V sobotu startuje play off, Lappáci na jeho úvod jedou na led Sparty

30.01.2017 22:20

Boj o titul začíná. Semifinálová série mezi Zlínem a Spartou odstartuje již v sobotu, a to na ledě Sparty. V Neratovicích se hraje od 13 hodin.

 

LAPP sice ovládl základní část, každopádně vzhledem k systému vyřazovacích bojů začíná venku. Hraje se totiž na dva vítězné zápasy, přičemž lépe postavený tým má výhodu domácího prostřední při druhém a případném třetím rozhodujícím duelu. „Samozřejmě je to sporné, zda - li je výhoda končit doma a začínat venku. Zase ano, máte případně o jeden zápas navíc doma, ale zase ten podstatný první zápas, který dostane poražený tým pod tlak, hrajete venku,“ uvažuje trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Jeho tým v Neratovicích v základní části padl 2:3, doma ale vyhrál 3:1. „Musíme hrát minimálně tak dobře jako doma, kdy jsme vyhráli. Zřejmě to budou utkání o jednom gólu, takže ho musíme vstřelit my,“ usmívá se Sedláček.

 

Jak už bylo zmínění, Zlínští by v případném třetím rozhodujícím zápase měli výhodu domácího ledu. Tam už více než dva roky neprohráli. Náhoda? „Těžko říct, jestli je to náhoda nebo ne. Každopádně statistiku neoklamete,“ dodává trenér úřadujících šampiónů.