Zlínští porazili Olomouc 5:1. Zítra je čeká Studénka, trenér Sedláček však varuje: Prohrát se dá vždy

17.10.2015 18:15

První domácí zápas v letošní sezóně sledge hokejisté Zlína zvládli, Olomouc porazili po dobrém výkonu 5:1. V zítřejším duelu vyzvou Studénku, kde jsou favoritem. Trenér ševců Tomáš Sedláček však varuje: "Vyhrát a prohrát se dá vždycky." Úvodní buly je na PSG Aréně naplánováno na 11:30.

 

Začátek utkání byl jasně v režii domácích, kteří se také po zásluze dočkali úvodní branky. Z mezikruží vypálil Zdeněk Šafránek a zavěsil přesně k tyči. Zanedlouho to už mohlo být o dva góly, jenomže střelu pod horní tyč Fojtíka chytil sporně na hranici brankové čáry gólman Černoch. V 7. minutě už ale ani on svůj tým nezachránil. K odražené střele se dostal David Palát a dopravil kotouč do sítě. Do pauzy ještě Zlínští předvedli několik akcí, skóre se už ale neměnilo.

 

Úvod prostředního dějství nebyl zrovna od domácích optimální a Kohouti toho využili. Novák předložil puk Karlu Veselému, jenž tváří v tvář Matouškovi byl úspěšný. Vrátit Zlínu dvoubrankové vedení mohl natřikrát Šafránek, poprvé však jeho pokus do odkryté klece omylem vytěsnil jeho spoluhráč Šnajdar, následně zvonila tyč. A do třetice byla proti skvělá lapačka Černocha. V závěru třetiny nedal tutovku Pabst a ševci trestali. Vteřinu před přestávkou dorazil kotouč do sítě Erik Fojtík.

 

Ve druhé minutě poslední třetiny se ocitl v tutovce Stodůlka, proti byl však opět parádní brankář Černoch. I on už byl ale krátký na následující akci dvojice Palát - Zdeněk Hábl, přičemž druhý jmenovaný využil dobrého pasu a poslal kotouč do sítě. Góly mohli následně přidat Julina či Šnajdar, avšak neuspěli. Snížit mohl za Kohouty opět Karel Veselý, ale v samostatném úniku si nepočínal vůbec dobře. Konečné skóre stanovil v závěru před brankovištěm pohotový Zdeněk Hábl.

 

Nejlepší hráči: Petr Stodůlka (Zlín) a Michal Černoch (Olomouc). 

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Hábl Z., Šafránek – Fojtík, Palát, Stodůlka, Ligda, Hábl D., Šnajdar, Slováček.

Sestava Olomouce: Černoch – Rozkopal, Prášil, Jedlička, Mikuš Radim, Mikuš Radek, – Pabst, Veselý K., Novák, Veselý J., Keller.

Branky a nahrávky: 3. Šafránek, 7. Palát (Julina), 30. Fojtík (Z.Hábl), 35. Palát (Z.Hábl), 44. Z.Hábl (Slováček) – 16. Veselý (Novák).

Podrobný textový přenos z utkání včetně videí v gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2015-10-17/id/160913

Duel se Studénkou lze sledovat v textové formě na Onlajny.com či ve videoformě na tvcom.cz

Fotky z utkání 3. kola ČSHL 2015/2016 SHK LAPP Zlín vs. SOHO Kohouti Olomouc 17.10.2015 PSG Aréna Zlín
Autor: Petr Koval ZDE