Souhrn prvního dne: Plný počet bodů má Moskva, Zlín a Bremen

01.09.2016 21:14

Po prvním dnu LAPP Cupu jsou zatím stoprocentí tři týmy, Moskva Zlín a Bremen. Tři zápasy dnes sehrálo Oslo a Carithian, první jmenovaní mají čtyři body, druzí nula. Pátí jsou s dvěma body hráči Malmö, šestí právě hráči z Rakouska.

 

Oslo Tigers – Weserstars Bremen – 0:2 (0:1)
Branky a nahrávky: 15. Hering (Lundgren), 28. Disveld (Jaster)

 

Do zahajovacího utkání lépe vstoupili sledge hokejisté Weserstars. Po přihrávce Lungrena se dokázal deset vteřin před koncem prvního poločasu prosadit Hering. 
V polovině druhé půle mohl vyrovnat Martin Hamre, který puk tečoval helmou. I po této povedené hlavičce se však stav neměnil.


Oslo se dostalo do závěrečného tlaku, ve kterém měl obrovskou šanci Martin Hamre a po něm také Audun Bakke. Ani jeden však Klause Brzosku v bráně Weserstars nepřekonal, a tak udeřily Brémy. Disveld Bas si najel podél pravého mantinelu a poté rozvlnil síťku. 

 

SHK LAPP Zlín – Carinthian Steelers – 5:0 (3:0)

Branky a nahrávky:  4. Kubeš (Joppa), 12. Kubeš (Palát), 15. Kubeš (Palát), 30. Joppa (Ligda), 30. D. Hábl (Joppa)

 

Zlínský celek měl od začátku značně navrch a svého soupeře jasně přehrával. Sympatickým výkonem se blýskla dvojice Palát – Kubeš, z níž druhý jmenovaný zaznamenal hattrick. 
Více zde: https://www.sledgehokejzlin.cz/news/zlin-si-na-uvod-lapp-cupu-pripsal-jednoznacnou-vyhru-nad-rakouskym-tymem-carinthians-steelers/

 

 

Fénix Moskva – South Tyrols Eagles – 5:1 (2:0)

Branky a nahrávky: 5. Panfilov (Lysov, Seljukin), 8. Lisov (Panfilov),19. Lysov (Panfilov), 27. Panfilov (Lisov, Berdnik), 30. Lisov (Panfilov, Berdnik) - 22. Planker (Winkler).

 

Italové do tohoto utkání vstoupili velmi bojovně a po celý zápas se prezentovali sympatickým výkonem. Kvalita však byla na straně Rusů, kteří svému soupeři nadělili „bůra“.

 

 

FIFH Malmő – Oslo Tigers – 4:3sn

Branky a nahrávky: 8. Ingvarsson (Rakos), 24. Eklund (Rakos), 28. Lindstrőm (Eklund), vítězný nájezd Ingvarsson (MAL) - 1. Pedersen (Oeiseth), 16. Bakke (Pedersen), 27. Bakke (Pedersen).

 

Severské derby začalo pěkně zostra, a to když se už zkraje první minuty dokázal prosadit Pedersen. Švédský celek poté působil poněkud zaskočeně, ale podařilo se mu dostat zpět do hry díky Niklasi Ingvarssonovi, který v osmé minutě vyrovnal stav utkání. V jedenácté minutě mohl Ingvarsson přidat další branku, ale Hamar Kjell se zaskvěl perfektním zákrokem lapačkou.


Do druhého poločasu vstoupil lépe norský celek a již po první minutě náramně vymetl šibenici Audun Bakke a poslal svůj tým do vedení. Vyrovnání se Malmő dočkalo ve 24. minutě, když Mikael Eklund dokázal protlačit kotouč o sítě, a vyrovnal tak na 2:2. Oslo se však tři minuty před koncem opět dokázalo dostat do hry zásluhou Bakkeho, který z mezikruží dokázal rozvlnit síťku. O minutu později však Švédové dokázali srovnat znovu, postaral se o to Lindstrőm, kterému nahrával Eklund.
V nájezdech byl jediným úspěšným střelcem Niklas Ingvarsson.

 

 

Weserstars Bremen - Carinthian Steelers 5:0 (2:0)
Branky a nahrávky: 6. Rennhack (Disveld), 6. Lundgren (bez asistence), 19. Hering (Jaster), 23. Hering (bez asistence), 28. Disveld (Hering)

 

V německo-rakouském duelu měli zpočátku územní převahu sledge hokejisté Weserstars, kteří svého soupeře předčili ve všech ohledech a zaslouženě zvítězili o pět branek.

 

SHK LAPP Zlín – South Tyrols Eagles – 3:1 (2:1)

Branky a nahrávky: 8. Z.Hábl, 10. Kubeš (Joppa), 30. Z.Hábl - 9. Rosa.

 

Mezi třemi tyčemi se na rozdíl od předchozího duelu objevil Jan Matoušek. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a nasazení obou celků bylo maximální. Skóre otevřel nahozením odčervené čáry Zdeněk Hábl. Poté se však Italům povedlo vyrovnat, nicméně brankou Kubeše a druhým gólem Zdeňka Hábla si sledge hokejisté z města obuvi zajistili další tři body.


Více zde: https://www.sledgehokejzlin.cz/news/prvni-den-bez-ztraty-bodu-lapp-porazil-italsky-celek-south-tyrols-eagles-i-diky-golu-od-cervene-cary/

 

 

Fénix Moskva – FIFH Malmő – 6:0 (4:0)

Branky a nahrávky: 5. Panfilov (Lisov), 8. Panfilov (Lisov), 10. Pimenov (Panfilov), 11. Lisov (Berdnik), 21. Lamakin (Lysov), 23. Molokoedov (Panfilov, Lisov)

 

Toto utkání bylo zcela v režii ruského Fénixu, jehož hráči na ledě značně dominovali.

 

 

Oslo Tigers – Carinthian Steelers 9:1 – (3:0)

Branky a nahrávky: 3. Oiseth (Pedersen), 5. Bakke (Hamre), 6. Pedersen (Bakke, Auran), 12. Oiseth (Pedersen), 18. Bakke (Pedersen, Groesfjeld ), 25.Pedersen, 26. Avdal (Pedersen), 29. Bakke (Toerring) – 20. Klíma (Fojtík)

 

V utkání zcela opanovali norští tygři, kteří měli již od začátku navrch. Svou gólovou znělku si poprvé na turnaji poslechli Rakušané, jejichž první gól v jejich třetím zápase vstřelil Klíma.

 

Tabulka zde: www.sledgehokejzlin.cz/lapp-cup-zlin-2016/