Zlín vyhrál nad Motorem 5:0, zlínští střelci ale sváděli souboj o největšího paliče

22.01.2017 13:55

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín na závěr základní části porazili českobudějovický Motor 5:0. Úřadující mistři z Baťova města sice měli šancí na několik zápasů dopředu, jejich koncovka ale byla velmi chabá. Například David Hábl silně ohrožoval Šafránkovu pozici největšího paliče šancí v týmu. První semifinálový zápas je na programu první únorový víkend.

 

ZLÍN – ČESKÉ BUDĚJOVICE 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Šafránek, Hábl Z., Stodůlka, Palát, Ligda, Hábl D., Rauš

 

Sestava Českých Budějovic: Ossmitz – Rumplík, Ebendorfer, Klíma, David, Habeler, Dvořák, Schichler

 

Branky a nahrávky: 7. Šafránek (Z. Hábl, Stodůlka), 14. D. Hábl (Stodůlka, Z. Hábl), 21. Z. Hábl (Palát), 33. Rauš (Palát), 38. Ligda (Z. Hábl)

 

Statistiky: Vyloučení: Bez Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 38:5 (10:0, 12:3, 16:2). Vyhraná buly: 20:0.

 

 

Lappáci svého soupeře jasně přestříleli 38:5, tvořili si množství šancí. Skóre 5:0 je tedy málo. Omluvou však je, že v zápase už o skóre nešlo, Zlín si totiž pojistil play off sobotní výhrou nad Spartou.

 

Aleš Rauš: Věděl jsem, že dám gól! Nikdo mi ale negratuloval…

 

Čtvrtou branku domácích vstřelil Aleš Rauš, pro kterého to byl první gól ve zlínském dresu. A že byl ukázkový, z úhlu přesně pod břevno. „Ani jsem si neuvědomil, že to je první gól ve Zlíně. Navíc když jsme dojeli na střídačku, všichni si mysleli, že ho dal David Hábl, všichni gratulovali mu, mě nikdo,“ popisoval Rauš, který věděl, že gól dá. „Hned jak puk dosedl na hokejku, věděl jsem, že dám gól. To je ten pocit, když seš si úplně jistý,“ pověděl zlínský forward.

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-01-22/id/188969