Utkání Lapp Zlín vs. Kings Č. Budějovice

18.10.2014 18:09

Tým SHK LAPP Zlín se dnes poprvé představil na domácím ledě v nové sezóně, kdy se od 13 hodin utkal s týmem Králové České Budějovice. Českobudějovický tým se po pauze opět vrací do České sledgehokejové ligy a jako první se utkal právě s týmem SHK LAPP Zlín.

Vstup do první třetiny se zlínským povedl, už v první minutě vstřelil vedoucí branku domácích Pavel Julina. Po necelých 40 vteřinách jej napodobil i Martin Joppa, který tak vstřelil svoji první branku v České sledgehokejové lize a zvýšil vedení domácích na 2:0. Králům z Českých Budějovic chyběl lepší pohyb, k puku se dostali vždy jako druzí, z čehož vyplynulo několik dalších šancí domácích. Jednu z nich proměnil Petr Kudrna, kdy v čase 6:28 využil nahrávku Martina Joppy. V první třetině se ještě stihli střelecky zapsat i domácí Petr Stodůlka, Erik Fojtík a opět Martin Joppa. Budějovičtí nijak domácího brankáře neohrozili a první třetinu prohráli s domácími rozdílem třídy, 6:0.

Ve druhé třetině již hra vypadala z pohledu Českých Budějovic o něco lépe, když hned ve druhé minutě 2. třetiny se do nebezpečné pozice dostal Podhradský, ale domácího brankáře Molka nepřekonal. Chvíli na to se však Podhradský nechal vyloučit na 2 minuty za „T“. Přesilovou hru se podařilo domácím využít po 45 vteřinách, kdy po ukázkové spolupráci Stodůlky a Paláta zakončoval Zdeněk Hábl a zvýšil vedení na 7:0. O minutu později byl vyloučen hráč Budějovic Daniel Kalina za držení.  Domácím se podařilo v přesilovce několikrát uzamknout budějovické v jejich obranném pásmu, všechny střely však skončily buď mimo branku, nebo v náruči hostujícího brankáře.

Ani za stavu 7:0 zlínští nesložili zbraně a i ve třetí třetině se tlačili do zakončení.  Ve 3. minutě se před hostujícího brankáře dostal Zdeněk Hábl, který nekompromisně zakončil do horního rohu budějovické branky. O další 2 minuty později zvyšoval na 9:0 Petr Kudrna. Hosté ve 3. třetině zlepšili bruslení a v čase 36:36 využili zaváhání domácí obrany a zaznamenali v dnešním zápase alespoň čestný úspěch, když domácího Molka překonal Jiří Rumplík. Zlínští na to však dokázali rychle odpovědět, kdy nejprve David Palát zvýšil na 10:1, za další 3 minuty jej následoval Petr Stodůlka a 24 vteřin před koncem utkání upravili bratři Háblové, kdy nejprve Zdeňkovu střelu gólman hostí vyrazil, ovšem dobře postavený David Hábl poslal puk definitivně do sítě.

SHK LAPP Zlín si tedy ve svém prvním domácím utkání s chutí zastřílel a porazil Českobudějovický tým vysoko 12:1.

 

Autor: Kamil Šnajdar.