Ve šlágru kola byl šťastnější soupeř, Zlín padl ve Varech 1:2

27.09.2015 16:38

Karlovy Vary - Zlín 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

 

Dobře naladěni včerejší výhrou 16:0 v Litvínově šli do šlágru kola zlínští sledgehokejisté. V nedělní poledne se utkali s Karlovými Vary. Stav 1:1 z první třetiny se zlomil až ve 40. minutě, kdy se prosadili domácí na konečných 2:1. V dalším utkání hostí ševci 17. října od 14 hodin Olomouc.

 

Na začátku utkání dominovaly obrany, a když už soupeř ujel do přečíslení, na místě byl brankář Matoušek. Ve 12. minutě však už byl krátký na střelu Michala Geiera, jenž dostal namazáno ihned po buly. Ještě do pauzy se ale hostům podařilo srovnat, z úhlu se prosadil David Palát.

 

Na startu druhé části si Zlínští vytvořili tlak a domácí trenér byl nucen si vzít oddechový čas. Následně mohl domácí rozveselit Forgo, jeho střela ale letěla těsně vedle levé tyčky Matouškovy brány. Na druhé straně předvedl hezkou akci Julina, na jejímž konci našel Paláta, ten však na brankáře Varů nevyzrál.

 

Ve třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej, strhnout vedení na svou stranu mohly oba celky. V úniku třeba neuspěl Fojtík. Radovali se tak Karlovarští, po šťastném odrazu puku od zadního mantinelu se podruhé v utkání prosadil Michal Geier. Zlínští sice v závěru zkusili více než minutové power-play, na body to ale nestačilo.

 

Sestava Karlových Varů: B. Mach – Hrbek, Nejedlý, Berger – M. Geier "C", Forgo, Wágner, Schneider, Kovářík.

Sestava Zlína: Matoušek  – Julina, Šafránek, Z. Hábl – Stodůlka, Šnajdar, Slováček, Fojtík, D. Hábl, Ligda, Palát.

Branky a nahrávky: 12. Geier (Berger, Forgo), 40. Geier (Berger) – 14. Palát (Z. Hábl)

Podrobnosti v textovém přenosu na onlajny.com: www.onlajny.com/match/index/date/2015-09-27/id/159834