Valašský zpravodaj ze ZPH v Soči Erik Fojtík středa 12. března

12.03.2014 09:00

Tož hráli jsme včera s Kanadou, zápas to nebyl špatný, akorát sem jim nerozuměl. Už při rozbruslení se Kanaďani divili, že s námi budou hrát a neustále říkali "Fakt joo". Až při vhazování buly jsem nabyl dojmu, že se asi nediví, ale zlobí se na mě kvůli něčemu, což jsem nepochopil z důvodu "nespík íngliš". Zkoušel jsem komunikaci, tím nemyslím silnici, v ruském jazyce, který slušně ovládám, ale oni nereagovali, holt neznají světové jazyky.
Tak trošku srandy na úvod, myslím dobrý zápas, skvělá atmosféra a hala Čechii a co mě nejvíc potěšilo, návštěva našich cérek od Donalda. Seděli nad náma nad střídačkou s našimi "zástavami" a hnali nás za "pobědoj"- vítězstvím. Bylo to od nich hezké a jsme ji za to vděční,díky Maria i Taťána.

 

Shrnutí utkání ČR – Kanada

 

Včera 11.3. se proti sborné Čechie postavil soupeř nadmíru kvalitní - Kanada. Kanada hned po úvodním buly pronikla před Vápenku a Rempel orazítkoval tyč hned v úvodní minutě.Tempo hry Kanada rozhodně určovala, ale českému týmu se dařilo jejich hru narušovat a díky nepřesným přihrávkám Kanady získávali také kotouče. Přišlo i k několika slušným akcím českého týmu, které končili střelou na bránu. Nicméně prvním a zároveň posledním trestajícím byla Kanada, když po vybojovaném puku za bránou přihrál Bridges Westlakeovi a ten prostřelil mezeru mezi lapačkou a vyrážečkou Vápenky, 0:1. Poté se hra přelévala, ale Kanada prokazovala svou zkušenost na puku. V posledních vteřinách zápasu nechybělo mnoho a puk by skončil v kanadské bráně po skrumáži před jejich bránou.

Kanada zvítězila 1:0, což neubralo na radosti českého týmu, neboť podal velmi dobrý výkon, který by si byl zasloužil i remízu.

Kanada s Norskem postupují do bojů o medaile spolu s Ruskem a USA.

Bojů o umístění se zúčastní Česko, Švédsko, Korea, Itálie.

 

Auror: Erik Fojtík