Zlínští nestačili na Moskvu a budou hrát s Malmo o bronz

04.09.2015 18:24
Dopolední vyrovnaná partie Zlína s Malmö nakonec dopadla výhrou švédského celku 2:1, SHK Lapp tak ze druhého místa semifinále sehrál proti moskevskému Fenixu, jenž ztratil ve skupině pouze bod. Proti Moskvě ševci nezachytili úvod a nakonec prohráli 0:7. Zítra od 10:40 ševci odehrají zápas o bronz s Malmo, se kterým dnes prohráli 1:2 ve skupině.
 
Hned v první minutě mohl skóre otevřít Panfilov, puk mu ale před prázdnou bránou sklouzl. Následně se ke střele dostal ještě Lisov, mířil však jen do ochranné sítě. Na druhé straně první ránu vyslal Ligda, brankář Ivanov ale puk skryl v lapačce. Zaváhání v odehrávce puku ruského muže v masce mohl využít Fojtík, zařízení ale těsně minul. Gól byl tak k vidění na druhé straně, sám na branku ujel Dmitrii Lisov a forhendovou kličkou přelstil Matouška. Uběhla minuta a další puk se třepotal ve zlínské brance. Iliya Volkov se mezi kruhy dostal ke střele, kterou zastavila až síť.
 
Vzápětí Moskvu posílila přesilová hra a bylo to již 3:0. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Vadim Selikun a mezi betony zlínského brankáře se prosadil. Snížit mohli ševci při přesilovce, o kterou se ale vlastním faulem připravili. Při hře ve čtyrech zkoušel lišácky zpoza branky střelu Amosov, Matouška ale nepřekvapil. Před koncem poločasu hosté dlouho tlačili Lappáky, ti však i s trochou štěstí odolali. Nejnebezpečnější byla rána forvarda, kterou zastavila až tyč. Zvýšit mohl Panfilov, který prokličkoval celou třetinu až před branku, kde puk ještě změnil směr o zlínského beka, branka však z toho nebyla.
 
Druhou část načali opět nebezpečněji hráči Moskvy, Panfilov ale tváří v tvář proti Matouškovi neuspěl. Poté se Fenixu naskytla přesilová hra a čtvrtá trefa byla na světě. Aleksander Murashov z mezikruží skóroval za pomocí tyčky. Agilní Panfilov střílel za moment ze stejné pozice, chyběly mu centimetry. Ty už ovšem nechyběly Sergei Panfilovi, jenž z úhlu poslal kotouč přesně pod víko. Ke korigování mohla vést početní výhoda Zlína, která ale vůbec nevyšla. A tak přišel trest. Ivan Berdnik ujel od pravého mantinelu a po zemi prostřelil Matouška.
 
Ostřelování zlínské branky pokračovalo, a i když se za pokusy dvou ruských snajperů gólman Zlína pouze otočil, gól z toho nebyl. Následně se z blízka opřel do střely Panfilov, ovšem vysoce přestřelil. Svou ostrou střelu později ukázal i Amosov, i on ale minul. Konečné skóre stanovil v poslední minutě Ivan Berdnik, jenž svou střelou nedal Matouškovi šanci. V poslední sekundě ujel na branku Lisov, ovšem výhru Fenixu už nenavýšil. Nejlepším hráčem za vítěze byl vyhlášen Sergei Panfilov, za poražené tuto cenu dostal Marian Ligda.
 
 

Sestavy: 

 
Zlín: Matoušek - Julina, Zapletal, Z.Hábl, Mach - Šafránek, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šnajdar, Ligda, D.Hábl, Joppa. Trenér: Tomáš Sedláček.
 
Moskva: Ivanov - Seliukin, Lysov, Murashov - Panfilov, Lisov, Volkov, Amosov, Lomakin, Berdnik. Trenér: Nikolai Sharshukov.
 
Góly: 4. Lisov (Volkov), 5. Volkov (Lysov), 5. Seliukin (Panfilov), 18. Murashov (Seliukin), 20. Panfilov, 24. Berdnik (Lisov), 30. Berdnik
 
Poločasy: 0:3, 0:4.
 
Vyloučení: 4:2 Využití: 0:3 V oslabení: 0:0 Diváci: 99