Zlín po skvělém týmovém výkonu přehrál Studénku

05.11.2016 20:47

O tom, že ve Zlíně se vyhrává jen ve zcela výjimečných případech, se přesvědčili sledge hokejisté Studénky. Na horkém zlínském ledě Slezané utrpěli první tříbodovou porážku v sezóně a opustili tak čelo tabulky. Lappáci silnou Studénku porazili především díky skvělému týmovému výkonu. Další duel se hraje již zítra, tj. v neděli na Ostravsku.

 

ZLÍN – STUDÉNKA 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Stodůlka, Palát, Ligda, Šnajdar, D. Hábl, Joppa

 

Sestava Studénky: Kudela – Hornich, Lundgren, Flis, Fojtík, Rennhack, Kudrna, Mlčák, Kartosz

 

Branky a nahrávky: 2. D. Hábl (Ligda), 24. Z. Hábl (Šafránek, Palát), 45. Palát (Joppa, Šafránek) – 28. Lundgren (Rennhack)

 

Statistiky: Vyloučení: 1:1, navíc Ligda (Zlín) 10. min Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 19:14 (7:5, 7:5, 5:4) Vyhraná vhazování: 21:14. Nejlepší hráči: Jan Matoušek – Erik Fojtík

 

Domácí začali zápas aktivně a byli odměněni velmi brzy gólem. V čase 1:06 Lappáci předvedli ukázkový tlak do brankoviště a David Hábl uklidil kotouč do branky. „Přesně takový tlak si představuji, ukázkový gól,“ poznamenal kouč SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Následně sice na trestnou lavici putoval Zdeněk Hábl, Zlínští se však bez potíží ubránili. Po skončení trestu se navíc domácí kapitán dostal do brejku, zvýšit se mu ale nepovedlo. Studénka v úvodní části moc nehrozila, nebezpečnější byla jedovka Kudrny od červené, s tou si ale Matoušek poradil. Ještě před pauzou mohl dát druhou branku David Hábl, na kotouč před prázdnou brankou ale nedosáhl.

 

Na začátku prostředního dějství si hosté vytvořili tlak, zlínská obrana ale odolala. V další velké šanci se zjevil opět David Hábl, po teči Joppy se k němu příhodně odrazil puk, zlínský forward ale minul svatyni Kudely. Kdo ji už ale neminul, to byl ve 24. minutě Zdeněk Hábl, jenž v úniku mířil přesně na milimetry.

 

Za čtyři minuty se ale prosadili i hosté, Rasmum Lundgren propasíroval kotouč pod rukou Matouška.

 

V úvodu třetí periody zatrnulo vše přítomným fanouškům Zlína. Rána o modré čáry propadla gólmanovi LAPPu za záda a zastavila se na brankové čáře, stav se však neměnil. Na druhé straně se dostal Ligda s Palátem do brejku dva na nikoho, zvýšit se ale domácím nepodařilo.

 

V okolí čtyřicáté minuty měli domácí potíž s vyhozením puku, čehož málem využil Rennhack, zblízka ale Matouška neprostřelil. Závěr zápasu byl v podání Zlína excelentní. Nejen, že domácí soupeři nepůjčili vůbec puk, ještě ale David Palát po parádní kombinaci skóroval na konečných 3:1.

 

Hráli jsme fantasticky a hlavně týmově. Eliminovali jsme šance soupeře a po zásluze jsme zvítězili,“ mluvil po skalpu dosavadního lídra tabulky nadšeně kouč Tomáš Sedláček.

 

Video záznam zápasu naleznete zde: www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Sledge-hockey/142544-SHK-LAPP-Zlin-vs-HC-KES-StudenkaEPC-Management-Ceska-sledge-hokejova-liga-2016-2017.htm

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-11-05/id/194714