Zlínským sledge hokejistům se vstup do nového ročníku ČSHL 2014/2015 povedl napůl.

30.09.2014 08:05

O uplynulém víkendu odstartovala Česká sledge hokejová liga 2014/2015 prvními dvojzápasy.  

Zlínský tým Lapp v sobotu a neděli 27. a 28. září čekali na úvod soutěže dva velmi těžcí soupeři.

Nejdříve v sobotu zavítali na led pražské Sparty.

Hned od začátku zlínský tým sparťany začal herně přehrávat a získávat nad nimi převahu. Hráči Sparty však svým urputným bráněním ve svém obranném pásmu nedovolovali zlínským přímo ohrozit Vápenkovu branku. Většina střel hráčů  Zlína byly zablokovány sparťanskými hráči a zbytek pokryl brankář Vápenka. Domácí hráči se do protiútoků dostávali jen ojediněle. I přes to se jim povedl dát jediný gól utkání. A to ve vlastním oslabení, když se po chybě zlínského kapitána Z. Hábla v 23 minutě dostal do úniku Z. Krupička a překonal brankáře S. Molka.

Po této obdržené brance se zlínští ještě více snažili dobývat sparťanskou branku, ale do konce hrací doby se jim nepodařilo vstřelit vyrovnávací branku a Lapp Zlín prohrál 0:1.

 

V neděli na Zlín čekal opravdu silný soupeř a to úřadující mistr ČSHL z Karlových Varů. Jako vždy oba soupeři od začátku předváděli rychlý, kombinační hokej. Skóre utkání otevřeli domácí Žraloci hned na začátku druhé minuty, když J. Forgo dorazil nad Matouškovu lapačku Geierovu střelu. Tento gól zlínské hráče nezaskočil a svou kombinační hrou dostávali domácí pod tlak, který zúročil svým důrazem na brankovišti v 10 minutě E. Fojtík a vyrovnal. Další branku Zlína v poslední minutě první třetiny přidal Z. Hábl, za asistence E. Fojtíka.

I v druhé třetině byl k vidění velmi pěkný sledge hokej s šancemi na obou stranách. Domácí žraloci se snažili o vyrovnání, ale byl to zlínský hráč, který v druhé třetině v 23 minutě vstřelil další gól a to P. Stodůlka po asistenci D. Paláta a navýšil vedení na 3:1.

Tento stav vydržel až do konce utkání, i když ve třetí třetině byly šance na obou stranách. Gól nepadl ani při minutové powerplay domácích, kteří se pokoušeli o zdramatizování tohoto střetnutí.