Zlínský Silvestr, LAPP rozstřílel devíti zásahy Karlovy Vary. Zdeněk Hábl stihl hattrick za osm minut

07.01.2019 17:23

Jako na Silvestra to střílelo zlínským sledge hokejistům o uplynulém víkendu. V sobotu nejprve vyhráli nad Litvínovem 6:0, načež devíti výstřely potopili karlovarské Žraloky. Náskok už jistých vítězů základní části tak nadále zůstává na čele tabulky osmibodový. Dlouhodobou část zakončí LAPP 2. února zápasem v Olomouci, semifinále začíná 16. února.

 

ZLÍN – KARLOVY VARY 9:0 (2:0, 2:0, 5:0)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z. Hábl, T. Mach – Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa, Turic, Rauš, Hlinka, Hetflajš.

Sestava Karlových Varů: Korec – Berger, Wágner, Hrbek – Forgo, Haas, Kovářík, Karafiát.

 

Branky a nahrávky: 12. Turic (Joppa, Ligda), 15. Julina (Z. Hábl, D. Hábl), 16. Turic (Joppa, Julina), 28. Joppa (LIgda, Z. Hábl), 31. Ligda (Joppa), 35. Z. Hábl (Palát, Rauš), 39. Z. Hábl (Joppa, Ligda), 41. Julina (Ligda), 43. Z. Hábl (Joppa, Ligda). Vyloučení: 1:0. Využití: Bez. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 28:4.

 

Karlovy Vary přijely do Zlína sice bez zraněného kapitána Geiera, ovšem podpořeny sobotním vítězstvím ve Studénce 2:0. Žraloci se tak stali krom Zlína jediným týmem, který letos Studénku porazil, navíc od ní nedostal ani jeden gól, ovšem na zlínském ledě se hrál zcela jiný zápas.

 

Domácí měli od počátku navrch, celkový počet střel 28:4 napovídá, jakou měli Zlínští převahu. Úvodní tlak skončil gólem Turice ve 12. minutě, Julina ještě do pauzy zvyšoval.

 

Po druhé třetiny byl stav již 4:0, hosté se neměli čeho chytit. Když za stavu 0:5 dostali k dispozici početní výhodu, inkasovali v ní. Zdeněk Hábl v čase 34:43 úspěšně zakončil svůj samostatný únik. Posléze ještě stihl dovršit hattrick, přičemž rozmezí mezi jeho první a třetí trefou bylo ani ne osm minut.

 

„Kdybych takové šance nedal, zahrával bych si s místem v repre,“ míní o hattricku Zdeněk Hábl

 

Zdeněk Hábl patří k těm, kteří jsou zvyklý bodovat, letos se však jeho role trošku pozměnila, s druhým bekem Pavlem Julinou hrají často celé zápasy bez střídání a na útočení tak není moc sil. Navíc jak známo, zkušený zadák velmi rád nahrává, v duelu s Karlovými Vary se však role trochu pozměnily. Martin Joppa mu dvakrát naservíroval kotouč přímo před prázdnou branku.

 

Kdo mě zná, tak ví, že já mam větší radost z dobré nahrávky než gólu, ale co mi tam dneska připravil Jopík, to jsem musel dát, i kdybych nechtěl. Bylo by podezřelé, kdybych metr před prázdnou brankou nedal gól, to bych si zahrával s místem v reprezentaci. Byly to z většiny jeho góly, letos hraje skvěle. Celkově náš tým náš šlape, navíc nám teď vyšly dva zápasy na začátku nového roku. Tak snad to bude jak na nový rok, tak po celý rok,“ řekl po skalpu Karlových Varů Zdeněk Hábl. Ke třem gólům přidal ještě dvě nahrávky, o bod víc měl za gól a pět nahrávek Martin Joppa, stejnou bilancí 1+5 se může chlubit kapitán Marian Ligda.

 

„Zlín měl jasnou převahu, v naší třetině si dělal, co chtěl. Snažili jsme se hrát odzadu, ale nešlo to. Jak nám to vyšlo v sobotu ve Studénce, to ve Zlíně už ne. Drželi jsme krok polovinu zápasu alespoň v obraně, pak už jsme ale odpadli. V útoku jsme neměli skoro nic,“ věděl hrající trenér Žraloků Jiří Berger. Ten měl největší šanci svého mužstva v samém závěru zápasu, gólman Molek jej však vychytal a uhájil tak čisté konto.

 

Záznam onlajn přenosu včetně videí z gólů naleznete ZDE, video záznam pak ZDE.