Tým SHK LAPP Zlín poprvé na turnaji padl, k výhře nad německým Brémenem ho nedohnala ani vyprodaná PSG Aréna

02.09.2016 13:34

Branky a nahrávky: 8. Wedde (Hering),10. Hering (Rennhack)
Vyloučení: 1:3, využití: 0:1, v oslabení: 0:0.

Nejlepší hráči: Stanislav Molek (ZLN), Rasmus Lundgren (WES)


ZLÍN – BREMEN 0:2 (0:2)

 

Ve svém třetím představení na turnaji zlínští sledge hokejisté nestačili na německý tým Weserstars Bremen 0:2. První porážka na LAPP Cupu mrzí o to víc, že zápas sledovala zcela zaplněná PSG Aréna. "V závěru jsme tak moc chtěli, až to nešlo," mrzelo po duelu kouče Tomáše Sedláčka.

 

Utkání začalo ve velmi rychlém a bojovném tempu. Do úvodních šancí se tlačili domácí, ale Brzoska v bráně Weserstars úvodní šance eliminoval.

 

Na první větší šanci se čekalo až do páté minuty, kdy kombinoval Pavel Kubeš s Martinem Joppou. Druhý jmenovaný však z hranice pravého kruhu trefil jen německého muže v masce.


 

 V sedmé minutě byl vyloučen Marián Ligda a Weserstars hned z úvodu přesilové hry zahrozili, a to, když se do šance dostal Bernhard Hering. Molek se však vyznamenal a perfektním zákrokem kotouč vytěsnil.

 

Hosté však početní výhodu přece jen využili. Po přihrávce od Heringa si vzal kotouč Jorg Wedde a nechytatelnou střelou překonal Molka.


 

Domácí měli poté šanci na snížení, avšak Marián Ligda si se samostatným únikem neporadil zrovna ideálně a nakonec se nedostal ani ke střele.


 

Opět platilo známé rčení, které platí snad ve všech sportovních odvětvích. Nedáš, dostaneš. V desáté minutě poslal Rennhack kotouč Bernhardu Heringovi, který dodal svému týmu klid. „To byla velká chyba. Nechali jsme si dát dva góly hned v úvodu a poté byl soupeř klidný. Inkasovali jsme po našich chybách, kdy jsme si špatně hlídali střední pásmo. Sice jsme se o tom před zápasem bavili, ale stejně se to stalo,“ řekl kouč Tomáše Sedláček.

 

Ve třetí minutě se před brankovištěm ocitl Palát, ale z bezprostřední blízkosti neprotlačil kotouč přes ležícího brankáře Weserstars. Německý tým si tak z první půle odnesl náskok o dvě branky.

 

Ve druhém poločase zaplněná aréna sledovala dobývání hráze Brémů. „Naši hráči odehráli maximum, snažili se. Ve druhé půli už jsme ale neměli klid na hokejkách. Kluci kazili šance, které normálně končí gólem,“ pověděl Sedláček.

 

Měl pravdu, LAPPáci kazili i ty největší šance, a ačkoli tedy ve druhé půli ostřelovali Brzosku ze všech stran, stovky diváků si gól zařvat nemohlo.