Zlínští nadělili farmě slovenské reprezentace v podání Dolného Kubína bůra

12.12.2015 23:22

Sice je to nováček, ale stojí si dobře. Dolný Kubín, jenž je takovou farmou slovenské reprezentace, byl před sobotním měřením sil se Zlínem na čtvrté pozici, jenomže proti rozjetému úřadujícímu mistrovi neměl šanci. Jak řekl po zápase trenér Zlína Sedláček, výkon od jeho svěřenců nebyl nijak dobrý, ale tři body jsou doma. Vše zpestřilo i zapojení se do hry ze strany Kubína Martina Joppy, dlouholetého kanonýra LAPPu. Ševci si tak nyní stále drží bodový náskok na čele tabulky před Karlovými Vary, ty však pokud v neděli nezaváhají s Olomoucí, kde jsou jasnými favority, vyhoupnou se do čela ony.

 

Dolný Kubín – Zlín 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

 

Roli favorita se dařilo Zlínským plnit od začátku, při přesilovce pálil nebezpečně Julina, následně zase sám před gólmanem Pastuchou neuspěl Marián Ligda. V čase 6:05 už ale tento slovenský hráč ve službách LAPPu byl úspěšný, kdy svou střelu z kruhu uklidil do sítě. Po inkasované brance se osmělili i domácí, jenomže sólo akce zlínského odchovance v dresu Kubína Joppy k ničemu nevedly.

 

A tak se znovu mohli radovat hosté, kdy samostatný únik zakončil gólově Zdeněk Hábl. Ještě do pauzy mohl snížit za BENCONT opět Joppa, jenomže on pro změnu samostatný únik zakončil střelou mimo zařízení.

 

Začátek prostředního dějství byl ze strany hostí celkem vlažný, osmělil se jen střelou do lapačky Pastucha Šafránek. Velikou šanci poté prováhali domácí, kdy přečíslení dva na nikoho ani nezakončili. Na druhé straně ostrým pokusem neuspěl ani jeden z Háblů.

 

Že je Martin Joppa kvalitní hráč se ví, někdejším spoluhráčům ale v zápase dokázal ujet ve 27. minutě již potřetí. Ani tentokrát se ale neprosadil. Závěr třetiny ale patřil Zlínu, jmenovitě Petrovi Stodůlkovi. Ten se v posledních minutách dvakrát nejlépe zorientoval ve skrumáži na brankovišti a do kabin se tak šlo za stavu 0:4.

 

V úvodu posledního dějství se Kubínu naskytla početní výhoda, kterou zužitkoval. Joppa našel před brankou nikým nehlídaného Slavomíra Ferenčíka, jenž svou dělovkou z první nedal Matouškovi možnost zasáhnout.

 

Následně však měli navrch opět ševci, a i když si Kubín vzal dvě a půl minuty před koncem čas na poradu, k ničemu jim to nebylo. Ba naopak, čtyři vteřiny před koncem duelu na konečných 1:5 upravil Pavel Julina.

 

Vyloučení: 1:1 Využití: 1:0 V oslabení: Bez. Střely na branku: 32:6 Vyhrané bully: 34:15

Góly a asistence: 33. Ferenčík (Joppa, Stašák) - 7. Ligda (D.Hábl), 14. Z.Hábl (Ligda, Julina), 29. Stodůlka (Palát, Z.Hábl), 30. Stodůlka (Julina), 45. Julina (Z.Hábl, Fojtík).

Sestava Kubína: Pastucha (30.Lepáček) - Štít, Stašák, Kardoš – Joppa, Rauš, Zanovit, Ferenčík, Večerek.

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z.Hábl, Šafránek – Fojtík, Palát, Stodůlka, Ligda, D.Hábl, Slováček.

Fotogalerii ze zápasu můžete shlédnout na našem facebooku zde: www.facebook.com/media/set/?set=a.1207207589309158.1073741848.180789641950963&type=3