Ukrajinská výprava se zúčastní paralympiády v Soči

07.03.2014 13:10

SOČI, 7. března 2014 – Ukrajinská výprava na zimní paralympiádě v Rusku zůstane a aktivně se jí zúčastní. Oznámil to dnes předseda ukrajinského paralympijského výboru Valerij Šuškevič.

 

Valerij Šuškevič dnes odpoledne předstoupil před novináře a po dlouhém projevu nakonec prohlásil, že ukrajinská výprava zůstává v Soči a bude bojovat s ostatními sportovci o medaile.

 

Šuškevič ze začátku dlouze hovořil o duchu olympismu a paralympismu i tradicích, podle kterých by měly v době konání olympijských her ustat všechny konflikty. Zmínil, že přáním všech ukrajinských sportovců je mír, a to nejen na Ukrajině, ale v celém světě.

 

Ukrajinská výprava se ve čtvrtek večer účastnila přivítání ve vesnici. Moment, při kterém vystoupala ukrajinská vlajka na stožár vedle ostatních, označil Šuškevič za moment míru a ukrajinskou vlajku nazval "vlajkou za mír". Dodal, že ukrajinští sportovci po tomto aktu křičeli "mír pro Ukrajinu" a dostalo se jim podpory z řad přihlížejících sportovců.

 

"Zůstáváme proto, aby se nezapomnělo na Ukrajinu, stát, který sem postal svůj národní tým, aby se účastnil paralympijských her a reprezntoval jej. Hlavním podporovatelem našeho týmu je stát, tedy lidé Ukrajiny. Nevím, jak se nám bude dařit, ale doufám, že co nejlépe," přál si na závěr Šuškevič.

 

 

 

 

Zdroj: Premier Sports CZ