Zlín po reprezentační pauze míří na led Pardubic a Olomouce. Cíl je jasný, dovézt šest bodů!

13.12.2016 01:06

Základní část E. P. C. Management sledge hokejové ligy se překlopila do své druhé poloviny. Zlínští sledge hokejisté po reprezentační přestávce, ve které Česko vybojovalo na Mistrovství světa skupiny B v Japonsku postup do elitní skupiny, zamíří na led Pardubic a Olomouce. Cíl Lappáků, kteří se momentálně pohybují na hraně postupu do play off, mají cíl jednoznačný – oba zápasy vyhrát za plný počet bodů!

 

Šest bodů z výjezdu je jednoznačný cíl,“ potvrzuje nutnost bodů trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. Zlíňáci po prohrách na ledě Karlových Varů, Sparty a Studénky se dostali do nepříjemné situace, kdy nesmí nic podcenit.

 

Se svým sobotním soupeřem z Pardubic, kde se hraje od 19 hodin, mají totiž shodně 15 bodů. Případný výhra by tak Mustangy poslala nad Zlín. To Olomouc, kde se na Zimním stadionu ve Šternberku hraje v neděli od 12 hodin, má bodů pouze šest. „To ale nic neznamená. Doufám, že kluci k tomu přistoupí zodpovědně a ty body dovezeme, jinak bychom měli dost neklidné Vánoce,“ ví Sedláček. Co by se dělo v případě bodové ztráty nechce ani pomyslet. „Na to teď nebudu ani myslet, tato situace snad nenastane,“ řekl lodivod úřadujících mistrů.

 

Soupiska by měla být ze strany Zlína stoprocentní. „V tomto chřipkovém období se ale může stát cokoli,“ prohodil Sedláček. Podstatné je, že všichni se mu vrátili ze šampionátu v Japonsku zdraví. A alespoň byli na ledě. Dva tréninky Lappáků totiž v reprezentační pauze byli z důvodu uzavřené PSG arény zrušeny. „Promítnout se to určitě nějak do hry může, ale snad ne. Kluci na Mistrovství na ledě byli, ostatní na něm budou před zápasy dvakrát,“ uzavírá Tomáš Sedláček.

 

Aktuální dění celého 9. a 10. kola E. P. C. Management ligy můžete sledovat zde: www.sledgehokejzlin.cz/cshl-2016-2017/