Zlín ovládl základní část, v semifinále narazí na Spartu. Nepostupového černého Petra dostal černý kůň soutěže ze Studénky

23.01.2017 11:36

Zlínští sledge hokejisté si díky mocnému finiši vybojovali nejen účast v elitní společnosti ligy, která si zahraje o medaile, ale shodou ostatních výsledků i pohár pro vítěze základní části. LAPP v semifinále narazí na čtvrtou Spartu, která v nesmírně vyrovnané tabulce v posledním kole výhrou 1:0 proti Studénce odsunula právě tento Slezský klub na nepostupovou pozici. Ta se stala černým koněm soutěže a několikrát potrápila favority ligy, nakonec ale těsná prohra v posledním kole dala do ruky nepostupového černého Petra právě Studénce. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Karlovy Vary a Pardubice.

 

 

S pražským týmem má LAPP v sezóně jednu výhru a jednu prohru. Venku prohrál 2:3, doma tuto sobotu v předposledním kole základní části zvítězil 3:1. „Musíme se na to připravit podobně, jako když jsme je porazili doma. Samozřejmě jedno utkání odehrajeme i venku, což bude značně těžší,“ říká Tomáš Sedláček, kouč SHK LAPP Zlín.

 

Zlínští hráči k začátku sezóny nebyli zrovna v optimální formě, a to když v první polovině základní části měli na kontě dvě porážky ve Varech (2:3) a na Spartě (2:3). Naopak doma smetli Pardubice 9:2 a Studénku 3:1. Mimo jiné vyhráli vysoko v Litvínově a v Českých Budějovicích, doma zase rozprášili Olomouc a výše zmiňované Mustangy.

 

Druhou polovinu ligy začali Lappáci ve Studénce, kde padli 1:3. To byla ale poslední porážka. Zlín na domácím ledě neprohrál už více než dva roky, a jde to poznat. Neuspěly zde Vary (4:1), nevedlo se ani Spartě (3:1). Budějovice v posledním kole dostali od domácích pět gólů a žádný nedali, Litvínov zase inkasoval od LAPPu dvanáctkrát. Jediné klopýtnutí v mocném finiši přišlo v Pardubicích, kde Zlín vyhrál až po nájezdech. Mustangové od toho zápasu nabrali nevídanou formu a porazili Studénku, Vary i Spartu.

 

Suma sumárum, úřadující mistři ze Zlína byli ve všech zápasech až na výjimku v Pardubicích lepším týmem, v prohraných duelech je ale vždy trápila koncovka. „My jsme vždycky lepší, ale neumíme proměnit šance,“ prohodil Sedláček, jehož tým podruhé za sebou ovládl základní část. „Nebyl to hlavní cíl, ten byl postoupit do play off a bylo jedno, z které že to pozice bude. Samozřejmě je lepší pro divácký zájem končit doma, na druhou stranu jakožto první tým vás každý pasuje do určité role, což není příjemné,“ brání se horkým spekulacím o zlatém hattricku trenér Tomáš Sedláček. „Hezké by to bylo, ale to jsou potřeba ještě čtyři výhry,“ dodává.

 

Program play off/out, konečnou tabulku, rozlosování a další věci naleznete zde a v podkategoriích: www.sledgehokejzlin.cz/cshl-2016-2017/