Trenér Sparty označil brankáře Molka za muže série. Jeho nečekaný start ve druhém duelu jej zaskočil

26.02.2019 12:44

Stanislav Molek, toto jméno bude trenéra Sparty Jakuba Novotného ještě nějakou dobu strašit. Zlínský gólman vychytal semifinálovou sérii se Spartou, jejíž trenér jej označil za muže série.

 

Za což to na ledě Pražanů v prvním duelu podržel svůj tým zejména v první třetině, na domácím ledě udržel čisté konto sice jen osmi zákroky, za to ale někdy po nebezpečných šancích. „Molek vychytal celou sérii. První zápas se mu podařil, ve druhém už to neměl tak náročné, neměl moc zákroků, ale zase když nějaký byl, tak významný. Zasloužili jsme si ve druhém zápase dát alespoň jeden gól, ale nedovolil nám ho,“ chválil jej Jakub Novotný.

 

Molek přitom druhý zápas vůbec neměl chytat, druhý brankář Matoušek však onemocněl a do branky tak opět putovala zlínská stálice. Molek dres Zlína obléká od roku 2002. „Popravdě, zaskočilo nás to. Připravovali jsme se na Honzu Matouška, byl to šok,“ řekl Novotný.

 

Ten je expertem na gólmany, u české reprezentace je trenérem brankářů. Například Molek za národní tým nikdy nechytal, otázka je tak nabíledni: posunou ho výkony v semifinálové sérii třeba na nějaký reprezentační kemp? "To určitě ne," řekl v emocích po vyřazení Novotný. Čas tak třeba všechno změní...

 

Stanislav Molek měl v zápase jednu kritickou chvíli, to když střelu vyrazil pouze nad sebe a kotouč dopadl na brankovou čáru. „Myslel jsem, že ten puk jsem poslal někam do rohu, až o přestávce mi kluci řekli, že to byl skoro gól. Ještě že tak, prohrávali bychom v ten moment a těžko říct, co by se dělo,“ popsal danou situaci.

 

Dlouho se hrálo bez gólů, bylo to špatné na psychiku, měl jsem v puse suche, byl jsem z toho trochu nervózní. Jak jsme ale dali gól, tak to bylo dobré,“ řekl brankář Molek. „Na té nule jsem měl pramálo zásluhy, kluci to oproti prvnímu duelu pojali zodpovědně, nepropadali jsme v obraně,“ pochválil své spoluhráče.