Zlatý sen o hattricku žije! Zlín po výhře 5:0 nad Spartou slaví postup do finále

18.02.2017 19:34

Zlínští sledge hokejisté za parádní atmosféry na domácím ledě rozebrali pražskou Spartu 5:0 a slaví postup do finále. Lappáci využili hned prvního semifinálového mečbolu a ukončili sérii za stavu 2:0. Ve finále se Zlín utká s vítězem série Karlovy Vary versus Pardubice, kde je stav nerozhodný 1:1 na zápasy.

 

ZLÍN – SPARTA 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z. Hábl, Šafránek, Stodůlka, Palát, Ligda, Joppa, D. Hábl, Rauš, Slováček

Branky a nahrávky: 7. David Hábl (Joppa), 11. David Hábl (Joppa, Ligda), 22. Šafránek (Ligda), 24. Joppa (Ligda), 29. Palát (Šafránek, Zdeněk Hábl).

Statistiky: vyloučení: 1:1, využití: 1:0, v oslabení: bez, střely na branku: 22:11 (14:1, 6:2, 2:8), diváci: 160, konečný stav série: 2:0

 

Domácím hráčům skvěle vyšel vstup do utkání, David Hábl ani Joppa ale své šance neproměnili. Poslat Pražany do vedení mohl v úniku Zapletal, branku ale minul, čímž zpečetil osud utkání, od té doby totiž Sparta až do třetí třetiny vůbec nezahrozila.

 

V čase 6:02 se Lappáci radovali poprvé, nabídku Joppy zužitkoval v gól David Hábl – 1:0! Uběhlo pět minut a Vápenka inkasoval podruhé, znovu zafungovala kombinace mezi Martinem Joppou a skórujícím Davidem Háblem – 2:0. LAPP vedl po první třetině zaslouženě, poměr střel byl 14:1.

 

Prostřední dějství rozhodlo definitivně. Palát sice nejprve z vyložené šance trefil břevno, následný pokus Zdeňka Šafránka už ale do sítě zapadl – 3:0. Uběhly dvě minuty a už se mluvilo o debaklu, slovenské přečíslení Ligda a Martin Joppa zakončil druhý jmenovaný – 4:0.

 

Ve 28. minutě putoval na trestnou lavici sparťanský Zapletal a reprezentační gólman Vápenka inkasoval popáté, tentokrát po dělovce Davida Paláta. LAPP tak předvedl unikátní kousek, Vápenka totiž pět gólů dostal naposledy 21. února 2015 v Karlových Varech.

 

Do třetí části už domácí trenér Sedláček pustil do hry všechny hráče, navíc nehrál pro zranění Zdeněk Hábl. To znamenalo víc práce pro zlínského brankáře Molka, který si nakonec několika skvělými zásahy zaslouženě udržel čisté konto. „První dvě třetiny jsem neměl skoro žádnou práci, až v té poslední mě kluci nechali vyniknout,“ usmíval se Molek, který si připsal jedenáct těžkých zásahů.

 

Onlajn přenos včetně gifů z gólů zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-18/id/200807