To bude jízda… Dokáží zlínští sledge hokejisté postoupit do play off? Do Zlína jede Sparta a Motor

16.01.2017 20:18

Nejen zlínští sledge hokejisté mají před sebou víkend pravdy. Hned pětice týmů se rve o čtyři postupová místa do play off, to historie ligy nepamatuje. Pátá Studénka nasbírala zatím 25 bodů, první Karlovy Vary ale jenom o dva víc! Tým SHK LAPP Zlín taky nemá z druhé pozice nic jistého, o víkendu by měl porazit Spartu a České Budějovice. Poslední dvě kola základní části E. P. C. Management ligy je zde. Vážení, držte si klobouky, toto bude jízda na všech zimácích…

 

Někdo z těch pěti prostě nepostoupí no… Hlavně, ať toho černého Petra nemáme my,“ říká s nervózním úsměvem Tomáš Sedláček, trenér zlínských borců. „Samozřejmě na play off pomýšlíme, ještě aby ne. Měli bychom oba zápasy vyhrát, abychom nemuseli spoléhat na ostatní výsledky,“ ví Sedláček.

 

Nejdříve Lappáci v sobotu od 15 hodin na PSG Aréně přivítají pražskou Spartu. S tou na jejím ledě prohráli vinou několika okolností 2:3. „Pochopitelně se před tímto utkáním bude spát těžko, do poslední chvíle budu přemýšlet, co zlepšit. Myslím si ale, že když budeme hrát tak, jako poslední vítězný zápas s Karlovými Vary, kde jsme především proměňovali šance, a taktéž si dáme pozor na brejky soupeře, měli bychom slavit úspěch,“ říká kouč, který na lavičce Moravanů tráví již sedmou sezónu.

 

O den později, tj. v neděli od 10:00 do Zlína zavítá českobudějovický Motor. „S každým se dá vyhrát, zároveň ale s každým prohrát. Nesmíme soupeře podcenit, taky dokáže zahrát dobře,“ naráží Sedláček například na zápas ve Varech, kde Žraloci vyhráli s problémy nad Budějovicemi 5:4. „Třeba Kalegaris s Klímou dokáží zahrát velmi dobře, s našimi zkušenostmi bychom ale snad měli zvítězit větším rozdílem, i když neříkám, že třeba desetibrankovým,“ pověděl Sedláček.

 

Tomu bude v posledních zápasech základní části chybět útočník Kamil Šnajdar. „Je to ztráta, Kamil dokáže být velmi platným hráčem,“ prohodil trenér LAPPu. A jaké by byly oslavy v případě postupu do semifinále? „Asi by byly předčasné, nebudeme si nic nalhávat, máme prostě vyšší cíle, než postup do play off. Jsme přeci jenom dvojnásobní úřadující mistři,“ zakončil rozhovor před neskutečně zajímavým víkendem pro celou ligu Tomáš Sedláček. 

 

Celé 13. a 14. kolo E. P C. Management ligy sledujte zde: www.sledgehokejzlin.cz/cshl-2016-2017/