Tým SHK LAPP Zlín čeká turnaj ve švédském Malmö

05.02.2017 19:24

Zlínští sledge hokejisté se začátkem února vydají do švédského Malmö na mezinárodní turnaj Malmö Open 2017. V rámci této akce se uskuteční i sledge hokejový turnaj, kterého se účastní sedm tým ze čtyř evropských zemí. Do Malmö míří Lappáci po osmé, poprvé to bylo v roce 2001, naposledy v roce 2012.

 

V úterý 7. února, po odehrání prvního semifinálového zápasu, se úřadující mistři české ligy vydají na sever, kde postupně v základní části vyzvou švédské týmy FIFH Sledgehammers a Nacka HI, norské celky Oslo Tigers, Mjosa Kjelkehockey, I.L. Kraakene Moss Hockey a slovenský tým Dolný Kubín. Následovat budou vyřazovací boje. Celkově tak Lappáci mohou sehrát až devět zápasů ve čtyřech dnech.

 

„Bude to samozřejmě fyzicky velmi náročné, ale podmínky budou stejné pro všechny. Každopádně nejedeme na výlet, pokusíme se urvat co nejlepší výsledek. Těžko se ale říká, co by bylo úspěchem, jelikož některé týmy neznáme vůbec a u jiných nevíme, v jaké sestavě budou,“ říká trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. Jeho kádr však doznal změn, dlouhodobě nemocný je Kamil Šnajdar, vzhledem k účasti na turnaji i slovenského týmu přijde o Martina Joppu, Mariána Ligdu a Aleše Rauše.

 

LAPP tak musel hledat adekvátní posily. „Nakonec s námi pojede kapitán Sparty ZDENĚK KRUPIČKA i kapitán Pardubic PAVEL KUBEŠ. Třetím nominovaným je taktéž hráč Mustangů Pavel Doležal,“ odtajňuje informace kouč zlínských hokejistů na sáňkách.

 

Sestava SHK LAPP Zlín na Malmö Open 2017:
 

Brankáři: Jan MATOUŠEK, Stanislav MOLEK
Hráči do pole: Pavel JULINA, Zdeněk HÁBL, Pavel KUBEŠ, Zdeněk ŠAFRÁNEK, David HÁBL, David PALÁT, Petr STODŮLKA, Pavel DOLEŽAL, Zdeněk KRUPIČKA, Daniel SLOVÁČEK

 

Informace z turnaje naleznete zdewww.sledgehokejzlin.cz/malmo-open-2017/