Tři góly během šesti minut zmařily plány Zlína na výhru ve Studénce

06.11.2016 13:27

Šest minut v průběhu druhé třetiny stačilo sledge hokejistům Studénky k tomu, aby se třemi vstřelenými góly trhli k vítěznému vedení. Hráči SHK LAPP Zlín sice většinu času svého soupeře svírali v tlaku, více než jednu branku z toho ale nevytěžili. Zápas tak dopadl stejně jako včera na ledě Zlína - 3:1 pro domácí tým. Zajímavostí zápasu je, že rozhodčím byl trenér reprezentace Jiří Bříza.

 

STUDÉNKA – ZLÍN 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)

 

Sestava Zlína: Molek (od 31. Matoušek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Palát, Ligda, Šnajdar, D. Hábl, Joppa

Sestava Studénky: Kudela – Hornich, Lundgren, Flis, Fojtík, Rennhack, Kudrna, Mlčák, Kartosz, Chodurek

Branky a nahrávky: 23. Fojtík (Lundgren), 25. Flis (Fojtík), 29. Flis (Fojtík, Rennhack) - 13. Šafránek (Palát, Šnajdar)

Statistiky: Vyloučení: 2:2 Využití: 1:0 V oslabení: Bez Střely na branku: 14:21 (2:6, 11:10, 1:5) Vyhraná vhazování: 11:34. Nejlepší hráči: Martin Kudela – David Palát

 

Začátek zápasu vycházel více domácímu celku, vše navíc posílila přesilová hra po faulu Kudrny. V ní se málem prosadil Julina, ale do vlastní sítě. Jeho nešťastnou teč však Molek se štěstím chytl.

 

I po zbytek první části Zlínští obléhali svatyni Kudely, domácí hrozili jen velmi ojediněle. A tak se Lappáci dostali ve 13. minutě do vedení. Šnajdar ve středu hřiště vybojoval puk na Paláta, jenž vyslal do brejku skórujícího Zdeňka Šafránka – 0:1.

 

V prostředním dějství Slezané přitlačili na pilu, Molek si však připisoval skvělé zásahy. Vyrovnat se Studénce podařilo ve 23. minutě, kdy Erik Fojtík byl důrazný na brankovišti. Ihned z následující akce mohl vrátit vedení Zlínu, ve více než stoprocentní šanci ale Ligda selhal.

 

Kdo ale neselhal na druhé straně, to byl Sylvester Flis, jenž dostal svůj tým do vedení přízemní ránou. A dílo zkázy bylo dokonáno v minutě 28., to opět Flis propasíroval puk mezi rukou a tělem Molka – 3:1.

 

Do třetí periody nastoupili Zlínští s brankářem Matouškem. Ten ale moc práce neměl, Studénka totiž vsadila na obranu. Jedinou střelu vyslala od červené čáry, i ta ale byla relativně nebezpečná. Zlín bohužel doplatil opět na neproměňování šancí a i smůlu, kdy například rána Ligdy skončila na břevně. Reprezentační pauzu tak svěřenci trenéra Sedláčka přečkají na čtvrté pozici.

 

Bohužel jsme dnes opět neproměňovali šance. Nedokázali jsme navázat na výkon ze včerejšího vítězného zápasu. Dva góly jsme navíc inkasovali po našich chybách, no a tyto branky byly rozdílové,“ mrzelo trenéra SHK LAPP Zlín Tomáše Sedláčka. Trochu pozitivní zprávou do zlínského tábora je fakt, že oba zápasy skončily shodně 3:1 -  v případné minitabulce jsou tak oba celky na nule.