Torzo zlínské sestavy se vrací z tripu bez bodu, padlo i v Karlových Varech

15.12.2019 15:38

Pátým utkáním venku zakončili sledge hokejisté Zlína dlouhou pouť po venkovních stadionech. Leč, v ořezané sestavě bez útočníků Joppy, Kormana, obránce Zdeňka Hábla a další očekávání akvizice Zlínští prohráli také v nedělním utkání na ledě Karlových Varů, kde sice bojovali a dokázali se soupeři herně vyrovnat, oproti duelu na Spartě se prosadili i gólově, ovšem na body to ani tentokrát nestačilo. Lappáci prohráli se Žraloky 1:3, zapsali čtvrtou prohru z poslední pěti zápasů a propadli se na čtvrté místo v tabulce. Liga pokračuje domácím zápasem 5. ledna se Studénkou.

 

KARLOVY VARY – ZLÍN 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

 

Branky a nahrávky: 11. Berger (Michalčín), 22. Forgo (Berger, Wágner), 41. Forgo (Wágner, Kovářík) – 30. Julina (Ligda). Vyloučení: 3:1, využití: 1:0, v oslabení: Bez. Střely na branku: 19:12. Vyhraná vhazování: 18:23.

 

Sestava Karlových Varů: Korec – Berger, Wágner, Michalčín, Forgo, Haas, Rennhack, Kovářík, Karafiát.

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Ferenčík – Rauš, Ligda, Turic – Mach, D. Hábl, Stodůlka.

 

Pro Zlín nezačalo utkání vůbec dobře. Hned v úvodní minutě totiž po nešťastné srážce utrpěl zranění ramene Pavel Julina a do konce první třetiny už do hry nezasáhl. Už tak úzký kádr tedy přišel o jednoho ze dvou obránců, hůře bylo navíc v 10. minutě, kdy na trestnou lavici putoval i druhý, a tedy poslední bek Lappáků, Ferenčík.

 

Je fakt, že úvod duelu zachytili lépe domácí, a tak se i trochu po zásluze při této početní výhodě dostali do vedení. Matouška prostřelil přízemní střelou Jiří Berger. Navýšit vedení mohli domácí ještě do pauzy, Němec Rennhack ale pálil jen do břevna.

 

Do prostředního dějství naskočil i přes ne úplně přiznivý zdravotní stav zpět Julina, což značně posílilo herní projev mužstva. Zlín se ale nemohl prosadit gólově, nevyužil přesilovku, stejně tak jako své možnosti David Hábl a Ligda.

 

V čase 21:42 hosté inkasovali podruhé. Mezi kruhy dostal nabito Forgo a poslal kotouč pod horní tyč. Zlín se však nadále útočně snažil, což přineslo svůj efekt v poslední minutě druhé periody. Napoprvé sice Pavel Julina po buly pálil jen do lapačky Korce, za čtyři sekundy už ale umístil svou střelu do sítě – 2:1. "Chvíli před tím jsem to zkoušel moc vysoko, napodruhé to šlo tedy níž a byl to gól. Obecně to ale bylo peklo ty dvě třetiny pro mě, celkem těžko se mi odráželo, soubojům jsem se snažil vyhýbat. Naštěstí jsem levák a zraněnou mám pravou, takže gól jsem dát mohl," vyprávěl Pavel Julina. "Tamní lékařka mi říkala, že už nemám hrát, ale musel jsem. Uvidíme, co ukáže rentgen," dodal.

 

Ve třetí třetině Zlínští sahali po vyrovnání, ale nejprve sám před Korcem neuspěl Ligda, hosté posléze neproměnili ani početní výhodu. A tak v momentě, kdy byli v tlaku, inkasovali z ojedinělého protiútoku. Přečíslení dva na jednoho zakončil druhou brankou v utkání Forgo. Na drama už se pak Zlín nezmohl…

 

"Už se dlouho nestalo, abychom ze dvojzápasu neměli ani bod. Jako tým jsme byli oslabení, hráli kluci, kteří se do toho pole tak moc nedostanou, aspoň si to zkusili. Bohužel v útoku to od nás bylo slabé, Marian Ligda si to neměl s kým dát. I tak jsme to ale herně celkem zvládli, ovšem hraje se na góly. Kluci makali, Vary nebyly určitě nějak o dost lepší, ale dvakrát se nám stalo, že jsme tlačili a z brejku jsme dostali gól. Celý víkend jsme dotahovali, ani jednou jsme nevedli, bylo to strašně těžké," mrzelo Pavla Julinu.