Zlín si na úvod LAPP Cupu připsal jednoznačnou výhru nad rakouským týmem Carinthian Steelers

01.09.2016 12:46

Zlínští sledge hokejisté ve svém úvodním utkání na LAPP Cupu porazili rakouský tým Carinthian Steelers jednoznačně 5:0. Domácím dělal velké potíže gólman Ossimitz, jenž chytal parádně. Hattrick vstřelil za Zlín Pavel Kubeš, který jinak ligu hraje za Pardubice. Další utkání hrají Lappáci od 16:05 proti italskému týmu South Tyrols Eagles.

 

Branky a nahrávky: 4. Kubeš (Joppa), 12. Kubeš (Palát), 15. Kubeš (Palát), 30. Joppa (Ligda), 30. D. Hábl (Joppa). Vyloučení: 0:3, využití: 1:0, v oslabení: 0:0, nejlepší hráči: Michael Ossimitz (CAS), David Palát (ZLN).

 

Utkání začalo od domácích aktivně. První větší šanci měl ve třetí minutě Pavel Julina, ale jeho povedenou střelu Ossimmitz zneškodnil. Obrovskou šanci si poté vypracoval Palát a následně dorážející Kubeš, který však trefil jen boční síťku. Domácí však stále pokračovali v tlaku a Pavel Kubeš se přece jen dočkal a po přihrávce Martina Joppy otevřel skóre tohoto utkání. 

 

Aktivní Kubeš poté zakončoval přečíslení tří proti dvěma, ale brankář Carinthians předvedl perfektní zákrok. Tlak domácích pokračoval, ba dokonce i sílil a málem přišel další úder. Před Ossimitzem se v sedmé minutě zjevil Marian Ligda, ale lapačka rakouského gólmana byla na svém místě.

 

Tři minuty před koncem první půle si domácí vytvořili několik slibných šancí. Po šanci Paláta puk projel brankovištěm, ale z další šance už domácí gól vytěžili. A byl to opět Pavel Kubeš, jenž po přihrávce právě Paláta zvyšoval na 2:0.

 

V režii těchto dvou borců byla i třetí trefa. Palát zpoza brány našel Pavla Kubeše, který už si věděl rady a zaznamenal tak hattrick.

 

Ve druhém poločase tlak domácích přece jen trochu opadl. Přesto však dokázali mnohokrát nebezpečně zahrozit. Ve 21. minutě si před brankáře najel Martin Joppa, jehož zblokovanou střelu se do sítě pokoušel vrátit Kubeš, ale Ossimmitz jeho projektil zneškodnil lapačkou. 

 

Ve 25. minutě chyboval Schiller a nabídl kotouč Palátovi, který se společně s Kubešem pokoušeli protlačit puk až za Ossmitze, bohužel však neúspěšně. V té samé minutě dostal přihrávku mezi kruhy Marian Ligda, ale jeho střela orazítkovala jen tyč. Následná dorážka Hábla byla rovněž neúspěšná. 

 

Čtvrtou branku poté přidal v poslední minutě Martin Joppa, který se po pasu od Ligdy drze natlačil před brankáře Carinthians a dostal kotouč až za brankovou čáru. Pátou a zároveň poslední branku poté přidal David Hábl a udělal závěrečnou tečku za tímto zápasem.