Výstava fotek klubového fotografa Jaroslava Kvapila již od pondělí!

15.05.2020 14:16

Již v pondělí 18. května od 18 hodin je na programu slavnostní zahájení výstavy fotografií klubového fotografa Jaroslava Kvapila při příležitosti oslav jeho životního jubilea osmdesáti let. Vernisáž pořádá Městská galerie Otrokovice, přístupná je vždy od úterý do neděle od 14 do 18 hodin až do 13. června. Vstup je zdarma.

 

Návštěvníci budou moct vidět fotografie ze sledge hokeje, ale i krajinu z jižní Moravy či další věci,“ pověděl Jaroslav Kvapil. Pro fanoušky sledge hokeje bude lákavé především toto odvětví.

 

Je tam norská slavná hráčka Lena Schroederová, samozřejmě nesmí chybět ani zlínský brankář Molino nebo nejstarší hráč České ligy Petr Stodůlka,“ láká návštěvníky dlouholetý fotograf.

 

Fotím už 63 let, od svých sedmnácti, to jsem si koupil první foťák. Od 70. let jsem poté začal fotit hodně. Rád mám fotky krajiny, zvířat, ale i nějakých akcí. Mezi ně patří také sledge hokej, tam už se pohybuju nějakých dvanáct let,“ vzpomíná Kvapil.
 

Za tu dobu tak nafotil cestu ke všem šesti titulům zlínských sledge hokejistů. „Ano, byl jsem u všech titulů. Ale popravdě, moc nemám čas to utkání přožívat, já musím fotit a fotit. Pak to dám na internet, vezmou si to noviny a je to. Nejen naše česká, ale při turnajích posílám fotky také do Itálie nebo Švédska. Nejhorší jsou pro mě ale právě asi ty turnaje, tam vždycky ráno přijdu s ruksakem plným hader, navleču se na celý den a až večer to ze sebe sundám,“ usmívá se nedávný oslavenec.

 

Nechybělo přitom mnoho a vernisáž vůbec nemusela být. „Měla začínát už dříve, jenže kvůli nařízení vlády to nebylo možné. Už jsem ani nedoufal v to, že to vyjde, ale povedlo se. Bude to pro mne už třetí výstava, dvě předchozí už se pořádaly ve Zlíně v dřívějších dobách,“ popsal Kvapil.

 

Ten se také může chlubit nejedou cenou za své fotografie, nejčerstvější je ta ze zlínského muzea. „S fotkama ze sledge hokeje jsem vyhrál „seriál“ s názvem Co jsme viděli na svých cestách a ostatní přešli,“ připomíná vášnivý fotograf.

 

Na závěr tedy všechny zvu na výstavu, vstup je zdarma. Jakmile budete mít cestu okolo, zastavte se,“ zakončuje Jaroslav Kvapil.