Zlínští sledge hokejisté hledají partnery

04.08.2008 14:16

Odchodem dosavadního generálního partnera se první český sledge hokejový tým Zlínských aplikovaných sportů (ZAS) dostal do situace, kdy musí velmi výrazně redukovat své sportovní aktivity. A to nejen v rozsahu nutných tréninkových jednotek, ale i v dosavadní úspěšné práci se začínající handicapovanou mládeží. Pokud se ovšem nepodaří pro další ročníky ligy získat jednoho či více partnerů, kteří svou objednávkou reklamy na dresech týmu posílí jeho rozpočet. Dosavadní generální partner podporoval tým částkou v řádu několika statisíců, hlavní partneři do jednoho sta tisíc korun, ostatní partneři 5-20 tisíc korun.

Struktura nákladů je výrazně ovlivněna typem postižení sportovců, kdy je v týmu 5 vozíčkářů a 4 chodící o berlích s amputacemi dolních končetin. Na tréninky a zápasy dojížděli členové týmu ze Znojma, Slavkova, Litovle, Kroměříže, Brumova-Bylnice, Napajedel, Zahnašovic, Otrokovic, Březové i Uherského Brodu.

Vzhledem k převažujícímu postižení doposud ZAS i díky příspěvkům partnerů na všech úrovních mohl přispívat na dopravu částkou 3,- Kč/km.

Dále byla zajištěna doprava na zápasy České sledge hokejové ligy, která se stala nejvíce mediálně prezentovanou celoroční soutěží handicapovaných sportovců v celé dosavadní historii sportu osob s postižením. Zpravidla byl využit 1 mikrobus a 2 osobní automobily.

ZAS také nesl náklady na ubytování, v rozsahu cca 400 Kč/osobu/noc.

Náklady, které jsou pro hokej příznačné, se v řadě případů podařilo díky vstřícnosti dodavatelů dostat na nekomerční úroveň, což se týká zejména nájmu zimního stadionu na tréninky a zápasy, a také pořízení vybraných částí výstroje.

Jsme občanským sdružením, které odpovídá dikci § 20 odst. 8 zák. 586/92 Sb., o daních z příjmů ve znění pozdějších předpisů, můžeme tedy vstupovat do vztahu oprávněného příjemce finančního daru.

Jako nezisková organizace máme také určitý prostor získat finanční prostředky formou prodeje reklamy (na dresech, plakátech, v brožurách, na těchto webových stránkách).

I malá částka znamená konkrétní čas na ledu nebo ujetý kilometr, za každou pomoc děkujeme.

Kontaktní osoby:

Mgr. Roman Herink, předseda ZAS, 608852633, zas@czp-zk.cz

Petr Julina, místopředseda ZAS pro sledge hokej, 603904063