Zlín porazil Olomouc 2:0 a přiblížil se k finále

12.01.2014 07:48

Po necelém týdnu se zlínští sledgehokejisté vrátili na zimní stadion v Olomouci k dalšímu soutěžnímu zápasu. Sobotní zápas byl však mnohem důležitější, než ten minulý. Tentokrát se proti sobě SHK LAPP Zlín a Kohouti Olomouc postavili jako soupeři v semifinále České sledgehokejové ligy. Olomouci již nechyběli na soupisce opory týmu , jak před týdnem a tak se dal očekávat vyrovnaný zápas.

To se však potvrdilo pouze částečně. Zápas byl dlouhou dobu vyrovnaný pouze při pohledu na ukazatel skóre. Diváci na zimním stadionu totiž mohli po většinu času sledovat marné snahy zlínských hráčů dostat puk do olomoucké branky. Olomouc se na Zlín velmi dobře připravila a od začátku se soustředila hlavně na obranu. Hráčům Zlína se obranná hráz Olomouce překonávala jen stěží a když už se jim to podařilo, postavil se jim do cesty domácí gólman Hulín, který v prvních dvou třetinách mnohokrát překazil vyloženou šanci Zlína. Ojedinělé útočné snahy Kohoutů končily většinou střelami z vetší vzdálenosti, které nejčastěji směřovaly mimo branku.  Ve 3. třetině se trenér Zlína rozhodl stáhnout sestavu s cílem podpořit zlínský útok. Díky tomu si Zlín ke konci třetiny vytvořil větší tlak, ovšem branku se mu vstřelit nepodařilo. Rozhodnutí zápasu přinesla až přesná střela Pavla Juliny, která i s pomocí pravé tyčky olomoucké branky skončila za zády brankáře Hulína a 2 minuty před koncem utkání poslala Zlín do vedení. Na konečných 2:0 zvýšil 26 vteřin před koncem zápasu opět Pavel Julina. Při powerplay Olomouce nezaváhal a poslal puk přes celé hřiště do opuštěné olomoucké branky. Ve svém prvním semifinálovém utkání se tak Zlín mohl radovat z vítězství 2:0 a k postupu do finále mu schází jen jedno vítězství. O to se budou moci hráči SHK LAPP Zlín pokusit již 25. ledna, kdy od 16:45 hod budou na svém ledě hostit Kohouty z Olomouce.

V druhé semifinálové dvojici, kterou tvoří Sharks k. Vary a pražská Sparta si první  vítězství v sérii připrali Sharks, když na ledě Sparty zvítězili 4:0.

 

Autor: Kamil Šnajdar