Zlín proměnil první mečbol a po 3 letech slaví titul!

07.03.2015 15:06

Ve 2. finálovém utkání se sledge hokejisté SHK LAPP Zlín představili na domácím ledě. Po výhře v Pardubicích je dělilo jen jediné vítězství od zisku titulu a rozhodnout o tom mohlo už páteční utkání 6. března 2015 hrané od 18:30 v PSG aréně ve Zlíně.

Úvodní vhazování patřilo domácím. Ihned po buly se pokusil první rychlou akci rozehrát zlínský kapitán Zdeněk Hábl, ale jeho prudkou přihrávku nikdo ze spoluhráčů nezpracoval a pískalo se zakázané uvolnění. Hned další útočná akce domácích skončila brankou! Fojtík vystřelil od modré čáry, k puku odraženému od mantinelu se dostal Šafránek, který ještě našel před brankou volného Joppu a ten už měl snadnou práci! Pardubice se ihned pokusili o odpověď, Motyčkův brejk ale zastavil domácí Štít. Vzápětí následovala další útočná snaha Pardubic a také první střela na branku, Molek ale Heringovu střelu viděl a jen kontroloval puk letící mimo branku. Neúspěšně dopadla i Motyčkova šance o pár minut později, povedený přechod Pardubic přes střední pásmo zarazil Hábl, který se stihl vrátit a zblokoval Motyčkovu střelu. V čase 8:31 se přes 400 fanoušků v PSG aréně radovalo podruhé! Joppa se dostal k náhodně odraženému puku a ujížděl sám na branku, svůj nájezd neproměnil, ale u dorážky byl jako první Marián Ligda, který zvýšil už na 2:0! V 11. minutě mohli pardubičtí snížit, Kubešovu střelu Molek ukryl do lapačky. Výbornou první třetinu domácích zpečetil Zdeněk Šafránek, který v čase 13:10 po nahrávce Erika Fojtíka zvyšuje na 3:0!

I druhou třetinu začali aktivněji domácí. Ligda hned v prvním střídání prověřil pardubického Bočka střelou přímo z buly, ale Boček puk vyrazil. O minutu později připravil Kudrna krásnou šanci pro Fojtíka, když s pukem objel branku a nabídl puk volnému Fojtíkovi, ten z bezprostřední blízkosti trefil pouze brankáře. 5. minuta přinesla starosti i na druhé straně, Kubešovu střelu Molek se štěstím vyrazil. Hra se přelévala ze strany na stranu, do nebezpečných šancí se dostávali především domácí, jako např. v 7. minutě Fojtík, který ale mířil mimo. V 10. minutě Joppa dojel prudké nahození Šafránka, přesnou přihrávkou našel na druhém křídle najíždějícího Fojtíka, který střelou do šibenice rozveselil domácí příznivce již počtvrté! Aby toho nebylo málo, o 25 vteřin později se Joppa odměnil Šafránkovi za předchozí přihrávku. Tentokrát se v úniku ocitl Šafránek, který kličkou oklamal ležícího Bočka a pojistil vedení domácích na 5:0! Podle bouřlivých reakcí zaplněného stadionu se zdálo, že diváci už mají o vítězi dnešního utkání jasno! Ve 12. minutě se do další šance Pardubic dostal Kubeš, ale výborně chytající Molek jeho střelu chytá. O chvíli později zastavuje další šanci hostí domácí obrana, Julina bez větších obtíží zblokoval Heringovu střelu a Molek tak nemusel zasahovat.

Na začátku třetí třetiny se do gólové příležitosti dostal Kubeš, dobře umístěnou střelu Molek opět likviduje. Ve 3. minutě se hosté přece jen mohli radovat ze vstřelené branky, domácí totiž nepochopitelně zaspali a ujíždějící Hering poprvé překonává Molka a snižuje na 5:1. Domácí si vybrali slabší chvilku v utkání, Pardubice od vstřelené branky začaly být aktivnější, v 5. minutě ještě další Heringovu střelu Molek vyrazil.  V čase 35:01 ovšem Molek inkasoval podruhé, když se dvojice Motyčka-Michalec dostala za zlínskou obranu. 2 inkasované branky přinutili domácího trenéra Sedláčka k oddychovému času. I po oddychovém čase byli ale domácí pod velkým tlakem, Mustangové ucítili šanci ještě zdramatizovat utkání, proti byl domácí gólman Molek, který Motyčkovu střelu srazil do rohu. O chvíli později mířila na  Molka další střela, tentokrát jej z uctivé vzdálenosti prověřil Kubeš, Molek opět chytá. Domácí zvýšili aktivitu až po šanci Paláta, jeho pěkná střela bohužel zamířila nad branku. Vrátit Zlínu čtyřbrankové vedení mohl v 11. minutě Joppa, ale střelu Boček chytá. Pardubice se snaží vytvořit další tlak, to se jim také daří, a domácí se brání jen za cenu zakázaného uvolnění. Poslední 2 minuty utkání se odehrávají v útočném pásmu Zlína, zlínští drží puk na hokejkách a ukrajují tak poslední vteřiny dnešního utkání.

10 vteřin před koncem utkání ještě buly v obranném pásmu Pardubic, ale hráči i diváci už vědí, že to dnes bude právě tým SHK LAPP Zlín, který si odnese pohár pro vítěze play-off České sledge hokejové ligy! Utkání končí, stadionem se ozývá ohlušující aplaus fanoušků, kteří dnes navštívili finálové utkání ve velkém počtu a vytvořili tak zcela určitě nejvyšší domácí návštěvu nejen v tomto roce! Všem fanouškům tak patří obrovské poděkování od hráčů a celého organizačního týmu!

Domácí finálové utkání si nenechal ujít ani primátor statutárního města Zlín MUDr. Miroslav Adámek, náměstek primátora statutárního města Zlín pan Ondřej Běták, zástupce generálního partnera zlínského sledge hokeje Lapp Kabel s.r.o. Ing. Michal Ambrož a také předseda České sledge hokejové asociace a ředitel ČSHL Mgr. Tomáš Mlčák, kteří se zúčastnili také slavnostního vyhlášení a předávání všech kolektivních a individuálních ocenění, které naleznete ZDE.

 

Autor článku: Kamil Šnajdar