Zlínští sledge hokejisté si připsali dalších 6 bodů do tabulky

09.12.2013 12:38

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín odehráli o tomto víkendu 2 poslední utkání v letošní sezóně. Nejprve v sobotu 7.12. se utkali od 13 hod na domácím ledě s týmem HC KES Studénka a o den později, tedy v neděli 8.12. od 10 hod sehráli druhé utkání se stejným soupeřem na zimním stadionu ve Studénce.

Statistiky před sobotním zápasem mluvily jasně. Tým SHK LAPP Zlín vystupoval o víkendu v roli favorita, který s náskokem 6 bodů vede tabulku české sledge hokejové ligy. Naopak HC Studénka již od začátku soutěže setrvává na posledním 6. místě, kdy v šesti odehraných utkáních nezískal ani bod a vstřelil pouhou jednu branku.

V sobotním zápase Zlín zvítězil 6:0. Zlín svého soupeře téměř nepustil k puku a hra se po velkou část zápasu odehrávala v obranném pásmu Studénky. V první třetině se blýsknul hattrickem domácí David Palát, který v 6., 10. a 14. minutě postupně nastřílel hostujícímu Kudelovi 3 branky. Palátovu sérii branek rozdělil ještě zlínský Marian Ligda, který se po Palátově nahrávce prosadil ve 12. minutě, kdy zvyšoval už na 3:0. Druhá a třetí třetina se odehrávala podle podobného scénáře. Zlínu se podařilo přidat ještě další 2 branky, kdy nejprve ve 21. minutě vstřelil svou čtvrtou branku v zápase David Palát a poté 7 minut před koncem zápasu uzavřel střelecké konto domácí Šnajdar, který po Fojtíkově přihrávce zpoza branky překvapil hostujícího brankáře Kudelu.

Na nedělní utkání se tým SHK LAPP Zlín vypravil již v sobotu večer, protože utkání ve Studénce bylo naplánováno na dopoledne. Zlínští do utkání nastoupili bez absentujícího kapitána Hábla. Už podle sobotního utkání bylo zřejmé, že tým ze Zlína má v současnosti nad Studénkou velkou převahu a během jednoho dne se těžko něco změní. Studénka ani v nedělním utkání nenašla na Zlín recept, i když díky drobným chybám v obraně Zlína se hráči Studénky dostali dvakrát do nebezpečné situace. Vše ale s přehledem vyřešil brankář Matoušek. Utkání ve Studénce se změnilo téměř v exhibici, kdy celkem 3 branky v utkání vstřelil Ligda, mezi dvougólové střelce se zařadili Stodůlka, Šnajdar, Fojtík a Julina a po jedné brance si připsali David Hábl a David Palát. Po 45 minutách hry se ukazatel skóre zastavil na hodnotě 0:13 ve prospěch Zlína.

Hráči SHK LAPP Zlín tedy svému trenérovi a sobě nadělili předčasně pod stromeček 6 bodů do tabulky, čímž si upevnili průběžné první místo a prodloužili svou sérii neporazitelnosti na 8 zápasů.

 

 

Autor článku

K. Šnajdar