Znovu do Čech, Zlíňáci o víkendu zajíždí na led Sparty a Motoru

17.10.2016 22:46

Podruhé v sezóně míří zlínští sledge hokejisté na trip do Čech. Tentokrát se představí na ledě silné Sparty a posílených Českých Budějovic. Lappáci mají cíl nejvyšší – a to zisk šesti bodů.

 

V sobotu je na neratovickém zimním stadiónu, kde sídlí pražské S, úvodní buly ve 13 hodin. „Sparta je nepříjemný a těžký soupeř, pro nás to bude určitě těžký duel. Měli bychom však zvítězit, toto jsou totiž zápasy, které rozhodují o nasazení do play off,“ je si vědom kouč SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

V zápasech se Spartou moc branek nepadá, o to podstatnější bude hrát zodpovědně. „Nesmíme chybovat, i když poslední sezónu už hráli Sparťané více otevřeně. S tou strategií „zvolání a čekání“ to nebylo moc lehké, stačilo jednou chybovat a bylo po zápase,“ řekl Sedláček na adresu loňského čtvrtého týmu ligy.

 

O den později, tedy v neděli, se parta okolo kapitána Zdeňka Hábla představí v Budvar aréně v Českých Budějovicích, začátek je naplánován na 11:30 hodin. „Motor posílil o nějaké Rakušáky, takže ačkoli jsme papírový favorit, nesmíme nic podcenit,“ varuje zlínský stratég.

 

V úvodních kolech na ledě Karlových Varů a Litvínova měli jeho svěřenci potíže s koncovkou, to se ale zlepšilo v domácích duelech, kdy Pardubicím a Olomouci nasázeli úřadující mistři celkem šestnáct branek. „Koncovka už byla lepší, ale jedna vlaštovka jaro nedělá,“ pověděl Sedláček.

 

Ten však bude postrádat dva forwardy, po zranění na ledě Žraloků je již čtvrtým týdnem na seznamu zraněných Kamil Šnajdar, do Čech neodcestuje ani zkušený útočník Petr Stodůlka.