Zlín srazil do kolen Spartu poměrem 3:1 a slaví postup do play off!

21.01.2017 21:07

Zlínští sledge hokejisté podnikli podstatný krok k obhajobě titulu, a to když v předposledním kole ligy porazili na domácím ledě Spartu 3:1 a zajistili si postup do play off. Pražané sice ve Zlíně vedli, LAPP však otočil průběh zápasu a mohl si oddechnout, černý Petr v podobě nepostupu do vyřazovacích bojů se jich již netýká. Poslední utkání základní části čeká LAPP v neděli od 10 hodin doma proti Českým Budějovicím.

 

                                                 

 

ZLÍN – SPARTA 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Šafránek, Hábl Z., Stodůlka, Palát, Ligda, Hábl D., Joppa.

 

Sestava Sparty: Vápenka – Z. Krupička, Raul, Zapletal, J. Krupička, Novotný, Frolík, Mekleš, Nachtigalová.

 

Branky a nahrávky: 19. Joppa (Ligda), 26. Z. Hábl, 36. Stodůlka (Palát) – 7. Zapletal (Frolík)

 

Statistiky: Vyloučení: 0:3 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 24:5 (9:2, 8:1, 7:2). Vyhraná buly: 19:11.

 

Úvod zápasu začal dobře pro LAPP, jelikož hrál téměř hned po úvodním buly přesilovou hru. Tu však nevyužil, a například i proto, že Háblovu dělovku zblokoval Zapletal. Když zlínský kapitán pálil podruhé, trefil pro změnu Raula. Šance střídala šanci, v páté minutě Šafránek vyslal do úniku Joppu, ten ale skóre taky neotevřel.

 

V 7. minutě Pražané vystřelili poprvé na bránu a hned dali branku. Jan Zapletal hned po buly střílel z mezikruží a jeho skrytá rána k tyči zaznamenala úspěch. Poté hosté docílili dalšího gólu, ten ale pro postavení útočícího hráče v brankovišti nebyl uznán. Právem, zlínskému brankáři bylo zcela znemožněno chytat. Následně Moravané zase začali svého soupeře přehrávat, jenomže Joppova střela i další pokusy do přestávky končily u Vápenky.

 

Prostřední dějství zlínským vyšlo na jedničku. V 19. minutě vyrovnal ránou pod břevno Martin Joppa, o sedm minut později překlopil vedení na stranu domácích dělovkou o horní tyč Zdeněk Hábl – 2:1. Do pauzy ještě vedení na dva góly mohl navýšit Ligda, kotouč se mu ale neodrazil příhodně.

 

Ve třetí části domácí nadále měli navrch. „Na soupeři se asi projevil i nedávný turnaj v Rusku, ke konci už mu docházely síly. Nestíhal, což nám výrazně ulehčilo držení vedení,“ řekl trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. „Dostali jsme v zápase bohužel gól z první střely, každopádně před druhou třetinou jsme si něco řekli a šlo to vidět. Proměnili jsme nějaké šance a vyhráli,“ dodal své hodnocení zápasu.

 

Ve 36. minutě navýšil vedení Zlína na rozdíl dvou branek Petr Stodůlka, který zachoval klidnou hlavu ve skrumáži a dopravil puk do sítě – 3:1. Závěr zápasu už si Lappáci bez potíží pohlídali, navíc si mohli dovolit ke konci promrhat dlouhou početní výhodu pět na tři.

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-01-21/id/199840

Fotogalerii naleznete zde: www.facebook.com/pg/Sledge-hokej-Zl%C3%ADn-180789641950963/photos/?tab=album&album_id=1571596519536928