Zlínští sledge hokejisté vstoupili vítězně do domácího turnaje Lapp Cup Zlín 2013

05.09.2013 21:43

Dnes začal ve Zlíně již dlouho očekávaný sledgehokejový turnaj LAPP CUP 2013. Turnaje se zúčastní celkem 7 týmů, z toho je 6 týmů ze zahraničí (Rakousko, Švédsko, Itálie, Německo, 2x Rusko) a v neposlední řadě také domácí SHK LAPP Zlín.

Celek SHK LAPP Zlín dnes odehrál 2 zápasy, ve kterých chtěl co nejrychleji zapomenout na nepříliš vydařený poslední turnaj ve švédském Malmo. Jako první se proti domácímu Zlínu postavili rakouští Carinthian Steelers. V první polovině zápasu, hraném na 2 x 15 minut se domácí tým neuvěřitelně trápil. Přestože se hra odehrávala téměř výhradně na polovině soupeře, mohl brankář Molek pouze přihlížet tomu, jak jeho spoluhráči marně dobývají rakouskou branku. Až na samém konci 1.poloviny vstřelil první branku domácích Zdeněk Šafránek, který zpracoval přihrávku přes půl hřiště od Petera Štíta a v samostatném úniku proměnil. Druhá polovina už byla po stránce produktivity mnohem lepší, když za domácí přidal dvě další branky Zdeněk Hábl, a po jedné Šnajdar, Stodůlka a Palát a stanovili tak konečné skóre zápasu 6:0.

Ve svém odpoledním utkání nastoupili hráči SHK LAPP Zlín proti týmu South Tyrol Eagles z Itálie. Tento zápas byl již mnohem vyrovnanější než jednoznačný zápas proti Rakousku.Zápas poznamenal také velký počet (celkem 9) vyloučených hráčů. Zlínští se z počátku dopouštěli drobných zmatků při střídání, avšak soupeř těchto příležitostí nedokázal využít. LAPP Zlín byl v tomto zápase týmem, který musel neustále dotahovat. První branku po chybě v domácí obraně vstřelil Werner Winkler až 3 minuty a 49 vteřin po začátku druhé poloviny. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a v čase 23:15 vybojoval v rohu kluziště puk Erik Fojtík, který přesně přihrál na najíždějícího Davida Paláta a ten překonal výborně chytajícího Ruperta Kanestrina. Necelé 4 minuty před koncem zápasu se domácí dostali opět pod krátký tlak, kterého využil Florian Planker a zvýšil na 2:1 pro Italy.Celých 38 vteřin před koncem zápasu se zlínským naskytla příležitost zahrát si přesilovku 5 na 3. Trenér SHK LAPP Zlín tuto převahu ještě zvýšil, odvolal brankáře Matouška z branky a Zlín se postavil na vhazování s 6 hráči. Ihned po vhazování se puk po ose Hábl – Fojtík dostal až k Palátovi, který po 2 vteřinách přesilové hry vstřelil branku a srovnal na 2:2. O vítězi pak musely rozhodovat samostatné nájezdy, kdy jako jediný proměnil opět David Palát a vybojoval tak pro Zlín cenné 2 body po vítězství 3:2 na nájezdy.

 

Zítra se utká domácí SHK LAPP Zlín s favoritem celého turnaje, červeným týmem Ruska a odpoledne s týmem Weser Stars Bremen. Výsledky těchto i dalších zápasů sledujte na našich stránkách (www.sledgehokejzlin.cz) v sekci Lapp Cup 2013.