Zlínští sledge hokejisté přerušili sérii proher s Malmö a čeká je souboj o stříbro

03.09.2016 13:22

 

Branky a nahrávky: 16. Kubeš (Hábl Z., Palát), 20. Kubeš (Palát, Hábl Z.), 21. Zapletal (Kubeš, Julina) – 25. Ingvarsson (Eklund)
Vyloučení: 2:3, využití: 1:0, v oslabení: 0:0

Nejlepší hráči: Mikael Eklund (MAL), Pavel Kubeš (ZLN)

 

ZLÍN – MALMÖ 3:1 (0:0)

 

Sestavy: Molek (Matoušek) - Julina, Zapletal, Hábl Z., Kubeš, Rauš, Palát, Stodůlka, Šnajdar, Ligda, Hábl D., Joppa

 

Nilsson U. (Nilsson A.) - Ingvarsson, Nilsson H., Lindstrom, Flomén, Rakos, Jonsson, Hedberg, Strandmark, Eklund

 

Zlínští sledge hokejisté dokázali přerušit dlouhou sérii těsných porážek se švédským týmem FIFH Malmö, když jej na LAPP Cupu v sobotním dopoledni porazili 3:1. První půle byla bezbranková, poté ale domácí využili početní výhodu a nastartovali k cestě za třemi body. V případě, že stejný počet bodů získají i odpoledne s Oslem, budou na turnaji druzí.

 

Zlínští začali aktivně, v prvním poločase to ke gólu ale nevedlo. A to ani na jedné straně, protože v sedmé minutě Nilson na poslední chvíli zastavil střelu Joppy směřující do branky. Na druhé straně zase parádně chytal Molek. Svou největší šanci v podobě 100 sekundové dvojnásobné početní výhody LAPPáci také nevyužili.

 

V úvodu druhé půle měl obrovskou šanci Hampus Nilsson, ale Molek se dokázal přesunout a kotouč vytěsnit na tyčku.

 

Domácí otevřeli skóre v 17. minutě, kdy Zdeněk Hábl poslal přihrávku zpoza brány na Pavla Kubeše, který překonal dezorientovaného Nilssona.

 

Ze strany Kubeše to však nebylo všechno. O čtyři minuty později si dokázal najít kotouč v předbrankovém prostoru a z otočky poslat puk až do sítě.

 

V jednadvacáté minutě byl vyloučen Eklund. Po vyhraném vhazování posunul Kubeš kotouč na modrou, kde byl Jan Zapletal, jenž od modré čáry překonal Nilssona potřetí.

 

Zlínští dále už kontrolovali hru, ale přeci jenom se chybička vyskytla. Do samostatného úniku se dostal Niklas Ingvarsson, přičemž švédský kanonýr Molkovi povedenou střelou pod víko nedal žádnou šanci.

 

Domácí mohli opět odskočit na rozdíl tří branek, ale Pavel Kubeš před zcela odkrytou bránou selhal a poslal kotouč mimo. Druhý hattrick na turnaji tak nedokončil.