Zlín míří za vítězstvím v základní části, potvrdit jej může doma v zápasech s Litvínovem a Karlovými Vary

01.01.2019 16:35

Základní část letošního ročníku České para hokejové ligy se blíží do cíle, předposlední hrací víkend přijedou na led Zlína dva týmy ze suterénu tabulky. V sobotu poslední Litvínov, v neděli pak předposlední Karlovy Vary. V případě zisku alespoň čtyř bodů získá Zlín bez ohledu na ostatní výsledku počtvrté v řadě pohár za vítězství v základní části.

 

Devět zápasů, osm výher, pouze čtyři ztracené body a skóre 48:18, to je dosavadní bilance sledge hokejistů Zlína v letošní sezóně ligy. „Vedeme si myslím nad očekávání dobře. Dali jsme si za cíl postup do play off a jsme první, to je super. Jsme nad míru spokojeni. Navíc jsme blízko celkovému vítězství v základní části, což samozřejmě není úplně to podstatné, ale radost to udělá,“ řekl obránce SHK LAPP Zlín Pavel Julina.

 

Litvínov poprvé s kanadským esem

Před ním a jeho spoluhráči jsou poslední zápasy dlouhodobé části na domácím ledě. V sobotu se od symbolických 15:05 hodin hraje s Litvínovem. S ním mají Zlínští stoprocentní bilanci, neboť s Chemiky ještě nikdy neztratili ani bod a dokonce ani jednou neinkasovali, letos však Severočeši zažívají svou historicky nejlepší sezónu. Sice jsou klasicky poslední, každopádně momentálně se drží na vítězné vlně. V předminulém zápase získali první body sezóny po vysoké výhře nad Karlovými Vary 5:0, načež v minulém kolem taktéž doma porazili Olomouc 4:3 po samostatných nájezdech. Ofenzivu Chemiků táhne především německý snajpr Ingo Kuhli-Lausteinen. Premiéru v dresu Litvínova by měl navíc zažít kanadský útočník Dustin Rivard!

 

V prvním letošním měření sil každopádně Zlín vyhrál na ledě Litvínova vysoko 14:0. „Je to papírově slabší soupeř, nikdy jsme s ním neměli nějaký problém. Mají teď dvě výhry, uvidíme, jakým výkonem se budou prezentovat,“ pověděl Julina, který má letos na střeleckém účtu čtyři góly. Ty posbíral hned v prvním kole právě na ledě Litvínova, pak už střelecky nepromluvil.

 

Nějak jsem nad tím nepřemýšlel, u obránce a konkrétně u mě nejsou góly prim. Každopádně samozřejmě, že radost to udělá, třeba to tam spadne. Ale je to i dané hrou, jakou letos hrajeme. Se Zdeňkem Háblem hrajeme celé zápasy, na dva beky bez střídání. Nejdu tedy tak moc do zakončení, moc nestřílím, držím se spíše zpátky. Je to sice fyzicky namáhavé, ale nějak to zvládáme. Naposledy jsem si v Pardubicích mohl dvě minuty odpočinout na trestné lavici,“ poznamenal s úsměvem velezkušený zadák, který kroutí již svou dvacátou sezónu.

 

Žraloci zatím na suchu

V neděli od 11:30 se pak hraje s Karlovými Vary. Západočeši jsou na předposledním místě jen bod před Litvínovem, mají jich celkově šest. Ač výsledky je zavály do vod, kde Žraloci snad ještě nikdy neplavali, jsou těžkým soupeřem. Duely se silnými mužstvy ztráceli velmi těsnými poměry, v říjnu se jim navíc zranila klubová hvězda Michal Geier, který mimochodem dopomohl v září Zlínu k zisku zlaté medaile na LAPP Cupu.

 

V prvním letošním měření sil vyhrál Zlín ve Varech těsně 2:1. „Jejich postavení v tabulce je trošku omyl, nepatří tam. U nich to byl velmi těžký zápas, hrálo se do poslední vteřiny. Otázka, jestli už bude uzdravený Michal Geier, jeho výpadek je pro Vary obrovskou ránou,“ sdělil Pavel Julina. S Karlovými Vary Zlín neprohrál na domácím ledě už osm zápasů v řadě, naposledy padl v sezóně 2012/2013.

 

Utkání 11. kola mezi SHK LAPP Zlín a HC Litvínov sledge se hraje v sobotu 5. ledna od 15:05 hodin na PSG aréně ve Zlíně, vstup je zdarma. Utkání případně sledujte v textovém přenosu ZDE či ve video přenosu ZDE.

 

Utkání 12. kola mezi SHK LAPP Zlín a SKV Sharks Karlovy Vary se hraje v neděli 6. ledna od 11:30 hodin na PSG aréně ve Zlíně, vstup je zdarma. Utkání případně sledujte v textovém přenosu ZDE či ve video přenosu ZDE.

 

Všechny zápasy 11. a 12. kola České para hokejové ligy sledujte ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – LITVÍNOV

Základní část doma: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 37:0
Základní část venku: 4 zápasy, 4 výhry, 0 proher, skóre 45:0
Základní část celkově: 7 zápasů, 7 výher, 0 proher, skóre 82:0
NEJVYŠŠÍ VÝHRA: 20:0 na domácím v sezóně 2015/2016

 

STATISTIKY ZLÍN – KARLOVY VARY

Základní část doma: 15 zápasů, 10 výher, 5 proher, skóre 57:34
Základní část venku: 16 zápasů, 10 výher, 5 proher, 1 remíza, skóre 54:35
Základní část celkově: 31 zápasů, 20 výher, 10 proher, 1 remíza, skóre 111:69
Play off doma: 7 zápasů, 4 výhry, 3 prohry, skóre 14:17
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 1 prohra, 1 remíza, skóre 14:5

Play off celkově: 12 zápasů, 7 výhry, 4 prohry, 1 remíza, skóre 28:22
Celková bilance doma: 22 zápasů, 14 výher, 8 proher, skóre 71:51
Celková bilance venku: 21 zápasů, 13 výher, 6 proher, 2 remízy, skóre 68:40
CELKOVÁ BILANCE:  43 zápasů, 27 výher, 14 proher, 2 remízy, skóre 139:91

NEJVYŠŠÍ VÝHRA: 15:1 na ledě Karlových Varů v sezóně 2003/2004

NEJVYŠŠÍ PROHRA: 0:8 na domácím ledě v sezóně 2009/2010.