Zase prohra o gól… LAPP padl na Spartě 2:3

22.10.2016 17:59

Zase lepší, zase nelehké podmínky a zase prohra o gól. Zlínští sledge hokejisté padli na ledě pražské Sparty 2:3, stejně jako v Karlových Varech. Lappáci tak utrpěli v pátém utkání sezóny již druhou porážku.

 

SPARTA – ZLÍN 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

 

Sestava Sparty: Vápenka – Z. Krupička, Zapletal, Raul, J. Krupička, Novotný, Frolík, Mekleš, Nachtigalová

Sestava Zlína: Molek – Julina, Šafránek, Z. Hábl – Palát, Ligda, D. Hábl., Slováček, Joppa, Rauš

Branky a nahrávky: 4. Z. Krupička (Raul), 7. Raul (Z. Krupička, J. Krupička), 36. Z. Krupička (Raul, J. Krupička) – 7. Palát (Šafránek, Julina), 21. Palát (Ligda)

Statistiky: Vyloučení: 1:1, navíc Z. Hábl (Zlín) 10. min, Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 10:31 (6:12, 0:10, 4:9) Vyhraná vhazování: 17:37

 

Úvod duelu hostujícím hráčům nevyšel. Ve čtvrté minutě otevřel skóre Zdeněk Krupička, jenž překvapil Molka lobovanou střelou od modré čáry přesně pod břevno. Neuběhla ani minuta a Zlíňáci dokázali vstřelit taktéž branku. Prosadil se kapitán Zdeněk Hábl. Jenomže místo oslav a uznání trefy dostal kapitán Zlína desetiminutový osobní trest. Vysvětlení se střídačka hostů nedočkala. Byl to druhý duel v řadě, kdy Háblovi nebyla uznána regulérní trefa.

 

A tak když ne Zlín, tak se radovali hráči s S na hrudi. Čas 6:31 a Jiří Raul zblízka zvyšuje na 2:0. Oddechový čas kouče Sedláčka měl účinek, již za půl minuty skóroval David Palát – 2:1. Vyrovnat mohli hosté při vyloučení Frolíka, ale nestalo se tak.

 

Velká škoda začátku zápasu, prostě to rázem bylo o dva góly. Myslím si, že první třetinu hodně ovlivnilo i to, že jsme hráli bez vyloučeného kapitána,“ pověděl po utkání útočník SHK LAPP Zlín David Palát.

 

Druhá třetina, to byla jednostranná záležitost. Pražané ani jednou nevystřelili na branku, navíc i při vlastní přesilovce opakovaně vyhazovali na zakázané uvolnění. Vyrovnáno bylo v minutě 21., a to když hned po buly pálil přesně opět David Palát.Dle mého gólman Vápenka ani jednu střelu neviděl,“ řekl dvougólový střelec.

 

Tlak Moravanů stupňoval, jenomže dát vedoucí branku nebylo pro dnešek Zlíňanům od hokejového boha dáno. A nepovedlo se to ani Zdeňkovi Háblovi, který v oslabení předvedl nádherné sólo přes celé kluziště.

 

Třetí perioda byla podobná. Zlín hrál a Pražané dali gól. Ve 36. minutě se povedlo brejkovou situaci využít Zdeňkovi Krupičkovi. Šance střídala šanci, fauly domácích se pouštěly. Zlínu ale prostě nebylo přáno. Hattrick mohl dokonat například Palát, chyběly centimetry, zvonila tyč. „První třetinu jsme hráli katastrofálně, a i když v těch dalších to byl typický scénář, tudíž že máme kupu šancí, hokejový bůh nám to prostě sečetl,“ mrzelo kouče SHK LAPP Zlín Tomáše Sedláčka.

 

K dalšímu zápasu se přesunují Lappáci do Českých Budějovic, kde v neděli 23. října od 11:30 nastoupí proti domácímu Motoru.

 

Foto z utkání, v pozadí hráči Sparty a Zlína, v popředí hlavní rozhodčí utkání Jana Hollerová

 

Fotogalerii ze zápasu naleznete zde: www.facebook.com/Sledge-hokej-Zl%C3%ADn-180789641950963/photos/?tab=album&album_id=1461304727232775