Vítěz základní části bude opět bojovat jen o bronz

26.01.2014 21:55

Takhle si to sledge hokejisté SHK LAPP Zlín rozhodně nepředstavovali. S přehledem zvítězili v základní části a „už už“ je všichni pasovali do pozice celkového vítěze. Zaskočil je semifinálový soupeř a místo bojů o zlato je opět souboj o bronz a nebo také o to „nebýt čtvrtý“…

Poslední lednový víkend byl vyhrazen pro další utkání semifinále České sledge hokejové ligy. V sobotu nastoupil SHK LAPP Zlín proti Olomouci již k druhému semifinálovému utkání. V tom prvním Zlín zvítězil na ledě Kohoutů z Olomouce 2:0 a získal první bod na cestě do finále. Zlínu tak stačilo zvítězit v sobotním, případně nedělním rozhodujícím utkání.

V sobotu Zlín nastoupil proti Olomouci oslabený o svého kapitána Zdeňka Hábla, který stále léčí zranění. To, co Zlínu vycházelo celou sezónu, se přestalo dařit. Olomouc hrála velmi účelně a nedovolovala Zlínu téměř žádnou kombinaci. Olomouc se však nijak netlačila do útoku a čekala na chybu soupeře. Ta přišla na začátku 2. třetiny, kdy Bernhard Hering objel s pukem celé obranné pásmo Zlína a od modré čáry nahodil puk, který (šťastně pro Olomouc)doputoval až do Matouškovy branky. Obdržená branka Zlín vyburcovala k větší aktivitě a během necelých 6 minut se Zdeňku Šafránkovi podařilo vyrovnat. Ve 3. třetině však byla k vidění stejná hra jako na začátku utkání, tedy zabezpečené obranné pásmo Olomouce a váznoucí kombinace Zlína. Utkání tak dospělo až k samostatným nájezdům, v nichž byla šťastnější Olomouc, za kterou rozhodl Jan Stodola a zajistil tak vítězství Olomouce 1:2.

Pokud chtěl Zlín pomýšlet na finále, musel zvítězit v nedělním zápase. Hra Zlína by se však musela změnit od základu. To se mu částečně povedlo, ale i tak po většinu času se bojovalo o puk ve středním pásmu a ke střele na branku se hráči nedostali příliš často. První velký tlak si zlínští vytvořili v polovině zápasu, kdy se před brankou nejrychleji zorientoval Petr Stodůlka a Zlín šel do vedení. Hra Zlína ale opět polevila a po chybě domácí obrany dostal puk na hokejku opět Bernhard Hering, který se z prostoru mezi kruhy nemýlil a vyrovnal. V poslední třetině se pak hra přelévala na obě strany, kdy si nejdříve Olomouc a poté i Zlín vyzkoušeli přesilovou hru 5 na 3, ale ani dvojnásobná přesila k brance nevedla. Necelé dvě minuty před koncem dostal Zlín další příležitost ke vstřelení branky při vyloučení Veselého, ale olomoucký gólman Hulín udržel čisté konto a tak utkání, stejně jako v sobotu dospělo až do samostatných nájezdů. V nich byla i dnes úspěšnější Olomouc a tak si ze Zlína zaslouženě odváží vítězství 1:2 a především postup do finále České sledge hokejové ligy, kde se utká o mistra s Karlovými Vary. Zlín, stejně jako vloni, na postup do finále nedosáhl a čeká ho souboj s pražskou Spartou o 3. místo. První utkání odehraje Zlín na ledě Sparty v sobotu 1. února 2014.

 

Autor: Kamil Šnajdar