Zlín ovládl první semifinálovou bitvu, reklamu na sledge hokej rozhodl Joppa

26.01.2020 00:24

Slabé povahy odpadávaly, ty silnější si vychutnávaly skvělý zápas, který byl reklamou na sledge hokej. První semifinálový duel plný zvratů a hraný za parádní atmosféry, kterou tvořilo 226 fanoušků, nakonec vyzněl pro Zlín, který uhájil domácí protředí poměrem 4:3 a ujal se v sérii hrané na dvě vítězná utkání vedení 1:0. Lappáci sice do play off vstupovali z poslední postupové pozice proti vítězi základní části s respektem, ovšem ukázali, že v plném složení stále dokáží potrápit kohokoli. Tým okolo kapitána ruské reprezenta Lisova přehráli, přestříleli a po zásluze vyhráli. Odveta je na programu 15. února na ledě Studénky, případný rozhodující třetí duel také ve Slezsku o den později.

 

ZLÍN – STUDÉNKA 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 10. Ligda (Joppa, Korman), 22. Ferenčík (Ligda), 33. Julina, 36. Joppa (Korman, Julina) – 11. Kalegaris (Lisov), 15. Lisov (Panfilov, Kalegaris), 28. Lisov (Panfilov). Vyloučení: 1:0 Využití, v oslabení: bez Střely na branku: 23:11 (10:4, 5:4, 8:3) Vyhraná vhazování: 25:15 Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3 Diváci: 226 (43% kapacity).

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z. Hábl, Ferenčík – Joppa, Ligda, Korman – Mach, D. Hábl.

Sestava Studénky: M. Kudela – V. Kudela, Fojtík, Panfilov, Lisov, Kalegaris, Kudrna, Prostředník, Severin.

 

Zlínští vstoupili do utkání aktivně a hned zasypali gólmana Kudelu množstvím střel, vedení se ale dočkali až v 10. minutě. Mezi kruhy se dostal puk ke kapitánovi Marianu Ligdovi, jenž kotouč poslal pod horní tyč – 1:0.

 

Vyrováno jest bylo za minutu a půl, ze druhé střely svého týmu v utkání se prosadil přízemní střelou Sandro Kalegaris. A aby toho nebylo málo, i přes dobrý herní projev šli do přestávky domácí s mankem; na 2:1 dal před brankou zcela volný Lisov.

 

To začátek prostředního dějství už patřil Studénce jednoznačně. Prvních šest minut se domácí vůbec nedostali z obranné třetiny, nápor soupeře však přečkali a pak z ničeho nic udeřili – od modré čáry zapadl za Kudelu oblouček Slavomíra Ferenčíka – 2:2!

 

Poté byl na koni zase Zlín, ovšem jak už v tomto utkání bylo zvykem, prosadil se vždy ten méně aktivní, náskok hostům vrátil Dmitrij Lisov.

 

Až třetí třetina byla plně v režii SHK LAPP ZLÍN. V čase 32:31 velký tlak zakončil brankou Pavel Julina, jenž střelu z úhlu nasměroval do sítě o brankáře soupeře, aby za tři minuty dostal domácí do vedení ránou z bezprostřední blízkosti Martin Joppa – 4:3!

 

Hosté reagovali oddechovým časem, ani ten jim ale moc nepomohl. Domácí byli v defenzivě pozorní a komplikace jim nepřineslo ani oslabení, které odehráli skvěle většinou daleko od branky Matouška. Na konci ještě Studénka sáhla k power-play, větší šanci už si ale nevytvořila.

 

Zápas se hrál ve výborném tempu, od prvních minut to byl duel, jaký se na play off patří. Všichni na obou stranách ze sebe vydali maximum, byla to skvělá pozvánka na další zápasy. Hrálo se nahoru dolů, chvilku jsme tahali pilku my, pak zase oni,“ uznal atraktivitu duelu útočník Zlína Martin Joppa, jenž vsítil ve 36. minutě vítěznou branku.

 

Ten přitom připomněl, že v základní části před třemi týdny Zlín doma padl se svým semifinálovým soupeřem vysoce 3:8. „Podívali jsme se na video, vzali si z toho dobré věci a řekli jsme si, co zlepšit. Hlavně jak bránit, v obraně to bylo od nás velmi dobré, drželi jsme prostor před brankou, nepouštěli jsme Studénku do šancí. Dokázali jsme, že se umíme otřepat z né úplně povedené zákládní části. Hráli jsme jako jeden muž a věřím, že půjdeme ještě daleko,“ řekl Martin Joppa.

 

Záznam videopřenosu z utkání naleznete ZDE, textový přenos včetně videí z gólových situací pak ZDE.

 

Výsledek druhé semifinálové série: Karlovy Vary - Pardubice 2:3 po samostatných nájezdech, stav série 0:1.

Foto: petrkoval.cz