Zlín chce na domácím turnaji po třech letech medaili, má na to tři posily

29.08.2017 20:53

LAPP Cup se velmi rychle blíží. Už jen něco málo přes týden zbývá do jeho startu. Zlínští sledge hokejisté už tři roky nezískali na domácím turnaji medaili, a to by letos velmi rádi změnili.

 

První tři ročníky brali bronz, další tři roky nic. Jednou z toho byla šestá příčka, poslední dva roky nepopulární čtvrtá. A co víc, loňský neúspěch mrzel velmi. Zlín mohl mít senzační stříbro, vedení 3:1 s norským Oslem ale neudržel.

 

Letos však všichni doufají, že už to konečně vyjde. „Cíl je jednoznačně nějaká medaile. O to už se snažíme nějaký ten pátek, cenili bychom si ji. Ale uvidíme, teď si můžeme malovat, co chceme. Všechny týmy posílily, nebude slabého soupeře,“ řekl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín.

 

Ten bude moct počítat s dvěma brankáři a jedenácti hráči do pole. „I přes účast slovenského týmu budou za nás hrát Joppa s Ligdou, pouze Aleš Rauš doplní na turnaji Dolný Kubín,“ pověděl Sedláček. Jeho mančaft také přijde o mladého Slováčka, který nedávno podstoupil operaci, a Petra Stodůlku, sedmapadesátiletého forvarda, který má taktéž zdravotní trable.

 

Naopak posílit by Lappáky měla osvědčená trojice. Z Pardubic přijede Pavel Doležal, ze Sparty pak Jan Zapletal a Zdeněk Krupička. „Jsme velmi rádi, že oblečou na turnaji náš dres. Jsou to vítané posily,“ mne si ruce lodivod Zlína.

 

Usmívá se i v moment, kdy je řeč o pátečním dopoledním zápase s Malmö. Návštěva by měla být vysoká, zároveň zápas bude vysílat živě kanál ČT Sport. „Bude to svátek,“ tuší Sedláček. „Pro prestiž turnaje to má obrovský význam. Zároveň doufám, že kluci se budou chtít předvést a vyhecuje je to k maximálnímu výkonu,“ uzavřel Tomáš Sedláček.

 

Sestava SHK LAPP Zlín na turnaj LAPP Cup: Matoušek, Molek – Julina, Doležal, Zapletal, Šafránek, Z. Hábl, D. Hábl, Joppa, Ligda, Krupička, Palát, Šnajdar.

 

Tomáš Sedláček v záběru kamery České televize.