Zlín jede na úvod ligy do Čech. Cílem je vyhrát v Litvínově a bodovat ve Varech

19.09.2017 20:39

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín jedou na úvod patnácté sezóny České sledge hokejové ligy do Čech. V sobotu se úřadující trojnásobní mistři představí na ledě Litvínova, kde se hraje od 17 hodin. V neděli zavítají Zlínští na led Karlových Varů, kde je přichystána repríza Superfinále z roku 2016.

 

Lappáci měli před sezónou jako vždy kvalitní přípravu, soustředění a následný turnaj LAPP Cup měl tým připravit v boji o čtvrté finále v řadě. „Na domácím turnaji jsme sice medaili nevybojovali, ale kluci se alespoň pořádně rozehráli před náročnou sezónou nejen ligovou, ale i reprezentační, kdy budou bojovat o paralympiádu,“ řekl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín.

 

V prvním kole Lappáci zajíždí do Litvínova. S tím se ve své historii utkali čtyřikrát, jelikož Severočeši jdou letos do své teprve třetí sezóny. „Nesmíme soupeře podcenit, má zase víc zkušeností a bude nebezpečnější. Každopádně tři body jsou povinnost, chceme rozhodnout v první třetině a poté nechat hrát všechny hráče a zase si zkusit nějaké věci v zápase,“ nastínil Sedláček. Ze statistického hlediska by mělo jít o jasnou záležitost, Zlín má ve čtyřech zápasech skóre se soupeřem 56:0 za výhry 16:0, 20:0, 8:0 a 12:0.

 

To nedělní duel s Karlovými Vary v Ostrově bude jiný šálek kávy. „Je to náš dlouhodobý rival. Každopádně nevíme, co od soupeře čekat. Je začátek ligy, uvidíme. Ale je to jako vždy, potřeba je efektivita v zakončení,“ pověděl lodivod Zlína. Jeho celek by měl být kompletní až na dlouhodobě zraněného Stodůlku a Slováčka. LAPP se pokusí ve Varech vyhrát po třech letech, dvakrát v řadě tam padl o gól.

 

S Karlovými Vary Zlín odehrál v historii České ligy 38 utkání (z toho 12 v play off), přičemž 22x vyhrál, 14x prohrál a 2x remizoval. Celkové skóre z těchto duelů je 98:84 pro zlínské sledge hokejisty.

 

JSME BOJOVNÍCI ZA TRADICI!