Ve druhém hracím dni Zlín nebodoval, odpoledne podlehl i favorizované Moskvě

02.09.2016 17:05

Vyloučení: 1:0 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0

Branky a nahrávky: 4 – Ligda (Joppa) – 4. Lisov (Seljukin), 9. Berdnik (Lisov, Seljukin), 23. Panfilov (Berdnik, Lisov), 23. Pimenov (Lamakin).

 

ZLÍN – MOSKVA 1:4 (1:2)

 

Zlínští sledge hokejisté ve druhém dni LAPP Cupu nebodovali. Po ranní porážce 0:2 s Weserstars nestačili ani na favorizovanou Moskvu, které po bojovném výkony podlehli 1:4. Nyní je na čase odpočinout si před zítřejším závěrečným dnem, kdy LAPPáky čeká v boji o medaile norské Oslo a švédské Malmö.

 

Gólman Matoušek se musel hned v první minutě pořádně ohánět, a to když po vyloučení Pavla Juliny několikrát ohrozil domácí svatyni Panfilov.

 

První šance Zlína přišla ve čtvrté minutě a hned z ní padl gól. Martin Joppa přihrál Mariánu Ligdovi, který střelou po ledě z bezprostřední blízkosti překonal Kozlovského.

 

Po dvaceti sekundách však Rusové dokázali vyrovnat. Seljukin vyslal na zteč Dmitrije Lisova, a ten v samostatném úniku uspěl a prostřelil Matouška.

 

Ruský Fénix měl další šance, ale narážel na skvělého Matouška. V sedmé minutě z hranice levého kruhu vypálil Dmitrij Lisov, který nastřelil břevno.

 

Tlak Fénixu sílil a hosté nakonec skóre dokázali otočit. V deváté minutě vypálil Ivan Berdnik. Při pokusu o zblokování střely si ale nešťastně někdo ze zlínských beků srazil puk do vlastní brány.

 

Do druhého poločasu nastoupili lépe domácí, kteří si vytvořili několik slibných příležitostí. Udeřit však mohli Rusové. V devatenácté minutě se u pravé tyčky zjevil zcela osamocený Ivan Berdnik, ale Matoušek utěsnil všechny mezery a podržel svůj tým.

 

Ve třiadvacáté minutě zlínští zaváhali ve středním pásmu a Rusové z toho vytěžili třetí branku v Matouškově síti. Berdnik předložil kotouč Sergeji Panfilovovi, proti jehož střele byl už Matoušek bezmocný.

 

A aby toho nebylo málo, v té samé minutě se Rusové prokombinovaliaž ke střele do prázdné brány. Lamakin naservíroval kotouč Vasiliji Pimenovovi doslova na zlatém podnose a byl z toho čtvrtý gól Fénixu.