Souhrn druhého dne: Domácí jsou bez šance na medaili, Rusové válcují soupeře

09.09.2017 00:01

BENCONT Dolný Kubín – South Tyrol Eagles 1:3 (1:1)

Druhý den turnaje odstartoval střet týmů ze Slovenska a z Itálie. Vstup do zápasu se lépe povedl hostujícím Eagles, kteří se v sedmé minutě ujali vedení. Dolný Kubín ještě před přestávkou vyrovnal zásluhou Slavomíra Ferenčíka, jen dvě minuty po začátku druhého poločasu ale hosté přidali dvě rychlé branky, na které už Bencont nenašel odpověď.

 

SHK LAPP Zlín – FIFH Malmö 0:2 (0:1)

Zlín v jeho třetím utkání opět hnala bouřlivá atmosféra naplněné haly, ale jeho tempo brzy polevilo a vypracované šance končily na špatné koncovce. V závěru poločasu se švédský tým začal více tlačit do branky a osm vteřin před přestávkou svůj tlak dokázal přeměnit v úvodní branku. Také ve druhém poločase pokračovalo střelecké trápení domácích, zatímco Malmö přidalo druhou branku a nadále zůstalo neporaženo.

 

Perspektiva Russia – Vienna Warriors 34:0 (14:0)

Rusko svému soupeři od první chvíle nedávalo nejmenší prostor, skóre zápasu otevřelo už po dvanácti vteřinách a první třetinu vyhrálo i přes řadu neproměněných šancí rozdílem třídy. Po přestávce Perspektiva pokračovala ve skvělém výkonu a do vídeňské sítě vstřelila dalších dvacet branek. Nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem zápasu se stal Konstantin Shikhov, který vstřelil osm branek a na čtyři přihrál. Oproti tomu na ruské brankáře, kteří se vystřídali o přestávce, neletěla jediná střela.

 

Carinthian Steelers – BENCONT Dolný Kubín 1:2 (1:1)

Utkání bylo od prvních minut velice vyrovnané a hra se přelévala ze strany na stranu. V páté minutě otevřel skóre útočník Dolného Kubína, Miloš Večerek, ale rakouský tým zvládl před přestávkou vyrovnat. Večerek ovšem přidal ve druhé třetině ještě jednu branku a těsný náskok už si Bencont pohlídal.

 

FIFH Malmö – South Tyrol Eagles 1:1 (1:3)

Vyrovnaný hokej nabídlo také střetnutí Italů se Švédy, na první gól se čekalo až do deváté minuty, kdy šli do vedení hosté, jen o sedmdesát vteřin později ale bylo skóre opět vyrovnané. Eagles si své vedení vzali po přestávce zpět a těsný náskok drželi ze všech sil. Zlomový okamžik zápasu nastal ve 28. minutě, když se jižní Tyrol ubránil dlouhé početní převaze Malmö a po vypršení obou trestů přidal pojistku v podobě třetí branky. Dvěma góly se na výhře Eagles podílel Gianluigi Rosa.

 

SHK LAPP Zlín – Perspektiva Russia 0:14 (0:6)

Druhé páteční utkání pořadatelského týmu bylo dost jednoznačnou záležitostí. Rusko od prvních minut vládlo hřišti a zasypávalo zlínské hráče jedním útokem za druhým. Během prvních patnácti minut vstřelili šest branek, ve druhé půli přidali dalších osm. Lappáci oproti tomu nedokázali soupeři vstřelit ani jedinou branku, ačkoliv v závěru zápasu měli několik ojedinělých šancí.

 

BENCONT Dolný Kubín – FIFH Malmö 0:3 (0:2)

Švédský tým se do zápasu vřítil jako blesk a už po jedenácti vteřinách otevřel skóre Audun Bakke. Dolný Kubín poté držel především gólman Eduard Lepáček, překonal ho až ve dvanácté minutě svým druhým gólem Bakke. Ve druhém poločase Malmö přidalo ještě jednu branku, zatímco slovenský tým se četnými vyloučeními připravil i o poslední možnost se zápasem ještě něco udělat.

 

South Tyrol Eagles – Vienna Warriors 8:0 (5:0)

Ani poslední zápas pátečního dne nenechal na první branku čekat dlouho. Jen po 25 vteřinách otevřel skóre Stefan Kerschbaumer a o dalších dvacet vteřin později navýšil náskok domácích Werner Winkler. V poločase vedl jižní Tyrol už o pět branek a na konci zápasu se jejich střelecký účet zastavil na osmi přesných zásazích. Největší měrou se na výhře Orlů podílela dvojice hráčů Larch Nils a Werner Winkler, kteří si připsali sodně po čtyřech bodech.

 

Tabulka po druhém hracím dni k nalezení ZDE.