Zmrzlá výhra. Čtyřminutová pětigólová palba Lappáků zlomila zápas s Olomoucí

18.12.2016 20:03

Snad ještě horší podmínky než při sobotní cestě z Pardubic museli přestát zlínští sledge hokejisté na nedělním utkání ve Šternberku, kde Lappáky hostila Olomouc. Komfort místního stadionu a topení v zázemí se zde zastavilo před pěknou řádkou let, i tak ale hráči Zlína především díky skvělému konci první třetiny zvítězili přesvědčivě 7:1. O čtyři góly se postaral Zdeněk Hábl.

 

OLOMOUC – ZLÍN 1:7 (1:5, 0:1, 0:1)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Šafránek, Hábl Zdeněk, Stodůlka, Palát, Ligda, Šnajdar, Hábl David, Slováček, Joppa, Rauš

 

Branky a nahrávky: 8. Pabst (Novák) – 6. Zdeněk Hábl (Palát, Joppa), 12. Zdeněk Hábl, 13. Ligda (Zdeněk Hábl, Joppa), 14. Zdeněk Hábl (Rauš), 15. Slováček (Ligda), 16. Zdeněk Hábl (Šafránek), 38. Palát (Julina)

 

Statistiky: Vyloučení: 3:3 Využití: 0:2 V oslabení: 0:1 Střely na branku: 9:35 (4:15, 3:11, 2:9) Vyhraná vhazování: 3:27.

 

Hostující hráči začali dle očekávání aktivně a také se jako první gólově prosadili. V šesté minutě se dostal do dobré palebné pozice Zdeněk Hábl a za pomocí břevna otevřel skóre – 0:1.

 

I Kohouti ale občas zahrozili a jedna taková akce skončila vyrovnáním. Do úniku se dostal Pabst a střelou k tyči vyzrál na Molka – 1:1. Za dvě minuty se na zlínského brankáře řítil další brejk Olomouce, domácí se ale do vedení dostat nedokázali.

 

A tak zase udeřili Zlínští, a to dost jednoduše. Nahození Zdeňka Hábla od vlastní modré čáry skončilo v čase 11:32 překvapivě za zády Lepáčka – 1:2. Tato branka domácí značně nalomila, jelikož ještě do pauzy se Zlínští prosadili hned třikrát. Po krásné kombinaci zakončoval do prázdné branky Marián Ligda, následně hattrick dokonal Zdeněk Hábl. No a na 5:1 upravil krátce před první sirénou svou první trefou v sezóně Daniel Slováček.

 

Ani přestávka ale nezastavila čtyřminutovou palbu Lappáků. Již půl minutu po ní totiž svou čtvrtou branku v utkání přidal kapitán Zdeněk Hábl. Za stavu 6:1 už se hrál poklidný hokej, kdy si dobré zásahy připisoval o gólman Molek. Na konečných 7:1 pro Zlín upravil v osmatřicáté minutě David Palát.

 

Zlínští sledge hokejisté jsou tak čtyři kola před koncem základní části na čtvrtém místě bod před Pardubicemi, které dnes porazily lídra tabulky ze Studénky 5:1. Situace se hezky zamotala, jelikož Lappáci jsou na hraně postupu do play off, na druhou stranu mají „pouze“ čtyřbodový ztrátu na první Karlovy Vary. Ty naopak dnes až nečekaně moc zápolily s Českými Budějovicemi, až v poslední třetině dokázaly otočit nepříznivý vývoj utkání a vyhrát 5:4.