Začíná semifinále play off. První utkání ve Zlíně!

22.01.2020 20:10

V sobotu startuje ve Zlíně semifinálová série play off mezi SHK LAPP ZLÍN a Studénkou. Domácí vyzvou vítěze základní části od 16:06 hodin na PSG aréně, vstupné je dobrovolné, na slovatelné vstupenky navíc můžete vyhrát hodnotné ceny. Přijďte fandit!

 

Moravská série, která je reprízou loňského finále, se hraje na dva vítězné duely. Ten první se hraje na zlínském ledě, druhý a případně třetí rozhodující duel 15. a 16. února na ledě soupeře.

 

Lappáci, kteří proklouli do play off na poslední chvíli, věří, že proti silnému soupeři budou bojovat o postup do finále.

 

Snad budeme mít kompletní kádr, v jehož silách je, věřím, uspět,“ pověděl trenér úřadujících pětinásobných mistrů Tomáš Sedláček. Scházet by měla jen norská (ne)posila Magnus Bogle.

 

Soupeř disponuje velice širokou soupiskou, tudíž není snadné odhadnout, kteří hráči do kterých duelů nastoupí. Ve hře jsou hráči z ruské pětice Lisov, Volkov, Panfilov, Severin, Popov, Ital Kalegaris, Němec Disveld či několik hráčů z Rakouska.

 

Čeká nás velmi silný soupeř s ruskými hráči, kteří mají mnohonásobně více natrénováno. Ale my se jich nebojíme. Letos nás sice dvakrát porazili, ale my jsme je ve stejné sestavě přetlačili loni ve finále. Čekám vyrovnanou sérii, kde budou rozhodovat maličkosti. Těším se,“ řekl Sedláček pro Zlínský deník.

 

Lappáci letos dvakrát se svým semifinálovým sokem prohráli, venku i přes dobrý herní projev 3:4, doma pak vysoce 3:8. Byla to nejvyšší porážka od roku 2012.

 

Co kdo řekl o soupeři:

 

Pavel Julina, obránce: „Bude to hodně těžké, Studénka je velký kalibr, ruští hráči mají velmi dobré dovednosti, je těžké je udolat. Vezmou puk a jedou, podle mě to bude předčasné finále, hodně vypjaté zápasy.“

 

Marian Ligda, kapitán: „Jsme si strůjcem vlastního úspěchu či neúspěchu, musíme makat, proti soupeři s ruskými legionáři se musíme vydat ze všeho a pokusit se zvítězit.“

 

Dávid Korman, útočník: „Bude to velmi náročné, na druhou stranu jsme to spíše my, kdo může překvapit, to nám možná může vyhovovat. Rusy jsou tam velmi dobří, ale nebalíme to.“

 

První semifinálový zápas mezi SHK LAPP ZLÍN a HC Sledge Studénka se hraje v sobotu 25. ledna od 16:06 hodin na PSG aréně, vstupné je dobrovolné, přijďte nás povzbudit! Utkání případně sledujte v textovém přenosu ZDE nebo ve video přenosu ZDE.

 

Příchozí fanoušci dostanou zdarma slosovatelné Lappenky, na které mohou vyhrát hodnotné ceny.

 

STATISTIKY ZLÍN – STUDÉNKA

Základní část doma: 10 zápasů, 9 výher, 1 prohra, skóre 62:19
Základní část venku: 10 zápasů, 8 výher, 2 prohry, skóre 54:17
Celková bilance základní části: 20 zápasů, 17 výher, 3 prohry, skóre 116:36
Play off doma: 2 zápasy, 2 výhry, skóre 10:0
Play off venku: 1 zápas, 1 prohra, skóre 1:2
Celková bilance play off: 3 zápasy, 2 výhry, 1 prohra, skóre 11:2
CELKOVÁ BILANCE: 23 zápasů, 19 výher, 4 prohry, skóre 127:38
Nejvyšší výhra: 13:0 venku v sezóně 2013/2014
Nejvyšší prohra: 3:8 doma 5. ledna 2020

 

Obě semifinálové série sledujte ZDE!