Těsná prohra s Kanadou zavřela Čechům cestu do semifinále

12.03.2014 06:46

Pokud chtěl český tým pomýšlet na postup do semifinále paralympijského turnaje a zasáhnout do hry o medaile, musel dnes porazit Kanadu. Češi ze silného soupeře, jakým Kanada bezesporu je, respekt neměli a odehráli výborný zápas. Kanaďané ale uhájili jednobrankový náskok a zápas skončil jejich výhrou 1:0.

Po celý zápas držel český tým se soupeřem krok. Česká obrana byla skvělá a zneškodňovala útoky Kanaďanů. Co prošlo obranou, vychytal vynikající Vápenka. Čechům se dařily rychlé brejky, ale bohužel bez gólového zakončení. 

První a poslední branku dnešního zápasu vstřelil kapitán kanadského týmu Westlake, který bezchybně umístil střelu do levého horního rohu. Kanada tak vedla 1:0. I přes ohromné úsilí všech našich hráčů se nepodařilo protrhnout střeleckou smůlu na turnaji a zápas skončil jednobrankovou výhrou Kanady. 

Smutek, který byl na konci utkání vidět ve tvářích českých sledge hokejistů, mluvil sám za sebe. Semifinále se nám zavřelo a český tým si na zimních paralympijských hrách zahraje o 5. – 8.místo. O dalším vývoji rozhodne zítřejší utkání s Koreou, do kterého nastoupí Češi ve 20:00 místního času. 

 

https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2472