Archiv článků

S úřadujícími mistry světa čeští sledge hokejisté prohráli s nejmenším možným rozdílem

20.01.2010 10:36

 

Utkání s týmem USA skončilo před chvílí. Přes obtížné získávání informací Vojta Buhr zjistil, že Češi prohráli 0:1. Samotný výsledek hovoří sám za sebe, byl to náš historicky první zápas s Američany, týmem stojícím ještě loni touto dobou o dvě výkonnostní pozice výše. A byl to prý zápas vyrovnaný. Díky, kluci.  

 

Naši se štěstíčkem překonali domácí

20.01.2010 10:12
Japonské Nagano v těchto dnech hostí tradiční Turnaj 4, který letos poprvé zahrnula do svého harmonogramu přípravy na Zimní paralympijské hry i česká sledge hokejová reprezentace. V prvním zápase se svěřencům Tomáše Zelenky podařilo dvakrát překonat japonského brankáře a přitom udržet na své straně čisté konto.V českých barvách se tentokrát střelecky prosadili Michal Geier (SKV Sharks Karlovy Vary) a Erik Fojtík (Sedící Medvědi Zlín), zápas tak po třetinách 0:0, 1:0 a 1:0 skončil výsledkem 2:0. 

 

První zápas turnaje v Nagano zná svého vítěze

19.01.2010 11:11

Rozlosování turnaje proti sobě postavilo oba finalisty posledního Mistrovství světa ve sledge hokeji v Ostravě - Zlaté USA a Stříbrné Nory. Tentokrát skandinávský tým poslal všem soupeřům ve Vancouveru jasný vzkaz: NOR 3 - USA 1. 

Naši v Zemi vycházejícího slunce

17.01.2010 21:13

 Česká sledge hokejová reprezentace se v rámci přípravy na Zimní paralympijské hry vypravila do Nagana na tradiční turnaj ČTYŘ. Kromě pořádajícího Japonska otestují také Norsko a USA.

Velký Klobouk - Big Hat - Wakasato. To je víceúčelový komplex, v němž pod vedením Tomáše Zelenky sehrají i hráči Sedících Medvědů v barvách repre utkání s týmy, které všechny na loňském Mistrovství světa v Ostravě skončily před námi.   

 

18. ledna    (Po) Tréninky: 11:00  JPN 13:00 USA 15:00  NOR 17:00 CZE 19. ledna  (Út)    Kvalifikační kolo 15:00 NOR-USA 18:40 CZE-JPN 20. ledna (St)  Kvalifikační kolo 15:30 CZE-USA 18:30 NOR-JPN 21. ledna (Čt)  Kvalifikační kolo 15:30 NOR-CZE 18:30 USA-JAP 22. ledna (Pá) volný den 23. ledna (So)  Semifinále 15:30 1. vs 4. 18:30 2. vs  3.  24. ledna (Ne)                         11:00 utkání o bronz     14:00

utkání o zlato  

 

 

 

 

 

Po dvou letech jdou Sedící Medvědi Zlín do play off České sledge hokejové ligy

04.01.2010 09:20

Čtvrtá pozice v letošní tabulce základní části České sledge hokejové ligy znamená pro zlínský tým jistotu účasti v bojích o medaile. Znamená to však také to, že ve všech zápasech bude v pozici týmu s horším umístěním a to podle nastaveného systému znamená již jen dvě domácí utkání.

To nejbližší se odehraje již v sobotu 9. ledna 2010 od 15:00 hodin na domovské PSG Aréně ve Zlíně, soupeřem bude tým úřadujících Mistrů ČR v posledních dvou letech - tým SKV Sharks Karlovy Vary. Semifinále se hraje na dvě vítězná utkání, výhodu případných dvou utkání tedy zužitkuje náš soupeř, ke kterému se vydáme deset let poté, co jsme se představili v České televizi tuzemským divákům.

V základní části jsme v tomto ročníku ČSHL s Karlovými Vary 1 x vyhráli (u nich - překvapení sezóny) a 1x prohráli (doma - krutý debakl). Oba týmy disponují výraznými reprezentačními oporami národního sledge hokejového výběru, který se v březnu tohoto roku vydá poprvé v historii ČR na Zimní paralympijské hry do Vancouveru, na ledě by mělo být vidět celou polovinu reprezentačního týmu - Berger, Geier, Hrbek, Kvoch na straně hostů, Fojtík, Hábl, Matoušek a Palát na zlínské soupisce.

Zveme proto všechny hokejové příznivce do hlediště PSG Arény - přijďte povzbudit dva ze čtyř letos nejlepších sledge hokejových týmů, zvláště pak nás, domácí Sedící Medvědy. Vstup je tradičně volný.

Peter Štít bloguje na www.sledgehokej.sk

01.01.2010 10:20

Na exhibícii dobre, ale bez divákov 20.12.2009

Exhibičné stretnutie sa pripravovalo dlhší čas. Napriek tomu, že bolo vyrobené trochu na kolene a nikto z organizátorov nemal s podobnými akciami veľké skúsenosti, na mieste všetko fungovalo fajn.

Najlepšia na celej akcii bola dobrá nálada. Všetci účinkujúci sa zabávali a vytvorili okolo seba príjemnú atmosféru.

Najskôr sme si my sledgehokejisti zahrali sami proti sebe – modrí proti žltým. Hralo sa na desať minút. Mal som na sebe žltý dres. Samozrejme nehralo sa úplne na doraz. Boli sme trochu lepší a vyhrali sme 2:0. To, že som na prvý gól nahral a druhý som dorazil sám v poslednej sekunde je samozrejme nepodstatné. Ale spomenúť som to musel...

Nasledujúcich 5 minút sme hrali proti trenčianskym extraligovým hokejistom. Tam už ozaj išlo o zábavu. Pretože mali našeho skvelého brankára, súboj sa skončil 0:0, niekoľko samostatných nájazdov nevyužili ani Trenčania.

Proti futbalistom, medzi ktorými nechýbal Fanendo Adi z Nigérie sme už vyhrali 2:0, aby nebola hanba. Hokejisti porazili futbalistov 1:0 a bolo vidieť, že ľadu viacej rozumejú.

O výsledky samozrejme nešlo. Na ľade bolo príjemne, dobre padlo, že všetci brali svoje účinkovanie s úsmevom. V záverečných sekundách posledného zápasu dokonca došlo k súboju na päste. Samozrejme s nadhľadom.

Všetko s prehľadom moderoval Michal Bujna, televízny reportér.

Sama Tomečka na korčuliach som nezažil, lebo som bol v sprche. Určite bol podmanivý.

Na prášky bola bohužiaľ Petra – hlavná organizátorka a duša akcie. Vzhľadom k tomu, že prišlo asi 200 divákov a nevydražili sa dresy, príjem je minimálny. Z tohto pohľadu je akcia vlastne prepadákom. Škoda obrovského úsilia, ktoré do toho vložila.

Verím, že prínosom bude aspoň propagácia medzi zúčastnenými a nabraté skúsenosti. Ja som sa cítil dobre a snáď aj väčšina zúčastnených.

Články, fotky a videá na internete:
https://www.supporters.sk/index.php?cat=1&clanok=161
https://www.hokejportal.sk/?q=clanok/24226
https://www.sportal.sk/hokej/v-trencine-zostali-bariery-primrznute

DERBY ZLÍN - STUDÉNKA - Neděle 13.12.2009

09.12.2009 10:16

Sedící Medvědi mají před sebou poslední zápas základní části České sledge hokejové ligy 2009/2010. Po odstoupení týmu Olomouce v průběhu soutěže už zbývá jediný tým, který ještě v PSG Aréně proti domácím Sedícím Medvědům nenastoupil - "nováček" ligy, HC KES Studénka.

Poprvé v dresu domácích nastoupí i čerstvý přírustek - Tomáš Mach. Na tréninku se už také znovuobjevil Kamil Šnajdar. Před zápasy play off tak doma vystoupí většina akceschopných hráčů.

Přijďte povzbudit zlínské sledge hokejisty v neděli v 11:15 hodin!

Zrušení pravidelného treninku

30.11.2009 09:30

Ve Čtvrtek 3.12.2009 se neuskuteční trenink sledgehokejistů Zlina.

Dvě prohry a nulový bodový zisk

29.11.2009 18:10

 

Tato víkendová rekapitulace není vůbec pro Sedící Medvědy příznivá , ve dvou zápasech jsme nezískali ani bod a jediným úspěšným střelcem se stal David Palát, jehož ukázková sólová akce znamenala jediný gól za zády sparťanského brankáře Michala Vápenky. V sobotu jsme ale neproměnili žádnou z deseti střel na karlovarskou branku a naopak 8x jsme vytahovali puk zpoza brankové čáry. V neděli jsme velmi chtěli odčinit předchozí prohru a hra byla o poznání lepší. Dokonce nejlíp nám to šlo při Šojdrově vyloučení. Brankář Stanislav Molek byl však dvakrát překonán a Palátův gól byl málo. V domácím dresu bylo dnes hodně vidět při úspěšné obranné činnosti slovenského hráče Petera Štíta, který šanci nabídnutou trenérem Davidem Vrbkou využil bezezbytku. Rozhovor s Peterem Štítem, věnovaný okolnostem jeho střelecké premiéry v předchozích kolech České sledge hokejové ligy, naleznete v blogové části tohoto webu. 

Peter Štít - interwiev z oka do oka

29.11.2009 18:05

Dostal som za úlohu urobiť rozhovor s Petrom Štítom, hráčom Zlína, ktorý v zápase s Karlovými Varami dal svoj prvý ligový gól v kariére. To by samo osebe nebolo problémom, keby som zhodou okolností zároveň nebol aj tým hráčom. Rozhovor sa teda niesol - ako inak - v mierne schizofrenickom duchu.

Nebol mi veľmi sympatický. Neustále sa mi zdráhal pozerať pri rozhovore do očí a uhýbal pohľadom. V určitých chvíľach sme si otvorene liezli na nervy a dali by sme si možno aj po papuli, nebyť istých fyzických prekážok.

Rozhovor prinášame:

Ahoj.

Ahoj.

V zápase proti Varom si strelil svoj prvý gól v kariére. Ako sa na to pozeráš?

S odstupom.

Konkrétne?

Konkrétne s odstupom troch týždňov.

Duchaplné. Teraz si láskavo odpusti vtípky a sústreď sa. Dobre?

Dobre.

Popíš gólovú situáciu zo svojho pohľadu.

Snažil som sa vybojovať puk za bránou, ale sa mi to nepodarilo. Tak som si povedal, že možno by bolo najlepšie zajsť pred bránu, možno sa tam niečo udeje. V tom momente Pájovu strelu vyrazil brankár pred seba, rovno na moju hokejku. Nevedel som čo s pukom. Videl som nabiehajúceho Zdeňu, ale strašne som sa bál mu prihrať, aby som to nepokazil. Váhal som. Takto som váhal asi tri sekundy a kedže som bol v pohybe a náhodou ležiaci brankár už v pohybe nebol, ocitol som sa pred prázdnou polovicou brány...

Pocity?

Radosť.

No tak sa trochu prekonaj a skús rozvitú vetu.

Pocítil som veľkú radosť.

Môjtybože! A čo si si pomyslel?

Že to musíme udržať, lebo inak bude ten gól zbytočný.

Čo pre teba ten prvý gól znamená?

Upokojenie. Už nemusím čakať na ten prvý.

Zvíťazili ste proti veľkému favoritovi, čo na to hovoríš?

Je to fajn pocit, ale nemali sme prehrať v Prahe, bolo by to krajšie.

Ešte povieš niečo sám od seba k tomuto zápasu?

Ďakujem za dôveru trénerovi aj spoluhráčom.

Aké sú tvoje najbližšie športové ciele?

Poraziť Olomouc a Studénku.

A osobné?

Pomôcť tímu čo najviac.

A ako konkrétne?

Ako bude treba. Ak bude treba podávať nápoje, som pripravený.

To má čitateľ ako pochopiť?

Tak. Mňa baví každá činnosť. Keď preruším súperovu akciu, vybojujem puk, keď sa na mne súper vyfauluje. Nemusím to byť práve ja, čo dáva góly.

Tu niečo smrdí pokrytectvom. Mám napísať ako trikrát denne navštevuješ tabuľku produktivity, či sa tam niečo nezmenilo?

Daj sa vypchať.

Zbohom.

Zbohom.

Zásadní tisková zpráva z Olomouce

17.11.2009 15:19

 

Vážení přátelé,

klub APA VČAS Olomouc se kvůli nedostatku hráčů rozhodl ukončit své účinkování v letošním ročníku České sledge hokejové ligy. Bližší informace naleznete v tiskové zprávě, kterou zveřejňujeme na našem webu.

Za způsobené komplikace se všem omlouváme.

Ondřej Kubát
Sledge hokej APA VČAS Olomouc

Další "houpavý" víkend za námi

16.11.2009 14:05

Sedící Medvědi vyrazili na své poslední zápasy základní části letošního ročníku České sledge hokejové ligy, které neodehrají na domovském ledu PSG Arény Zlín. Tentokrát si do itineráře cesty zapsali trasu Zlín - Kolín - České Budějovice - Zlín. Oproti jiným výjezdům bylo potřeba vyrazit ze Zlína již v pátek podvečer, přespat nedaleko Kolína a v sobotu dopoledne už být na zimním stadionu v Kolíně. Draci tentokrát nedostali jiný čas než od 10.00 hodin ráno. Medvědům tak časný zápas vůbec, ale vůbec nesvědčil, prohráli s Draky neuvěřitelným poměrem 0:6, ještě že report na onlajnech byl tak strohý. Rozmrzelí Medvědi putovali od Kolína do Budějovic, aby sehráli zápas snad s rekordním časem začátku. Králové totiž naordinovali termín vskutku královský - v neděli v 7:15 hodin.  Onlajny byly opět při tom a tak ještě než se tým dostal zpět domů, rekonvalescentující  vedoucí týmu již věděl o našem vítězství 3:1, a že jsme o víkendu buď 3 body ztratili nebo získali (záleží na úhlu pohledu).

To BYL ale týden!

08.11.2009 18:53

Sledge hokej NONSTOP, VESTA k tomu a nakonec SLEDGE NA VLASTNÍ KŮŽI - tak by se dal shrnout  v kostce úsek od středy do neděle. Kdyby byli naši reprezentanti sdílnější, jistě byste se zájmem vyslechli neuvěřitelné story o tréninkové dřině, reprezentačních i klubových povinnostech v na sebe navazujících časových blocích. A kdyby ta sdílnost byla ještě větší, poznali byste, čím je Studénka tak atraktivní, zvláště večer... (zde posléze naleznete odkaz na web foto galerii)

V polovině vpředu

18.10.2009 18:02

 

Pro zlínský sledge hokejový tým se víkend 17. a 18. října 2009 stal termínem, kdy odehrál všechny zápasy první poloviny základní části České sledge hokejové ligy v ročníku 2009/2010.
Sedící Medvědi mají po loňském propadu mimo play off velmi jasný cíl - letos si účast v nadstavbové části zajistit co nejdříve. Znamená to neprohrát více jak polovinu zápasů základní části - tento cíl se přibližuje nadosah ruky. Ze šesti utkání první části ligy jsme se ocitli na straně poražených jednou, a to v zápase s pražskou Spartou při skóre 5:1 pro Spartu. V ostatních zápasech jsme byli úspěšnější my: 3:1 s Draky Kolín, 4:1 s Krály ČB, 7:3 se Sharks KV, 7:0 s Kohouty Olomouc a 5:1 se Studénkou.
Letošní liga zatím nemá jednoznačného lídra. Až se dohrají i zbývající utkání první poloviny soutěže, bude čelo tvořeno týmy Kolín, Praha, Vary a Zlín s minimálním bodovým rozdílem a takřka kruhovou vyrovnaností vzájemných zápasů tří posledně jmenovaných týmů.

 

Další dva zápasy mimo domácí led, tentokrát MORAVA TOUR 09

15.10.2009 21:58

Tým Sedících Medvědů ve žlutomodrých dresech tentokrát čeká výjezd "za humna". Ale to neznamená jistý úspěch. Právě s moravskými týmy totiž nebývají zápasy jednoznačné - jak se trápíme s Kohouty (viz minulá sezona) a jak NEVÁLCUJEME Studénku (viz přípravná utkání) - to si před nadcházejícím víkendem většina hráčů dobře pamatuje. 
Stejně tak víme, jak dobře zlínský sledge hokejový styl znají hráči v barvách našich příštích soupeřů - řada z nich zlínským týmem prošla, tu krátce, tu déle. 
A tak s vědomím věčného koloběhu odchodů a nových objevů nastoupíme s co největším nasazením i do těchto zápasů, jejichž výsledek je tak nepředvídatelný. Ale to k našemu týmu patří - umí překvapit. Chcete-li být co nejvíc s námi? Sledujte on-line zpravodajství a držte nám palce.

Se Spartou Praha v Letňanech, s karlovarskými Žraloky v Ostrově nad Ohří...

24.09.2009 12:21

Zlínští sledge hokejisté Sedící Medvědi se o nadcházejícím prodlouženém víkendu vydávají na pouť za svými soupeři v Čechách. Shodou okolností však ani jeden zápas nesehrají na jejich domovských zimních stadionech. Na Spartě je přeplněno, tak letíme do Letňan, kde se v neděli od 10:00 hodin utkáme s ambiciózním pražským týmem. 
Také druhý zápas nebude v domácím prostředí soupeře, ale též bude v časných dopoledních hodinách - začátek utkání s úřadujícím Mistrem ČR je stanoven v Ostrově nad Ohří na pondělí od 9:30 hodin.

Nové jevy v českém sledge hokeji

16.09.2009 21:19

Milí spoluhráči, český sledge hokej se začíná projevovat tak, že mne coby stařešinu a otce zakladatele staví do pozice, v níž se vůbec necítím dobře - ba - cítím se přímo napaden. Tak aby bylo jasno, jsem si vědom, že doba a vztahy známé z Rychlých šípů je dávno ta tam. Nedělám si ani iluze o "jednotném nadšení pro sledge hokej". Ale verbální i fyzická agresivita a hrubost na všech možných fórech, blozích a na ledě, střídačkách i šatnách, agresivita ve vztazích k soupeři a činovníkům sledge hokeje, to už je na mne trochu moc. Překračuje totiž meze tolerance a mezilidské úcty a posouvá i jinak lidsky řešitelné problémy do konfliktní roviny - a to čím hůře, tím vlastně lépe. To už ani nejsou malí kluci na pískovišti. To je buď naprosto neadekvátní obrana před neexistujícím útokem, anebo cílený pokus typu "když mně se nedaří, tak ať nikomu!" Aktivní účastníci těchto konfliktů tak zřejmě vůbec netuší, jak velmi poškozují nejen sami sebe, ale vůbec sport osob s postižením.
Milí přátelé, doufám, že to je pouze přechodný jev způsobený velmi složitými podmínkami pro činnost a samotnou existenci klubů v době, kdy všichni musí přehodnotit náklady a přichází o doposud existující zdroje, aniž by se někde na obzoru rýsovala nějaká systematická podpora. Žel, to se netýká jen sledge hokeje. 
Stávající týmy by měly hledat cesty ke zlevnění činnosti. Má snaha o zachování dosažené úrovně - tedy celosezónní aktivitě - mne vede k tomu, abychom základní část mistrovské soutěže rozdělili na divize Východ a Západ a na zhruba polovinu snížili náklady na cestování a ubytování. Tomu brání stávající počet aktivních týmů, chyběl tým na severu Moravy, chybí ještě týmy na jihu Moravy, západě a severu Čech, na Vysočině a ještě snad jeden v Praze. Neblouzním, jen počítám. Záměrně pomíjím "bolestnost" tohoto rozvoje pro stávající týmy, protože to, co potkalo letos Olomouc, již v dávnověku českého sledge hokeje potkalo Zlín a o něco později Kolín, při vzniku Plzně to asi poznají Vary, mohlo to už přijít při úvahách o Prostějově.
Obecné povědomí o sledge hokeji po uplynulém MS mírně vzrostlo, a to více v kladném slova smyslu. Jsem přesvědčený, že to po Vancouveru bude ještě lepší a konečně se to odrazí i v tom, co doposud kluby postrádají - podporu ze strany "své" asociace. Dejte zelenou této cestě, je sice pomalá, ale vede správným směrem. Pojďte si tu právě zahájenou sezónu užít. S úctou k životu. Vím, co říkám...

Víkendové zápasy očima diváka Marcely Knedlové

15.09.2009 18:17

V uplynulém víkendu začala ČSHL 2009 – 2010.

Sedící Medvědi Zlín na svém ledě přivítali v sobotu 12.9. Draky Kolín.

I když utkání skončilo výhrou Sedících Medvědů 3:1, bylo vidět, že domácí tým po dlouhé herní pauze se jen těžko rozehrával, měl problémy v obraně a nepřesné přihrávky.

Góly Zlína: 2x Zdeněk Hábl, Radim Šojdr

Góly Kolína: Pavel Kubeš

Asistence Zlína: Pavel Julina, David Palát, Petr Stodůlka

Asistence Kolína: Jiří Raul

V neděli 13.9. odehráli Sedící Medvědi Zlín druhý zápas ČSHL s B.B.Č. Budějovicemi.

Na tomto utkání byla vidět větší rozehranost a spolupráce hráčů na ledě. Zápas skončil zaslouženým vítězstvím pro domácí tým 4:1.

Góly Zlína: Zdeněk Hábl, Pavel Julina, 2 x David Palát

Góly Č. Budějovic: Josef Dvořák

Asistence Zlína: 2x Pavel Julina, Petr Štít, Zdeněk Hábl

Asistence Č. Budějovic: Zdeněk Klíma

 

Změna tréninku

06.09.2009 09:09

Trénink který se měl konat ve středu 9.9. na zimním stadiónu v U. Hradišti, se přesouvá na čtvrtek 10.9. na PSG Arénu do Zlína. Začátek tréninku 18:00 hodin.

Přípravné utkání plné mlhavých gólů

30.08.2009 11:50

Sedící Medvědi Zlín takřka na začátku svého předsezónního soustředění sehráli v neděli před polednem přátelské utkání. Protože tomuto zápasu předcházelo soustředění nováčka sledge hokejové scény, stal se vcelku pochopitelně tento tým tím týmem, se kterým zlínští sledge hokejisté na jeho domácím ledě toto utkání odehráli. Ano, řeč je o soustředění ve Studénce a o týmu HC  KES Studénka SLEDGE.
Zpravodajská úroveň tohoto článku je silně poznamenaná několika okolnostmi. Jednou z nich byla příslovečná srpnová mlha, která často zahalila nejen ledovou plochu a sedící hráče, ale tu a tam i nějaký ten prohřešek proti pravidlům (a to na obou stranách) a přes onu mlhu nebylo vidět ani diváky. Ztíženo to měli i na časomíře, neboť zřejmě neviděli na světelnou tabuli sice výrazně oznamující, že teplota v hale kolísá mezi 14 a 15 °C, ale bez zřetelné informace o hracím čase. Tak se stalo, že v zápise o utkání máme jména hráčů (střelců i asistentů), ale nikoliv čas vstřelení branky. 
První gól padl do zlínské branky, střelcem byl Erik Fojtík s kapitánským céčkem na žlutočerném dresu domácího tým, asistoval mu Martin Hornich. Tato dvojice se do zápisu o utkání v totožných pozicích zapsala ještě dvakrát s tím, že jednou Erikovi Fojtíkovi nahrál Daniel Minster a Martin Hornich jednou asistoval u střely Tomáše Mlčáka.
První třetinu vyhrála Studénka 2:1, v dalších dvou dvacetiminutovkách se stejným poměrem prosadili zlínští borci, takže po základní hrací době se z vítězství radovali Sedící Medvědi, utkání skončilo za stavu 4:5, a to zásluhou Pavla Juliny, který jednou skóroval a jednou asistoval, po dvou brankách a jedné asistenci si připsali David Palát a Zdeněk Hábl, dvě asistence zaznamenal Radim Šojdr. 
 

Pozvánka na exhibiční utkání

27.08.2009 21:13

Sledge hokejisté Zlína dostali pozvánku na slavnostní otevření zimního stadiónu v Brumově - Bylnici, konané v sobotu 5.9.2009. Zde sehrají exhibiční utkání proti nově  vzniklému sledge hokejovému týmu HC KES Studénka. Začátek exhibice je stanoven na 14:00 hodin.

Celý program akce najdete na  www.hcbbss.cz/

 

První a druhé kolo ČSHL 2009/2010

27.08.2009 11:45

V prvním kole přivítají sledge hokejisté Zlína na svém ledě Kolínské Draky. Utkání začíná v sobotu 12.9. od 15:30 hodin na PSG Aréně ve Zlíně. V neděli 13.9. pokračuje ČSHL druhým kolem v němž Sledge hokejisté Zlína změří síly s B.B. Kings Č. Budějovice. Utkání začíná v 15:00 hodin na PSG Aréně ve Zlíně .

První a druhé kolo ČSHL 2009/2010

27.08.2009 11:42

V prvním kole přivítají sledge hokejisté Zlína na svém ledě Kolínské Draky. Utkání začíná v sobotu 12.9. od 15:30 hodin na PSG Aréně ve Zlíně. V neděli 13.9. pokračuje ČSHL druhým kolem v němž Sledge hokejisté Zlína změří síly s B.B. Kings Č. Budějovice. Utkání začíná v 15:00 hodin na PSG Aréně ve Zlíně .

Přípravný zápas Sedících Medvědů

25.08.2009 08:00

 Sedící Medvědi Zlín na začátku soustředění sehrají přípravný zápas proti nově vzniklému sledge hokejovému týmu HC Studénka Sledge hokej. Přípravný zápas se odehraje v neděli 30.8. 2009 v 9:45 hod na zimním stadiónu ve Studénce.

Sedící Medvědi budou mít skvělé zastoupení na letošní Zlaté hokejce

19.08.2009 08:49

Vynikající účinkování kapitána zlínského sledge hokejového týmu Sedící Medvědi Zdeňka Hábla na letošním mistrovství světa v Ostravě se stalo pozvánkou na slavnostní televizní vyhlášení prestižní ankety Zlatá hokejka. Mladý Hábl byl na již zmiňovaném MS 2009 nepřehlédnutelný a právem se zařadil mezi ALL STARS šampionátu mezi přední světové sledge hokejisty. Mediální profil tohoto budoucího účastníka Zimní Paralympiády ve Vancouveru 2010 budete moci shlédnout i díky přímému televiznímu přenosu tuto sobotu na programu ČT1 v hlavním večerním vysílacím čase. Nahlédněte tedy s námi do karlovarského Puppu, nezapomeňte - již tuto sobotu! 

Termín tréninku

14.08.2009 10:57

Další trénink Sedících Medvědů Zlín se uskuteční ve středu 19.8. 2009 na zimním stadiónu v U. Hradišti od 19:30

Kalendář Sledge hokeje na sezónu 2009/2010

12.08.2009 12:44

 

Kalendář Sedících Medvědů Zlín na sezónu 2009/2010 ZDE

Celkový kalendář Českého Sledge hokeje  na sezónu 2009/2010 ZDE

 

 

 

V září turnaj ve Studénce nebude

12.08.2009 00:00

V uplynulých dnech se výrazně zkomplikovala situace při pořádání tradičního klubového turnaje, a to z důvodu malého zájmu zejména zahraničních týmů. Organizátoři již nyní hledají alternativu, aby nedošlo ke ztrátě kontinuity a tradice. Budeme vás průběžně informovat.

Druhý trénink

09.08.2009 10:47

Druhý trénink Sedících Medvědů Zlín, se uskuteční 13.8.2009 na zimním stadiónu v U. Hradišti od 17:45 hodin.

První trénink v nové sezóně

31.07.2009 11:18

První trénink Sedících Medvědů Zlín se uskuteční v neděli 9.8. 2009 na zimním stadiónu v U. Hradišti od 18:10 hodin. Všechny tréninky konané v srpnu se přesouvají na zimní stadión do U. Hradiště z důvodů opravy zimního stadionu ve Zlíně.

 

Kalendář Sledge hokeje na sezónu 2009/2010

17.06.2009 08:31

Při zasedání valné hromady ČSHA konané 13.6.2009 na hotelu Atom v Třebíči, byl schválen kalendář akcí a rozlosování ČSHL na sezónu 2009/2010

Kalendář Sedících Medvědů Zlín na sezónu 2009/2010 ZDE

Celkový kalendář Českého Sledge hokeje  na sezónu 2009/2010 ZDE

 

 

 

 

 

 

 

Sedící Medvědi očekávají posilu

27.05.2009 14:30

Už jen několik kilometrů a formálních záležitostí dělí nejstarší tuzemský klub od uzavření naprosto nečekaného, neobvyklého a netradičního kontraktu na posilu pro příští sezóny. Ano, Sedící Medvědi vítají svého nového spoluhráče, už se to dokonce dostalo do médií...

Hlavní cena ve foto soutěži pro Jaroslava Kvapila

26.05.2009 20:32

  1. Hlavní cenu ve foto soutěži, kterou vyhlásilo muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, získal Jaroslav Kvapil a to za sadu sedmi černobílých fotografií, které nafotil při ligových zápasech sledge hokejistů Zlína na PSG Aréně. Fotografie jsou vystaveny ve spojovací chodbě zlínského zámku do 6.9. 2009.

Fotky z MS ve sledge hokeji Ostrava 2009

21.05.2009 00:00

Webové stánky kde mužete shlédnout fotky z MS

 

www.sledge2009.cz

www.handisport.cz

 

Neuvěřitelný úspěch zlínského kapitána na MS

20.05.2009 09:02

Zdeněk Hábl, kapitán Sedících Medvědů, byl vybrán do  ALL STARS právě ukončeného Mistrovství světa ve sledge hokeji v Ostravě. Zařadil se tak mezi ostřílené hvězdy sledge hokejového nebe a zcela jistě na sebe bude vázat pozornost i na Zimní paralympiádě ve Vancouveru.

MS v sledge hokeji na ČT4 Sport

05.05.2009 12:49

Česká televize bude  vysílat na ČT4 Sport záznamy utkání České reprezentace z MS ve sledge hokeji. V sobotu 16.5. se bude v přímém přenosu vysílat finálové utkání.  

 

datum

čas

zápas

10.5.

14:50

Kanada - Česko

11.5.

15:40

Japonsko - Česko

12.5.

22:10

Německo - Česko

14.5.

15:35

MS ve sledge hokeji

16.5.

9:45

MS ve sledge hokeji

16.5.

18:55

přímý přenos finálového utkání

 

Sedící Medvědi na MS ve sledge hokeji

04.05.2009 22:34

Na soupisce České reprezentace sledge hokeje pro mistrovství světa konané od 9-16.5.2009 v Ostravě  se objeví  4 jména hráčů Sedících Medvědů Zlín. Brankář Jan Matoušek, útočníci Zdeněk Hábl, David Palát a fyzioterapeut Radim Šojdr.  Tuto čtveřici doplňuje ještě jeden Sedící Medvěd,  Roman Herink,ve funkci předsedy organizačního výboru MS ve sledge hokeji Ostrava 2009.

Výsledky z MS můžete sledovat na našich stránkách online v sekci MS Ostrava 2009.

Všechny zápasy se odehrají na zimním stadionu Sareza Ostrava - Poruba.

Systém zápasů MS v sledgehokeji Ostrava 2009

30.04.2009 09:33

Osm nejlepších světových sledge hokejových týmů je rozděleno do dvou základních hracích skupin A a B. V základních skupinách se hraje systémem každý s každým. První dva týmy z každé skupiny postupují do semifinále, ostatní dva do bojů o umístění.

Na tomto mistrovství světa je velmi důležité umístění i mimo semifinálovou čtveřici, neboť minimálně 6 nejlepších týmů postupuje na Zimní paralympijské hry do Vancouveru v roce 2010..

Další video spot na MS ve Sledge hokeji 2009

16.04.2009 08:11

 

Víkend Českého Sledge hokeje 2009

14.04.2009 10:20


Se uskuteční v sobotu 18.4.2009 na Hokejové hale Dětí a Mládeže v Brně .

Program:

Exhibiční utkání Východ vs Západ

Za výběr Východu nastoupí kompletní pětky z Kolína, Zlína a Olomouce.

Za výběr Západu nastoupí kompletní pětky z Prahy, Karlových Varů a Českých Budějovic.

Sraz hráčů ve 13:00h na zimním stadionu v Brně

Začátek utkání 14:30h

V 1. a 2. přestávce jsou připraveny dovednostní soutěže pro hráče

Předpokládaný konec v 17:30h

Slavnostní večer 

Začátek v 19:30h

V rámci tohoto večera budou předány ocenění za individuální výkony v uplynulé sezóně.

Vystoupení kapely Benjamin Bands

Předpokládaný konec do 21:30h

Adresa místa konání :

Hokejová hala dětí a mládeže, Střední 595 / 26, Brno

www.hokejovahalabrno.cz

GPS: 49°12'37.609"N, 16°36'22.845"E

Hotel Avanti, Střední 61, Brno

www.brno-hotel.hotelavanti.cz

GPS: 49°12'46.183"N, 16°36'16.664"E

 

 

 

 

 

Soupiska na exhibiční utkání

09.04.2009 08:34

Soupiska hráčů na exhibiční utkání ve Sledge hokeji. Které se bude konat v Hokejové Hale Dětí a Mládeže v Brně 18.4.2009 od 14:30 hod.

 

Soupiska Západu

 

team

č. dresu

Jméno

 

12

Jeřábek

65

Hrbek

37

Lindák

74

Geier

10

Berger

78

Janoušek    G

 

96

Krupička Z.

72

Zapletal

24

Němec

82

Zikmund

17

Krupička J.

6

Vápenka    G

 

26

Klíma

7

Hornich

71

Kovář

20

Rumplík

16

Nejedlý

27

Švec     G

 

Soupiska Východu

 

team

č. dresu

Jméno

 

88

Molek    G

82

Hábl

83

Šojdr

22

Sigmund

8

Julina

71

Palát

 

64

Hulín    G

21

Kvoch

3

Fojtík

44

Veselý

27

Keller

67

Geier

 

11

Boček    G

77

Raul

24

Šafránek

29

Kubeš

69

Hron

96

Pabst

 

 

 

 

 

Úvodní spot MS ve Sledge hokeji 2009

06.04.2009 14:14

 

Béčko má svého vítěze

23.03.2009 14:40

Do barážových bojů o postup na Zimní paralympijské hry nastoupí celkem maximálně 4 národní týmy. Po právě ukončeném turnaji skupiny B již tedy známe první dva potenciální účastníky. Z první pozice jdou Estonci, z druhé Švédi. Dvouletou mezinárodní přestávku budou mít Poláci, Britové i Holanďané.
Tabulku skupiny B naleznete ZDE.

Třetí den v Eidhovenu přinesl dva bezchybné brankářské výkony

18.03.2009 06:47

Estonci deklasovali Brity zcela nekompromisně - 12:0 - a prakticky je vyřadili z možnosti postoupit do barážového turnaje o doplňující místa na paralympijský turnaj ve Vancouveru 2010, neboť na tým Velké Británie čeká po dnešním volném dnu už pouze aktuálně vedoucí tým tabulky MS B 2009 - Tre Kronor.

V téže tabulce si polepšili Poláci, a to vítězstvím 5:0 nad pořádajícími Holanďany.

 

Na "béčku" po dvou dnech beze ztráty pouze Švédové

17.03.2009 07:15

Švédové totiž porazili Estonce, trochu začínají tvořit tradici skóre 3:1. Britové byli opět účastníky duelu, jehož výsledek je hodný setkání mazáků s nováčky. Jenže se konalo překvapení - nepřekvapení, soupeřem Britů totiž byla spaniala družina Polski, vedená Sylwesterem Flisem. Skóre gradovalo od třetiny k třetině a když v závěrečné části hry vstřelili Poláci šest gólů, zastavil se ukazatel na stavu 10:1 pro Poláky.

Světové "BÉČKO" bojuje o šanci dostat se na Paralympiádu

16.03.2009 09:01

Mistrovství světa ve sledge hokeji 2009 skupiny B se letos dočkalo "odloučeného" místa konání a využívá pohostinnosti holandského Eidhovenu. Oproti očekávání se jej neúčastní šest, ale pouze pět týmů - Velká Británie, Švédsko, Estonsko, Polsko a domácí tým Nizozemí. Finové si na svou premiéru tedy ještě počkají.

V neděli 15. března 2009 byla sehrána dvě utkání. V prvním porazili Britové domácí Holanďany vysoko 8:2 a je zde patrný výkonnostní rozdíl mezi již "ostřílenými" ostrovany a opět začínajícími Nizozemci. 
Velká Británie se na vrcholných světových sledge hokejových akcích pohybuje již od prvopočátku, nejlepšího umístění dosáhla na MS 2004 ve švédském Örnsköldsviku - tehdy to znamenalo 5. místo.
Nizozemci měli na konci minulého století dva klubové týmy - v Groningenu a v Amsterdamu. Nikdy však nevystoupili na mezinárodních reprezentačních turnajích, groningenský tým zanikl a při životě zůstal pouze tým Amstrdam Huskies, pořádající mezinárodní klubový turnaj každoročně na konci března.

Druhé utkání proti sobě postavilo sledge hokejové "otce zakladatele"  Švédy a "benjamínky" Poláky. Utkání skončilo vítězstvím Švédů 3:1. 

Východ X Západ 2009

13.03.2009 19:57

V sobotu 18. dubna 2009 proběhne v rámci posledního reprezentačního soustředění před MS 2009 v Brně exhibiční zápas Východ vs Západ. Jedná se o zápas, ve kterém nastoupí zástupci všech klubů.
Západ: Praha, Karlovy Vary, České Budějovice
Východ: Kolín, Olomouc, Zlín
Začátek utkání je ve 14:30hodin v hokejové hale Brno www.hokejovahalabrno.cz.
Večer proběhne slavnostní předání cen za letošní sezónu.

Podrobnější program bude zveřejněn co nejdříve

 

Panteři ukázali Medvědům drápky

07.03.2009 15:58

Zřejmě překvapivě skončil výsledek prvního vzájemného přátelského utkání - 2:1 ve prospěch Panterů Havířov. U nově vzniklého týmu by to byl jistě záviděníhodný zázrak, ale je potřeba se pozorně podívat na havířovskou soupisku. První zcela nezaujatá reakce ze středních Čech byla "to je jako Praha, sezbíráno několik hráčů z již existujících týmů, ne?". 
Ano, na soupisce Panterů se objevují již nyní  známá, ba velmi známá jména, takřka sledge hokejové pojmy. Nebo jste ještě neslyšeli o Fetisovi, Kečupovi, Erikovi Fojtíkovi, Rosťovi Staňkovi a Tomášovi Mlčákovi? Nutno však přiznat, že jistá odlišnost od pražského výběru tu je - aktivní hledání nových potenciálních hráčů z území okolo severomoravské metropole, a to opět v poměru 2:1 - na dva ostřílené borce jeden úplný nováček.
Objektivně je však třeba říci, že bylo velmi patrné "přátelské" pojetí onoho zápasu. Tým Panterů pro potřebu dostatečného počtu hráčů v poli posílili i Sedící Medvědi, "fotbalová" výměna dresů proběhla ještě před samostatnými nájezdy, bitku ve středovém kruhu absolvovali oba brankáři a role druhého rozhodčího se ujala s grácií sobě vlastní Pajova Hanka - v závěru pobytu na ledě to dokonce směřovalo k erotické vsuvce. Chcete-li se probrat i trochou suché statistiky, zde naleznete oficiální zápis.

 

Plzeň nebo Radegast?

02.03.2009 15:44

Jistě, milí sportovní přátelé, titulek nejednoho z nás svádí ke zcela nesportovním představám, ale nenechte se mýlit. V české sledge hokejové kotlině to totiž nyní vře souboji v play off. Velmi často je přetřásána otázka nejen možného konečného pořadí a titulu, ale i vyhlídky a ambice českého sledge hokeje na blížícím se Mistrovství světa v Ostravě. Sever Moravy je však v hledáčku pozornosti zlínských Sedících Medvědů i z jiného důvodu - na začátku sezóny jsme objevili zimní stadion Studénka a díky skvělému zázemí se podařilo na poslední chvíli zajistit důstojný průběh našeho tradičního mezinárodního klubového turnaje. Ověřené podmínky nás tedy opět vedou do Studénky i na zakončení naší sezóny, byť předčasné.

Tradice nám však velí i jinak nahlížet na sever Moravy - je to blízké místo s velkým potenciálem pro rozvoj našeho sportu. Jak již je ověřeno z ostatních míst, kde se sledge hokej hraje, potřebujete impulz, podmínky a hlavně tahouny a příležitosti. Proto bude naše klubové zakončení sezóny příležitostí pro zahájení sezóny nového klubu. Prakticky souběžně se tak může stát na dvou rozdílných místech naší republiky - na západě a severovýchodě. tam Plzeň s prezentační podporou karlovarských Žraloků, tu havířovští Panteři s námi. 7. března 2009 po 11. hodině sehrajeme s Pantery jejich první oficiální přátelské utkání. V dresech Panterů se velmi pravděpodobně objeví i hráči, kteří ve Zlíně se sledge hokejem začínali a stanou se oporou týmu. Pravda - je to teprve začátek a pro zapojení v mistrovské soutěži se musí ještě mnohé zvládnout nejen hráčsky, ale i manažersky jak na Západě, tak na Severovýchodě. Ale otázka už zazněla v titulku - kdo naskočí do sledge hokejového ledotoče dříve - Plzeň nebo Radegast?  

Bitka ve sledge hokeji

02.03.2009 10:22

Bitka ve sledge hokeji na Kanadském Poháru 2009 mezi Kanadou a Amerikou

 

Termín posledního tréninku

08.02.2009 10:28

Poslední pravidelný trénink Sedících Medvědů v této sezóně se uskuteční ve čtvrtek 12.2. na PSG Aréně ve Zlíně v 18:00

Termín posledního tréninku

08.02.2009 10:27

Poslední pravidelný trénink Sedících Medvědů v této sezóně se uskuteční ve čtvrtek 12.2. na PSG Aréně ve Zlíně v 18:00

Termín posledního tréninku

08.02.2009 10:19

Poslední pravidelný trénink Sedících Medvědů v této sezóně se uskuteční ve čtvrtek 12.2. na PSG Aréně ve Zlíně v 18:00

Sedícím Medvědům sezóna skončila

25.01.2009 22:10

Ikdyž zlínský tým o tomto víkendu plně bodoval (a získal tak víc bodů než za celou předcházející základní část), liga pro něj končí. Poprvé v historii českého sledge hokeje totiž Zlín zůstává na nepostupovém, pátém místě. Pohledy na tento stav jistě budou různé a mnohdy velice subjektivní, myslím ale, že to nebyla otázka tohoto víkendu. Před námi je za několik měsíců další sezona. Bude v historii zlínského sledge hokeje jubilejní, desátá. Bylo by milé vrátit se na bednu, že?

Časový harmonogram 6. kola

20.01.2009 18:52

 Výsledky najdete na ČSHL 2008/2009 v sekci výsledky

 

 

6. kolo

24.1.2009

 

 

15:15

 

 

21:00


 

 

25.1.2009

 

 

10:45


 

 

11:15


 

 

17:00


 

Základní část letošní České sledge hokejové ligy končí, skončí své letošní účinkování též Sedící Medvědi?

18.01.2009 21:55

Tato úvodní otázka již od uplynulých dvou kol má svou hrozivě pravděpodobnou odpověď. Ano, Sedící Medvědi jsou aktuálně poslední. Šance na zvrat tu sice je, ale budou mít zlínští hráči dostatek vůle a sil? Přijďte v sobotu 24.1. v 15:15 hodin do ochozů PSG Arény ve Zlíně a uvidíte souboj zlínských Sedících Medvědů s kolínskými Draky. Přijďte i v neděli 25.1. v 11:15 hodin tamtéž a proti žlutomodrým budou stát českobudějovičtí Králové. Nahlédněte na našich stránkách na aktuální stav tabulky a můžete si načrtnout možná postupová schémata. Existuje i jedna možnost pro fénixe žijícího stále v srdcích zlínských hráčů. Přijďte jej probudit svým povzbuzováním, svou přítomností. 

Časový harmonogram 5. kola

03.01.2009 10:44

Výsledky najdete na ČSHL 2008/2009 v sekci výsledky

 

 

5. kolo

10.1.2009

 

 

13:00


 

 

18:30


 

 

11.1.2009

 

 

9:45


 

 

12:30


 

 

15:45


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Termín zápasu 5. kola ČSHL mezi Olomoucí a Zlínem:

27.12.2008 08:54

V 5. kole ČSLH  se proti sobě postaví Kohouti Olomouc a Sedící Medvědi Zlín. Zápas se bude konat v neděli 11.1.2009 na zimním stadiónu  v Olomouci začátek  zápasu je 15:45.

Termín zápasu 5. kola ČSHL mezi Olomoucí a Zlínem:

27.12.2008 08:52

V 5. kole ČSHL  se proti sobě "postaví" Kohouti Olomouc a Sedící Medvědi Zlín. Zápas se bude konat v neděli 11.1.2009 na zimním stadionu  v Olomouci, začátek  zápasu je stanoven na 15:45 hodin. On-line přenosy díky eSports.cz opět k dispozici zde.

 

Setkání na Klub Íčku

16.12.2008 21:30

Na chvíli se za námi zastavili Petr Čajánek a Karel Rachůnek s částí svých rodin. Přišli osobně popřát Sedícím Medvědům hodně úspěchů v nelehkém postupu z konce tabulky do pozic zajišťujících účast v play off. A povykládali jsme si o tom, jak se dá využít blížící se desáté výročí začátku zlínského a tím i českého sledge hokeje. Petr Čajánek s Karlem Rachůnkem zlínským sledge hokejistům velmi pomohli významnou finanční částkou právě tento měsíc. S Petrem to bylo malé deja vu - byl na Klub Íčku už na počátcích naší existence, tehdy jako člen delegace zlínského hokejového Áčka, které se poskládalo na šatně a věnovalo začínajícím sledge hokejistům 20 000. I tehdy to byla správná chlapská pomoc. Pánové, děkujeme.

Podívejte se na fotky

 

 

 

 

David Palát překonal norského brankáře

16.12.2008 21:27

Stalo se to na turnaji v polském Elblagu o uplynulém víkendu. Zůstal prý zapomenut před norskou brankou, Šafi mu přihrál, on naznačil střelu, brankář lehl a David zavěsil pod víko.

Časový harmonogram 4. kola

30.11.2008 14:12

Výsledky najdete na ČSHL 2008/2009 v sekci výsledky

 

 

4. kolo

6.12.2008

 

 

16:00


 

 

16:45



 

7.12.2008

 

 

11:00

 

 

 

12:30



 

14:00


 

Reprezentační soustředění na mezistátní úrovni

27.11.2008 08:35

Hlavní trenér české sledge hokejové reprezentace Tomáš Zelenka sezval hráče na další z víkendových soustředění, tentokrát je cílem německý mezistátní turnaj RADISSON CUP. Český tým si zde odbude premiéru. Do konfrontace před blížícím se Mistrovstvím světa 2009 tak nastoupí i zástupci zlínských Sedících Medvědů - hráči Matoušek, Hábl a Palát, stejně jako v Olomouci v současnosti hostující Fojtík.

ZMĚNY TRÉNINKŮ DO KONCE ROKU

19.11.2008 11:52

 

Den

Datum

Čas

Důvod

Čtvrtek

27.11.

Zrušeno

Výjezd reprezentace do Německa

Úterý

2.12.

22:00

Čtvrtek předehrávka extraligy

Úterý

9.12.

22:00

Výjezd reprezentace do Polska

Čtvrtek

18.12.

18:00

 

Sobota

27.12.

15:00

Svátky

Čtvrtek

1.1.2009

Zrušeno

Svátky

 

 

Draci se na nás chystají

11.11.2008 22:02

Petr Čajánek, Karel Rachůnek a Sedící Medvědi Zlín ...

10.11.2008 19:40

Ne gesto, ale čin, to je pomoc! V dnešním odpoledni zveřejnil prestižní server www.hokej.cz informaci o jednom příkladném vyjádření svého vztahu k hráčům zlínského sledge hokejového týmu. Vyjádření Petra Čajánka a Karla Rachůnka.

Změna času zápasu Č. Budějovice Zlín

07.11.2008 13:55

Původní čas zápasu mezi Č. Budějovicemi a Zlínem neděle 16.11.2008 v 11:30 hod. na zimním stadiónu v Jindřichově Hradci se posouvá  na 10:30 hod

 

Velmi se omlouvám za dezinformaci  
SKV sportovní klub vozíčkářů
Králové České Budějovice
Zdeněk Klíma

Oprava kalendáře akcí na sezónu 2008/2009

05.11.2008 17:05

Kalendař ZDE

Sedíci Medvědi zvou na 3. kolo ČSHL

04.11.2008 11:00

O víkendu 15 a 16.11.2008 vyjíždí Sedící Medvědi k utkání 3.kola ČSHL na led Draků Kolín a Česko Budějovických Králů.V sobotu se utkají na Kolínském stadionu proti Drakům, utkání začíná 15:30.V neděli se střetnou na zimním stadionu Vajgar v Jidřichově Hradci proti Králům začátek 11:30.Tyto i zbývající utkání 3.kola můžete sledovat ON-LINE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Časový harmonogram 3. kola

04.11.2008 10:20

 Výsledky najdete na ČSHL 2008/2009 v sekci výsledky

 

3. kolo

15.11.2008

 

 

15:30


 

 

19:30


 

 

16.11.2008

 

 

10:30

 

 

 

11:45


 

 

12:30


 

Anketa jede, hlasujte!!!

29.10.2008 20:03

Podle vedoucího týmu je velmi málo času na výběr tématu a tedy i fotografií pro Medvědí kalendář 2009. Přidejte tedy svůj hlas v naší anketě. Výsledná procenta tedy určí vzájemný poměr tématického výběru fotografií. Témata jsou nastavena takto:

Momentky z ledu  Momentky ze šatny  Momentky ze sprchy  Momentky z cest  Skupinová fota  

Chcete-li však i jiná témata, napište nám!

Fotografie a fanynky

29.10.2008 08:56

Milé fanynky! Přišel nám velice pochvalný e-mail, týkající se našich webových stránek obecně, ale s drobnou výtkou, že není mnoho fotografií týmu v šatně. K tomuto bychom chtěli sdělit následovné: 
Naši borci se až na ojedinělé výjimky vůbec nestydí. Máte-li proto zájem (vyjádřený například hlasováním v připravované anketě), budeme se vám snažit vyhovět FOTOKALENDÁŘEM Sedících Medvědů na rok 2009. Záleží tedy pouze na vás a vaší fantazii.

Trio zlínských hráčů na reprezentačním soustředění

22.10.2008 19:48

Hlavní reprezentační trenér Tomáš Zelenka svolal nejlepší české hráče sledge hokeje na pravidelné přípravné soustředění v posledním říjnovém víkendu. Pravděpodobně po dobré zkušenosti se zázemím se sledge hokejisté sjeli na zimní stadion ve Studénce. První tréninkovou jednotku absolvují již ve středu v nočních hodinách. Nechybí mezi nimi ani zlínští borci - Zdeněk Hábl ze Zlína, David Palát z Otrokovic a Jan Matoušek ze Znojma.

Olomouc si vychutnala zlínské(ho) brankáře

18.10.2008 18:00

Moravské derby asi hned tak z paměti nezmizí gólmanovi Matesovi  - inkasoval 5x, k tomu ještě jeden dostal vystřídavší Molino. A jelikož se našim střelcům podařilo překonat Hulína jen 3x, splnilo se olomouckým Kohoutům jejich mediálně dopředu prezentované přání - odvezli si ze Zlína 3 body.

Fotky od Jaroslava Kvapila

15.10.2008 10:08

Fotky ze zápasu Sedících Medvědů proti Žralokům z 13.9.2008.

 

 

 

Změna pravidelného tréninku

14.10.2008 13:00

Pravidelný trénink který se má konat ve čtvrtek 23.10.2008 se přesouvá na úterý 21.10.2008 na 20:30 hod. Důvodem je účast hráčů na reprezentačním soustředění

 

 

Změna pravidelného tréninku

14.10.2008 12:54

Pravidelný trénink který se má konat ve čtvrtek 23.10.2008 se přesouvá na úterý 21.10.2008 na 20:30 hod. Důvodem je účast hráčů na reprezentačním soustředění

 

 

 

Časový harmonogram 2. kola

14.10.2008 11:41

Výsledky najdete na ČSHL 2008/2009 v sekci výsledky

 

 

2.Kolo

 

 

18.10.2008

 

 

15:15

 

 

 

16:00

 

 

 

19:00

 

 

 

 

 

 

19.10.2008

 

 

11:15

 

 

 

15:30

 

 

 

 

 

 

 

POZOR ZMĚNA POZOR ZMĚNA POZOR

13.10.2008 09:18

PŮVODNĚ AVIZOVANÉ NEDĚLNÍ UTKÁNÍ SE USKUTEČNÍ JIŽ DEN PŘEDEM, TEDY V SOBOTU 18. ŘÍJNA 2008.
K TOMUTO POLITOVÁNÍHODNÉMU NEDOPATŘENÍ DOŠLO DÍKY NEPOZORNOSTI PŘEDSEDY SDRUŽENÍ ROMANA HERINKA PŘI KOMUNIKACI SE SPRÁVCEM ČASU NA PSG ARÉNĚ.
PŘEDSEDA SE TÍMTO VŠEM OMLOUVÁ A VYNASNAŽÍ SE, ABY SE TATO SITUACE JIŽ NEOPAKOVALA.

Welcome, Korea!

10.10.2008 00:29

팀 착석의 위치에 환영은 Zlin 의 체코 공화국에서 품는다.

Zlin에서 팀 착석 곰은 가장 오래된 체코 팀, 체코 썰매 하키의 창시자이다. 실제로, 체코 공화국에서 우리는 국가 우승, 함께 6개의 팀을 한다.

 

Sledge hokej a NHL v Praze

03.10.2008 10:32

Pár fotek z exhibicního utkání sledge hokeje na tréninku NHL  v Praze

Sledgehokej a NHL v Praze

03.10.2008 10:09

Ve čtvrtek 2.10. proběhla sledge hokejová exhibice v rámci premiérového vystoupení týmu NHL v Praze. Do O2 arény přišlo necelých 9 tisíc diváků shlédnout trénink obou týmů ze zámoří. Odpolední program začal ve 14:00h vystoupením hudební skupiny Airfare. Ve 14:30h přivítali diváci hráče týmu NEW YORK RANGERS, kterým ledová plocha patřila necelou hodinu a po té přišel na řadu sledge hokej. Při rozbruslení si sledge hokej na vlastní kůži vyzkoušel i Richard Genzer, který společně s Michalem Suchánkem provázel celým čtvrtečním programem. Nutno dodat,že sledge hokejové "sáňky" byly Richardovi o několik čísel menší.

Ve sledge hokejové exhibici se představili hráči Sparty Praha oproti týmu reprezentace ČR. Celá hra trvala přibližně 7 minut, při kterých oba týmy dokázaly naplno ukázat krásu a zároveň dravost sledge hokeje. Konec sledge hokejového vystoupení patřil samostatným nájezdům na brankáře. Zástupce společnosti Česká sportovní v závěru vystoupení sledge hokejistů předal šek kapitánovi reprezentace Jiřímu Bergerovi na částku 100.000,-Kč pro Českou sledge hokejovou asociaci. Od 16:00h patřil led týmu TAMPA BAY LIGHTNING.

Michal Najbrt

 Pár fotek z exhibice 

 

 

 

 

 

 

2. kolo ČSHL Zlín - Olomouc

02.10.2008 10:30

Sledge hokejové utkání mezi ZAS Sedící Medvědy a APA Kohouti Olomouc se uskuteční v neděli 19.10.2008 na PSG Aréně ve Zlíně. Začátek utkání je 15:15 hod.

 

 

2. kolo ČSHL Zlín - Olomouc

02.10.2008 10:28

Sledge hokejové utkání mezi ZAS Sedící Medvědy a APA Kohouti Olomouc se uskuteční v neděli 19.10.2008 na PSG Aréně ve Zlíně. Začátek utkání je 15:15 hod.

 

 

Fotky ze zápasu 1. kola ligy ve Zlíně

24.09.2008 14:45

Nafotil Karel Ohanka

Pozvánka na ICE HEROES NA ČT4

23.09.2008 17:17

V pátek 26. 9. v 17:15 hodin bude odvysílána na ČT4 Sport premiéra dokumentárního filmu ICE HEROES. Dokumetární smímek Roberta Kaločaie ICE HEROES pojednává o historii našeho sportovního klubu SKV Sharks. Určitě si tento jedinečný projekt nenechte ujít!!!

S pozdravem

Jiří Berger  Místopředseda  SKV Sharks K. Vary

www.skv-sharks.cz

Romanovy pokusy

22.09.2008 13:44

Gólové akce

21.09.2008 20:07

Gólové akce ze zápasu Zlín – K. Vary a Zlín – Sparta Praha.

 Vytvořil Pavel Julina

 

Hodnocení zápasu Zlín – Karlovy Vary

13.09.2008 19:39

Hodnocení zápasu Zlín – Karlovy Vary

 

První třetina začala vyrovnaně na obou stranách a zápas se jevil,že nebude jednoznačný pro Karlovarské.Domácí měli šance na vstřelení první branky,ale bohužel se nedokázali střelecky prosadit.Jmenovitě kapitán týmu a i ostatní hráči měli střeleckou smůlu a zvlhlý prach!Takže první třetina skončila  0:0

Druhá třetina začala opět vyrovnaně,ale osvědčilo se staré pořekadlo nedáš-dostaneš,což je u Zlínského týmu dlouhodobý problém.Po první brance naši borci polevili ve hře jak v bruslení tak i ve střelbě.A to byl závěr druhé třetiny.

 Třetí třetina nezačala pro domácí vůbec dobře a místo vyrovnání obdrželi druhou branku.Hra se opět přelévala z pásma do pásma,začala se kouskovat hra a nedařila se založit žádná kloudná akce.Do toho ještě padl poslední třetí gól do Zlínské svatyně.Rozhodnutý zápas poklidnou hrou skončil.

 Na závěr musíme pochválit Standu (brankáře) za dobře odvedenou práci v brance,měl mnoho pěkných zákroků.Celkově to byl zajímavý a z části vyrovnaný zápas.A myslíme si,že obavy z Karlových Varů nebyly až tak na místě.Byl to hokej na který se dalo dívat.Bohužel výsledek mluví proti nám.

Střípky z kabiny: Sám velký trenér D.Vrbka byl ze zápasem spokojen,akorát ty neproměněné šance hráčům vytkl.

 

Hanka a Jarda

ZAS děkuje SAS

11.09.2008 09:59

Sportovní areály Studénka se staly útočištěm pro letošní ročník tradičního klubového sledgehokejového turnaje, pořádaného zlínskými Sedícími Medvědy. Nasazení všech zainteresovaných lidí ze Studénky přineslo výsledek, který navzdory okolnostem předčil očekávání. Sedící Medvědi proto děkují SAS, městu Studénka a všem partnerům, pořadatelům a pomocníkům, za vytvoření přátelského prostředí pro všechny účastníky turnaje. Je to skvělý základ pro další spolupráci. Těšíme se.

KOMPLETNÍ INFORMACE STUDÉNKA CUP 2008

10.09.2008 22:12

V sekci STUDÉNKA CUP 2008 byly aktualizovány a doplněny zápisy z jednotlivých utkání a statistiky jednotlivých týmů z hlediska vstřelených gólů a obdržených trestů.

Zápasy online

10.09.2008 19:37

 

Zlín – K. Vary

Sobota 13.9.2008

15:15 hod.

0:3

(0:0, 0:1, 0:2)

 

online

Zlín – Sparta

Neděle 14.9.2008

12:30 hod.

X

online

 

 

Česká sledge hokejová liga začíná

09.09.2008 15:42

SEDÍCÍ MEDVĚDI PŘIVÍTAJÍ DOMA NA ZAČÁTEK SEZONY LOŇSKÉ FINALISTY

Poznamenejme si prosím do svých diářů, kalendářů či mobilů téměř tradiční čas začátků sledge hokejových ligových utkání hraných na ledové ploše PSG Arény ve Zlíně. I tentokrát totiž začínáme v sobotu 13.9.2008 v patnáct patnáct (15:15), přijedou úřadující Mistři ČR - Žraloci z Karlových Varů. V neděli 14.9. tu bude SPARTA Praha Sledge hokej, a to v půl jedné - což má za důsledek posun nedělního oběda.

Změna tréninku Sedících Medvědů

08.09.2008 08:56

Pravidelný trénink který se má konat ve čtvrtek 11.9. se přesouvá na pátek 12.9. na 17:30 hod. Důvodem je extraligové utkání na zimním stadionu L. Čajky.

Změna tréninku Sedících Medvědů

08.09.2008 08:53

Pravidelný trénink který se má konat ve čtvrtek 11.9. se přesouvá na pátek 12.9. na 17:30 hod. Důvodem je extraligové utkání na zimním stadionu L. Čajky.

Fotky Studénka cup 2008

07.09.2008 17:58

Zde jsou fotky z mezinárodního turnaje ve sledge hokeji Studénka cup 2008 od  Jitky Krutílkové.

album 1

album 2  

album 3 

 

Odehráno 16 zápasů Studénka Cupu, jde se do bojů o konečné pořadí

06.09.2008 07:25

Takřka na 100% je dodržován letošní harmonogram největšího tuzemského sledge hokejového turnaje s bohatou mezinárodní účastí. Model YELLOW a BLUE skupin s navazujícím NIŽŠÍM a VYŠŠÍM semifinále přinesl následující dvojice pro zápasy o konečné pořadí:

O 7. místo - South Tirol Eagles (IT) a Draci Kolín (CZ)

O 5. místo - Torino Sitting Bulls (IT) a ZAS Sedící Medvědi Zlín (CZ)

O bronz - IKS ATAK Elblag (PL) a FIFH Sledgehammers Malmö (SWE)

Zlaté finále - Výběr ČSHA (CZ) a TUS YETIS Wiehl (GER)

Draky Kolín porazil Sebastian Kessler

04.09.2008 10:25


V úvodním utkání mezinárodního sledge hokejového turnaje Studénka Cup 2008 podlehli přes značnou snahu a několik výborných brankářských zákroků Draci Kolín týmu německých Yetis Wiehl 0:4.

Fotky od pana Ohanky Zlín Olomouc přátelák 28.8.08

02.09.2008 17:34

https://fotoalba.centrum.cz/photos.php?uid=11251807&aid=1599400&cid=0&sort=1&onpage=16&key=2008-09-02+10%3A55%3A19&inow=15036293&pnow=1&page=1

Zlínský sledge hokej

01.09.2008 22:16

Pro lepší orientaci v současné situaci zlínského klubu jsem připravil krátkou stať.

Záznamy: 701 - 800 ze 829
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>