Závěrečná utkání LAPP Cupu 2014

06.09.2014 17:06

Klidná slunečná sobota, chtělo by se říci. Avšak ne všechny zákony se vztahují na zlínskou PSG Arénu, kde vrcholil tradiční LAPP Cup. Pro nějaké šetření sil již nezbylo místo, všechny týmy čekal poslední zápas o konečné umístění. Arénu rozehřál první duel, kde se proti sobě postavily týmy, které čekaly na první turnajové vítězství. Nikdo nechtěl cestovat domů s nepopulární nálepkou nejhoršího týmu. Usměvavější byli po tomto souboji hráčí Bremer Pirates, kteří se rozloučili s turnajem výhrou, zatímco jejich rakouský soused Carinthian cestoval domů naprázdno.

Zraky místních byly ovšem upřeny především k následujícímu zápasu, po kterém chtěl zlínský SHK druhou výhrou v řadě zakotvit alespoň na pátém místě. Plán se však začal hroutit hned v první polovině, kterou zvládlo lépe Malmö v poměru 2:0. Místo probuzení přišel po přestávce další trest v podobě inkasované branky a to už bylo pro domácí zlé nedobré. Peter Štít sice dokázal snížit, ale více už do statistik domácí nepromluvili a tak letos zůstali daleko za očekáváním.

Souboj zklamaných, jak by se dal nazvat zápas o třetí místo, byl stejně jako finále obohacen o jednu patnáctiminutovou pasáž, bylo tedy potřeba zvládnout 45 minut namísto turnajové půlhodiny. S touto změnou se daleko lépe popasovalo mužstvo v korejských dresech a tak hned při premiéře zajistilo první medaili pro asijského zástupce.

Chvíli po poledni začal souboj dvou týmů, které si totožnou situací prošli přesně před dvěma lety. Tehda se radovali z vítězství ruští Red, ostatně tomu tak bylo vždy a ruský celek White, alespoň na zlínské půdě, tak stále na vítězství ve vzájemném duelu čekal. A právě dnes to vypadalo, že se bude historie přepisovat, neboť White se dostali do dvougólového trháku. Možná právě myšlenky na vytoužené vítězství svazovaly bílému výběru hokejky a po snížení se tým Red radoval i z vyrovnání. Vyrovnané utkání ne a ne najít mezi soupeři rozdílový moment a tak po prodloužení přišly na řadu nájezdy. V těch excelovali oba brankáři. První úspěšný nájezd proběhl až v sedmé sérii a jelikož červený střelec odpověď najít nedokázal, radoval se tým Russia White poprvé z výhry nad tímto soupeřem a také celkovým vítězstvím.

Nezbývá než pogratulovat a všem týmům poděkovat za účast a předvedené výkonu. Těšíme se zase za rok.