Zlínští sledge hokejisté na úvod sezóny uspěli v Litvínově

23.09.2017 21:01

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín na úvod 15. sezóny E. P. C. Management České sledge hokejové ligy uspěli na ledě Litvínova. V úvodu duelu sice měli Moravané potíže v koncovce, duel ale definitivně zlomili pěti góly v prostředním dějství. Bilanci 1+5 zaznamenal v duelu kapitán Zlína Zdeněk Hábl.

 

LITVÍNOV – ZLÍN 0:7 (0:1, 0:5, 0:1)

 

Branky a nahrávky: 8. D. Hábl (Z. Hábl), 20. Palát (Z. Hábl), 23. Joppa (Z. Hábl, Turic), 26. Ligda (Z. Hábl, Joppa), 28. Z. Hábl, 30. Šafránek (Z. Hábl), 44. Ligda (Joppa, Julina) Vyloučení: 3:3, navíc Joppa (Zlín) 10 min a TS pro Zlín. Využití: 0:2 V oslabení: 0:2 Střely na branku: 4:47 (0:17, 3:16, 1:14) Vyhraná vhazování: 13:31.

 

Litvínovští k duelu s mistrovským Zlínem nastoupili s cílem hrát ze zabezpečené obrany. To se sice moc nedařilo, protože velké šance měl například David Hábl s Ligdou, Kokeny ale držel nerozhodný stav.

 

Ovšem pouze do osmé minuty. To LAPP poslala do vedení bratrská kombinace Hablů, kdy střelu Zdeňka tečoval David – 0:1. Háblové byli vidět nadále, do pauzy už ale ani oni, ani nikdo jiný gól nepřidal. Převaha Zlína ale byla jasná – střely na branku 17:0.

 

To prostřední dějství zlomilo duel. Nejprve Palát spálil velkou šanci hned po pauze, ovšem ve 20. minutě už tečoval úspěšně střelu Zdeňka Hábla – 0:2.

 

Za tři minuty využil přesilovou hrou z dorážky Martin Joppa, načež pro změnu v oslabení zvýšil na 0:4 Ligda. Netrvalo to ani dvě minuty a ještě v tom samém oslabení Zlín udeřil popáté, tentokrát ke svým v zápase celkově pěti asistencím přidal gól i Zdeněk Hábl - 0:5.

 

Do kabin se šlo ale ještě za vyššího rozdílu, to šestou branku Moravanů ukázkovou pumelicí pod horní tyč obstaral Zdeněk Šafránek.

 

Třetí perioda byla opět v režii Zlína, ten ale své šance nedokázal proměňovat. Ve 43. minutě při přečíslení hostů tři na nikoho domácí gólman hodil hokejku, načež bylo nařízeno trestné střílení. To ale Palát neproměnil.

 

Konečné slovo za zápasem měl Marián Ligda, jenž v čase 43:26 upravil na konečných 7:0 pro Zlín.

 

„Pro nás to bylo povinné vítězství,“ pověděl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín.

 

Zítra, tj. v neděli, čeká Zlín zápas v Karlových Varech, které v úvodním kole na domácím ledě udolaly Studénku 4:3 po nájezdech.

 

Onlajn přenon z utkání naleznete ZDE.