Začíná ČSHL 2014/2015

22.09.2014 08:29

Již o nadcházejícím víkendu startuje Česká sledge hokejová liga 2014/2015 prvními dvojzápasy.  

V tomto ročníku ligové soutěže se představí, tak jak v loňské sezóně, 6 týmů, ale v jiném složení. Do nového ročníku ČSHL se v letošním roce nepřihlásil tým ze Studénky, ale po roční pauze do soutěže nastupuje jihočeský tým z Č. Budějovic.

Zlínský tým Lapp v sobotu a neděli 27. a 28. září zajíždí na led pražské Sparty a k úřadujícím mistrům Žralokům z K. Varů. V sobotu poměří své síly se Spartou v Neratovicích od 14 hodin a v neděli je čeká úřadující mistr České sledge hokejové ligy, karlovarští Žraloci. Utkání začíná v neděli před polednem 11:30 hodin na zimním stadionu v Ostrově nad Ohří.

Oba tyto duely budou skutečnou prověrkou zlínského týmu, jak zúročí letní přípravu, kterou začali tradičně v prvním srpnovém týdnu. V polovině srpna pro hráče bylo připraveno soustředění, kdy dvakrát denně byli na ledě a mezi tím měli suchou přípravu. Na konci soustředění na ně čekalo přípravné utkání s Ruským týmem ze Sibiře Chanty-Mansijsk.

Na začátku záři se uskutečnil ve Zlíně již tradiční mezinárodní klubový turnaj ve sledge hokeji, Lapp Cup Zlín 2014. Na turnaji se představilo 8 týmů ze zahraničí včetně Zlína. Zda příprava na novou sledge hokejovou sezónu byla pro hráče dobrá a přínosná, se uvidí v průběhu sezóny.

 

 

Soupiska zlínského týmu SHK Lapp Zlín na letošní sezónu oproti loňské doznala několika změn. Minimálně v základní části soutěže do zápasů nezasáhnou dvě opory zlínského týmu. Zdeněk Šafránek kvůli zdravotním problémům a Kamil Šnajdar, který odcestoval na půl roku za studiem do zahraničí. Naopak do zlínského týmu Lapp míří dva noví hráči. Ze Studénky, která do letošního ročníku ČSHL nezasáhne na hostování přišel Petr Kudrna a ve zlínském dresu od tohoto ročníku bude nastupovat mladíček ze Slovenska Martin Joppa.

Soupiska:

Brankáři: 17 Jan Matoušek, 88 Stanislav Molek.

Obrana: 8 Pavel Julina, 30 Erik Fojtík, 10 Peter Štít.

Útok: 82 Zdeněk Hábl, 77 David Palát, 5 Petr Stodůlka, 68 Marian Ligda, 25 Tomáš Flídr, 96 David Hábl, 85 Martin Joppa, 83 Petr Kudrna.

Trenér: Tomáš Sedláček.