Tým SHK LAPP Zlín má ty nejvyšší cíle, rád by dokonal zlatý hattrick

20.09.2016 16:57

Moc, moc by chtěli jako první v historii České sledge hokejové ligy dokonat zlatý hattrick a natrvalo tak získat Putovní pohár. Zlínští sledge hokejisté jdou do 14. sezóny opět v silné sestavě a věří, že v březnu potřetí za sebou a celkově počtvrté v historii dobyjí republiku.

 

Obhájit titul a získat pohár natrvalo by bylo samozřejmě krásné, ale sezóna je dlouhá,“ je si vědom hlavní trenér SHK LAPP Tomáše Sedláček. „Určitě ale máme ty nejvyšší cíle,“ ujistil kouč, pro něj to bude na střídačce nejstaršího českého sledge hokejového klubu již sedmá sezóna. Úspěšný trenér hned po svém nástupu v sezóně 2010/2011 dotáhl LAPPáky ke stříbru, o rok později za prvním zlatem v historii. Následovaly dva ročníky bronzové a dva mistrovské.

 

Uvědomuje si však, že cesta bude zase náročná. „Je to daleko a moc práce. Také nemusíme být všichni zdraví a podobně,“ je opatrný lodivod Zlína.

 

Jeho celek před sezónou připravil již tradiční domácí turnaj LAPP Cup, kam se každoročně sjíždí to nejlepší z celé Evropy. Zlín obsadil nakonec čtvrté místo, ačkoli byl pár minut od stříbra. „Až na poslední zápas s norským týmem Oslo Tigers jsme nehráli špatně. Ukázaly se nám naše mezery, na jejichž odstranění pracujeme. Výborný zápas jsme odehráli například i s Ruskem. Prostě to byla velmi kvalitní příprava proti výborným týmům, které se sice tváří jako kluby, ale defakto to jsou reprezentace a výběry,“ pověděl Sedláček, jehož tým zaznamenal o pauze změny.

 

Po hostování z Dolného Kubína se vrátil Martin Joppa s Peterem Štítem, dále se k týmu připojil taktéž z tohoto slovenského týmu na přestup Aleš Rauš, naopak do Studénky odešel hostovat Erik Fojtík.

 

Sedláček zároveň vítá nový formát soutěže, kdy odpadla rakouská Vídeň a slovenský Kubín a obnovilo se tak klasické play off. „Liga se zkvalitní, třeba České Budějovice posílí o Rakušáky. Tradičně budou silné týmy Karlovy Vary, Pardubice a Sparta, která poslední roky už hraje více dopředu. Posílila ale i Olomouc a černým koněm soutěže může být Studénka, kde se proslýchají různé věci. Těžko říct, co od ní čekat, vše ukáží první kola,“ řekl Sedláček. „Letos prostě budou rozhodovat maličkosti a každý bod bude důležitý,“ dodal.

 

Liga začíná již o tomto víkendu, úřadující dvojnásobní mistři nejprve zajíždí na led Litvínova (sobota 24. 9, malá hala Zimního Stadionu Ivana Hlinky, úvodní buly v 17 hodin), o den později se představí v repríze Superfinále na půdě Karlových Varů (25. 9, Zimní stadion Ostrov, úvodní buly v 11:30 hodin).

 

Kompletní rozlosování úvodních dvou kol naleznete ZDE.

 

Sestava SHK LAPP Zlín na sezónu 2016/2017: Matoušek, Molek – Pavel Julina, Z. Hábl, D. Hábl, Palát, Šafránek, Stodůlka, Ligda, Joppa, Šnajdar, Slováček, Rauš, Štít.

 

Realizační tým: Tomáš Sedláček (trenér), Karel Oháňka (trenér brankářů), Petr Julina, Barbora Štáblová (vedoucí mužstva), Jaroslav Mikulka (kustod), Marek Bis (doktor), Jakub Kudláč (mediálně-marketingový manažer), Stanislav Náčin (technické zázemí), Zdeněk Hábl st. (mobilní zabezpečení zásobování), Petr Krystýn (statistik).