejně tak svůj premiérový gól za Zlín vstřelil na LAPP Cupu ve stejném zápase. Zlínští v něm vidí velký potenciál. Rychlost, bojovnost a chuť do hry mu nechybí. Když je na ledě u gólu, má z něj největší radost, stejně tak nevypustí jediný souboj. Snad je jen otázka času, kdy se z něj stane chladnokrevný zabiják značky střelec a doplní úderné duo svých slovenských krajanů Joppa, Ligda.

 

ODCHODY:

 

ZDENĚK ŠAFRÁNEK (Sparta) – Ve Zlíně strávil sedm sezón, během kterých posbíral pět zlatých medailí z České ligy. Do pražské Sparty míří na hostování.

DAVID PALÁT (Olomouc) – Zlínský dres mění poprvé od roku za svou čtrnáctiletou kariéru, do Olomouce míří na hostování. Se Zlínem za své působení byl u všech šesti mistrovských titulů.

MIROSLAV KARDOŠ (Olomouc) - Ve Zlíně odehrál jen pár zápasů, posledních několik sezón v Olomouci hostoval. Nyní odchází na Hanou na přestup.

ERIK FOJTÍK (Studénka) – Ve Zlíně s některými pauzami strávil několik let, v Baťově městě získal tři tituly a od sezóny 2016/2017 obléká dres Studénky. Do této doby na hostování, nyní odchází do Slezska na přestup.

 

Klub SHK LAPP Zlín děkuje všem, kteří zlínský klub opouštějí, za jejich služby.

 

Soupiska SHK LAPP Zlín do sezóny 2019/2020: Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek. Obrana: Pavel Julina, Zdeněk Hábl, Slavomír Ferenčík. Útok: Martin Joppa, Marian Ligda (C), Dávid Korman, David Hábl, Tomáš Mach, Róbert Turic, Aleš Rauš, Petr Stodůlka, Pavel Šafařík.

Dávid Korman s pukem za první vstřelený gól za Zlín

Slávo Ferenčík s pukem za první vstřelený gól za Zlín

Dávid Korman

Slávo Ferenčík při hře

Velký rozhovor s GM Petrem Julinou: Turnaj byl výjimečně klidný. A cíle do sezóny? Musíte mít vždy ty nejvyšší...

21.09.2019 00:08

Jednadvacetá. Přesně do tolikáté sezóny vstoupil na domácím turnaji LAPP Cup zlínský sledge hokejový klub. V srpnu to bylo rovných 20 let, kdy do Zlína zavítal sledge hokej poprvé. A celou tu dobu má po svém boku dvě legendy – bratry Pavla (hráč) a Petra Julinovi. Druhý jmenovaný z role generálního manažera mluví ve velkém rozhovoru o tom, jaký byl letošní turnaj, jaká je spokojenost s bronzem či o tom, co očekává od nové sezóny.

 

Již podeváté vstoupili Zlínští do sezóny domácím mezinárodním turnajem LAPP Cup. Ač zlato z loňského roku neobhájili, extra zklamání nepociťují. V silné evropské konkurenci vybojovali bronz. Alespoň nějaká to změna, jinou než zlatou medaili totiž Petr Julina do „své kanceláře“ v takzvaném „Klubíčku“ věšel naposledy v roce 2014.

 

Obecně se mi tento ročník líbil. Všechno probíhalo v rámci možností v klidu, nenaskytly se nějaké velké problémy, všechno a všichni fungovali tak, jak měli. Určitě se jednalo o jeden z nejklidnějších roků,“ řekl ředitel LAPP Cupu Petr Julina.

 

Až na jednu výjimku, týmy byly dost vyrovnané. Takový turnaj je pak velmi atraktivní a vzrušující. My jsme si z něj odnesli bronz, alespoň něco. Letos byly krásné medaile, tak jsem rád, že se na ně můžeme každý doma dívat. Ono když jsem před začátkem turnaje četl soupisky a viděl, jaké tam jsou jména, tak bych bronz bral všema deseti. A asi nejen já. Hrálo tady 22 hráčů z květnového  mistrovství světa, my jsme měli jen jediného. A v boji o bronz jsme porazili Nory, kteří jich měli devět,“ pověděl Julina.

 

Mírné zklamání v koutku duše ale pociťuje, po prvních třech duelech měl totiž Zlín na kontě stejný počet výher. Stačilo následně porazit Itálii a šlo by se přímo do finále, ovšem nepovedlo se poměrem 1:4. Druhá možnost hrát o zlato dopadla ještě hůř, Zlín v semifinále nestačil na Malmö vysoko 0:6. Výhra ze skupinové fáze dodávala týmu naději, jenže už v čase 1:15 vedli Seveřané o dvě trefy.

 

 „Po tom prvním dnu byly myšlenky všelijaké. Měli jsme dvě možnosti dostat se do finále, ale ani jednu jsme nevyužili, takže to zklamání tam trochu je. Na druhou stranu je potřeba říct, že sice jsme měli k tomu finále díky dvěma možnostem blízko, ale výkonem na ledě i velmi daleko. Soupeř byl prostě v obou zápasech lepší. A o dost,“ uznal Julina.

 

Návštěvnost na LAPP Cupu? Na jednom zápase větší jak na fotbalovou Spartu!

 

Každopádně jak jsem řekl na začátku, s turnajem spokojenost. Jak organizačně, tak výsledkově. Před turnajem bych bronz bral. Stejně jak jsme dodrželi to, co je našim takovým malým cílem, a to turnaj rok od roku zlepšovat. Opět si myslím, že tam byly nějaké posuny. Je potřeba poděkovat všem lidem z organizačního výboru za skvělou práci. Stejně tak fanouškům za podporu i v zápasech, kde jsme čekali spíše na závěrečnou sirénu, a taky poděkovat školám, které si našly cestu na zápasy. Věřím, že to bylo lepší než sedět v lavicích,“ usmál se zlínský GM.

 

Na LAPP Cup si celkem našlo cestu okolo dvou tisíc fanoušků, přičemž se stal malý paradox... Na sledge hokej ve Zlíně si našlo cestu více fanoušků, jak na fotbalovou Evropskou ligu. Nejvíce jich totiž bylo na repríze loňského finále s italským týmem, kdy bylo hlediště PSG arény zaplněno do posledního místečka - 600 diváků. A to je víc, než bylo na stadionu při letošním utkání fotbalové Evropské ligy při duelu Sparty s Trabzonsporem.

 

Mimochodem, tušíte, kolik zápasů z turnaje Petr Julina vlastně viděl? „No, skoro nic, vlastně ani ne všechno z těch našich. Bylo toho moc,“ řekl Julina.

Ten zlaté medaile nakonec předával švédskému Malmö, které ve finále vyhrálo nad italským Jižním Tyrolskem 2:1. Pro Italy to bylo sedmé stříbro z devíti ročníků.

 

Je mi jich už líto, musí být z toho na přášky. Je to jako když my jsme v České lize dlouho, do roku 2012, čekali na titul, přitom se stříbrem bych mohl tapetovat zdi. Chtěli ho za každou cenu, přivezli skvělou soupisku i s kapitánem ruské reprezentace Lisovem, ale nepovedlo se. Myslím, že za rok přijedou ještě silnější,“ myslí si Julina.

 

Šestý titul v řadě? Vždycky musíte chtít vyhrát…

 

Již za týden začíná pro Zlín také domácí soutěž. V té za šestnáct sezón Zlín nasbíral čtrnáct medailí, vedle čtyř bronzů a stejnému počtu stříber řadí šest zlatých kovů. Z roku 2012 a posledních pěti sezón. Poslední roky zní vždy titulky novin před startem ligy jasně: „Přeruší někdo zlínskou nadvládu?“ Petr Julina má odpověď téměř vždy stejnou.

 

Do každé sezóny vstupujete s očekáváním, protože až zápasy ukáží, jak na tom jste a mohli byste být. Vždycky je to takové, že si říkáte, že vyhrát ten titul znovu už se snad ani nemůže stát, ale vždycky to nějak vyjde. Na druhou stranu je to sport, ve kterém by měl chtít každý být nejlepší. Takže i když jdete do sezóny s pokorou, musíte mít v hlavě, že jdete všechno vyhrát. Každé buly, každý souboj, každý zápas a celou ligu,“ hecuje Petr Julina.

 

A jak se vlastně pro něj liší týdny před startem sezóny? „Skoro nijak, je to pro mne už rutina. Každopádně je potřeba říct, že se ten sport za těch dvacet let neskutečně změnil. Je to vlastně už úplně jiný sport,“ řekl vůdce zlínského sledge hokejového klubu.

 

A ono vlastně má i tak trochu o „úplně jiném sportu“ pravdu. Jako příklad postačí letošní první kolo ligy: Zlínští sledge hokejisté v něm vyzvou para hokejisty Sparty.

Novými vládci Evropy jsou sledge hokejisté Malmö, finále rozhodl Bakke

07.09.2019 13:51

Novými vládci Evropy jsou sledge hokejisté švédského FIFH Malmö. Ti dokázali ve finále turnaje LAPP Cup Zlín 2019 porazit italský tým 2:1, když vítězným gólem rozhodl necelé tři minuty před koncem Audun Bakke, muž zápasu. Třetí cenný kov, barvy bronzové, uzmul domácí Zlín.

 

SOUTH TYROL - MALMÖ 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

 
Branky a nahrávky: 10. Larch (Depaoli, Lisov) – 1. Nilsson (Bakke), 43. Bakke. Vyloučení: 1:2 Využití: 1:0. V oslabení: Bez. Střely na branku: 11:22.

 

Stejně jako v semifinále proti Zlínu, i ve finále vyšel švédskému týmu vstup do zápasu na výbornou. Už po sedmačtyřiceti vteřinách Nor v dresu Malmö Audun Bakke v souboji předčil Rusa Lisova ve službách Italů a našel u protější tyčky volného Hampuse Nilssona, který měl jednoduchou práci a pouze zametl puk do odkryté branky. Radost z vedení ale uhasil o devět minut později Nils Larch, který potrestal vyloučení právě Hampuse Nilssona.

 

Druhá třetina patřila brankářům, kteří hatili šance soupeřů. Kasslatterovi dokonce na startu třetího dějství musela pomoci tyč poté, co Bakke opět zvládl situaci proti Lisovovi. V závěru sice South Tyrol Eagles přidali na obrátkách a tlačili soupeře v jejich obranném pásmu, ovšem do skóre se to nikterak neprojevilo. A tak necelé tři minuty před koncem vystřelil zlato svému týmu Audun Bakke. Italský tým už se následně nezmohl vůbec na nic a posedmé z devíti účastí na LAPP Cupu skončil stříbrný, přičemž se mu to povedlo popáté v řadě.

 

Oproti tomu Malmö ve své osmé účasti dokázalo poprvé získat zlato, ke kterému má z dřívějška ještě dva bronzy. Dokonale tak odčinilo svůj loňský propadák, kdy skončilo poslední. Velkou měrou k triumfu Švédů přispěly také věhlasné posily, například Norové Bakke, Bogle nebo Němci Hering s Rennhackem.

 

"Bylo to velmi zábavné utkání, vyhrát je vždy příjemný pocit, kór, když to utkání rozhodnete. Je to pěkný a kvalitní turnaj, který byl pro nás velmi náročný. Itálie ve finále ukázala své kvality, ale dali jsme o ten gól víc. Velmi si toho vítězství cenníme, těšíme se na oslavy," řekl hrdina Malmö Audun Bakke.

 

"Je to frustrující mít tolik stříbrných medailí a nikdy nevyhrát, ale soupeř byl dnes o něco lepší, my jsme se dopoustěli mnoha chyb, obecně byli Švédi rychlejší," řekl Christian Depaoli, útočník Tyrolska, který vyhrál se ziskem 18 bodů (12+6) kanadské bodování turnaje. "Toho si velmi vážím, jen škoda, že ty body neznamenaly zlato. Na druhou stranu jsme získali mnoho cenných zkušeností, odehráli jsme dobré zápasy. Turnaj byl jako vždy skvěle připravený, užili jsme si to," dodal Depaoli.

 

 

VIDEO ZÁZNAM UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.

TEXTOVÝ ZÁZNAM UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.

 

 

BRONZOVÁ RADOST! ZLÍN SRAZIL NORSKOU MJOSU PĚTI GÓLY A SLAVÍ

07.09.2019 12:24

Zlínští sledge hokejisté jsou bronzoví! Na domácím turnaji LAPP Cup dokázali v zápase o cenný kov porazit norskou Mjosu a získali tak v devátém ročníku turnaje historicky pátou medaili, kdy krom loňského zlata mají na kontě čtyři bronzové medaile. Zlín byl po celý duel lepším týmem a po zásluze se raduje z medailového umístění.

 

ZLÍN - MJOSA 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

 

Branky a nahrávky: 8. Zapletal (Z. Hábl), 20. Z. Hábl (Ligda), 26. Joppa (Z. Hábl), 31. Ligda (Joppa), 40. Joppa (Ligda) – 43. Vaernes (Nordstoga). Vyloučení: 2:0 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely: 18:6.

 

Domácí hodili za hlavu včerejší dva neúspěchy proklouznout do finále a na norský tým nastoupili od úvodních sekund. Jako první zúročil převahu Jan Zapletal, který v osmé minutě uspěl svižnou přízemní střelou.

 

O chvíli později mohl vedení navýšit ještě Joppa, který obral o puk Schrøderovou a ujížděl sám na Hamreho, ten však jeho kličku přečetl. Tentýž hráč se ocitl v obrovské šanci i čtyři minuty před koncem prvního dějství, když z mezikruží poslal puk přesně do šibenice, Hamre však předvedl, jak mrštnou má lapačku.

 

Mjøsa opět zahrozila na začátku druhé části, když střelu Nordstogy z levé strany vyrazil Matoušek jen před sebe, kam se řítil další z norských hráčů. Korman byl však rychlejší a stihl kotouč z nebezpečného místa odklidit. Poté už opět nadešel čas Lappáků! Zdeněk Hábl sebral kotouč na útočné modré čáře, nijak se nerozmýšlel a poslal ho prudkou střelou přesně pod horní tyč – 2:0! Vzápětí navíc dostal senzační nabídku zpoza branky Ferenčík, ten ale z první nezamířil přesně.

 

I tak Zlín stihl ztvrdit své vedení třetím gólem ještě ve druhé třetině, a to po velmi kuriózní situaci. Martin Joppa jel střídat, jenže u vrátek se musel vytočit, neboť na zlínské střídačce momentálně nebyla ideální náhrada za něj. Joppa se otočil, dostal ihned přesný pas a poslal jej do sítě – 3:0!

 

Poslední patnáctiminutovka začala pro domácí hráče lépe, než by si mohli přát, už po 42 vteřinách přidal čtvrtou branku kapitán Marian Ligda. V ten moment bylo prakticky rozhodnuto. Poslední naděje hostů pak definitivně vyhasly, když neproměnili ani jedinou početní výhodu, kterou jim ve 35. minutě nabídl Julina. Slavnou „Pátou“ pak rozezněl stadiónem Martin Joppa, který se prokličkoval do prostoru před brankou a svižnou střelou zavěsil pod víko.

 

Mjøsa se nakonec přece jen dočkala branky, Morten Vaernes se tři minuty před koncem vřítil do útočného pásma, sjel si ke kruhům a poslal přesnou střelu k tyči. To však bylo ze strany hostů vše a Zlín už si pohodlně dokráčel pro vítězství i pro bronzové medaile!

 

„Vzhledem k tomu, jaké zápasy jsme odehráli, myslím si, že to třetí místo je zasloužené. Chtěli jsme se trochu poprat i o to první místo, ale bohužel to nevyšlo. Včera byl těžký den a my jsme nezvládli zápasy, které rozhodovaly o tom finále. Hráli jsme s našim ligovým týmem, jsou to zkušení hráči a někteří noví, draví. Možná někteří nejsou tak rychlí jako ti zahraniční hráči, ale my to vynahrazujeme těmi zkušenostmi. Takže myslím si, že to bylo i pro ně dobré, že si zahráli takovýto zahraniční turnaj,“ pověděl kapitán Zlína Marian Ligda, který se stal nejproduktivnějším hráčem týmu – nasbíral 10 gólů a tři nahrávky. Zlín porazil Mjosu jak v duelu o bronz, tak ve skupině.

 

„V prvním zápase jsme si je trochu oťukali, našli jsme jejich slabiny i silné stránky a řekli jsme si v šatně, co máme dělat. Kteří hráči jsou rychlí, kteří jsou šikovní na puku, a ty jsme se snažili hlídat, aby se nedostali k zakončení. A samozřejmě náš útok je kvalitní, takže tam záleželo na tom, jak je dokážeme přečíslit a jestli dokáží vydržet to tempo, které nasadíme,“ dodal Ligda.

 

„Byl to velmi dobrý zápas, Zlín hrál skvěle. Máme stále mladý tým, takže jsme získali cenné zkušenosti a navíc při kvalitní hře posílili svalstvo,“ řekl zase norský kouč Espen Hedge.

 

Bronzový tým SHK LAPP Zlín: Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek. Obrana: Pavel Julina, Zdeněk Hábl, Jan Zapletal, Slavomír Ferenčík. Útok: Martin Joppa, Marian Ligda, Dávid Korman, David Hábl, Tomáš Mach, Róbert Turic, Aleš Rauš. Realizační tým: Petr Julina, Tomáš Sedláček, Jaroslav Mikulka, Jakub Kudláč, Marek Bis, Petr Krystýn.

 

VIDEO ZÁZNAM UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.

TEXTOVÝ ZÁZNAM UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.

 

Kanár od Malmö odvál finálový sen, Zlín jde do zápasu o bronz

06.09.2019 20:13

Hrůzný scénář jako od Edgara Allana Poea napsalo semifinále LAPP Cupu mezi Zlínem a Malmö. Domácí sledge hokejisté naprosto nezvládli úvod utkání, kdy již v čase 1:05 prohrávali 0:2. S duelem už dále nic udělat nedokázali a v konečném důsledku dostali od Seveřanů tenisového kanára; 0:6. Zlínští tak nevyužili dvě možnosti postoupit do finále, v sobotu od 9:30 hodin se tak utkají v zápase o bronz s norským týmem Mjosa Pikes, který v základní skupině porazili 3:2 v samostatný nájezdech.

 

ZLÍN – MALMÖ 0:6 (0:2, 0:4)

 

Branky a nahrávky: 1. Hering (Bogle), 2. Bogle, 17. Bakke (Bogle, Ingvarsson), 18. Bogle, 23. Rennhack (Hering), 30. Bakke (Lundgren). Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 8:14.

 

Zlín: Molek (Matoušek) – Julina (A), Z. Hábl, Mach, Zapletal – Joppa (A), D. Hábl, Ligda (C), Turic, Ferenčík, Korman.

Malmö: U. Nilsson – Lundgren, Ingvarsson, Strandmark, Bogle – H. Nilsson, Eklund, Flomén, Bakke, Hering, Jonsson, Rennhack.

 

Malmö snově vyšel vstup do zápasu. Po 32 sekundách si z levé strany najel do střelecké pozice Bernhard Hering a křížnou střelou snadno překonal Molka. O půl minuty později udeřili Švédové podruhé, středem hřiště si nabruslil do šance Magnus Bogle a zavěsil nad tělo Molka. Skóre se už do přestávky neměnilo, i když si domácí následně vytvořili určitou herní převahu.

 

Další branku viděla PSG Aréna v sedmnácté minutě. V blízkosti levé tyče dopravil kotouč do branky Audun Bakke. Zanedlouho se na Molka řítili dva soupeři, zakončení vzal na sebe Magnus Bogle a nasměroval kotouč pod břevno. Pátou branku švédského týmu přidal Frank Rennhack, kterého ideálně našel s přihrávkou Hering. Konečné skóre stanovil v poslední minutě duelu střelou z pravé strany Audun Bakke.

 

 „Hraje se těžko, když hned na začátku dostanete dva góly a musíte dotahovat. Když ještě k tomu máte v rukách dva zápasy, každý inkasovaný gól vám vezme síly. My už jsme jich moc neměli. Zápas rozhodl jeho úvod,“ řekl David Hábl, útočník SHK LAPP Zlín.

 

Je to dobré. Hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli. Jsem spokojený, když hráči poslouchají pokyny trenéra a řídí se jimi, vede to k úspěchu. My jsme si na ledě plnili své povinnosti, díky tomu vyhráli a postoupili do finále,“ pověděl zase Mikael Carlsson, kouč Malmö.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Video přenos ze zápasu naleznete ZDE.

 

SOBOTA 9:30, PSG ARÉNA. ZLÍN - MJOSA, ZÁPAS O BRONZ!

 

První porážka na turnaji, prohra s Italy posílá Zlín do semifinále

06.09.2019 14:31

Souboj o přímý postup do finále se odehrál mezi Zlínem a italským týmem South Tyrol Eagles. Italové zvládli vstup do utkání a ve druhém poločase svůj náskok dalšími třemi brankami navýšili. Moravané skórovali pouze jednou a na soupeře nestačili v poměru 1:4. Italové si tak zajistili přímý postup do sobotního finále, Zlín si to v semifinále rozdá s Malmö od pátečních 17 hodin.

 

ZLÍN – S. T. EAGLES 1:4 (0:1, 1:3)

 

Branky a nahrávky: 28. Ligda – 7. Larch (Depaoli), 16. Larch (Depaoli, Lisov), 23. Depaoli (Lisov, Larch), 27. Depaoli (Larch). Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 6:13. Diváci: 600 (vyprodáno).

 

Zlín: Matoušek (Molka) – Julina (A), Z. Hábl, Ferenčík, Zapletal – Joppa (A), D. Hábl, Ligda (C), Turic, Ferenčík, Korman, Mach.

S. T. Eagles: Kasslatter (Kanestrin) – Enderle, Cavaliere (A), Remotti, Planker (A) – Winkler, Torella, Larch (C), Depaoli, Lisov, Andreoni, Boneccher.

 

 

Důležitou první branku vstřelil soupeř Zlína na začátku sedmé minuty prvního poločasu. Depaoli předal kotouč kapitánovi hostů Nilsi Larchovi, který si najel až před Matouška a poslal kotouč do pravého horního rohu branky. O vyrovnání se pokoušel Ligda, u pravé tyče ale na Kasslattera dotíral marně. Na druhé straně mohl podruhé skórovat Larch, místo střely nicméně ještě zbytečně přihrával.

 

Ve druhé půli orazítkoval Lisov levou tyčku a o chvíli později Matoušek kapituloval podruhé. Důraz v předbrankovém prostoru prokázal Nils Larch a dopravil kotouč do prostoru vymezeného třemi tyčemi.  Zlínští jezdili, Zdeněk Hábl odehrál celé utkání bez jediného střídání, ovšem do šance se domácí ne a ne dostat.

 

Na 3:0 z pohledu hostujícího týmu zvýšil po protiútoku Christoph Depaoli, jemuž ideálně před branku nahrál Lisov. Stejný hráč se trefil také ve 27. minutě, kdy využil své možnosti poblíž levé tyče. Zlín se zmohl na jediný gól, po dravém průniku uspěl proti Kasslatterovi Marian Ligda a alespoň malou radost tak udělal vyprodanému zlínskému stadionu, na čemž se výrazně podílela Střední průmyslová škola polytechnická Zlín.

 

„Jsme zklamaní. Italové ale byli lepší a zasloužili si zápas vyhrát. Měli jsme málo střel, a když už jsme si šanci vypracovali, puk nám odskočil od hokejky nebo jsme minuli bránu. Škoda, že jsme nedokázali vyrovnat za stavu 0:1, to by bylo utkání pořád otevřené,“ mrzelo obránce Zlína Pavla Julina.

 

 

„Byl to těžký zápas. Důležité bylo, že jsme zvládli jeho začátek. Postoupili jsme přímo do finále, což je pro nás samozřejmě skvělé,“ řekl Franco Comencini, trenér italským Orlů.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Video přenos ze zápasu naleznete ZDE.

 

Zlín splnil povinnost proti Vídni, s Italy zabojuje před vyprodanou halou o postup do finále!

06.09.2019 11:02

Nefalšovanou kanonádou potěšil své neúnavné příznivce tým Zlína. Ve svém prvním pátečním zápase na LAPP Cup Zlín 2019 rozdrtil své protějšky v barvách Vídně vysoko 11:0 a vyhrál tak i své třetí utkání na turnaji. Kapitán Moravanů Marian Ligda ještě do přestávky zkompletoval hattrick a navrch přidal ještě čtvrtou trefu. První poločas také o vítězi utkání rozhodl, Zlín po něm totiž vedl rozdílem sedmi branek. Gólman Molek udržel čisté konto. Od 12 hodin se utká s italským týme South Tyrol Eagles o přímý postup do finále. Oba týmy mají shodně sedm bodů, vítěz jde do finále, poražený do semifinále o postup do finále. Při zápase bude hnát dopředu domácí vyprodaná PSG aréna!

 

ZLÍN – VÍDEŇ 11:0 (7:0, 4:0)

 

Branky a nahrávky: 2. Ligda (Turic), 4. Joppa, 9. Ferenčík (Mach), 10. Ligda (Joppa), 11. D. Hábl (Zapletal), 11. Ligda (Ferenčík), 14. Ligda (Joppa), 17. Ferenčík (D. Hábl), 24. Joppa, 28. Korman (Joppa), 28. Julina (Ligda). Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300.

 

Zlín: Molek (Matoušek) – Julina (A), Z. Hábl, Mach, Zapletal – Joppa (A), D. Hábl, Ligda (C), Turic, Rauš, Ferenčík, Korman.

Vídeň: Boček – Wliszczak, Darena – Lanza, Perthold, Reininger, Jung, Seneca, Krejčik.

 

Otevření střelnice provedli hráči Zlína ve druhé minutě, kdy se z předbrankového prostoru trefil Marian Ligda. O chvíli později rozjásal zaplněnou PSG Arénu Martin Joppa, z pravé strany zavěsil pod břevno. Od modré čáry se povedlo skórovat Slavomíru Ferenčíkovi, pro něhož to byl první gól ve zlínském dresu. Následně se mezi úspěšné střelce znovu zapsal Marian Ligda. Pátý gól Moravanů přidal přesným pokusem k pravé tyči David Hábl, v jedenácté minutě dovršil hattrick Marian Ligda. Do přestávky se Zlín prosadil ještě jednou, a to zásluhou znovu Mariana Ligdy.

 

Ve druhém poločase udeřili Zlínští celkem čtyřikrát. Z mezikruží překonal brankáře Bočka v brance Vídně Slavomír Ferenčík, z podobného prostoru jej poté napodobil Martin Joppa. Bouřící PSG Aréna si žádala „desítku“, ve 28. minutě její přání vyslyšel David Korman, který se taktéž radoval z první trefy za Zlín. Konečné skóre zápasu stanovil ve 28. minutě Pavel Julina.

 

Splnili jsme povinnost, to hlavní nás čeká za chvíli ve 12 hodin,“ věděl trenér domácích Tomáš Sedláček.

 

„Je to pro nás dobrá zkušenost. Ano, měli jsme problém s tím dostat se vůbec ke střele, ale stál proti nám velmi kvalitní soupeř. Bylo to náročné, Zlín byl lepší a zaslouženě vyhrál,“ pověděl za Vídeň kapitán Raphael Jung.

 

ZÁZNAM ONLAJN PŘENOSU NALEZNETE ZDE.

ZÁZNAM VIDEO PŘENOSU NALEZNETE ZDE.

 

LAPP Cup, den první: Zlín jediný neporažen, zítra se popere o přímý postup do finále

05.09.2019 19:47

Sledge hokejový turnaj LAPP Cup Zlín má za sebou první hrací den. Po něm je první italský tým, který za tři duely nasbíral sedm bodů. Druhý je se čtyřmi body Zlín, ovšem má zápas k dobru…

 

South Tyrols Eagles - Vienna Wariors 13:0

Italské družstvo na úvod turnaje splnilo roli favorita a rozstřílelo Vídeň třinácti góly. Šesti brankami se blýskl Christoph Depaoli.

 

SHK LAPP Zlín - Mjosa Pikes 3:2sn

Zlínští sledge hokejisté zahájili turnaj zápasem proti Norské Mjose. V první polovině zápasu si domácí vypracovali dvoubrankové vedení, jenže Norové dokázali snížit a následně v poslední minutě i srovnat. Domácí sledge hokejisté si ale nakonec výhru vzali zpět, i když jen za dva body v nájezdech.

 

 FIFH Malmö - South Tyrol Eagles 5:4sn

Švédský tým vstoupil do utkání lépe. Už ve třetí minutě otevřel skóre Audun Bakke. Italům se pak podařilo vstřelit čtyři branky a jasně kráčeli za vítězstvím, ovšem Malmö předvedlo v závěru málo vídaný comeback. Během necelých dvou a půl minut vstřelil severský tým tři branky a zápas srovnal. V nájezdech dokonal obrat německý hráč ve službách Malmö Bernhard Hering.

 

Mjosa Pikes - Vienna Warriors 9:0

I druhý zápas Vídně skončil debaklem. Norové nasázeli v první polovině sedm branek a vytvořili si pohodlný náskok. V té druhé už vstřelili jen dva. Po dvou gólech si připsali Morten Vaernes a Knut Andre Nordstoga.

 

SHK LAPP Zlín - FIFH Malmö 5:4sn

I druhý zápas zlínských sledge hokejistů skončil výhrou domácích po nájezdech. Švédský tým vedl necelých šest minut před koncem 4:2, ovšem bojující domácí tým dokázal srovnat stav zápasu, přičemž čtvrtý gól vstřelil při power-play, načež si opět podmanil rozstřel.

 

Mjosa Pikes 2:5 South Tyrols Eagles

První hrací den zakončil atraktivní zápas mezi Mjosou a South Tyrol. Italové se dostali brzy do vedení, Norové však následně dokázali srovnat. Italský tým šel ale následně do trháku, kdy houževnatí Norové už jen dokázali mírnit porážku.

 

Rozpis druhého hracího dne:

9:00 SHK LAPP Zlín – Vienna Wariors

10:35 FIFH Malmö – Mjosa Pikes

12:00 SHK LAPP Zlín – South Tyrol Eagles

13:30 FIFH Malmö – Vienna Warriors

15:35 SF 4. vs. 5.

17:00 SF 2. vs. 3.

 

V pátek se čekají tuhé boje ve skupině i následných semifinále. Zlín pokud zvládne ranní duel s Vídní, kde je favoritem, popere se v přímém souboji o postup do finále s Italy. Mjosa s Malmö by měly bojovat o to, kdo zaujme třetí pozici a zahraje se semifinále o postup do finále. Poražený bude hrát jen o postup do duelu o bronz.

Drama se sladkým koncem! Velký obrat s Malmö dokonal Zlín znovu v nájezdech

05.09.2019 17:32

Druhý zápas v turnaji a druhé drama končící až v nájezdech. I tentokrát dokázali hráči Zlína zvítězit, po Mjose si poradili také s celkem Malmö. Zlínští v prvním poločase dvěma góly otočili skórez 0:1 na 2:1, obrat se ale po pauze povedl také Švédům. Ti si vypracovali vedení 4:2 a domácí museli dotahovat. Smazat ztrátu nakonec zvládli, když při závěrečné hře bez brankáře vyrovnával na 4:4 Joppa. O bodu navíc pro Zlíňany rozhodl ve třetí sérii nájezdů stejně jako ráno Marian Ligda. V pátek Zlín čekají dva duely, od 9:00 s Vídní, od 12:00 pak s italskými Orly. Odpoledne pak případné semifinále.

 

ZLÍN – MALMÖ 5:4sn (2:1, 2:3 – 2:1)

 

Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 9. Ligda (Joppa), 13. Z. Hábl (Joppa), 25. Zapletal (Z. Hábl), 29. Joppa (Korman, Julina), rozh. náj. Ligda – 3. Hering (Bakke), 18. Bogle, 20. Hering (Jonsson), 25. Hering (Ingvarsson). Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 20:16.

 

Zlín: Molek (Matoušek) – Julina (A), Z. Hábl, Mach, Zapletal – Joppa (A), D. Hábl, Ligda (C), Turic, Rauš, Ferenčík, Korman.

Mjøsa: U. Nilsson – Lundgren, Ingvarsson, Strandmark, Bogle – H. Nilsson, Eklund, Flomén, Bakke, Hering, Jonsson, Rennhack.

 

Gólový účet utkání otevřelo ve třetí minutě Malmö. Bernhard Hering byl na levé straně pohotový s dorážkou. Zlín odpověděl zásluhou kapitána Mariana Ligdy. Slovenský útočník sice v ideální pozici vystřelit nedokázal, z té horší se mu to už však povedlo. Inu, moment překvapení. Obrat ve vývoji duelu dokonal Zdeněk Hábl. Ten po nahrávce Joppy mířil přesně do horní části prostoru vymezeném třemi tyčemi.

 

Vedení Zlína trvalo do osmnácté minuty. Magnus Bogle táhl protiútok, který zakončil pokusem ke vzdálenější tyči. Třetí trefu Malmö obstaral po střele zprava Bernhard Hering, tentýž hráč poté tečoval nahození Ingvarssona a zkompletoval hattrick. Před Zlínskými stál nelehký úkol minimálně se na soupeře dotáhnout. Kontaktní branku zařídil důrazný Jan Zapletal po skvělém pasu Zdeňka Hábla, to běžela 25. minuta. V závěru Moravané odvolali gólmana a tah se šesti muži v poli jim vyšel velmi rychle. Již za pouhých pět sekund ze skrumáže před Nilssonem poslal kotouč do sítě Martin Joppa.  V samostatných nájezdech se opět blýskl Marian Ligda a ve třetí sérii vystřelil Zlínu výhru.

 

Zlín má tak po prvním dnu čtyři body a v tabulce mu patří druhá pozice. „Kompletně po prvním dnu jsme spokojeni, s Norskem jsme přišli o bod v poslední minutě, se Švédy to bylo zase naopak. Tam jsme začali dobře, pak nás však individuální chyby dostaly dolů. Hráči se ale zvedli, smazali ztrátu a máme dva body,“ řekl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín.

 

„Byl to dobrý zápas, rozhodně měl svou nespornou kvalitu. Chybělo nám trochu více štěstí v zakončení, jinak si myslím, že bychom vyhráli. Každopádně jsme rádi, že jsme si vyzkoušeli utkání s těžkým a silným soupeřem,“ řekl po utkání Mikael Carlsson, trenér FIFH Malmö.

 

VIDEO ZÁZNAM UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.

TEXTOVÝ PŘENOS Z UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.

TABULKA PO PRVNÍM HRACÍM DNI:

 

Vítězný vstup do turnaje! Zlín porazil norskou Mjosu v nájezdech

05.09.2019 12:31

Výhrou začali sledge hokejisté Zlína domácí turnaj LAPP Cup, kdy v úvodním utkání porazili norskou Mjøsu 3:2 po samostatných nájezdech. Během prvního poločasu herně dominovali a vypracovali si náskok dvou branek. Po přestávce mohli přidat další góly, nevycházela jim ale koncovka, čehož Seveřané využili. Po dvou povedených trefách Vaernese, té druhé z poslední minuty druhé půle, dokázali Noři vyrovnat a vynutili si nájezdy. V těch však Zlín proměnil všechny své pokusy, čím si zapsal do tabulky druhý bod. Dva góly vstřelil kapitán Marian Ligda. Jeho tým přestřílel soupeře 20:7. Další duel Zlínští hrají dnes od 14:50 hodin s Malmö.

 

ZLÍN – MJØSA 3:2sn (2:0, 0:2 – 3:1)

 

Branky a nahrávky: 5. Ligda (Joppa, Zapletal), 13. Z. Hábl (Joppa, Julina), rozh. náj. Ligda – 25. Vaernes, 30. Vaernes (Schroder). Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 20:7.

 

Zlín: Matoušek (Molek) – Julina (A), Z. Hábl, Mach, Zapletal – Joppa (A), D. Hábl, Ligda (C), Turic, Rauš, Ferenčík, Korman.

 

Mjøsa: Gronlie (Hamre) – Komma, Nordstoga, Sundt – Aanekre, Grosfjeld, Strand, Kirstistuen, Fabian, Lyngroth, Schroder, Vaernes.

 

Zlínští se ujali vedení na konci páté minuty. Při slovenské spolupráci nahrál Martin Joppa na levou stranu Marianu Ligdovi, jehož střela se zastavila až za zadní tyčí Gronlieho branky. Ve dvanácté minutě udeřil domácí celek podruhé. Rauš tečí Ligdova nahození ještě neuspěl, o chvíli později ovšem objel bránu Zdeněk Hábl a dokázal umístit kotouč mezi první tyč a Gronlieho.

 

Ve druhém poločase mohl Zlín svůj náskok zvýšit. Ligda, Zapletal ani Ferenčík ale ve svých šancích neuspěli. Z ojedinělé možnosti tak udeřil norský tým. Mortenu Vaernesovi se na pravé straně naskytl volný prostor a zavěsil nad rameno Matouška do levé šibenice. Těsně před koncem řádné hrací doby putoval Gronlie na střídačku a Mjøse risk vyšel. Morten Vaernes opět zavěsil do levého horního růžku, z naprosto totožné akce. Zlín si vzal výhru nakonec zpět v samostatných nájezdech, kdy se postupně prosadil Joppa, Ligda a Zdeněk Hábl.

 

„Zkomplikovali jsme si to utkání, ve druhé třetině jsme měli proměnit nějakou šanci a byl by klid. Z toho pramenily šance pro soupeře, čehož on dokonale využil. V nájezdech jsme si ale zvládli výhru vzít zpět,“ řekl kapitán SHK LAPP Zlín a autor dvou branek Marian Ligda.

 

"Byl to velmi dobrý a vzrušeující zápas. Na konci se nám podařilo vyrovnat, hráče muselo utkání bavit," řekl norský kouč Espen Hedge.

 

VIDEO ZÁZNAM UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE.

ZÁZNAM TEXTOVÉHO PŘENOSU NALEZNETE ZDE.

 

Zlín jde na úvod na Mjosu! Sledujte LAPP Cup na videu, textových přenosech či live informacích

05.09.2019 07:04

Dnes v 9 hodin ráno se rozehraje ve Zlíně mezinárodní sledge hokejový turnaj LAPP Cup. Připravili jsme pro vás, jako vždy, mnoho možností turnaj sledovat i mimo stadion.

 

Ze všech zápasů poběží živé video přenosy na youtube, zároveň live informace o střelcích atd. a ze zlínských zápasů navíc poběží textový komentovaný přenos na serveru Onlajny.com.

 

Na všechno naleznete odkaz ZDE (klik) u příslušného zápasu. Televizka znamená proklik na youtube, „info“ vás odkáže na live informace ze zápasu a logo Onlajnů na textový přenos.

 

Zlín jde na úvod turnaje na norskou Mjosu.

 

Rozpis zlínských zápasů:
Zlín – Mjosa, čtvrtek 10:25
Zlín – Malmö, čtvrtek 14:50
Zlín – Vídeň, pátek 9:00
Zlín – South Tyrol Eagles, pátek 12:00

Direktoriát turnaje: Mírné změny sestav a hybridní zakázané uvolnění

04.09.2019 23:19

Direktoriát turnaje ve středečním večeru oficiálně odstartoval sledge hokejový LAPP Cup Zlín 2019. Hlavním závěrem je schválení hybridního zakázané uvolnění, který se v Česku na klubové scéně bude praktikovat vůbec poprvé. Dále kluby mírně upravily a následně definitivně uzavřely soupisky, kdy Vídeň dopsala Itala Christiana Senecu. Norové připsali Fabiana Overliho, naopak turnaje se oproti původnímu plánu nezúčastní Solberg Loyd Remi a Oiseth Ola Bye.

 

"Turnaj považujeme za zahájený, přejeme všem klubům co nejlepší zážitky a ať se vše nese ve sportovním duchu fair play," řekl ředitel turnaje Petr Julina.

 

Turnaj startuje ve čtvrtek v 9 hodin zápasem mezi týmy South Tyrol Eagles a Vienna Warriors. V 10:25 rozehraje turnaj také domácí Zlín s Norskou Mjosou.

 

KONEČNÉ SOUPISKY NALEZNETE ZDE.

 

VŠE O LAPP CUP ZLÍN 2019 ZDE.

 

CZ: Rozpis a herní systém: Vítěz skupiny rovnou do finále, Zlín začíná s Mjosou

02.09.2019 16:03

Ve čtvrtek 5. září startuje ve Zlíně 9. ročník mezinárodního sledge hokejového turnaje LAPP Cup Zlín. Do Baťova města se sjede evropská elita čítající pět týmů a celkově 22 hráčů z mistrovství světa.

 

Organizátoři vzhledem k pěti týmům museli vymyslet nový herní systém, který vypadá následovně: v základní části hraje každý s každým, vítěz skupiny proklouze rovnou do finále, vyhne se tak vyřazovacímu utkání. V tom se boji o postup do finále utká druhý a třetí tým, poražený putuje do souboje o bronz. Tam jej doplní vítěz utkání mezi čtvrtým a pátým, pro toho LAPP Cup končí. Zápas o bronz se odehraje v sobotu 7. září od 9:30 hodin, finále pak od 11:30 hodin. Oba medailové zápasy se hrají 3x15 minut.

 

Zbylé skupinové duely se hrají na 2x15 minut. Zlín načne svoje boje s norskou Mjosou ve čtvrtek v 10:25 hodin, následně se od 14:50 hodin utká s Malmö. V pátek má na programu minimálně dva duely – od 9:00 hodin s Vídní a od 12:00 s italským Jižním Tyrolskem. V pátek odpoledne případě semifininále.

 

LAPP Cup se dlouhodobě těší velkému zájmu fanoušků i médií, což potvrzuje i letošní ročník. „Máme představu, že alespoň na tři z těch čtyř zápasů v základní skupině by mohl být zaplněný stadion. Dle současné situace je skoro plno na reprízu loňského finále s Itálií. Bohužel nejsme na mistrovství v Ostravě, abychom mohli rozhazovat miliony a zaměstnat několik lidí na propagaci akce, i tak ale věříme, že si fanoušci najdou k nám cestu, vstup je ZDARMA,“ láká fanoušky Jakub Kudláč, PR manažer SHK LAPP Zlín.

 

Dobře spolupracujeme s našimi partnery, videopozvánka láká lidi ve zlínském kině Golden Apple Cinema, několikrát denně běží v televizi TVS, plakáty jsou vylepeny na zastávkách hromadné dopravy a v prodenách Enapa, vstříc nám vyšel i hokejový klub PSG Berani Zlín, kde běžela videopozvánka na kostce při zápase a poslední dva týdny běží celý den na LCD panelu u stadionu. Dále se nám opět podařilo spojit s Českou televizí. Sice bohužel nevyjde přímý přenos některého ze zápasů, neboť ve stejném datu probíhá mistrovství světa v basketbalu, kterému patří veškerý vysílací čas, alespoň se však podařilo dohodnout patnácti minutovou reportáž, kterou veřejnoprávní televize odvysílá v premiéře ve čtvrtek 12. září od 11 hodin na programu ČT sport,“ dodal Kudláč.

 

KOMPLETNÍ ROZPIS LAPP CUP ZLÍN 2019 NALEZNETE ZDE! (klik)

EN: Game scheduling and the game system: the group winner goes right to the finals, Zlin starts with Mjosa

02.09.2019 15:50

LAPP Cup Zlín, International Para Hockey Tournament starts its 9th season on Thursday, September 5. Five European elite teams are to gather in Zlín, in the rosters of whose there is a total of 22 players from the last World Para Hockey Championship.

Because of only five teams involved, the organizers had to establish a new game system which goes as follows: there is a round robin in the tournament’s body games, the group winner slips right to the finals and avoids the playoffs. Playoffs for the finals are to play in between the teams on the second and the third place in total, whilst the defeated one will compete for the bronze. Their opponent comes from the game between the fourth and fifth team: the winner progresses to the bronze game, the loser ends in the LAPP Cup tournament. The bronze game starts on Saturday September 7 at 9:30am, the gold game start on the same day at 11:30am. Both games shall last 3x 15 minutes. The other games in the base groups shall last 2x 15 minutes.

LAPP Cup has always been followed by a large amount of fans and media, the interest of whose is confirmed for this year’s tournament as well. „We suppose that at least three from the four games in the base group could be sold out. Currently, the game against Italy is almost sold out already. We still believe that the fans will arrive, the admission is for FREE,” says PR Manager of the team SHK LAPP Zlín, Jakub Kudláč, addressing the fans.

Furthermore, we are in connection with the Czech public-broadcast TV. I am afraid there will be no live broadcast of any game because there is the World Basketball Championship going on at the same time, thus the whole broadcasting time belongs to it. However, a 15-minutes long report will be scheduled for broadcast on the Czech ČT Sport channel on Thursday 12 September at 11am“, adds Kudláč.

THE COMPLETE SCHEDULING OF LAPP CUP TOURNAMENT 2019 TO SEE HERE! (click)

 

CZ: Zlín se chystá na svátek sledge hokeje, přijede 22 hráčů z mistrovství světa

02.09.2019 11:07

Dvaadvacet hráčů, kteří se v květnu představili na sledge hokejovém světovém šampionátu, zamíří v následujících dnech do Zlína na 9. ročník turnaje LAPP Cup, který se hraje od čtvrtka 5. září do soboty 7. září. Jména jsou to v nominacích skutečně solidní… Níže v článku se blíže podíváme na hvězdy jednotlivých výběrů, veškeré ostatní informace o turnaji naleznete ZDE (klik).

 

MJOSA PIKES (Norsko)

Norský kouč Espen Hedge svou nominací pořádně zatopil pod kotlem. Do Zlína přiveze kádr nabitý jmény, celkem devět hráčů Mjosy zapsalo účast na posledním mistrovství světa. Tým je dokonce tak plný, že dva další skvělí forvardi posílili Malmö. Norsko bude také reprezentovat jediná žena světového sledge hokeje, Lena Schroderová.

 

SOUTH TYROL EAGLES (Itálie)

Itálové si také brousí zuby na zlatou medaili, která jim v historii unikla o jedinou pozici už šestkrát, naposledy loni s domácím Zlínem. Obvykle silný výběr sice přijede bez svého kapitána Sandra Kalegarise, jeho však zcela jistě plně zastoupí ruský snajpr Dmitrij Lisov. Jejich kádr celkem čítá šest účastníků mistrovství.

 

FIFH MALMÖ (Švédsko)

Švédové po loňském propadáku v podobě posledního místa se také značne vyzbrojili. Krom tří švédských účastníků šampionátu, gólmana Nilssona a obránců Lundgrena a Ingvarssona, dres Malmö obleče německý rychlík Bernhard Hering a dva skvělí norští útočníci Audun Bakke a Magnus Bogle, další muži z mistrovství světa.

 

SHK LAPP ZLÍN (Česká republika)

Domácí Zlín letos spoléhá na své kmenové hráče, kteří dostanou naplno příležitost porovnat se s mezinárodním hokejem. Žádné zvučené posily, pouze obvyklé doplnění obrany o Jana Zapletala, který je zlínským odchovancem. Krom něj bude v obraně Pavel Julina, který načne svou již jednadvacátou sezónu, nebo třeba Zdeněk Hábl, třetí nejproduktivnější celkově a bodově nejlepší Čech na mistrovství světa. Ve zlínském kádru je zároveň jediným účastníkem květnového MS.

 

Útok se pak spolehne na údernou slovenskou dvojici Martin Joppa, Marian Ligda. „Že nemáme posily jako loni nevadí, chceme naplno dát prostor našim hráčům, aby získali cenné zkušenosti a v budoucnu se mohli stát našimi oporami. Jak to někteří z nich zvládnou, to uvidíme až na ledě,“ pověděl trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

VIENNA WARRIORS (Rakousko)

Vídeň na papíře přiveze nejslabší tým, ovšem jedno jméno v její nominaci vyníká. Ital Gabriele Lanza, taktéž účastník květnového mistrovství, by mohl být hlavní útočnou silou. Mj. loni v dresu Tyrolska byl autor jednoho gólu ve finálovém utkání se Zlínem. Branku Vídně pak bude hájit český brankář Petr Boček.

 

KOMPLETNÍ SOUPISKY VŠECH TÝMŮ NALEZNETE ZDE! (klik)

KOMPLETNÍ NOMINACE SHK LAPP ZLÍN: Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek. Obrana: Zdeněk Hábl, Pavel Julina, Jan Zapletal, Slavomír Ferenčík, Tomáš Mach. Útok: Martin Joppa, Marian Ligda (C), David Hábl, Róbert Turic, Dávid Korman, Aleš Rauš.

 

EN: Zlín Prepares For Sledge Hockey Holiday, 22 Players From World Championship To Come

02.09.2019 11:06

Twenty two players who had appeared in the World Para Hockey Championship this May will come to Zlín to compete in the 9th LAPP Cup Tournament that is to take place from Thursday September 5 to Saturday September 7. Names of those nominated players are truly respectable:

MJOSA PIKES (Norway)
Norwegian coach Espen Hedge picked up the gauntlet by his nomination. A total of nine Mjosa players took place in the latest World Championship. The team is filled with so many great players, that two other skilled forwards even reinforced the team Malmö. The only women in sledge hockey, Lena Shroder, will represent Norway in this tournament, as well.

SOUTH TYROL EAGLES (Italy)
The Italians would like to win the gold medal at least, which escaped from them already for the sixth time in history, last year with the home team of Zlín, for that matter. The usually strong Italian team will arrive without their captain Sandro Kalegaris. He however will be fully substituted by the Russian sniper Dmitry Lisov. There are six participants from the World Championship in the Italian roster.

FIFH MALMÖ (Sweden)
After having ended as the last ones in the late tournament, the Swedes also reinforced their roster. Except for three World Championship participants, goalie Nilsson and defenders Lundgren and Ingvarsson, also a fast German forward Bernhard Hering will wear the Malmö team jersey, just as the two above mentioned Norwegian forwards Audun Bakke and Magnus Bogle, both also from the World Championship.

SHK LAPP ZLÍN (Czech Republic)
Home team Zlín relies on their base players who will get the occasion to fully compare their skills with the international sledge hockey. There are no special reinforcements reported, except for usual defense supplement with Jan Zapletal, originating in Zlin. Also Pavel Julina, with his 21st season in defense will be there, just as Zdeněk Hábl, the third most productive player and the best Czech player as for pointage in the latest World Championship. He is also the only Czech participant of the May‘s World Championship.

Two Slovakian forwards Martin Joppa and Marian Ligda will create a reliable pair of forwards. „It does not matter we lack reinforcements like last years. We want to grant our players enough space to acquire priceless experience and become our most reliable players in the future. We will see it on the ice rink how some of them cope up with it“, says Tomáš Sedláček, the SHK LAPP Zlín coach.

VIENNA WARRIORS (Austria)
Presumably least powerful team comes from Vienna. However one nominated name stands out. Italian Gabriele Lanza, also the World Championship participant, could be the main forward power thereof. He had scored one of the goals in the last year’s LAPP Cup finals, back then still as a part of the team Tirol Eagles. Their goalkeeping post will be represented by the Czech goalie Petr Boček.

 

THE COMPLETE ROSTERS OF ALL TEAMS ARE TO SEE HERE! (click)

 

Do Zlína se na LAPP Cup sjedou týmy z Itálie, Norska, Švédska a Rakouska

05.08.2019 23:22

Na devátý ročník sledge hokejového turnaje LAPP Cup Zlín 2019 se do Zlína sjedou týmy z pěti evropských zemí. Domácí Zlín doplní švédské Malmö, norská Mjosa, italské Jižní Tyrolsko a rakouská Vídeň. Od čtvrtka 5. září do soboty 7. září budou v Baťově městě bojovat o nejcennější evropské zlato z klubového turnaje.

 

SHK LAPP ZLÍN (Česká republika)

Domácí tým vstoupí do turnaje jakožto obhájce zlata, když v loňském ročníku neprohrál ani jeden zápas a suveréně si došel pro triumf. Stal se zároveň jediným týmem, který vyhrál turnaj jakožto mimoruský tým. Jinak se mu ale na LAPP Cupu moc nedaří, z osmi ročníků má celkově krom loňského zlata jen tři bronzy z prvních třech ročníků.

CELKEM: 8 účastí, 1x zlato (2018), 3x bronz (2011, 2012, 2013)

 

FIFH MALMÖ (Švédsko)

Tým z Malmö je pravidelným účastníkem turnaje, ze Zlína se celkem dvakrát odvezl bronz, ovšem loni se severskému celku vůbec nedařilo. Obsadil poslední místo a letos tak na Moravu přijede jistě s ambicí zapomenout na loňský propadák.

CELKEM: 7 účastí, 2x bronz (2015, 2017)

 

MJøSA PIKES (Norsko)

Nový název, ale pořád tým z Norska vedený trenérem Espenem Hedgem. Mančaft by měl zaujmout, Norové dávají prostor mladým hráčům a nejspíše by měla opět dorazit jediná žena světového mužského sledge hokeje. Na LAPP Cupu byli Noři vždy nepříjemným soupeřem, ovšem až loni, na třetí pokus, se jim podařila vybojovat medaile – bronzová.

CELKEM: 3 účasti, 1x bronz (2018)

 

SOUTH TYROL EAGLES (Itálie)

Silný mančaft, nejvyšší ambice, ovšem marné dobývání nejvyší příčky. Italové jsou jediným týmem krom domácího Zlína, který se účastnil všech dosavadních osmi ročníků, přičemž je nejúspěšnějším týmem LAPP Cupu. Šest druhých míst ale nejspíše hodně mrzí… Zvláště pak loňská porážka ve finále s domácím Zlínem v nájezdech.

CELKEM: 8 účastí, 6x stříbro (2011, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018)

 

VIENNA WARRIOS (Rakousko)

Rakouský tým z hlavního města přijede do Zlína počtvrté, ovšem velké ambice nikdy neměl. Dvakrát skončil poslední, loni se mu povedlo posunout na pozici předposlední. Nezapomenutelná je porážka 0:34 s ruským týmem z roku 2017.

CELKEM: 3 účasti

 

CZ: Nejlepší evropský turnaj podeváté! Do Zlína se v září sjede sledge hokejová elita, domácí obhajují zlato

22.07.2019 22:43

Nejlepší evropský sledge hokejový turnaj LAPP Cup Zlín zapíše svůj devátý díl. Určen k tomu je první zářijový týden, hrát se bude od čtvrtka 5. září do soboty 7. září. Na turnaji, který rok od roku zvyšuje svůj věhlas, budou domácí obhajobat loňské zlato.

 

Sponzoři jsou nám znovu nakloněni, moc jim děkujeme, díky nim, mnoho lidem z organizačního výboru turnaje a zájmu týmů se může LAPP Cup znovu uskutečnit,“ říká ředitel turnaje Petr Julina. „Obsazení týmů brzy zveřejníme, dodal.

 

LAPP Cup se hraje ve Zlíně pravidelně každé září od roku 2011, postupem času nabírá na věhlasu a těší se velkému zájmu fanoušků i médií. Při loňském ročníku se povedlo dvakrát zcela naplnit arénu o kapacitě 600 diváků, navíc při utkání mezi Zlínem a Malmö v roce 2017 byl sledge hokej na klubové úrovni vůbec poprvé v české historii živě vysílán Českou televizí.

 

 

EN: Europe's Best Tournament for the Ninth Time! Para Hockey Elites Head to Zlin in September. Home Team to Defend the Gold

22.07.2019 22:36

LAPP Cup Zlín, Europe's best para hockey tournament, unveils its part nine. The games are to be played in the first week in September, from Thursday Sept 5 to Saturday Sept 7. In this tournament, more and more prestigious every year, home team will defend their gold medals from last year.

"Sponsors are postive towards us again, we thank them very much. Thanks to them, to many people from the tournament's organizational committee and to other team's interest, we could make the LAPP Cup real again," says the tournament's CEO Petr Julina. "We will publish the team roster shortly," he adds.

LAPP Cup takes place regularly in Zlín every September since 2011, it gains its prestige and indulges a great interest of fans and media. During the last years tournament, the entire arena with a capacity of 600 viewers was sold out twice. Besides, the game match between Zlín and Malmö has been, as a club-level para hockey game as such, broadcast live by the nationwide Czech TV for the first time in history.

 

Nová sezóna má své rozlosování i změny, mistrovský Zlín začíná doma se Spartou

14.07.2019 14:48

Česká para hokejová liga zná své rozlosování pro nový ročník 2019/2020. Do své sedmnácté sezóny v České lize a celkově jednadvacáté vstoupí klub SHK LAPP Zlín, nejúspěšnější tuzemský tým a úřadující pětinásobný mistr, v sobotu 28. září domácím duelem s pražskou Spartou. Rozhodující finálové duely jsou na programu 14. a 15. března. Atraktivní odvety loňského finále se Studénkou se odehrají 9. listopadu na Ostravsku a 5. ledna v Baťově městě jakožto závěrečné kolo dlouhodobé části.

 

Nový ročník má i několik novinek. Soutěž bude opět užší o jeden klub, neboť se do nové sezóny nepřihlásil celek Litvínova. A to paradoxně po své nejúspěšnějí sezóně, kdy dokázal v sezóně dvakrát zvítězit. O titul se tak mezi sebou utká pouze šest týmů.

 

Další zásadní změnou je omezení startu hráčů se zahraničním pasem. Nově jich bude moci zasáhnout do jednoho utkání za jeden klub pouze pět. Zlín hlasoval proti návrhu.

 

ROZLOSOVÁNÍ ZÁKLADNÍ ČÁSTI PRO ZLÍN:

1. kolo, 28. 9. 2019 – ZLÍN - Sparta
2. kolo, 29. 9. 2019 – ZLÍN – Karlovy Vary
3. kolo, 19. 10. 2019 – Pardubice - ZLÍN
4. kolo, 20. 10. 2019 – Olomouc - ZLÍN
5. kolo, 9. 11. 2019 – Studénka - ZLÍN
7. kolo, 30. 11. 2019 – ZLÍN - Pardubice
8. kolo, 1. 12. 2019 – ZLÍN - Olomouc
9. kolo, 14. 12. 2019 – Sparta - ZLÍN
10. kolo, 15. 12. 2019 – Karlovy Vary – ZLÍN
11. kolo, 4. 1. 2020 – ZLÍN – Studénka

 

Celkový kalendář na sezónu 2019/2020 naleznete ZDE.

 

Kalendář akcí a rozlosování ČPHL 2019/2020 upraveno 10.10.2019

02.07.2019 07:40

Kalendář SHK LAPP Zlín na sezónu 2019/2020   ZDE   (pdf). upraveno10.10.2019

Celkové rozlosování  základní části  ČPHL 2019/2020  ZDE  (pdf). upraveno10.10.2019

Celkové rozlosování Play-off  ČPH 2019/2020 ZDE (pdf).

Celkový kalendář Českého para hokeje 2019/2020  ZDE (pdf).  upraveno10.10.2019

 

 

 

 

Zlíňáci na mistrovství: Hábl nejproduktivnějším Čechem, Šafránkova derniéra a Herinkovo buly

08.05.2019 20:16

V sobotu skončilo v Ostravě para hokejové mistrovství světa, na kterém český tým zaznamenal poloviční úspěch. Do semifinále postoupil, na vytouženou medaili ale nedosáhl, když podlehl v boji o bronz Jižní Koreji 1:4. Zlínské barvy zastupovali na šampionátu tři hráči.

 

Zdeněk Hábl vyhrál kanadské bodování českého týmu, celkově se 13 body za 3 góly a 10 asistencí obsadil třetí místo v turnajovém bodování, když zaostal pouze o jeden bod za prvním Američanem Farmerem. Nejvíce byl vidět v duelu se Švédy, kde se podílel na pěti ze šesti českých branek. Na listinu střelců se mohl taky zapsat v duelu o bronz, kdy byl sám před korejským brankářem za stavu 1:2, jeho dělovku však vytěsnil gólman soupeře maskou na břevno.

 

Zdeněk Šafránek se stal vůbec prvním střelcem Česka, když otevřel skóre proti Japoncům, kdy v průběhu duelu přidal ještě jeden gól. V dalším průběhu turnaje už se však ze vstřelené branky neradoval, celkově zapsal bilanci 2+1. Po skončení šampionátu navíc oznámil sedmatřicetiletý útočník, že duel s Koreou byl pro něj poslední v reprezentačním dresu. V národním týmu byl nějakou dobu kapitánem a celkově startoval na třech Paralympiádách a sedmkrát na mistrovství světa.

 

David Palát na branku dlouho čekal, dočkal se jí až šest vteřin před koncem čtvrtfinále s Norskem, kde zvyšoval na konečných 5:0. Krom jednoho gólu zaznamenal jednu asistenci.

 

Další zlínský zástupce Roman Herink, zakladatel zlínského a celkově českého sledge hokeje, vhazoval před duelem o bronz slavnostní buly (na fotce).

Zdeněk Šafránek po posledním duelu za reprezentaci

Zklamaný Zdeněk Hábl po prohře v boji o bronz

David Palát v duelu s Koreou

FOTO: PETRKOVAL.CZ

KOMPLETNÍ FOTOGALERII Z DUELU O BRONZ NALEZNETE ZDE.

 

Zdeněk Hábl po dvou zápasech nejproduktivnějším hráčem mistrovství! Skóruje i Šafránek

29.04.2019 19:35

Domácí sledge hokejový šampionát má za sebou úvodní dva hrací dny. Češi jsou zatím stoprocentní poté, co přehráli Japonsko (8:0) a Švédsko (6:1). Výraznou měrou se na těchto triumfech podílí i zlínští hráči, přičemž Zdeněk Hábl je nejproduktivnějším hráčem mistrovství!

 

V úvodním duelu s Japonci si připsal pět bodů za dva góly a tři nahrávky, včera k tomu přidal další branku a tři asistence. Celkově má tak na kontě devět bodů a je na čele produktivity tři body před Kanaďanem McGregorem.

 

Zdeněk Šafránek se také zapsal na střeleckou listinu, když v prvním duelu skóroval dvakrát.

 

Třetí zlínský hráč, David Palát, si zapsal prozatím jednu asistenci.

 

Celé MS OSTRAVA 2019 sledujte na našem webu!

Tři zlínští hráči se chystají na domácí mistrovství světa. „Chceme lidem udělat radost, ale hlavně nesestoupit,“ říká Zdeněk Hábl

25.04.2019 22:35

Už v sobotu startuje v Ostravě mistrovství světa, na kterém se představí tři zástupci zlínského klubu: Zdeněk Hábl, Zdeněk Šafránek a David Palát. Cíle si nekladnou čeští hráči malé, mluví se o medaili, zkušený Zdeněk Hábl však drží emoce při zemi. „Hlavně zase nespadnout z elitní skupiny,“ připomíná fiasko v Buffalu z roku 2015, kde Češi sestoupili do B skupiny, aby se nyní vrátili zpět mezi smetánku.

 

Nasazeni jsou domácí jakožto nováček do horší výkonnostní skupiny, což znamená jediné: buď bude svatba, nebo pohřeb. První dva postupují do čtvrtfinále, třetí a čtvrtý sestupuje. První duel čeká Česko v sobotu, kdy se utká s Japonskem (15:00), následují zápasy v neděli se Švédskem a v úterý s Itálií (oba 20:00).

 

Náš primární cíl je záchrana v A skupině, tudíž postup do čtvrtfinále. Tam už se může stát cokoli. Ale ano, je jasné, že bychom rádi lidem, kteří v Česku žijí sledge hokejem, udělali radost nějakým větším úspěchem. Na medaili z velkých turnajů se furt čeká… Jsme nervózní, což prvním buly pomine. Dost se těšíme, máme natrénováno, otázkou však je, jak to využijeme v zápase,“ řekl Zdeněk Hábl, pro kterého to bude již osmý světový šampionát, z toho šestý v elitní skupině.

 

Výraznou novinkou na šampionátu bude zavedení hybridního zakázaného uvolnění. „Mění se tím dost hra, zrychlí se, klade to větší nároky na obránce. Pro všechny je to nová věc, bude otázkou, kdo toho lépe využije a zaskočí tím soupeře,“ říká Hábl.

 

Působení všech tří zlínských hráčů a celkově průběh celého šampionátu sledujte u nás na webu v sekci MS OSTRAVA 2019.

 

Zakončení sezóny s hokejisty PSG Berani Zlín

25.03.2019 00:06

Sledge hokejový klub SHK LAPP ZLÍN pokračuje ve výborné spolupráci s hokejovým klubem PSG Berani Zlín, když společně oba kluby také v sobotu 23. března se zhruba 500 fanoušky zakončily sezónu. Za což to Berani v ní dokráčeli v letošním ročníku do předkola play off, sledge hokejisté oslavili pátý mistrovský titul v řadě.

 

Krom autogramiády a focení s hráči Beranů si mohli příchozí také na ledové ploše vyzkoušet sledge hokejové sáně či vyfotit s pohárem. Vyměnit brusle za sáně si zkusil i obránce hokejového Zlína Daniel Gazda.

 

Byla to druhé větší akce mezi kluby v poslední době, ve čtvrtek 14. března při duelu předkola play off mezi Zlínem a Mladou Boleslaví fanoušci o přestávce viděli názornou ukázku sledge hokeje v podání bratrské dvojice Zdeňka a Davida Háblů, které doplnil brankář Stanislav Molek.

Obránce PSG Berani Zlín Daniel Gazda na sáních

Fanoušci měli možnost také se vyfotit s mistrovským pohárem

ZLATÁ ÉRA TRVÁ DÁL, ZLÍNŠTÍ SLEDGE HOKEJISTÉ JSOU POPÁTÉ V ŘADĚ ZLATÍ! JSME MISTŘI!!!

17.03.2019 11:36

Tak to doma odšpuntujte! Zní to neuvěřitelně, ale zlatá éra zlínského sledge hokeje trvá dál. Hráči SHK LAPP ZLÍN vyhráli popáté v řadě a celkově pošesté v historii Českou para hokejovou ligu poté, co dokázali v rozhodujícím třetím utkání porazit doma Studénku 5:0 a dokonali tak obrat ve finálové sérii, ve které prohrávali 0:1 na zápasy. Sledge hokejisté Zlína tak splnili cíl, který po loňském titulu stanovil obránce Zdeněk Hábl, a to sice dorovnat se hokejovému Vsetínu v počtu po sobě jdoucích titulů. Vážení, JSME MISTŘI!

 

ZLÍN – STUDÉNKA 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 17. Ligda (Joppa, Z. Hábl), 26. Z. Hábl, 29. Joppa (Ligda), 34. Joppa (Ligda, Ferenčík), 36. Šafránek (Korman, Z. Hábl). Vyloučení: 1:1. Využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 35:4 (13:0, 15:0, 7:4). Diváci: 285. Konečný stav série: 2:1.

 

Nedělní dopoledne bylo opět oslavou sledge hokeje. Před utkáním zaplněné tribuny bouřlivě přivítaly domácí borce, českou hymnu zazpívala zpěvačka Marie Kadlčáková, primátor města Zlína Jiří Korec vhodil úvodní buly a šlo se na věc.

 

Zlínští si drželi tempo ze sobotního duelu, po první třetině byl ale i přes drtivý tlak domácích stav nerozhodný. Až dvě minuty po první přestávce dokázali chLAPPáci překonat skvěle chytajícího Kudelu, kdy uspěl kdo jiný, než dvojice Joppa a zakončující kapitán Marian Ligda.

 

Za devět minut se svým zásahem po chybné rozehrávce soupeře prosadil Zdeněk Hábl, aby ještě do pauzy navýšil na pohodových 3:0 gólem Martin Joppa. Střelecké pokusy po druhé třetině byly přitom 28:0, Zlín Studénku vůbec k ničemu nepustil.

 

To až mírně ve třetí třetině, kdy už o držiteli mistrovské trofeje bylo rozhodnuto. Zlín však ještě nastřílel dvě branky díky Joppovi a Šafránkovi, aby tak zakončil víkend ve znamení čísla pět. Doma dvě výhry 5:0 a zisk pátého titulu v řadě, celkově šestého.

 

„Odehráli jsme výborný zápas, snad ještě lepší než v sobotu. Soupeř nás ale na začátku dost potrápil, hlavně jejich brankář. Byla to dost náročná sezóna, těžké zápasy v základní části, pak jsme po pěti letech prohráli v play off. Ale teď si to užíváme,“ pověděl Martin Joppa, jednadvacetiletý útočník, který má za sebou skvělou sezónu. V základní části za 9 utkání nasbíral 37 bodů a byl zařazen do All stars sestavy České ligy.

 

První titul v roli kapitána slavil i Marian Ligda, který společně s Joppou vytvořil nejúdernější duo ligy. V dlouhodobé části nasbíral celkově 35 bodů. „Je to nepopsatelné, hráli jsme to, na čem jsme tvrdě pracovali posledních pět sezón. Pokračujeme v začatém trendě, ale byl to letos jeden z nejtěžších titulů. Liga se dost vyrovnala díky zahraničím hráčům, můžeme si toho titulu vážit. Všichni jsme tahali za jeden provaz,“ řekl Ligda, který zároveň vyzdvihl bouřlivou atmosféru domácích zápasů. „Atmosféra byla výborná, přišlo mnoho lidí, děkujeme jim. Věříme, že si to užili stejně jako my,“ pověděl kapitán Zlína.

 

"Je potřeba poděkovat všem hráčům, lidem, co se starají o klub, fanouškům, sponzorům a těm, kteří ten sport budovali," pověděl generální manažer SHK LAPP ZLÍN Petr Julina.

 

Mistrovská sestava SHK LAPP Zlín v sezóně 2018/2019: Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek. Hráči: Zdeněk Hábl, Pavel Julina, Tomáš Mach, Slavomír Ferenčík – Martin Joppa, Marian Ligda, David Hábl, Zdeněk Šafránek, Dávid Korman, Róbert Turic, Aleš Rauš, Petr Stodůlka, David Palát, Michal Hlinka, Patrik Hetflajš, Pavel Šafařík. Realizační tým: Petr Julina, Jaroslav Mikulka, Tomáš Sedláček, Jakub Kudláč.

 

Onlajn přenos z utkání včetně videí ze všech gólů naleznete ZDE.

Video přenos z utkání pak ZDE.

 

 

Mohou překonat jen sami sebe. Sledge hokejisté Zlína mohou být v poledne popáté v řadě mistry

17.03.2019 08:16

Mohou překonat jen sami sebe, sledge hokejisté Zlína dnes od 10:05 hodin rozehrají se Studénkou třetí, rozhodující, finálový duel, kdy budou útočit na zisk pátého mistrovského titulu v řadě, a šestého celkově. Včera Zlín srovnal stav série na 1:1, když doma přesvědčivě vyhrál 5:0. Fanděte nám!

 

3. finálové utkání mezi Zlínem a Studénkou se odehraje v neděli 17. března od 10:05 hodin na PSG Aréně ve Zlíně, vstup je zdarma. Onlajn přenos z utkání případně sledujte  ZDE , video přenos poté ZDE.

Finále pokračuje! Zlín smázl Studénku 5:0, o mistrovi rozhodne třetí duel

16.03.2019 19:46

Jako den a noc, takový byl rozdíl mezi prvním a druhým finálovým zápasem. Sledge hokejisté Zlína Studénku jasně přehráli, zvítězili 5:0, srovnali stav série na 1:1 a vynutili si třetí, rozhodující duel. O pátý titul v řadě a šestý celkově budou Zlínští usilovat v neděli od 10:05 hodin na PSG aréně, vstup je zdarma!

 

ZLÍN – STUDÉNKA 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

 

Branky a nahrávky: 3. Z. Hábl, 5. Šafránek (D. Hábl, Ferenčík), 19. Z. Hábl (Ligda, Turic), 21. D. Hábl (Z. Hábl, Šafránek), 44. Joppa (Ligda, Z. Hábl). Vyloučení: 1:1 Využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 37:6 (13:1, 13:3, 11:2). Vyhraná vhazování: 24:12. Diváci: 285.

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Z. Hábl, Julina, Ferenčík, Mach – Joppa, Ligda, Šafránek, D. Hábl, Korman, Turic, Rauš.

Sestava Studénky: Ossimitz – Flis, Kartosz, Kudrna, Fojtík, Mlčák, Staněk, Schilscher, Eberdorfer, Klíma.

 

Za parádní atmosféry, před 285 diváky, začali domácí skvěle. Ve třetí minutě otevřel skóre vydařenou střelou ze středního pásma Zdeněk Hábl, na nějž navázal za dvě minuty gólem na 2:0 Zdeněk Šafránek.

 

Zlínští nadále svého soka svírali, za zápas na něj vypálili neuvěřitelných 37 střel, nejvíce v sezóně! Po přestávce se podruhé v utkání prosadil Zdeněk Hábl, aby ve 21. minutě na něj navázal čtvrtou brankou Zlína i jeho bratr David.

 

Fanoušci si utkání užívali, ochozy bouřily. Nakonec se fans dočkali ještě jedné branky, minutu a půl před koncem skóroval na konečných 5:0 Martin Joppa.

 

"Kluci makali, dnes se jim to podařilo. Kdybychom minulý týden hráli se stejným nasazením, nebo měli více štěstí, že by tam něco napadalo, tak jsme mohli mít zítra volno. Asi jsme potřebovali ten první zápas prohrát, abychom se trošku zvedli. Jestli si dobře vzpomínám, tak nedávno byl sestřih, kde jsem se dozvěděl, že jsme v play-off neprohráli pět let. Jednou to přijít muselo a pak se ti lidi zvednou. Člověk to možná bere tak, že se nic nestalo, jdeme na to. Může se stát cokoliv, může se to podcenit. Na druhou stranu Studénka ten první zápas sehrála parádně. Takže dnes maximální spokojenost," řekl Zdeněk Hábl, obránce Zlína, který se v duelu s bilancí 2+2 podílel na čtyřech gólech.

 

"Člověk dá góly a asistence. Nakonec je to ale jedno, protože vyhráli všichni hráči a lidé, co se o to starají. To není zásluha jednoho hráče, je to zásluha všech. Všichni musíme hrát naplno. Bylo to vidět v té Studénce, když pět lidí nejede, tak jak má, tak můžete dělat, co chcete, ale nakonec neuděláte vůbec ni," pověděl Hábl.

 

"Ten byl nadšený také z atmosféry, stadion se po celý zápas otřásal v základech. "Bylo to pěkné, jak jsem dal góly, skandovalo se méje jméno. Byl to hukot, díky všem," vzkázala opora Zlína.
 

V neděli bitva na moravském poli bude znát vítěze. Ožije Baťovo město opět mistrovskými oslavami?

 

Onlajn přenos z utkání včetně videí z gólů naleznete ZDE.

Video záznam naleznete ZDE.

 

Mistři obratů, prosíme na scénu! Sledge hokejisté Zlína zabojují o pátý titul v řadě a pozlacený pohár

15.03.2019 00:06

O pátý titul v řadě a historický šestý se poperou o víkendu sledge hokejisté Zlína. V sobotu hrají doma od 14:05 hodin, v neděli pak od 10:05. Vstup je zdarma a pro příchozí je připravena tombola o věcné ceny!

 

Na svém kontě mají pět českých titulů a dvě zlata z prestižních evropských turnajů. Ve čtyřech ze sedmi případů však museli Zlínští otáčet nepříznivý vývoj zápasu. Co se České ligy týče, hned ve třech posledních finále. Z 0:1 na 2:1, z 0:1 na 3:2 a z 3:5 na 7:5. Tím čtvrtým případem pak bylo finále zářijového turnaje LAPP Cup, Zlín v boji o zlato porazil italský tým 3:2 v nájezdech, přestože prohrával 0:2. Právem si tak mohou říkat mistři obratů. Jenže pokaždé v těchto případech šlo o obrat v samotném jednom zápase, tentokrát stojí před Zlínem větší výzva: otočit rovnou nepříznivý stav série. I když, těžko soudit, co je těžší. Jestli dvakrát vyhrát ze stavu od 0:0 nebo v časovém presu otáčet skóre…

 

Hraje se na dva vítězné duely, Studénka po domácí výhře 2:1 vede 1:0 na zápasy. Poslední pět let platí pravidlo: kdo vyhraje první zápas, má i sérii. Jenže kdo jiný by měl pravidlo přerušit, než Zlín.

 

Kvalitu na to má, věří si. Jenže musí předvést v domácích zápasech naprosto odlišný výkon, než ten v prvním duelu. Zlín soupeře přestřílel 17:5, prohrál ale 1:2. Složité kombinace na výbornou taktiku soupeře nestačily.

 

„Za normálních okolností jsme měli vyhrát, ale utkání nám hrubě nevyšlo. Nechci mluvit o podcenění, ale rozhodně umíme zahrát lépe. O miliardu procent!“ má jasno Zdeněk Hábl, ikona zlínského klubu.

 

Ten sám má se všemi výše zmíněnými obraty zkušenosti. „Umíme zápas otočit, to o sobě víme, ale stejně tak ho umíme i ztratit. Hrajeme doma, nemusíme nikam cestovat, na zápas jedeme ze své postele. Věříme, že nás fanoušci v sobotu doženou ke třetímu zápasu,“ pověděl obránce, který za více než 200 utkání v České lize posbíral téměř 400 kanadských bodů.

 

Právě on před rokem po zisku zlata vyslovil motivaci do další sezóny: vyhrát pátý titul v řadě a dorovnat mistrovskou šňůru hokejového Vsetína. „A to pořád platí. Věříme si. Porazili jsme je v obou zápasech v základní části, tam jsme předvedli perfektní výkony, musíme na ně navázat,“ pověděl Zdeněk Hábl.

 

Vítěz pozvedne „nový pohár“

 

Po zisku zlatého hattricku v roce 2017 ve Zlíně natrvalo zůstal putovní pohár, musel se tak vyrobit nový. Loni jej opět vybojovali Zlínští, jenže dostali ho ještě v rozdělané fázi. Letos už si jej vítěz převezme kompletní.

 

Stříbrný kov se nechal jemně pozlatit, pohár tak nabude oné vítězné zlaté barvy, přitom ale půjde na první pohled poznat, že je z kovu, nebude tak dávat dojem tzv. plastového poháru. Navíc je na něm udělaný podstavec, kde je patnáct štítků s vítězi předešlých sezón. O víkendu tam přibude šestnáctý. Je to pohár pro opravdové vítěze, aktuálně váží přes patnáct kilo,“ pověděl Jakub Kudláč, ředitel České para hokejové ligy o jednom z nejtěžších grálů českých kluzišť. Vždyť i pohár pro vítěze hokejové extraligy váží méně...

 

Pro fanoušky je navíc připravena speciální akce – v sobotu o přestávce mezi druhou a třetí třetinou se budou moci vyfotit s pohárem, a to pod schodami naproti vchodu.

 

A poslední lákadlo: při obou zápasech se fanoušci dočkají zpívané státní hymny v podání zpěvačky Marie Kadlčákové.

 

Opět se budou dít velké věci, bitva na moravském poli pokračuje...

 

2. finálové utkání mezi Zlínem a Studénkou se odehraje v sobotu 16. března od 14:05 hodin na PSG Aréně ve Zlíně, vstup je zdarma. Onlajn přenos z utkání případně sledujte ZDE, video přenos poté ZDE.

 

Případné 3. finálové utkání mezi Zlínem a Studénkou se odehraje v neděli 17. března od 10:05 hodin na PSG Aréně ve Zlíně, vstup je zdarma. Onlajn přenos z utkání případně sledujte ZDE, video přenos poté ZDE.

 

PŘIJĎTE FANDIT ZLÍNU! SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME!

 
 

Byli jsme jako muchy ve flašce, toto není Zlín, co vyhrává tituly, řekl kapitán Ligda

09.03.2019 19:08

Sledge hokejisté Zlína ztratili první finálový zápas se Studénkou, když na ledě soupeře prohráli 1:2. V utkání přitom soupeře přestříleli 17:5.

 

V první třetině jsme měli možnost udělat si větší náskok, ale neudělali jsme, na což jsme doplatili. Nepoznával jsem náš tým, nikdo nedokázal vzít hru na sebe a nějak ten tým potáhnout, pořádně jsme si ani nenahráli. Byli jsme jako muchy ve flašce, zahrkáte a rozletí se. Soupeřnás ničím nepřekvapil, my jsme zklamali. Nestříleli jsme na bránu, proto jsme zápas ztratili. S tímto výkonem nemůžeme jít do odvety, musíme ukázat sebevědomí, dokázat, že v nás něco je. Dnes to nebyl Zlín, to vyhrává tituly,“ řekl kapitán Zlína Marian Ligda.

 

Doma Zlín hraje v sobotu od 14:05 hodin, rozhodující třetí duel je pak na programu o den později od 10:05 hodin taktéž ve Zlíně. Vstupné je zdarma a pro příchozí je připravena tombola o věcné ceny!

 

Dále čtěte: Zlín si prohrál první finálový zápas, Studénce dovolil obrat ve třetí třetině. Doma musí obě utkání vyhrát!

Zlín si prohrál první finálový zápas, Studénce dovolil obrat ve třetí třetině. Doma musí obě utkání vyhrát!

09.03.2019 18:57

Sledge hokejisté Zlína po pěti letech prohráli v zápase play off, když v prvním finálovém utkání na ledě Studénky padli poměrem 1:2. Zlínští přitom začali skvěle, od 5. minuty vedli, následně se však jejich hra rozsypala a soupeř s pouhými pěti střeleckými pokusy za zápas dokázal v závěru otočit stav duelu. Zlín tak v sérii hrané na dvě vítězná utkání už nesmí klopýtnout, před domácím publikem musí dvakrát zvítězit! Druhý zápas se hraje v sobotu 16. března od 14:05 hodin na PSG aréně ve Zlíně, rozhodující třetí duel je na programu o den později, tj. v neděli od 10:05 hodin taktéž ve Zlíně. Vstup je zdarma a pro příchozí je připravena tombola o věcné ceny! Budeme potřebovat vaši podporu!

 

STUDÉNKA – ZLÍN 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 38. Kudrna (Flis), 42. Kudrna (Severin, Flis) – 5. Šafránek (Zdeněk Hábl). Vyloučení: 1:1, navíc TS pro STU. Využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 5:17 (1:11, 1:4, 3:2). Vyhraná vhazování: 9:21. Stav série: 1:0.

Sestava Studénky: M. Kudela – Flis, Klíma, Kartosz, V. Kudela, Kudrna – Fojtík, Mlčák, Staněk, Severin, Schilcher, Eberdorfer.

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina (A), Z. Hábl, Ferenčík – Šafránek, Ligda, D. Hábl, Joppa, Turic, Rauš, Korman.

 

Zápas přitom začal pro Zlín skvěle, první velkou šanci sice Zdeněk Hábl neproměnil, v 5. minutě už ale početný zlínský kotel rozjásal střelou z bezprostřední blízkosti Zdeněk Šafránek.

 

Studénka mohla vyrovnat, po faulu Zdeňka Hábla na unikajícího Severina rozhodčí nařídili trestné střílení. Jeho exekuce se ujal sám faulovaný Rus, Molek ale jeho pokus zlikvidoval.

 

To byl jediný střelecký pokus domácích v první třetině, Zlín však trestuhodně nedokázal navýšit náskok. Dvakrát vybízel ke skórování Davida Hábla jeho bratr Zdeněk, první jmenovaný ale ani jednou prudký pas před poloprázdnou branku v gól neproměnil.

 

V prostředním dějství začala Studénka hrozit z brejků, i tak se ale její střelecká statistika moc nezvedala. Podobně tomu však bylo na straně hostí, tam zahrozil třeba Joppa, Kudela ale dokázal zasáhnout.

 

A tak rozhodla poslední část zápasu. Zlín marně hledal cestu za obranu soupeře, soupeř naopak zvýšil aktivitu. Až sedm minut před koncem dokázal srovnat kapitán Studénky Petr Kudrna, který zůstal sám před Molkem. Ztráta zápasu byla dokonána jest v čase 41:12, to Kudrna jako přes kopírák, ze stejné pozice a stejným způsobem, vystřelil svému týmu vedení.

 

Zlín už se na nic nezmohl, k vyrovnání jej nedotlačil ani burácející sektor hostů skandováním „vyrovnat, vyrovnat.“

 

Dále čtěte: „Byli jsme jako muchy ve flašce, toto není Zlín, co vyhrává tituly,“ řekl kapitán Ligda

Onlajn přenos z utkání naleznete ZDE.

 

Finále ve znamení bitvy na moravském poli. Zlín se utká s rivalem ze Studénky!

07.03.2019 11:13

Nejostřejší finále v historii České ligy, tak se mluví o složení finálové dvojice dvou rivalů Zlína a Studénky. Na začátek čísla: Popáté v řadě si Zlín zahraje finále, celkově po desáté v historii. Po 14 letech to však bude čistě moravská bitva, poprvé v historii pak s rivalem ze Studénky. Naposledy se Morava přela o titul v roce 2005 při sérii Zlína s Olomoucí.

 

Studénka se do bojů o titul dostala historicky poprvé, v semifinále vyřadila 2:0 na zápasy Pardubice po těsných výhrách 3:2 a 5:4. Finále to bude vstutku atraktivní, vždyť pohled na sestavu soupeře hovoří sám za sebe:

 

Dmitrij Lisov, kapitán ruské reprezentace. Roman Severin a Ilja Volkov, další dva muži, kteří na Paralympiádě v Soči vybojovali s Ruskem stříbro. Dále Sylwester Flis, paralympijský vítěz se Spojenými Státy ze Salt Lake City. Sandro Kalegaris, kapitán italské reprezentace a mistr Evropy. V brance Martin Kudela, česká reprezentační dvojka. A mnoho dalších hráčů. Studénka má ve svém týmu hned šest zástupců různých zemí: Ruska, Itálie, Polska, Česka, Slovenska a Rakouska.

 

V letošní sezóně Zlín zvládl obě derby, a to když vyhrál 4:3 a 6:5 v nájezdech. To však soupeř neměl ve svém poli Severina s Volkovem.

 

V celkové historii pak vládne ve statistikách Zlín, který se soupeřem prohrál jen jednou jedinkrát. Dříve však nebyl soupeř vyzdoben takovými jmény, až na výjimku: Před dvěma lety ji táhl Švéd Lundgren, ale nestačilo to: Studénka hrála jen play out. Toť k soupeři.

 

Zlín se bude spoléhat na zkušenosti těžkých zápasů z mezinárodní scény. „Chceme vyhrát, kdo by nechtěl. Ale je to finále, tady už jde o všechno, nikdo nedá nikomu zadarmo ani centimetr ledu. Bude to velmi fyzicky náročné, stejně tak to bude těžké na taktiku. Bude se hrát tvrdě, určitě budou ty zápasy mít grády. Je to zase jiné než loni s Pardubicemi, mají zajímavě poskladaný tým. O to větší však naše motivace je,“ řekl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín. Jeho celek vyhrál základní část, v semifinále pak bez ztráty zápasu přešel po výhrách 4:2 a 2:0 přes Spartu.

 

Byli jsme lepší, postup jsme si zasloužili. Na Spartě jsme se sice déle rozjížděli, doma jsme ale duel kontrolovali,“ pověděl lodivod Lappáků.

 

Aby motivaci svých hráčů ještě navýšil, v kabině jim slíbil za případný pátý titul v řadě a šestý celkově jistou odměnu. „Něco jsem slíbil, kluci si nemohou na nedostatek motivace stěžovat. Kdyby to vyšlo, zapřu se a slib splním,“ pověděl Sedláček.

 

Natěšení je v kabině velké, například Martin Joppa v letošní sezóně proti Studénce exceloval. Ve dvou vzájemných zápasech měl podíl na všech deseti brankách Zlína! „Měl jsem i štěstí tenkrát, ale nezlobil bych se, kdybych jej měl zase. Bude to ale velmi těžké, na druhou stranu zase to budou velmi kvalitní zápasy, těším se na ně,“ pověděl Joppa.

 

Série se hraje na dvě vítězná utkání a začíná na ledě hůře postaveného v základní části, tudíž u soupeře. Hraje se v sobotu od 13:45 hodin v multifunkční hale ve Vítkovicích. Zlín se taky bude moci spolehnout na podporu fanoušků, kam klub vypravil autobus zdarma – více ZDE.

 

Odveta je pak na programu o týden později v sobotu 16. března ve Zlíně od 14:05 hodin, případný třetí rozhodující duel v neděli od 10:05 hodin.

 

První finálový zápas mezi týmy HC Sledge Studénka a SHK LAPP Zlín se hraje v sobotu 9. března 2019 ve Vítkovicích. Utkání sledujte v onlajn přenosu ZDE, popřípadě video přenos na facebooku Studénky ZDE. 

 

STATISTIKY ZLÍN – STUDÉNKA

Základní část doma: 9 zápasů, 9 výher, skóre 59:11
Základní část venku: 9 zápasů, 8 výher, 1 prohra, skóre 51:13
CELKOVÁ BILANCE: 18 zápasů, 17 výher, 1 prohra, skóre 97:23
Nejvyšší výhra: 13:0 venku v sezóně 2013/2014
Nejvyšší prohra: 1:3 venku v sezóně 2016/2017

 

Fanoušci, pozor! Na finále do Vítkovic pro vás bude vypraven autobus

27.02.2019 18:04

Klub SHK LAPP Zlín se rozhodl stejně jako v loňském roce na finálové utkání vypravit pro fanoušky zlínského klubu autobus. V sérii hraná na dvě vítězná utkání začínají Zlínští venku, a to v sobotu 9. března, kdy se od 13:45 hodin hraje na půdě Studénky ve Vítkovicích! Sraz fanoušků je u Zimního stadionu Luďka Čajky (hlavní stadion) v 10:45 hodin.

 

Je to pro nás velmi důležitý zápas, na kterém bychom rádi měli domácí prostředí. Proto jsme se rozhodli stejně jako v loňském roce vypravit pro fanoušky speciální autobus, který bude stejně jako vstup na utkání ZDARMA!“ pověděl Jakub Kudláč, PR manažer sledge hokejistů Zlína.

 

Zároveň však prosíme fanoušky, aby s přihlášením neotáleli. V případě malého zájmu dojde ke snížení kapacity autobusu,“ dodal.

 

ZÁJEMCE O MÍSTA V AUTOBUSE PROSÍME, ABY PSALI NA MEJL jakub.kudlac@sledgehokejzlin.cz, kde uveďte jméno, počet míst a telefonní kontakt na vás. Popřípadě volejte 731009297. DĚKUJEME!

 

Trenér Sparty označil brankáře Molka za muže série. Jeho nečekaný start ve druhém duelu jej zaskočil

26.02.2019 12:44

Stanislav Molek, toto jméno bude trenéra Sparty Jakuba Novotného ještě nějakou dobu strašit. Zlínský gólman vychytal semifinálovou sérii se Spartou, jejíž trenér jej označil za muže série.

 

Za což to na ledě Pražanů v prvním duelu podržel svůj tým zejména v první třetině, na domácím ledě udržel čisté konto sice jen osmi zákroky, za to ale někdy po nebezpečných šancích. „Molek vychytal celou sérii. První zápas se mu podařil, ve druhém už to neměl tak náročné, neměl moc zákroků, ale zase když nějaký byl, tak významný. Zasloužili jsme si ve druhém zápase dát alespoň jeden gól, ale nedovolil nám ho,“ chválil jej Jakub Novotný.

 

Molek přitom druhý zápas vůbec neměl chytat, druhý brankář Matoušek však onemocněl a do branky tak opět putovala zlínská stálice. Molek dres Zlína obléká od roku 2002. „Popravdě, zaskočilo nás to. Připravovali jsme se na Honzu Matouška, byl to šok,“ řekl Novotný.

 

Ten je expertem na gólmany, u české reprezentace je trenérem brankářů. Například Molek za národní tým nikdy nechytal, otázka je tak nabíledni: posunou ho výkony v semifinálové sérii třeba na nějaký reprezentační kemp? "To určitě ne," řekl v emocích po vyřazení Novotný. Čas tak třeba všechno změní...

 

Stanislav Molek měl v zápase jednu kritickou chvíli, to když střelu vyrazil pouze nad sebe a kotouč dopadl na brankovou čáru. „Myslel jsem, že ten puk jsem poslal někam do rohu, až o přestávce mi kluci řekli, že to byl skoro gól. Ještě že tak, prohrávali bychom v ten moment a těžko říct, co by se dělo,“ popsal danou situaci.

 

Dlouho se hrálo bez gólů, bylo to špatné na psychiku, měl jsem v puse suche, byl jsem z toho trochu nervózní. Jak jsme ale dali gól, tak to bylo dobré,“ řekl brankář Molek. „Na té nule jsem měl pramálo zásluhy, kluci to oproti prvnímu duelu pojali zodpovědně, nepropadali jsme v obraně,“ pochválil své spoluhráče.

Dycky finále! Zlín vyřadil Spartu a popáté v řadě si zahraje o titul. Molek zacpal branku

23.02.2019 16:18

Možnost získat pátý titul v řadě mají sledge hokejisté SHK LAPP ZLÍN, kteří dokázali v semifinálové sérii vyřadit 2:0 na zápasy pražskou Spartu, kdy na úvodní vítězsví 4:2 navázali na domácím ledě poměrem 2:0. Stejně jako v Praze rozhodly závěrečné minuty druhé třetiny, ve kterých se prosadila slovenská dvojice Marian Ligda a Martin Joppa. Gólman Molek zacpal branku a udržel čisté konto! Zlín se ve finále utká se Studénkou, po 14 letech to bude čistě moravské finále. Proti soupeři z Ostravska to bude pravá bitva na moravském poli.

 

ZLÍN – SPARTA 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

 

Branky a nahrávky: 28. Ligda (Joppa, Ferenčík), 29. Joppa (Z. Hábl, Ligda). Vyloučení: Bez. Střely na branku: 27:8 (9:4, 10:3, 8:1) Vyhraná vhazování: 20:16. Diváci: 170 Konečný stav série: 2:0.

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z. Hábl, Ferenčík – Joppa, Ligda, Šafránek, Korman, Turic, D. Hábl, Rauš.

Sestava Sparty: Vápenka – Zapletal, Hrbek, J. Krupička – Novotný, Frolík, Pšenčík, Nachtigalová, Ohar.

 

Zlínští vstoupili do zápasu aktivně a značně přehrávali svého soupeře, dostat do vedení se jim však nedařilo. Spolupráce bratrů Háblů, která rozhodla duel na ledě Sparty, se znovu ukázala v 5. minutě, jenže štěstí stálo při hostech.

 

Ti zahrozili zanedlouho, benjaminek sestavy Pražanů Alex Ohar se ocitl zcela sám před Molkem, nastřelil ale pouze jeho beton. Když do sítě nepropadly ani možnosti zlínských Zdeňků Hábla a Šafránka, byl stav o pauze bezbrankový.

 

I prostřední dějství patřilo Moravanům. Obrovskou možnost měl Joppa, následně i Turic, ani jeden ale po luxusní nahrávce Zdeňka Hábla téměř prázdnou branku netrefil.

 

Snad největší možnost Sparty v zápase se naskytla ve 23. minutě, Frolíkovu ránu Molek pouze vyrazil nad sebe a puk dopadl na brankovou čáru, odkud jej naposlední chvíli odpálil Ferenčík do bezpečí.

 

Myslel jsem, že ten puk jsem poslal někam do rohu, až o přestávce mi kluci řekli, že to byl skoro gól. Ještě že tak, prohrávali bychom v ten moment a těžko říct, co by se dělo,“ pověděl gólman Zlína Stanislav Molek.

 

Tlak Zlína neuvěřitelně rostl, jenže někdy až složité kombinace byly překážkou. Nakonec se ale vše zlomilo stejně jako v prvním duelu v samém závěru druhé třetiny.Nejprve v čase 27:30 po čistě slovenské ose kotouč putoval přes Ferenčíka, Joppu až k Marianu Ligdovi, který dokázal napodruhé prostřelit Vápenku. A pro Ferenčíka to byl první kanadský bod v dresu Zlína po jeho příchodu z Olomouce.

 

Uběhla minuta a půl a zaplněné ochozy se radovaly podruhé: To dostal až moc prostoru na brankovišti Martin Joppa, který na třikrát dostal kotouč do sítě - 2:0!

 

Ve třetí třetině Sparta musela zabrat, ovšem nedařilo se jí to a za poslední patnáctiminutovku vyprodukovala jen jednu jedinou střelu. Zlín duel kontroloval a i když trestuhodně pálil šance, nakonec po zásluze zvítězil 2:0 a může se radovat z postupu do pátého finále v řadě.

 

První duel v letošní sezóně absolvoval Zdeněk Šafránek, který vinou operace vynechal celou dosavadní část sezóny. „Odehráli jsme ten zápas dobře, Sparta akorát bránila, podařilo se nám to. Bylo ale těžké, že se hrálo dlouho bez branek, čím dýl, tím větší byl stres. Šancí ale bylo dost, čekali jsme, kdy to tam padne. Já jsem měl taky dobré tři šance, ale Vápno mě vychytal. Mě osobně se hrálo dobře, připravil jsem se, dost jsem trénoval, snad to nebylo špatné,“ řekl Šafránek.

 

„Zasloužili jsme si dnes dát alespoň jeden gól. Zlín ukázal, že je lepší, měl více puků a více ze hry. Naši hráči ale splnili to, co jsme si řekli, nevypadalo to nejhůř, s 2:0 výsledek jsme spokojeni. Šli jsme do zápasu s obrannou taktikou a samozřejmě jsme chtěli vyhrát. Řekli jsme si, že nebudeme moc lítat, chyběl nám Zdeněk Krupička a Jiří Raul, jsou to velké ztráty. Góly soupeře byly se štěstím, z dorážek. Vynutili si to tím větším pohybem. Ke konci jsme se už nedostali ani do power-play. Ve třetí třetině jsme pokračovali v bojovnosti, bohužel jsme se už ale nedostali moc za půlku, nebylo moc možností dát branku. Mohli jsme vést v momentě, kdy Molinovi skákal puk po lajně, ale kdyby, kdyby,“ řekl trenér Sparty Jakub Novotný.

 

Onlajn přenos z utkání naleznete ZDE:
Videorozhovory a videozáznam zápasu níže ve videích.

 

 

Mečbol číslo jedna: Zlín může v sobotu slavit postup do finále, do sestavy se vrací Šafránek

21.02.2019 18:06

Se dvěma postupovými mečboly v zádech a Zdeňkem Šafránkem na ledě vstoupí Sledge hokejisté Zlína v sobotu ke druhému semifinálovému zápasu se Spartou. V sérii hrané na dvě vítězná utkání vedou díky vítězství 4:2 v hlavním městě 1:0 na zápasy. Úvodní vhazování je naplánováno na 14:30 hodin, vstup je zdarma a pro příchozí je připravena tombola o věcné ceny!

 

Na Spartě to byl dlouho tuhý boj, Zlínští se museli vyrovnat s mimořádně úzkým kluzištěm. I proto měli Pražané v první třetině dvě velké šance otevřít stav zápasu, vynikající gólman Molek byl ale proti. Zlín otevřel skóre v poslední minutě druhé třetiny při přesilovce zásluhou Zdeňka Hábla, který v duelu vstřelil dvě branky. O ty zbylé se postaral jeho bratr David a Martin Joppa.

 

"Nemohli jsme kvůli úzkému hřišti tak moc využívat naše šikovné rychlé hráče, měli jsme s tím problém. První třetinu nás podržel Molino, ve druhé se nám povedlo převzít iniciativu a ve třetí už jsme si zápas pohlídali," popsal průběh duelu kapitán SHK LAPP ZLÍN Marian Ligda.

 

Duel sledoval i Martin Altrichter, brankář, který pro hokejový Zlín v roce 2004 vychytal historický titul. "Byl to docela tvrdý zápas, pak se kluci rozjeli a druhá půlka zápasu už byla jejich. Pěkné akce, hleděl jsem, co tam dokázali. Samozřejmě jsem fandil Zlínečku, to je srdcovka. Jako brankář musím pochválit našeho brankáře Molka, ten tým podržel hlavně v první třetině. Hrálo se na úzkém ledě, díky tomu tam bylo víc kontaktů a hrálo se velmi rychle," řekl.

 

Doma se však už Zlínští mohou spolehnout na široké kluziště. "Soupeři tím pádem dojdou síly dřív a my budeme moct více využívat našich rychlých hráčů. Doufám, že sérii zvládneme ukončit hned v sobotu," pověděl Ligda.

 

Dopomoci by k tomu měl i Zdeněk Šafránek, zlínský útočník se po operaci představí v soutěžním utkání v letošní sezóně poprvé. "Cítím se skvěle, mám za sebou několik tréninků a věřím, že to bude dobré. Kluci odvedli v Praze parádní práci a přivezli dva mečboly, o to snáz se bude hrát," pověděl střelec zlatého gólu z loňského finále a kapitán české reprezentace na Paralympiádě v Pchjongčchangu.

 

2. semifinálový zápas mezi SHK LAPP ZLÍN a HC Sparta Praha se hraje v sobotu 23. února od 14:30 hodin na PSG aréně ve Zlíně, vstup je zdarma a pro příchozí je připravena tombola o věcné ceny! Video přenos z utkání sledujte ZDE, textový přenos poté ZDE.

 

CENY V TOMBOLE:

2x dárková taška LAPP, 2x dárková taška DC4, 2x dárková taška Excalibur City, 2x voucher GA Cinema, 2x voucher hotel Baltaci Zlín, 2x dárková kazeta Zlínský Švec, 2x malý dres na pověšení SHK LAPP Zlín. Lístky zdarma do tomboly se budou rozdávat pod schodištěm, vyhlášení proběhne o přestávce mezi druhou a třetí třetinou.

 

STATISTIKY ZLÍN – SPARTA
Základní část doma: 14 zápasů, 8 výher, 6 proher, skóre 32:18
Základní část venku: 14 zápasů, 6 výher, 8 proher, skóre 32:25
Základní část celkově: 28 zápasů, 14 výher, 14 proher, skóre 64:43
Play off doma: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 9:6
Play off venku: 6 zápasů, 4 výhry, 2 prohry, skóre 11:10
Play off celkově: 11 zápasů, 7 výher, 4 prohry, skóre 20:16
Celková bilance doma: 19 zápasů, 11 výher, 8 proher, skóre 41:24
Celková bilance venku: 20 zápasů, 10 výher, 10 proher, skóre 43:35
CELKOVÁ BILANCE: 39 zápasů, 21 výher, 18 proher, skóre 84:59
Nejvyšší výhra: 8:0 venku 8. prosince 2018.
Nejvyšší prohra: 1:5 venku v základní části v sezóně 2009/2010 a 1:5 v semifinále play off 2008.

 

 

Bratři Háblové sestřelili Spartu, Zlín má dva postupové mečboly!

16.02.2019 21:35

Bratři Zdeněk a David Háblovi gólově opanovali první semifinálový duel mezi Spartou a Zlínem, když se dohromady postarali o tři branky. Moravané zvládli úvodní bitvu poměrem 4:2 a domů si odvážejí v sérii hrané na dva vítězné duely dva postupové mečboly. Ten první mohou v postup do finále proměnit v sobotu 23. února, ve Zlíně se hraje od 14:30 hodin. Vstup je zdarma a pro diváky je nachystaná tombola o věcné ceny!

 

SPARTA - ZLÍN 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)

 

Sestava HC Sparta Praha: Vápenka – Raul, Zapletal, J. Krupička, Novotný, Frolík, Ohar, Nachtigalová, Pšenčík, Hrbek.

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek – Julina, Hábl Z., Mach, Ligda, Hábl D., Joppa, Turic, Rauš, Korman, Ferenčík.

Branky a nahrávky: 36. Raul, 45. Zapletal (J. Krupička) – 30. Hábl Z. (Hábl D.), 33. Hábl D. (Joppa), 39. Hábl Z., 42. Joppa (Ligda). Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1.V oslabení: Bez. Střely na branku: 12:21 (4:2,5:8, 3:11). Vyhraná vhazování: 17:23. Stav série: 0:1.

 

V úvodu utkání měli Zlínští potíže v obranné hře, do samostatného úniku se dostal třeba Jiří Raul, ani na dvakrát ale gólmana Molka nepřekonal. Jistý výkon zlínského brankáře byl základem pro jeho spoluhráče, o chvíli později likvidoval další šanci Pražanů, při dorážce Jiřího Krupičky mu pak pomohla tyč.

 

Zlínští dokázali pořádně zahrozit až ke konci periody, největší možnost na změnu skóre měl Zdeněk Hábl, kterého ale v samostatném úniku obrana Sparty na hranici pravidel zastavila.

 

Bezbrankový stav trval dlouho i v prostředním dějství, ovšem na ledě už dominovaly barvy LAPPu. Jenže… Kličkovanou mězi dvěma beky nedokázal gólově zakončit Joppa, v téméř tutové šanci se neradoval ani kapitán Ligda.

 

Sparta se osmělila opět zásluhou Raula, minisouboj s tímto útočníkem ale vyhrál zase Molek.

 

A tak se duel zlomil v samém závěru druhé třetiny, kdy Zlín dokázal využít jedinou přesilovou hru zápasu. Sourozenecká spolupráce Háblů číslo jedna – David našel Zdeňka, který střelou zblízka zamířil pod lapačku Vápenky. Druhý direkt v poslední minutě druhé části mohl přidat zase Zdeněk Hábl, ani napodruhé ale v samostatném úniku neuspěl.

 

Ve třetí třetině museli Pražané otevřít hru, čehož Zlín brzy využil. Ve 33. minutě se ocitl před brankou volný David Hábl, jenž dokázal ránou po zemi překonat Vápenku.

 

Snížit se podařilo Spartě ve 36. minutě, kdy do sítě zapadlo nenápadné nahození zpoza brány Jiřího Raula. Naděje Pražanů ale brzy vzala za své – opět na rozdíl dvou branek upravil za tři minuty druhým gólem v zápase Zdeněk Hábl, aby za další tři minuty zvýšil už na 4:1 Martin Joppa.

 

Pražané ještě korigovali stav 14 sekund před koncem zásluhou Jana Zapletala, jeho trefa však už nic neznamenala.

 

Začátek byl špatný, kdybychom prohrávali, nemohli bychom se divit. Nevím, čím to bylo, ale nešlo to. Pak se nám povedlo přebrat iniciativu a zlomili jsme ten zápas. Z výsledku mám samozřejmě radost, je to výhra. Musíme ji doma potvrdit, ale jak se říká, poslední krok je nejtěžší. Co se týče mého prvního gólu, super práce bráchy, poslal mi přesnou žabku na hokejku,“ řekl zlínský obránce Zdeněk Hábl, který v zápase zapsal dva góly.

 

To trenér Sparty Jakub Novotný byl pochopitelně zklamaný. „Nemysleli jsme si, že by nás Zlín nějak přehrál, což se v první třetině ukázalo. Bohužel jsme neproměnili svoje šance a na to jsme dojeli, od druhé třetiny jsme trochu polevili a dostali jsme soupeře na koně. Ke konci už nám došly síly a upustili jsme ze svojí hry,“ řekl Novotný.

 

Onlajn přenos z utkání naleznete ZDE.

První semifinále se odehraje v Praze, ale na „zlínském ledě.“ Mistry požene v nejmodernější české hale za výhrou Martin Altrichter!

13.02.2019 22:28

Ač se první duel semifinálové série mezi Spartou a Zlínem odehraje na půdě soupeře, sledge hokejisté SHK LAPP budou hrát defacto na zlínském ledě. Zápas se totiž uskuteční v Merkur Ice aréně v Říčanech u Prahy, kterou vlastní Martin Altrichter. Málo kdo ví, že gólman, který pro hokejový Zlín v roce 2004 vychytal historický titul, má velkou spojitost i se zlínským sledge hokejem.

 

V roce 2006 totiž do Zlína dostal brankáře Jana Matouška, který hájí barvy mistrovského týmu dodnes. „Znali jsme se ze Znojma, kde jsem dříve chytal, on byl v mládeži. Když měl potom úraz, chytal jsem ve Zlíně a společně s klukama od sledge hokeje jsme to zařídili,“ popisuje Altrichter své schopnosti hráčského agenta. Svého „svěřence“ sleduje dodnes.

 

Čas od času si napíšeme, ale co se nám kluk oženil, tak už má jiné starosti. Ke sledge hokeji jsem měl ale vždycky blízko, baví mě ten sport, pořád sleduju, jak Zlín hraje. Teda jak pořád vyhrává,“ usmívá se „Alťák.“

 

Vzpomínky na Baťovo město může mít jen krásné, vždyť v roce 2004 zde oslavil historický mistrovský titul, když odchytal celou finálovou sérii se Slavií. Nesmazatelně se zapsal do historie také tím, že jakožto první gólman v historii udržel čisté konto v největší české aréně, tehdy Sazka aréně, nyní O2.

 

Při vzpomínce na Zlín mi naskočil nespočet zážitků, ale ta nula je jeden z těch větších. Byly to krásné časy, jeden rok zlato, druhý stříbro. Zlín je nádherné město, super lidi, skvělá atmosféra,“ usmívá se někdejší brankář.

 

Když skončil svou hokejovou kariéru, rozhodl se postavit halu, která měla být výjimečná. Právě v ní se v sobotu představí hráči Zlína při prvním semifinálovém duelu se Spartou.

 

Troufnu si říct, že je to nejmodernější hala v Česku. Jak technologií chlazení, tak způsobem, jak je vymyšlená. Každé místo v hale je využité. Máme tady posilovnu, restauraci, hráči mají naprostý komfort. Myslím, že nikdo nic lepšího u nás zatím nevymyslel,“ řekl hrdě.

 

Ještě jedno velké specifikum však Merkur Ice aréna má, a to sice rozměry její ledové plochy. Šířka i délka jsou takřka o čtyři metry menší, než je klasická ledová evropská plocha. „Rozměr 56x26 metrů je nejmenší možné hřiště, co rozměry IIHF dovolují. Blíží se to už rozměrům NHL, nutí to hrát rychlý hokej,“ pověděl Altrichter.

 

Ten by měl v sobotu osobně hnát zlínské sledge hokejisty za výhrou v první duelu letošního play off, kdy Zlín započne útok na pátý titul v řadě. „Věřím, že mi to vyjde a budu moct být na zápase osobně. Jen teda budeme muset asi dvakrát rolbovat po zápase, jak bude rozpíchaný led,“ zakončil s úsměvem Martin Altrichter.

Martin Altrichter zvedá nad hlavu mistrovský pohár poté, co vychytal finálovou sérii se Slavií v sezóně 2003/2004.

Boje o titul začínají, Zlín načne semifinálovou sérii play off v sobotu na Spartě

12.02.2019 23:50

V sobotu začnou pro sledge hokejisty Zlína boje o titul, na úvod semifinálové série se představí na ledě pražské Sparty. Cíl je jasný – úřadující čtyřnásobní mistři by si rádi na domácí led přivezli vedení v sérii, a tím pádem dva postupové mečboly. Zlín jakožto vítěz základní části začíná na půdě hůře postaveného týmu, v sérii hrané na dvě vítězná střetnutí má pak výhodu domácího ledu při druhém a případném třetím duelu.

 

Kapitán SHK LAPP ZLÍN Marian Ligda věří, že jeho tým bude mít v zápase na Spartě navrch, potřeba však bude prolomit tuhou defenzivu soupeře. Tu ještě před play off vyztužil reprezentační obránce z Karlových Varů Miroslav Hrbek. „Sparta je nepříjemný soupeř, který nemá co ztratit. Posílili před play off obranu, v brance mají českou reprezentační jedničku. Defenziva soupeře je to, co budeme muset překonat,“ řekl Ligda.

 

S Pražany mají letos Zlínští bodově vyrovnanou bilanci. Na Moravě v říjnu vyhrála Sparta 3:1, aby v prosinci Zlín dobyl hlavní město poměrem 8:0. Tenkrát to byla pro Spartu historicky nejvyšší porážka. „To bylo pěkné, soupeř skoro nekladl odpor. V první třetině jsme nabrali vedení a pak už to šlo samo. Bylo to překvapivě lehké, to se asi tentokrát nestane. Ale kéž by ano,“ přeje si kapitán Zlína.

 

Do karet by mohla hrát Zlínským i absence hlavního útočníka Sparty Zdeňka Krupičky, kterého by do utkání neměl pustit jeho zdravotní stav. „Samozřejmě každá ztráta soupeře je naše plus, ale hokej není o jednom hráči. Mají v týmu i bez Krupičky tři reprezentační hráče v poli, to je výstraha sama o sobě,“ řekl devětatřicetiletý útočník.

 

Zlín se se Spartou utkal ve vyřazovacích bojích před dvěma lety, semifinálovou sérii zvládl bravurně. Po výhrách 1:0 na ledě soupeře a 5:0 doma slavil postup do finále bez inkasované branky. Mimochodem, play off je poslední dobou zlínská disciplína se vším všudy, při svých poutích k posledním čtyřem po sobě jdoucích titulů neztratil ani jeden zápas.

 

Fanoušci se mohou těšit znovu na dvojku Marian Ligda a Martin Joppa, která po zápasovém volnu v Olomouci bude opět řádit spolu. Nejúdernější dvojice ligy je postrachem pro soupeře. Joppa za devět utkání nasbíral 35 kanadských bodů, Ligda za jedenáct duelů jen o čtyři body méně.

 

Po těch letech, co hrajeme spolu, je to už chemie. Víme, kde se máme hledat a co kdo dokáže,“ pověděl devětatřicetiletý kapitán mužstva Marian Ligda. „Je to super, konečně mě ty zápasy baví! Vymýšlíme různé věci, daří se nám to. Zatím skvělá sezóna,“ pochvaluje si mladší z dvojice, jednadvacetiletý Martin Joppa.

 

1. semifinálový zápas mezi HC Sparta Praha a SHK LAPP ZLÍN se hraje v sobotu 16. února 2019 v Merkur Ice aréně v Říčanech, utkání začíná ve 14:10 hodin a vstup je zdarma. Zápas případně sledujte v textovém přenosu ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – SPARTA
Základní část doma: 14 zápasů, 8 výher, 6 proher, skóre 32:18
Základní část venku: 14 zápasů, 6 výher, 8 proher, skóre 32:25
Základní část celkově: 28 zápasů, 14 výher, 14 proher, skóre 64:43
Play off doma: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 9:6
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 7:8
Play off celkově: 10 zápasů, 6 výher, 4 prohry, skóre 16:14
Celková bilance doma: 19 zápasů, 11 výher, 8 proher, skóre 41:24
Celková bilance venku: 19 zápasů, 9 výher, 10 proher, skóre 39:33
CELKOVÁ BILANCE: 38 zápasů, 20 výher, 18 proher, skóre 80:57
Nejvyšší výhra: 8:0 venku 8. prosince 2018.
Nejvyšší prohra: 1:5 venku v základní části v sezóně 2009/2010 a 1:5 v semifinále play off 2008.

STATISTIKY ZLÍN – SPARTA
Základní část doma: 14 zápasů, 8 výher, 6 proher, skóre 32:18
Základní část venku: 14 zápasů, 6 výher, 8 proher, skóre 32:25
Základní část celkově: 28 zápasů, 14 výher, 14 proher, skóre 64:43
Play off doma: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 9:6
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 7:8
Play off celkově: 10 zápasů, 6 výher, 4 prohry, skóre 16:14
Celková bilance doma: 19 zápasů, 11 výher, 8 proher, skóre 41:24
Celková bilance venku: 19 zápasů, 9 výher, 10 proher, skóre 39:33
CELKOVÁ BILANCE: 38 zápasů, 20 výher, 18 proher, skóre 80:57
Nejvyšší výhra: 8:0 venku 8. prosince 2018.
Nejvyšší prohra: 1:5 venku v základní části v sezóně 2009/2010 a 1:5 v semifinále play off 2008.

Více zde: https://www.sledgehokejzlin.cz/news/sledge-hokejiste-zlina-se-v-semifinale-play-off-utkaji-se-spartou/

Sledge hokejisté Zlína se v semifinále play off utkají se Spartou

03.02.2019 14:32

Základní část je definitivně u konce, semifinálové dvojice jsou rozhodnuty. Zlín jakožto vítěz dlouhodobé soutěže se utká se čtvrtou, tedy z posledního místa postupující, pražskou Spartou.

 

Série se hraje na dvě vítězná utkání. První duel je naplánován za dva týdny na ledě soupeře, doma pak Zlín odehraje druhé utkání 23. února ve 14:30 hodin, případné třetí utkání se odehraje o den později od 10:05 hodin.

 

Oba týmy se v letošní sezóně v základní části utkaly dvakrát. Doma Zlín prohrál 1:3, na ledě soupeře však zvítězil vysoko 8:0. Byla to nejvyšší prohra Sparty v její historii.

 

Jak se říká, play off je jiná soutěž. Půjdeme do toho po hlavě a věřme, že opět vzhůru k výšinám. Sparta ale určitě nebude lehký soupeř, i když ten poslední zápas byl výsledkově jasný. Budeme doufat, že to urveme ve dvou zápasech a budeme se moci soustředit na finále. A že jsme doma prohráli? Mě osobně se hraje vždycky venku líp, nevím, proč tomu tak je. Uvidíme, je to ve hvězdách, tudíž v nás, v našich hvězdách,“ řekl Pavel Julina, obránce SHK LAPP Zlín a nejzkušenější člen zlínského kádru, který letos kroutí svou dvacátou sezónu.

 

Zlín se utkal se Spartou v play off naposledy před dvěma roky, tenkrát v semifinále vyhrál 2:0 na zápasy. Venku vyhrál 1:0, doma poté 5:0. Mimochodem, zápas v play off Zlín neprohrál po cestě ke svým posledním čtyřem titulům ani jednou.

 

STATISTIKY ZLÍN – SPARTA
Základní část doma: 14 zápasů, 8 výher, 6 proher, skóre 32:18
Základní část venku: 14 zápasů, 6 výher, 8 proher, skóre 32:25
Základní část celkově: 28 zápasů, 14 výher, 14 proher, skóre 64:43
Play off doma: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 9:6
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 7:8
Play off celkově: 10 zápasů, 6 výher, 4 prohry, skóre 16:14
Celková bilance doma: 19 zápasů, 11 výher, 8 proher, skóre 41:24
Celková bilance venku: 19 zápasů, 9 výher, 10 proher, skóre 39:33
CELKOVÁ BILANCE: 38 zápasů, 20 výher, 18 proher, skóre 80:57
Nejvyšší výhra: 8:0 venku 8. prosince 2018.
Nejvyšší prohra: 1:5 venku v základní části v sezóně 2009/2010 a 1:5 v semifinále play off 2008.

 

 

Po čtyřech letech bez gólu, rezervní sestava nestačila na Olomouc. Zlín vyhlíží soupeře do play off

02.02.2019 17:06

Už jako jistý vítěz základní části vstupovali sledge hokejisté Zlína do posledního zápasu dlouhodobé soutěže, mohli si tak dovolit dát volno oporám. Mužstvu scházeli čtyři nejproduktivnější hráči, a to Martin Joppa, Marian Ligda, Zdeněk Hábl a David Palát, nenastoupil ani navrátilec do sestavy Zdeněk Šafránek. Rezervní sestava Zlína tak podlehla v nic neřešícím zápase Olomouci 0:3. Zajímavý je pohled do statistik. Za prve, Zlín prohrál s Olomoucí po pěti letech. A za druhé, v České lize nedal v zápase gól naposledy před čtyřmi lety. Nyní úřadující mistři vyhlížejí soupeře do play off, rozhodne se mezi dvojicí Sparta – Pardubice, jasno bude v neděli.

 

Olomouc – Zlín 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 1. Večerek, 33. Jedlička, 41. Novák. Vyloučení: 4:3 Využití: Bez. V oslabení: Bez. Střely na branku: 19:9. Vyhraná vhazování: 19:7.

Sestava Olomouce: Černoch – Jedlička, Buriánek – Novák, Mikuš, Rozkopal, Večerek, Kardoš.

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Mach – D. Hábl, Turic, Stodůlka, Rauš, Korman, Hlinka, Šafařík.

 

V olomouckém exilu v Rožnově pod Radhoštěm se začínalo netradičně, první třetinu byl čas stopovaný na stopkách. To však nevadilo hned v úvodu Miloši Večerkovi, který přízemní střelou překonal Matouška a otevřel stav zápasu.

 

Hanáci byli po celou dobu utkání lepším týmem, ovšem až do konce druhé třetiny se díky Matouškovým zákrokům skóre neměnilo.

 

Definitivně na svou stranu strhli zápas Kohouti po pauze, nejprve ve 33. minutě nějak proskákal do sítě puk vystřelený Radkem Jedličkou, načež na konečných 3:0 upravil Martin Novák.

 

Zlín za zápas vyprodukoval devět střel, z toho osm měl na svědomí obránce Pavel Julina, i když převážně od modré čáry. Ten byl při absenci kapitána Ligdy a jeho asistenta Joppy náhradním kapitánem v duelu proti Olomouci. Jediný z více zkušených hráčů ve zlínském poli však porážku neřešil, ovšem přiznal, že zápas to byl náročný.

 

Když se na mě kamarádi vykašlali a nechali mě v tom samotného, tak samozřejmě, že to pak je těžké,“ řekl s úsměvem Julina.

 

Nešlo nám o výsledek, chtěli jsme, aby si mladí vyzkoušeli zápas se vším všudy, kdy se nemůžou spolehnout na opory. Z mojí strany jsem si zahrál asi nejvíc za celou sezónu, bylo to tam tak nějak na mě. Soupeř si ale výhru zasloužil, byl rozhodně lepší. Nám chyběl někdo, kdo by mohl vepředu nějak napadat, kdo by vůbec mohl dát gól,“ pověděl Pavel Julina.

 

Premiéru ve zlínském dresu měl za sebou i Dávid Korman, který do Zlína přišel na hostování v týdnu právě z Olomouce. Začátek však nezažil úplně nejlepší, hned při prvním střídání putoval na trestnou lavici. „Byla to nešťastná situace, spíše to ani nebyl faul. Jinak se hrálo… Bylo to náročné, šlo vidět, že nám chybí opory. Měl jsem párkrát i puk v dobré pozici, ale nic z toho. Jinak to ale bylo fajn, užil jsem si to, měl jsem dobrý ice time,“ pochvaloval si dvacetiletý útočník.

 

Spokojený byl hlavně kapitán Hanáků Radek Jedlička. „Byl to takový zápas ze srandy už, šlo to vidět na sestavách. Výhra nás ale těší, výsledek té hře odpovídá, moc jsme soupeře do šancí nepouštěli,“ řekl Jedlička.

 

Onlajn přenos z utkání naleznete ZDE.

Zlín získal dvě posily do play off, z Olomouce přichází Ferenčík s Kormanem

01.02.2019 09:05

Rušno bylo v posledních dnech na trase Olomouc – Zlín, do Baťova města před uzávěrkou hráčských transakcí, která připadla na poslední lednový den, přišly dvě posily z Hané: obránce Slavomír Ferenčík (na fotce vpravo) a útočník Dávid Korman (vlevo). Oba tito slovenští reprezentanti jsou ve zlínském klubu na hostování do konce sezóny.

 

V letošní sezóně jsme měli velmi přetěžovanou obranu, některé zápasy jsme hráli pouze na dva obránce, z toho důvodu vítáme u nás Sláva Ferenčíka. U Dávida Kormana pak věříme, že dokáže zrychlit hru,“ pověděl generální manažer SHK LAPP Zlín Petr Julina a dodal, že dohoda s vedením Olomouce, která s největší pravděpodobností už nepostoupí do play off, byla celkem snadná.

 

Není to jen tak, že bychom si vzali dva hráče, od nás v Olomouci už dlouhé roky hostuje náš hráč Miroslav Kardoš,“ podotkl Julina.

 

Oba dva by tak mohli zažít zajímavou premiéru, už zítra totiž Zlín nastoupí právě proti Olomouci.

 

Slavomír Ferenčík: Devětatřicetiletý obránce v letošní sezóně odehrál za Kohouty osm zápasů, ve kterých zaznamenal čtyři kanadské body za tři góly a jednu nahrávku.

 

Dávid Korman: Dvacetiletý útočník je na tom, co se bodů týče, podobně, za sedm duelů vstřelil dva góly a na stejný počet nahrál.

 

VELKÝ ROZHOVOR S OBĚMA ČTĚTE ZDE!

 

Konečná soupiska SHK LAPP Zlín pro sezónu 2018/2019: Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek. Obránci: Zdeněk Hábl, Pavel Julina, Tomáš Mach, Slavomír Ferenčík. Útočníci: Martin Joppa, Marian Ligda, David Palát, David Hábl, Róbert Turic, Aleš Rauš, Petr Stodůlka, Michal Hlinka, Patrik Hetfajš, Dávid Korman, Pavel Šafařík.


 

Velký rozhovor s posilami Ferenčíkem a Kormanem

01.02.2019 09:05

 

Kluci, jaké to je jít pro vás do Zlína?

Ferenčík: „Je to výzva hrát v takovém špičkovém klubu, rozhodně. Poprvé v kariéře si zkusím v České lize play off, naberu nějaké zkušenosti. Určitě to bude všechno ve větším nasazení, a to ať fyzickém, tak psychickém. Zlín má vždy ty nejvyšší ambice, všichni ale víme, jak těžké play off je. Věřím, že napomohu týmu k obhajobě titulu.“

 

Korman: „Samozřejmě je to výzva, něco nového. Jsem zvědavý na nový styl, celkově na jiný způsob hry. Jsem velmi potěšen, že se Zlín o mě sám zajímal. Navíc jsem se včera dozvěděl, že by měl s námi už hrát i Zdeněk Šafránek, je to milé překvapení. Vždy, když jsem ho potkal někde na hotelu, byl super. Taky na ledě se zbytečně nerozčiluje. Když hrajete proti němu jako soupeř, tak s respektem.“

 

Co zatím víte o Zlínu a jak se vám proti němu hrálo?

Ferenčík: „Je to tým plný skvělých hráčů, ty výsledky, které Zlín má, to dokazují. Není to ale jenom o hráčích, ale o celkovém chodu klubu. Dvakrát jsem tady byl se zahraniční týmy na turnaji LAPP Cup, kdy mohu říct, že je to TOP turnaj Evropy. Jak kvalitou, tak organizací a vším okolo.“

 

Korman: „Že je to nejúspěšnější a nejstarší český tým. Má bohatou minulost, o každém hráči tady jsem něco slyšel, jsou to výrazná jména. Mám z toho dobrý dojem, tým s perspektivou a obrovskou kvalitou. Co se týče zápasů proti Zlínu… Náročné a psychicky těžké. Bere se to vždy tak, že nejsou velká očekávání, je tam od soupeře pokora. Vidina po výhře moc nebývá no.“

 

Jaký si myslíte, že bude váš přínos pro tým?

Ferenčík: „U mě nejspíše tvrdá fyzická hra, kterou se snažím praktikovat. Pak snad někdy vyjde i nějaká střela z dálky nebo dobrá přihrávka na vysunuté útočníky.“

 

Korman: „Mám z toho trošku strach, jestli budu přínosem. Ale když už, tak v napadání soupeře, jelikož jsem rychlý. Nejsem moc bodový typ, i když ono Olomouc obecně nedává moc gólů.“

 

Jaký je váš hokejový životopis?

Ferenčík: „Hraji necelé čtyři roky, začínal jsem asi jako každý Slovák v Dolnom Kubíně, se kterým jsem hrál jednu sezónu Českou ligu. Pak jsem tři sezóny strávil v Olomouci. Do toho reprezentační akce se Slovenskem.“

 

Korman: „Sledge hokej hraju asi tři roky, druhou sezónu jsem nyní trávil v Olomouci.“

 

Jak se odcházelo z Olomouce v momentě, kdy ještě žila naděje na play off? Byť jen teoretická…

Ferenčík: „Rozhodoval jsem se několik dnů až týdnů, ale řekl jsem si, že to prostě musím ve Zlíně zkusit. Jak jsem řekl, je to pro mě výzva, uvidíme, co to přinese. Co se týče šancí na postup Olomouce, buďme realisti, Sparta si to pohlídá, i kdyby Olomouc uhrála šest bodů.“

 

Korman: „Naděje ale není moc velká na postup. Chtěl jsem chytit příležitost a zkusit o play off, navíc ještě v takovém týmu, jakým Zlín je.“

 

Pomohlo v rozhodování to, že jdete oba dva?

Ferenčík: „Bylo to konzultované i po této stránce, vždy je lepší, když jdete do nového týmu i s někým, koho znáte. I když samozřejmě se znám s některými zlínskými kluky ze Slovenska.“

 

Korman: „Jsem rád, že jdu s někým, ale nějaké vážné slovo to na rozhodování nemělo. Kdyby Slávo nešel, šel bych i bez něj.“

 

 Co můžete navzájem o sobě říct?

Ferenčík: „David je v první řadě mladý hráč, což je v dnešní době vzácné. Má perspektivu, je rychlý, umí odvést tu černou práci, která není tolik vidět. Potřebuje ještě nabrat trochu zkušeností hlavně v důležitých fázích zápasů, ale je to a bude dobrý hráč.“

 

Korman: „Slávo umí zahrát perfektně vzadu a zatlačit i do útoku, v Olomouci držel tým.“

 

Máte za sebou první trénink, jaký byl?

Ferenčík: „Velmi dobrý, jde vidět, že trenér se na něj připravuje. Většina cvičení byly pro mě nové, ale líbily se mi.

 

Korman: „Můžu taky jen chválit, ovládání puku v rychlosti, to se mi dost líbilo, jde vidět, že má trenér poctivou přípravu.“

Dávid Korman

Slavomír Ferenčík

Velký návrat! Dres Zlína po roce oblékne Zdeněk Šafránek

31.01.2019 10:00

V únoru se Zlínem oslavil zisk čtvrtého mistrovského titulu v řadě, v březnu se pak představil jakožto kapitán české reprezentace na Paralympiádě v Pchjongčchangu. Následně však přišly zdravotní potíže v podobě dekubitu a následná operace, kvůli níž vynechal celou základní část. Teď je však Zdeněk Šafránek zpět na ledě a věří, že bude platným hráčem svého týmu v play off!

 

Po zdravotní stránce jsem naprosto OK, mám za sebou mnoho vyšetření a všechno je tak, jak má být. Rychle se to zahojilo, svaly drží,“ popisoval nadšeně svůj zdravotní stav Šafránek.

 

Ten se bude poprvé v letošní sezóně hlásit na tréninku ve Zlíně dnes (ve čtvrtek), dosud má za sebou šestatřicetiletý útočník pouze individuální tréninky.  „Šíleně se těším! Na ledě s týmem je to úplně něco jiného než být na ledě sám. To jsem defacto celý leden, ale jsou to spíše jen takové projížďky. Ale hodně jsem musel zapracovat na fyzičce, poslední měsíc jsem býval dvakrát denně v posilovně,“ popisoval zlínský útočník svůj osobní dril.

 

Ten je ve Zlíně od roku 2012 a slavil zde zisk čtyř mistrovských titulů. Při návratu na led se však rozhodoval mezi více kluby. Jelikož bydlím v Pátku u Poděbrad, dojíždění do Zlína už je pro mě velmi náročné. Počítal jsem, že bych mohl jít do Pardubic, ale ty o mě neměly zájem. Pak jsem byl v kontaktu ještě se Spartou, ale Zlín je srdcovka a jsem rád, že za mnou stojí i teď. Dohoda s Petrem Julinou (pozn. generální manažer Zlína) byla otázka jednoho telefonu. Udělám maximum pro to, abych byl co největším přínosem pro tým. Popravdě, už jsem letos ani s play off nepočítal, ale někdy v půlce prosince se moje rekonvalescence výrazně zlepšila a už v lednu jsem byl OK. O to víc se těším,“ sdělil Zdeněk Šafránek.

 

Radost mu po celou dobu dělali jeho spoluhráči, kteří dokázali počtvrté v řadě vyhrát základní část. „Byla radost se na některé zápasy dívat, hráli suprově,“ vysmekl poklonu. Při návratu na led si bude muset však zvyknout na jednu malou změnu. „Musel jsem si vyměnit sedák na sledgi, protože malinko jsem přibral a do toho starého, který jsem měl napasovaný přímo na tělo, se už nevejdu,“ usmál se Zdeněk Šafránek, útočník Zlína.

 

Z jeho návratu na led má velkou radost i generální manažer SHK LAPP Zlín Petr Julina. „Šafi je stále našim hráčem a když chce hrát za Zlín, tak není důvod, aby nehrál. Za celou dvacetiletou historii klubu jsme nikdy neodmítli žádného našeho hráče, nebyl tomu důvod ani teď. Šafi vždycky byl pro náš tým velkým přínosem a věřím, že tomu tak bude i nyní. Zájem o něj sice projevila i Sparta, ale jsem rád, že jsme se dohodli na jeho setrvání ve Zlíně. Ač celou sezónu nehrál, stojíme za ním,“ řekl Julina.

 

Nejbližší zápas hraje Zlín v sobotu s Olomoucí, do něj však ještě Šafránek s největší pravděpobností nezasáhne. 

Sledge hokejisté Zlína se v posledním zápase základní části střetnou s Olomoucí

29.01.2019 20:54

Sledge hokejisté SHK LAPP ZLÍN se už jakožto jistý vítěz základní části střetnou v poslední kole dlouhodobé soutěže s Olomoucí. V exilu Hanáků na Zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm se hraje v sobotu od 11 hodin.

 

Olomouc je v průběžné tabulce pátá se ziskem dvanácti bodů, Zlín první se ziskem 21 bodů. Aby Kohouti mohli pomýšlet na play off, musí bezpodmínečně lídra tabulky porazit. První letošní vzájemný zápas skončil v listopadu vítězstvím Zlína 3:1.

 

5. kolo České para hokejové ligy, ZLÍN – OLOMOUC 3:1 (0:0, 1:0, 2:1). Branky a nahrávky: 16. Rauš (Ligda, Joppa), 39. Joppa, 43. Ligda (Joppa) – 40. Večerek (Ferenčík) vyloučení 1:3 využití 1:0 v oslabení Bez. Střely na branku: 27:12 (8:3, 10:1, 9:8). Vyhraná vhazování: 23:13.

 

Zápas bude speciální pro slovenské hráče, kterých je v obou týmech dost a společně minulý týden trávili reprezentační turnaj v Turíně. Co se pohledu do statistik týče, Zlín s Olomoucí prohrál naposledy v play off v sezóně 2013/2014.

 

Zápas mezi SOHO Olomoučtí Kohouti a SHK LAPP ZLÍN se hraje v sobotu 2. února 2019 od 11 hodin na Zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm, vstup je zdarma, utkání sledujte v onlajn přenosu ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – OLOMOUC
Základní část doma: 13 zápasů, 12 výher, 1 prohra, skóre 54:11
Základní část venku: 12 zápasů, 8 výher, 2 prohry, 2 remízy, skóre 55:10
Základní část celkově: 25 zápasů, 20 výher, 3 prohry, 2 remízy, skóre 109:21
Play off doma: 4 zápasy, 1 výhra, 3 prohry, skóre 6:6
Play off venku: 2 zápasy, 2 výhry, 0 proher, skóre 6:1
Play off celkově: 6 zápasů, 3 výhry, 3 prohry, skóre 12:7
Celková bilance doma: 17 zápasů, 13 výher, 4 prohry, skóre 60:17
Celková bilance venku: 14 zápasů, 10 výher, 2 prohry, 2 remízy, skóre 61:11
CELKOVÁ BILANCE:  31 zápasů, 23 výher, 6 proher, 2 remízy, skóre 121:28
Nejvyšší vítězství: 10:1 venku 10. 12. 2017
Nejvyšší porážka: 3:6 doma v sezóně 2008/2009.

 

Všechny zápasy 13. a 14. kola ČPHL sledujte ZDE.
 

Tři hráči Zlína v širší nominaci na světový šampionát! Češi i Slováci řádili v repre pauze

26.01.2019 21:36

Tři zástupci zlínského klubu jsou v širší nominaci na sledge hokejové mistrovství světa, které se na přelomu dubna a května uskuteční v Ostravě (informace ZDE). Před domácími fanoušky by se mohly představit stálice české repre, a to Zdeněk Hábl, David Palát a Zdeněk Šafránek.

 

V reprezentační pauze se český národní výběr zúčastnil turnaje ve Švédsku, na severu Evropy byl Hábl s Palátem. Chyběl Zdeněk Šafránek, který se doléčuje po operaci. Zdeněk Hábl se stal se šesti góly za čtyři zápasy nejlepším střelcem týmu, Palát neskóroval. Češi turnaj v konkurenci Švédska a Japonska ovládli s dominantním skóre 18:2.

 

I ve slovenské reprezentaci se představili hráči Zlína. Martin Joppa, Marian Ligda a Róbert Turic. Na turnaji v Turíně obsadilo Slovensko třetí místo, když dvakrát porazilo Norsko. Nestačilo dvakrát na Itálii a jednou na Jižní Koreu.

 

V cestě za bronzem táhla Slováky úderná dvojice Joppa, Ligda, která nasázela v pěti zápasech dohromady osm z deseti branek. Martin Joppa zaznamenal bilanci 6+1, Marian Ligda 2+4. Róbert Turic zapsal v Turíně tři nahrávky.

 

Na spolupráci Joppy s Ligdou ve Zlíně se zaměřila i titulní strana sportovní sekce Zlínského deníku, článek naleznete ZDE.

 

Ve zlínském dresu se opět všichni představí 2. února, kdy Zlín zajíždí v rámci posledního kola základní části na led Olomouce.

Martin Joppa (v radující se dvojici vlevo) a Marian Ligda (vpravo). Oba jsou tahounem slovenské repre!

Zdeněk Hábl je tahounem české repre!

Záznamy: 1 - 100 ze 829
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>